W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie dostałam wyniki badań:
Beta 4,05 więc jeszcze jest trochę ovitrelle
Progesteron 2.0 ng/ml
Nawet jakby się miało udać to nic z tego nie będzie. Nie wiem skąd tak niski progesteron. Zatkało mnie w sumie, musiałam za wcześnie wziąć dupka i przyhamowałam pewnie owulke.. -
PaniKaziukowa wrote:Chyba najgorsze w tym wszystkim było to jak zdecydowałam się powiedzieć mężowi i zobaczyłam łzy radości w jego oczach i to ze przez jeden wieczór pozwoliliśmy sobie myśleć ze jesteśmy w ciąży.
Wiem że jest szansa ze może się udać, ale z drugiej strony przez tak długi czas się nie udawało wiec dlaczego miałoby się udać akurat teraz? To ostatni cykl przed przymusowa przerwa bo mąż idzie do wojska.
To działajcie, szczególnie, że po biocheme podobno łatwiej zaskoczyć. Ja też w lipcu biochem, wcześniej w marcu (od marca do czerwca przerwa w staraniach) ale saram sie nie tracić wiaryMari92 lubi tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:U mnie jak 10 dpo nie ma cienia to nadzieja pryska, ale niestety ostatnio nawet jak jest cień, to strach o biochema.
A mogę zapytać, czy w tym cyklu coś zmieniłaś? Bo dobrze pamiętam, że miałaś też dwa biochemy?
Tak, dwa.
Ja w tym miesiacu przeszlam na scisla diete z niskim indeksem glikemicznym, wprowadzilam inofem, mace i wiesiolka wiec duzo zmian, nie wiem ktora pomogla i czy pomogla - bo przeciez wciaz moze byc biochem.
Siknelam jeszcze na ten dziadowski test nova z rosska o czulosci 25 i tam kreska jest taka juz bym powiedziala lekka. Widoczna gołym okiem ale lekka.Mari92 lubi tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:Właśnie dostałam wyniki badań:
Beta 4,05 więc jeszcze jest trochę ovitrelle
Progesteron 2.0 ng/ml
Nawet jakby się miało udać to nic z tego nie będzie. Nie wiem skąd tak niski progesteron. Zatkało mnie w sumie, musiałam za wcześnie wziąć dupka i przyhamowałam pewnie owulke..
Faktyucznie mega nisko, ale to znaczy, że owulcji nie było? Nie znam się na tych wartościach proga, ale wydaje mi się, że nawet przy niskiej wartości nie oznacza w 100%, że owulacji nie było, bo który jestes dpo?syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Piękny, masz oznaczenie ng/ml?
Tak, pierwszy raz miałam monitorowany cykl i badany progesteron. Jestem w szoku bo wynik jest ponad normy. Mam nadzieje, ze to dobry znak.. boje się już testować.. chciałam zaczekać chociaż do 12 dpo 🙈Mari92 lubi tę wiadomość
-
_Hania wrote:Faktyucznie mega nisko, ale to znaczy, że owulcji nie było? Nie znam się na tych wartościach proga, ale wydaje mi się, że nawet przy niskiej wartości nie oznacza w 100%, że owulacji nie było, bo który jestes dpo?
Właśnie dzisiaj wychodzi 8 dpo, według moich obliczeń i 8 dpo od zastrzyku ovitrelle..
Czułam owulke i wgl wiec nie rozumiem o co kaman.. Tym bardziej, że ciągle biorę duphaston.. -
coma wrote:Tak, dwa.
Ja w tym miesiacu przeszlam na scisla diete z niskim indeksem glikemicznym, wprowadzilam inofem, mace i wiesiolka wiec duzo zmian, nie wiem ktora pomogla i czy pomogla - bo przeciez wciaz moze byc biochem.
Siknelam jeszcze na ten dziadowski test nova z rosska o czulosci 25 i tam kreska jest taka juz bym powiedziala lekka. Widoczna gołym okiem ale lekka.
Bo facelle są czułe, to nawe t nie porównuj. Jesteś 9-10 dpo to większości testów mogłoby Ci nie wyjść. Ja uważam, że na tym facelle tak widać, że beta będzie już nawet 2 cyfrowa, u mnie przy becie 6 byla dużo bledsza, a następnego dnia (12 dpo) mimo, że ładnie ściemniała to nie była nadal tak piękna jak Twoja.
Wiadomo, że ciąża zawsze może okazac się biochemiczna, albo powikłana itp. Ale tutaj na razie nie ma podstaw do myślenia o biochemie, jreska ciemnieje jak złoto powrównuj na tych samych testach!Mari92 lubi tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
abrakadabra wrote:Właśnie dzisiaj wychodzi 8 dpo, według moich obliczeń i 8 dpo od zastrzyku ovitrelle..
Czułam owulke i wgl wiec nie rozumiem o co kaman.. Tym bardziej, że ciągle biorę duphaston..
Duphaston nie wychodzi we krwi, a miałaś wcześniej problemy z progesteronem? Plamenia, wczesniejsze @ itp?syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Duphaston nie wychodzi we krwi, a miałaś wcześniej problemy z progesteronem? Plamenia, wczesniejsze @ itp?
Tak miałam wcześniej bo zawsze jak badałam to był on w każdej fazie 0.50 ale wtedy nie miałam owulacji, a teraz miałam potwierdzoną monitoringiem nawet.. A od jakiś kilku cykli zaczęły mi się plamienia czasem tydzień przed @ a czasem 2-3 dni przed..Mari92 lubi tę wiadomość
-
coma wrote:a ile bierzesz dupka?
ja w tej ciazy ktora skonczyla sie córeczką mialam proga o wartości 8 15 dpo i dopiero wtedy wlaczylam dupka, moze masz niedomoge lutealna?
Biore juz 7 dzień, 2x1 tabletka.. -
_Hania wrote:Wiem, wiem, że po pozytywnym jeszcze 24-36h ale może pozytywny byłby dzień wcześniej? Bo testom tak w 109% nie ufam, ale ból miałam taki jak przy owulacji i to mnie bardziej skłania do tego ze ta owulacja była. Matko ale kiedy ten pęcherzyk by urósł? 🙈
Czy za 2 dni w monitoringu będzie widać ze była owulacja? (Ciałko żółte, endometrium, płyn) czy to widać tylko zaraz po owulacji?
To widać długo po owulacji_Hania lubi tę wiadomość
-
Dorka wrote:Coma, Natis Gratulacje ⏸️ ja w tym miesiącu na urlopie i nie daje rady nadążyć z czytaniem 🤪 ale coś mi się wydaje że w tym miesiącu na pierwszej stronie wogole nie będzie żadna z nas miała 🙉 i tego wszystkim życzę w poniedziałkowy poranek ☺️
I tego się trzymajmy 😉Mari92 lubi tę wiadomość
-
Sesyjka wrote:a długo się staracie?
Trzeba wierzyć w to, że się uda!! Szukać, badać, próbować..
Długo, bo jakoś 3 lata...
Ale teraz dopiero będziemy robić badania i bardziej się tym zainteresujemy, bo mój wcześniejszy gin ciągle odkładał temat, bo jestem taka młoda przecież...
Mam dziś mega doła, wszystko mnie wkurza i denerwuje.
Jest mi mega niedobrze i nogi mnie strasznie ciągną, ale już nawet nie myślę, że coś może być na rzeczy, bo szkoda później znowu depresji jak dostanę okresu.
Przykre to, człowiek nigdy by nie pomyślał... -
Nie widać zdjęcia niestety, szkoooda że biało ale na razie nie wpisuje @ bo jej nie ma prawda?29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍