W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Natt.yo. wrote:Angi90 dziękuję kochana! 🥰
Są wyniki 🙈 progesteron 25.72, chyba dobry?
A beta 1656 🙈❤️Natt.yo. lubi tę wiadomość
-
Palinkaaa wrote:No właśnie nie bardzo chyba
Mieszkam w Norwegii i tu zupełnie inaczej wszystko wyglada 🤗😂 sama nie do końca jeszcze wiem jak . Tu ciąże prowadzi lekarz rodzinny i położna . I czasami lekarz rodzinny daje skierowanie do ginekologa jeśli są powody.
Myśle ze poczekam do 6 tygodnia i pójdę prywatnie wtedy do ginekologa …
Jak myślicie kiedy najwcześniej pójść do ginekologa żeby mógł już coś stwierdzić ?
Nie ukrywam ze kosztuje tu to trochę wiec nie chce pójść tylko po to żeby powiedział mi ze mam przyjść za tydzień .👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
A beta 1656 🙈❤️
Progesteron ok, ale w razie np plamień skonsultowałabym się z lekarzem .Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2023, 13:09
Natt.yo. lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
IVF '24🍀
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
-
Angi90 wrote:Najwcześniej 6 tydzień, najlepiej plus kilka dni (powiedzmy 4). Na takim etapie będzie pęcherzyk, sprawdzone czy w dobrym miejscu się zagnieździł, powinien być zarodek, możliwe, że serduszko też, ale nie zawsze, dużo zależy od umiejętności oraz sprzętu jaki posiada lekarz. Jeśli nie będziesz miała żadnych problemów, czego Ci oczywiście życzę 🍀, możesz poczekać do 7 tygodnia, wtedy powinno się już wszystko potwierdzić 🤞
Dziękuje ❤️❤️
A na co powinnam zwracać uwagę ? Co powinno mnie zaniepokoić?
Jeśli mam poczekać aż tak długo, żeby sprawdzić czy wszystko w porządku 🥲🥲
Robić testy ciążowe ? Żeby sprawdzać ?
Nie mam chyba możliwości robienia tutaj bety żeby ja kontrolować 🙃 muszę poszukać jak to tu wyglada 😆😆 -
Palinkaaa wrote:Cześć dziewczyny !!
Zrobiłam testy z samego rana ❤️
Iiiiiii
https://ibb.co/PGQF2rM
https://ibb.co/bWc4c5v
Jeden ten sam niskiej jakości co wczoraj 25ml
I drugi już bez mrugnięcia 😅
Jestem w 11 dpo 🥰🥰
W głębi coś czułam ze tak będzie 🥰
Jejkuuu! Wooow pięknie!!!! Gratki 😍 ale nam się ten sierpien pięknie zaczął ❤️Palinkaaa lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Palinkaaa wrote:Dziękuje ❤️❤️
A na co powinnam zwracać uwagę ? Co powinno mnie zaniepokoić?
Jeśli mam poczekać aż tak długo, żeby sprawdzić czy wszystko w porządku 🥲🥲
Robić testy ciążowe ? Żeby sprawdzać ?
Nie mam chyba możliwości robienia tutaj bety żeby ja kontrolować 🙃 muszę poszukać jak to tu wyglada 😆😆
Na początku ciąży trzeba zwracać uwagę na kilka rzeczy, jeśli wystąpią należy udać bez zwłoki do lekarza. Zaczynając delikatnie - przeziębienie, katar, ból gardła, zatkane zatoki, gorączka , jeśli coś takiego się zdarzy próbujesz leczyć domowymi sposobami, jeżeli będzie się przedłużać trzeba iść do lekarza, czasami potrzebny jest antybiotyk, oczywiście bezpieczny. Dalej - ból brzucha, ostry ból, kiedy wiesz, że to nie jelita, zaparcia - do lekarza. Później mamy plamienia, bardzo często zdarzają się na początku ciąży. Plamienia koloru kawa z mlekiem mogą być spowodowane wysiłkiem, dźwiganiem, stresem lub zbyt niskim progesteonem, najlepiej skonsultować z lekarzem, możliwe dołożenia proga w tabletkach lub dopochwowo. Jeżeli wystąpi krwawienie, kilka plamek to również zalecany jest relaks, spokój i obserwacja. Przy krwawieniu większym,jak przy @, czerwona krew, skrzepy ze spokojem pakujesz się i jedziesz nawet na szpital. Tu najczęściej przyczyną są krwiaki, które też mogą się zdarzyć bez konkretnego powodu.
Jeśli zajdzie potrzeba, można używać Paracetamolu na ból, no-spa i magnez - na skurcze, ciągnięcie w podbrzuszu. Oczywiście witaminy prenatalne z dawką kwasu foliowego koniecznie ✌️
Gdybym o czymś zapomniała, koleżanki proszę uzupełnić ☺️
Ah...i oczywiście, dobrze się czujesz - ciesz się i raduj ze swojego stanu Mamo!❤️Natt.yo., Wron Kraa, Beige, Palinkaaa, Hach lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
IVF '24🍀
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
-
Palinkaaa wrote:Cześć dziewczyny !!
Zrobiłam testy z samego rana ❤️
Iiiiiii
https://ibb.co/PGQF2rM
https://ibb.co/bWc4c5v
Jeden ten sam niskiej jakości co wczoraj 25ml
I drugi już bez mrugnięcia 😅
Jestem w 11 dpo 🥰🥰
W głębi coś czułam ze tak będzie 🥰
Czekamy na betę (jeśli będziesz robić)
Cudownie!!💐 -
Miczka wrote:Melduje 🐒
-
Angi90 wrote:Cześć!
Miczka, przytulam za @🫂 Idziemy razem dalej! Dziś pierwszy dzień Twojej ciąży 🤞 porozpieszczaj się dzisiaj 🥰
Natt.yo. trzymam Kciuki za betę 🤞Tyś jest moja majowa dziewczyna, będzie pięknie 🤩🫂
Palinka, gratulację! ❤️ Dziś już nie ma żadnych wątpliwości 😊
KarolinaAnastazja, ależ masz cudowny pierwszy tydzień wątku! Przynosisz szczęście 🍀
U mnie leje od samego rańca, mam nadzieję, że gdzieś tam macie lepszą pogodę 😅 Dobrego weekendu 😘
Mam nadzieję, że będzie jak najwięcej brzuszków w sierpniu 😄😄🍀🤞 -
A beta 1656 🙈❤️Natt.yo. lubi tę wiadomość
-
Angi90 wrote:Jeśli nie możesz robić bety i sprawdzać przyrostu, a nie chcesz się stresować do wizyty, rób sobie testy, ale nie koniecznie codziennie. Jak będziesz je robić co drugi dzień będą wyraźniej ciemniały aż do piku, a Ty będziesz spokojniejsza, że beta idzie w górę 😉
Na początku ciąży trzeba zwracać uwagę na kilka rzeczy, jeśli wystąpią należy udać bez zwłoki do lekarza. Zaczynając delikatnie - przeziębienie, katar, ból gardła, zatkane zatoki, gorączka , jeśli coś takiego się zdarzy próbujesz leczyć domowymi sposobami, jeżeli będzie się przedłużać trzeba iść do lekarza, czasami potrzebny jest antybiotyk, oczywiście bezpieczny. Dalej - ból brzucha, ostry ból, kiedy wiesz, że to nie jelita, zaparcia - do lekarza. Później mamy plamienia, bardzo często zdarzają się na początku ciąży. Plamienia koloru kawa z mlekiem mogą być spowodowane wysiłkiem, dźwiganiem, stresem lub zbyt niskim progesteonem, najlepiej skonsultować z lekarzem, możliwe dołożenia proga w tabletkach lub dopochwowo. Jeżeli wystąpi krwawienie, kilka plamek to również zalecany jest relaks, spokój i obserwacja. Przy krwawieniu większym,jak przy @, czerwona krew, skrzepy ze spokojem pakujesz się i jedziesz nawet na szpital. Tu najczęściej przyczyną są krwiaki, które też mogą się zdarzyć bez konkretnego powodu.
Jeśli zajdzie potrzeba, można używać Paracetamolu na ból, no-spa i magnez - na skurcze, ciągnięcie w podbrzuszu. Oczywiście witaminy prenatalne z dawką kwasu foliowego koniecznie ✌️
Ah...i oczywiście, dobrze się czujesz - ciesz się i raduj ze swojego stanu Mamo!❤️
Angi jak dibrze Cię mieć Pani Doktor na grupie 🤗🤗🤗🤗Beige lubi tę wiadomość
-
@Agness13-
Haloo haloo?
Jak tam sikankoo?🤞🍀 -
JaMiNi wrote:Trochę mnie te 10 min czekania odstrasza z facelle jakoś to szybko było, no ale mam to musze zużyć 😃 przy niech tez trzeba tak pilnować nie picia i nie siusiania około 2 h?
Przy kazdych owulacyjnych tak jest ale ja sie tego nie trzymam a i tak mi sie ładnie wybarwiaja, no i co miesiąc nie ma problemu z rozpoznaniem Pika 😁👩💼 28 lat:
- Hashimoto ( Euthyrox 25)
- Choroba Von Willenbranda ( brak stałych leków)
- LH-3,94
-FSH- 4,77
-PROLAKTYNA - 23, 98
🧔34 lata
- zdrowy
- bardzo aktywny
6 cykli z CLO i Duphastonem nieudanych
7cs (CZERWIEC) - przerwa w stymulacji ---> zmiana lekarza ---> ostra infekcja, wdrożenie leków przerwa do lipca
8cs (LIPIEC) - wyleczona infekcja-nowe suplementy- brak stymulacji ze względu na brak możliwości monitoringu ( urlop lekarza)- własna owulacja
9cs (SIERPIEŃ) - brak stymulacji ze względu na brak dostępnego leku - monitoring 1.08 - cykl bezowulacyjny
23.08 - wypadek rowerowy
4.09- II
11.09- pierwsze USG - 2 mm pęcherzyk ciążowy w macicy
12.09- beta 1819
14.09- beta 3460 - wzrost o 90,2%
02.10 - kolejna wizyta -
Niezapominajka95 wrote:Przy kazdych owulacyjnych tak jest ale ja sie tego nie trzymam a i tak mi sie ładnie wybarwiaja, no i co miesiąc nie ma problemu z rozpoznaniem Pika 😁
-
JaMiNi wrote:No właśnie facelle jakoś 3 min👩💼 28 lat:
- Hashimoto ( Euthyrox 25)
- Choroba Von Willenbranda ( brak stałych leków)
- LH-3,94
-FSH- 4,77
-PROLAKTYNA - 23, 98
🧔34 lata
- zdrowy
- bardzo aktywny
6 cykli z CLO i Duphastonem nieudanych
7cs (CZERWIEC) - przerwa w stymulacji ---> zmiana lekarza ---> ostra infekcja, wdrożenie leków przerwa do lipca
8cs (LIPIEC) - wyleczona infekcja-nowe suplementy- brak stymulacji ze względu na brak możliwości monitoringu ( urlop lekarza)- własna owulacja
9cs (SIERPIEŃ) - brak stymulacji ze względu na brak dostępnego leku - monitoring 1.08 - cykl bezowulacyjny
23.08 - wypadek rowerowy
4.09- II
11.09- pierwsze USG - 2 mm pęcherzyk ciążowy w macicy
12.09- beta 1819
14.09- beta 3460 - wzrost o 90,2%
02.10 - kolejna wizyta -
Angi90 wrote:Jeśli nie możesz robić bety i sprawdzać przyrostu, a nie chcesz się stresować do wizyty, rób sobie testy, ale nie koniecznie codziennie. Jak będziesz je robić co drugi dzień będą wyraźniej ciemniały aż do piku, a Ty będziesz spokojniejsza, że beta idzie w górę 😉
Ah...i oczywiście, dobrze się czujesz - ciesz się i raduj ze swojego stanu Mamo!❤️
Jejku dziękuje pięknie !!
Cudownie mieć was tutaj dziewczyny 🥰
Spróbuje z testami i będę się obserwować .
Ogólnie ja ciagle mam katar alergiczny 😂 ale czuje się wyjątkowo lepiej niż zawsze 😄😄
Jak tylko zobaczę coś nowego udam się do lekarza . Choć za pewne i tak pójdę gdzieś wcześniej .
Dziękuje 🥰🥰🥰 -
Dziweczyny, pięknie rorpoczął się sierpień! To musi przynieść dużo pozytywnych emocji! Dla nasz wszystkich.
3mam za was wszystkie kciuki.Natt.yo., Palinkaaa lubią tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
MonikaeS wrote:Hejka u mnie 🐒 no cóż może kolejny miesiąc będzie owocny
Trzymam mocno kciuki💛MonikaeS lubi tę wiadomość
👩🏽 31 l.
👨🏽💻 33 l.
1.10.2023r - ⏸️
2.10.2023r - beta HCG 439,54
4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
1.12.2023r - pierwsze prenatalne 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵💫
Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
20.02.2024r - glukoza 😥💦
28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
20.03.2024r - USG III trymestru
25.03.2024r - kolejna wizyta