W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Detektorem szukaliśmy jakieś 5 min zanim trafiliśmy ale okazało się, że szukaliśmy za wysoko po prostu 😂 ale zauważyliśmy, że tętno malucha wzrosło jak zaczęliśmy rozmawiać - chyba po prostu słyszał nasze głosy 🤩 w 12 tc wydaje mi się, że może być trudniej złapać ale warto próbować 😊
Ja też upatrzyłam kilka pięknych rzeczy z hm i na pewno kupię kilka 😊 ogólnie jestem pod wrażeniem, bo nagle tyle przyjaciółek chce mi oddać po swoich dzieciach wiele rzeczy, że czasami mam wrażenie, że czasami nie zdążę kupić czegoś własnego żeby zdążyło ponosić zanim wyrośnie 🙈 ale to bardzo miłe, no i dodatkowy plus mając dziecko jako prawie ostatnia 🤣
Co do sesji to ja mam zamiar robić sobie "brzuszkowa" co miesiąc i staram się robić dużo selfie, bo czas jednak szybko ucieka, a to już się nie powtórzy 😊 zapisałam też Nas na sesję świąteczna, bo po prostu kocham klimat świąt i nie mogłam tego odpuścić 🤩 i rozważam też sesje luty / marzec ale bardziej w sensualnym klimacie, z grą świateł itd - nie podobają mi się takie "typowe" 😊
Polczi co to za złe myśli Cię dręcza? 😘Bezula lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
@Lipcowa boje się że coś wyjdzie nie tak co jest bez sensu bo wszyscy w rodzinie zdrowi i nie było problemów z ciążami 🤷 chyba taki strach we mnie jest że zostanę sama z tym wszystkim..
Lekarka i chłop mnie sprowadzają na ziemię,że mam się nie martwić cieszyć i nie ściągać na siebie złych myśli 🫶
-
Polczi myślę, że ten lęk jest w każdej przyszłej mamie choć w różnym nasileniu 😘 masz prawo martwić się o Maluszka ale zobacz, wszystko jest w porządku, tak czysto obiektywnie chyba nie dzieje się nic niepokojącego? 😊 Nie pozwól sobie by złe myśli odebrały Ci radość z ciąży 😘
Polczi5 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Wszystko jest w porządku 😶🌫️ chce się cieszyć próbuje ale jakoś nie jest łatwo.nie jestem osobą która się nad sobą użala,mocno stąpam po ziemi,ta ciąża miała być moim szczęściem upragnionym a jedyne co potrafię to się martwić..
-
@Lipcowa pytałaś mnie o opinie o webinarach z Zaufaj Położnej. Bardzo mi się podobały te dwa dni spotkań online, ale 11 godzin (od 10 do 21) to zdecydowanie za długo, wybierałam te bardziej interesujące tematy. Super bylo to że reklamy i rekomendacje nie były nachalne, tylko rzetelne, widać że babki znają się na rzeczy od lat.
Czuje się pewniej w wyborze wyprawki, wózka czy fotelika, wiem już co mi mniej więcej będzie potrzebne jeśli chce KP. No i co muszę poćwiczyc, plecy wciąż mi doskwierają.
@Polczi5, co ma być to będzie, nie jesteśmy w stanie przygotować się na każdy scenariusz a szkoda zszarpanych nerwów. Ale może warto żebyś pomyślała o przegadaniu problemu z kimś zaufanym albo profesjonalistą?👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Macie do polecenia jakieś fajne profile Instagram, fb, tik tok które warto śledzić ? Tego tyle ze nie wiadomo co wybrać 🫣 najgorzej mnie przerażają nowe sposoby podnoszenia i noszenia dzieci. Widziałam ze teraz polecany olej z migdałów do pielęgnacji, ale myślałam ze chodzi o smarowanie a widziałam ze chodzi o dolewanie do wody 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2023, 11:50
-
Wron Kraa super, że było sporo przydatnej wiedzy 😊 chociaż ciąg takich godzin naprawdę wyczynowy 😳 mam wrażenie, że non stop coś się zmienia odnośnie opieki nad dziećmi - ostatnio moja mama skomentowała to słowami "to aż cud, że wcześniejsze pokolenia przeżyły" 😉 i poniekąd zgadzam się z nią 😊
Polczi pamiętaj, że nie masz na nic wpływu. 😘 Myślałaś może o rozmowie z jakimś specjalista?
Jamini ja nie mam nic konkretnego, zapisuję lub robię skriny na bieżąco tego co uważam za przydatne 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Dziś miałam dobry dzień, wyżaliłam się mamie ze wszystkiego , ulżyło,wsparła mnie,ogólnie jestem już uspokojona i inaczej spojrzałam na ciążę po rozmowie z nią ❤️
Mama to jednak Mama
Co do webinarow to nie biorę udziału przynajmniej narazie bo do porodu to zmieni mi się wszystko i zdam się na siebie i intuicję🙂 -
Polczi masz rację Mamy to jednak Mamy ❤️
Dziewczyny planujecie jakieś aktywności? 🙃
Ja mam zamiar zacząć jakieś ćwiczenia dla ciężarnych i basen od przyszłego tygodnia 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Dziewczyny, sprawdzialyście grupy krwi waszych partnerów? Bo u Nas jak się okazało ja mam - ,a mąż ma +. I zaczęliśmy się stresować 😏👩- 24lat 🧑- 27lat
- endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
- 20.08.2022 💒
- starania od września 2022
- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
- 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
- 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️
- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙
-
Moja jest dodatnia wiec chyba męża nie ma znaczenia, z tego co pamietam jak jest odwrotnie to ma to znaczenie . Teraz to żaden problem kobieta dostaje immunoglobuline ale co jak i na jakim etapie ciąży czy po porodzie to nie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2023, 22:17
-
Natt.yo w takiej sytuacji chyba musisz zrobić anty rh z krwi 🙃 i nie stresuj się - w tych czasach to żaden problem 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Jak nastroje na początku tygodnia? 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Ja buszuje na Vinted, narazie tylko dodaje do ulubionych ale w sumie same ciuszki, wydaje mi się ze jakieś kocyki rożki otulacze to chyba raczej nowe sama nie wiem 🤔 chwalcie się jak coś kupicie 😊
Lipcowa, Bezula lubią tę wiadomość
-
JaMiNi wrote:Ja buszuje na Vinted, narazie tylko dodaje do ulubionych ale w sumie same ciuszki, wydaje mi się ze jakieś kocyki rożki otulacze to chyba raczej nowe sama nie wiem 🤔 chwalcie się jak coś kupicie 😊
Dużo perełek można znaleźć? 😊 Ja co prawda mam sporo w obserwowanych ale bardziej celuje w markę newbie - skoro znajomych mi polecało 😊 szukasz dla noworodka czy ogólnie przeglądasz większe też? 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa wrote:Dużo perełek można znaleźć? 😊 Ja co prawda mam sporo w obserwowanych ale bardziej celuje w markę newbie - skoro znajomych mi polecało 😊 szukasz dla noworodka czy ogólnie przeglądasz większe też? 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2023, 10:34
Bezula lubi tę wiadomość
-
Jamini właśnie Nasza pora porodów ma to do siebie, że jest kaprysna i w sumie do końca nie przewidzimy jaka pogoda Nas zastanie 🤷🏻♀️ tak samo przy wyjściu ze szpitala chyba będzie trzeba przygotować dwa komplety, bo nie wiadomo ile stopni będzie za oknem 🤔🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa - tak, ja od czwartku ruszam na jogę w ciąży, oraz na basen. 😊 Skąd bierzesz sobie ćwiczenia dla ciężarnych? Na ten moment mam +2,5kg ale ja wiem, że to nie ciąża, tylko ja i mój apetyt. Ja niestety stres zjadam, ale po prenatalnych mi zeszło, także myślę, że będzie już lepiej. Co do marki newbie - jakość niesamowita, same dobre rzeczy słyszę, warto też pewnie na Vinted szukać, bo to nie taka tania marka.
Możesz mi wpisać wizytę na 15.11 🍀
Polczi - cieszę się, że przegadałaś temat z mamą i jest lżej. Ja miałam ten sam kłopot, ale mój terapeuta powiedział mi, że na ten moment moja strategia radzenia sobie z ciążą nie jest najlepsza ( ja powiedziałam, że do dupy, potwierdził). I jeśli nad tym nie popracuję, to cała ciąża taka będzie, a chyba tego nie chcemy? I tak staram się tego trzymać, choć różne bywają dni 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2023, 12:55
Lipcowa, Polczi5 lubią tę wiadomość
1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
JaMiNi wrote:Ja tak przeglądam rozmiary od 50 do 62-68 np hm ma większa rozmiarówkę a ja byłam z nich bardzo zadowolona przy starszym. Newbie bardzo mi się podoba ale trzymają ceny nawet używki przynajmniej to co mi się podoba. Szczególnie jak się zaczną wyprzedaże np hm ma w standardzie 3 pak bodziakow kopertowych chyba 60-70 zł do kompletu można dobrać spodenki a nawet teraz jest dla klubowiczów -20% od jakiejś kwoty. Ja celuje w pajacyki na zamki najlepiej dwustronne gdzie można sama nogawkę rozpiąć, bodziaki kopertowe i do tego leginsy a cały czas mam zagwozdke ubierania dziecka na spacer na ten kwiecień/maj. Mam taki dylemat czy potrzebny już otulacz do fotelika czy nie, chciałam kocyk bambusowy, muślinowy jakiś otulacz cieniutki czy potrzeba grubszy kocyk 🤯
Ja mam termin na 7.05 i planuję kupić ubranie na długi rękaw, jakiś bodziak + spodenki i longsleeve i do tego kocyk z merino. Na przejście do auta wystarczy. Na spacerki kocyk bambusowy lub merino, zależy od temperatury.1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175