W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa_Ola wrote:Jeszcze cały tydzień sierpnia jest! mam wrażenie, że te wątki liczą się tylko do 20-22 dnia miesiąca, potem już każdy żyje kolejnym, a nikt nie myśli, że są osoby, które jeszcze będą testować. Dlatego właśnie ja się nie zapisuję, bo i tak nikogo już tu nie ma w ostatnich dniach miesiąca 🤷♀️
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny testujące wraz ze mną w końcówce sierpnia! 🤞🤞🤞
Ja będę pierwszą betę robić 31.08, a drugą dzien później jesli coś wyjdzie sensownego z pierwszej. Jestem po Ovitrelle a on długo fałszuje -
Cześć dziewczyny! Nie wiem w sumie od czego zacząć, bo wy już się pewnie wszystkie znacie.. ale chętnie zagoszczę na tym forum. Jestem dziś 9dpo i zrobiłam trzy testy, które wyszły pozytywnie. Intuicja mnie nie zawiodła
https://zapodaj.net/plik-XyHi4kgo01#
Proszę, doradźcie mi, bo ja jestem w tym wszystkim nowa. W maju miałam ciążę biochemiczną i to będzie moje pierwsze dzieciątko. Nigdy nie dotarłam to takich mocniejszych testów i zawsze chodziło w sumie o staranie się, owulacje, testy.. Teraz jak mam podane na tacy, to ja nie wiem, co mam dalej robić 🥹 Iść na betę? Kiedy powtórzyć? Kiedy rozmawiać z ginekologiem? Brać jeszcze jakieś witaminy? (Biorę witaminy B, cynk, magnez, witaminę C, witaminę D i oczywiście kwas foliowy), czego unikać?
Nadal jestem w szoku.. Z góry dziękuję za rady i odpowiedzi ❤️ Chętnie poczytam historie tych bardziej doświadczonych 😊MiaSakura, Nowa_Ola, Rybeńka, KarolinaAnastazja, Ominoki, Pusshka lubią tę wiadomość
-
Nowa_Ola tak już jest 😉 Najbardziej zauważyłam to i odczułam prowadząc wątek, Dziewczyny które już testowały szybko uciekają w przyszłość, licząc na nowe szanse, także nie ma co się dziwić, do końca czekają te z końca listy, a tematyka na wątku w ostatnim tygodniu jest już praktycznie zupełnie ciążowa, w końcu Mamusie chcemy tutaj zostawić na już brzuszkowym wątku i myślę, że wszystkie chcemy, aby dobrze się czuły "u siebie" 😊 Nie ma co się obrażać, wszystkie jesteśmy tu po równo ważne 🫶
Dobrego wieczoru Dziewczynki , przypominam, że dziś śrooooodaaaa🤭🌜Miczka, MiaSakura, Bluesky, Jagodecka lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Malinowa92 wrote:Cześć dziewczyny! Nie wiem w sumie od czego zacząć, bo wy już się pewnie wszystkie znacie.. ale chętnie zagoszczę na tym forum. Jestem dziś 9dpo i zrobiłam trzy testy, które wyszły pozytywnie. Intuicja mnie nie zawiodła
Proszę, doradźcie mi, bo ja jestem w tym wszystkim nowa. W maju miałam ciążę biochemiczną i to będzie moje pierwsze dzieciątko. Nigdy nie dotarłam to takich mocniejszych testów i zawsze chodziło w sumie o staranie się, owulacje, testy.. Teraz jak mam podane na tacy, to ja nie wiem, co mam dalej robić 🥹 Iść na betę? Kiedy powtórzyć? Kiedy rozmawiać z ginekologiem? Brać jeszcze jakieś witaminy? (Biorę witaminy B, cynk, magnez, witaminę C, witaminę D i oczywiście kwas foliowy), czego unikać?
Nadal jestem w szoku.. Z góry dziękuję za rady i odpowiedzi ❤️ Chętnie poczytam historie tych bardziej doświadczonych 😊
Hej hej! gratulacje! Miałaś jakieś objawy? Skąd intuicja?
Możesz iść na betę i powtórzyć po 48h, żeby zobaczyć czy przyrost jest prawidłowy, jak będziesz robiła to dorzuć sobie progesteron, żeby zobaczyć, czy nie musisz suplementować. Ale generalnie nie wszystkie dziewczyny robią betę.
Umów się do lekarza na ok. 6-7 tyg. od ostatniej miesiączki.
To co suplementujesz wystarczy. Unikać surowego mięsa i ryb, niepasteryzowanych serów i obcych kotów (toksoplazmoza). -
Weronka tulę mocno.
Tak jak ktoś wspomniał krwawienie może się nieco przedłużyć, u mnie po biochem o jakieś 2-3 dni.
Beta powinna szybko spaść z takiej wartości i kolejny okres pewnie pojawi się tak jak zazwyczaj.
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
24.11 3066g, 40+2
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Angi90 wrote:Nowa_Ola tak już jest 😉 Najbardziej zauważyłam to i odczułam prowadząc wątek, Dziewczyny które już testowały szybko uciekają w przyszłość, licząc na nowe szanse, także nie ma co się dziwić, do końca czekają te z końca listy, a tematyka na wątku w ostatnim tygodniu jest już praktycznie zupełnie ciążowa, w końcu Mamusie chcemy tutaj zostawić na już brzuszkowym wątku i myślę, że wszystkie chcemy, aby dobrze się czuły "u siebie" 😊 Nie ma co się obrażać, wszystkie jesteśmy tu po równo ważne 🫶
Dobrego wieczoru Dziewczynki , przypominam, że dziś śrooooodaaaa🤭🌜
Kochana, ależ ja się nie obrażam, źle odebrałaś moje słowa. Wyraziłam swoją opinię i przy okazji po trochu dałam znać czemu się nie zapisuję, choć na wątku bardzo chętnie podpowiem, jeśli jakiś temat mnie dotyczy. ☺️
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Malinowa92 wrote:Cześć dziewczyny! Nie wiem w sumie od czego zacząć, bo wy już się pewnie wszystkie znacie.. ale chętnie zagoszczę na tym forum. Jestem dziś 9dpo i zrobiłam trzy testy, które wyszły pozytywnie. Intuicja mnie nie zawiodła
Nadal jestem w szoku.. Z góry dziękuję za rady i odpowiedzi ❤️ Chętnie poczytam historie tych bardziej doświadczonych 😊
Oooo koleżanka od owulaków! 😅 gratuluję 💕💕💕Malinowa92 lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
MiaSakura wrote:Weronka, bardzo mi przykro…
U mnie dziś (14dpo) beta 42 prog 69. Czekam na przyrost.26.06.24- Zoja na świecie! ❤️
15.02- polowkowe- córeczka 👧🏽
19.12- prenatalne- 55,3 mm dzidzia ❤️
04.12- 23mm dzidzia ❤️
13.11- 31 dpo, 4mm dzidzia ❤️
02.11- 20dpo
📈 Beta- 1635 mIU/ml
31.10- 18 dpo
📈 Beta- 618.60 mIU/ml
28.10.23r- 15 dpo ⏸️
👩 28 lat
🧔 33 lata
👧 3 lata
👧
🎂moje- 18.12 -
Kasia111 wrote:Hej hej! gratulacje! Miałaś jakieś objawy? Skąd intuicja?
Możesz iść na betę i powtórzyć po 48h, żeby zobaczyć czy przyrost jest prawidłowy, jak będziesz robiła to dorzuć sobie progesteron, żeby zobaczyć, czy nie musisz suplementować. Ale generalnie nie wszystkie dziewczyny robią betę.
Umów się do lekarza na ok. 6-7 tyg. od ostatniej miesiączki.
To co suplementujesz wystarczy. Unikać surowego mięsa i ryb, niepasteryzowanych serów i obcych kotów (toksoplazmoza).
Dziękuję! ❤️ To była długa i męcząca droga, nie powiem. Jak jutro rano zrobię betę, to powtórzyć w poniedziałek? Bo wiadomo.. weekend 😅 Właśnie ja akurat wolę betę zrobić, bo będę się pewniej czuła O progesteronie słyszałam, żeby robić po owulacji, żeby sprawdzić, czy była, ale na początku ciąży to o tym nie słyszałam. Dobrze wiedzieć
Z tego, co mi wszystkie aplikacje wyliczyły (a jest ich sporo 😂), to wychodzi na to, że jestem w 4 tygodniu. Ostatnią miesiączkę miałam 26.07.2023, więc chyba by się zgadzało 🤔 Dziękuję za rady! 😘
U mnie to w sumie było śmiesznie.. zaczęłam robić testy owulacyjne w 12 dniu cyklu i najpierw wyszedł pozytywny w 14 dniu cyklu i myślałam, że owulacja będzie 15 dnia cyklu. Tym bardziej że miałam śluz płodny. Ależ jak się pomyliłam 😏 Następny peak miałam w 19 dniu cyklu i od tamtej pory moje testy owulacyjne były ciągle pozytywne. Nawet pisałam na wątku „w oczekiwaniu na testowanie”. Nie wiedziałam dlaczego tak się dzieje. W końcu stwierdziłam, że pewnie cykl bezowulacyjny i dlatego takie jaja wychodzą.
Jeśli chodzi o intuicje i objawy.. W niedzielę (domniemane 6dpo) miałam jednorazowo odrobinkę różowego śluzu. Pomyślałam, że pewnie @ przyjdzie wcześniej. Okres się nie rozkręcał, ale że było jeszcze wcześnie, to nie zwracałam na to uwagi. W poniedziałek/ wtorek i dzisiaj miałam takie mdłości, że nic nie mogłam zjeść. Dla mnie to nie jest normalne, bo ja nigdy nie mam nudności, nawet przy grypie żołądkowej. Na początku zwaliłam to na progesteron, bo wiadomo, że się podwyższa.. ale żeby aż takie to miało objawy? Do tego ciągle mam uczucie ciągnięcia w macicy, a wczoraj miałam taki skurcz, że musiałam się oprzeć o stół. A jeszcze z takich ciekawostek, jeśli chodzi o objawy.. ostatnio leje się ze mnie! Normalnie napady gorąca. Zwaliłam na upał. No, dopóki nie zauważyłam, że nawet w klimatyzowanych pomieszczeniach nadal jestem cała mokra od potu.
Nie mam żadnego bólu piersi (a byłam bardzo czujna, bo dziewczyny pisały, że pierwszy objaw to właśnie ból piersi i sutków), nie mam też uczucia zmęczenia, że śpię przez pół dnia, żadnego latania do toalety co 5 minut.. No nic innego poza mdłościami i napadami gorąca. Ale coś czuję, że reszta dopiero nastąpi
Wow. Jeśli ktoś dotrwał do końca mego referatu - dziękuję! ❤️ I dziękuję za rady 😘
Jeszcze mojemu nic nie mówiłam i nie wiem, czy długo wytrzymam 😅
MUSZka, MiaSakura, Kasia111, Incognitka, Emimo, Jagodecka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nowa_Ola wrote:Oooo koleżanka od owulaków! 😅 gratuluję 💕💕💕
A witam! Wykrakałaś z tymi gratulacjami! 😂Dziękuję! ❤️ Cały czas mam wrażenie, jakbym była w innej rzeczywistości 🥹 Tym razem to ja czekam na Twoje upragnione dwie kreski! 🥰 Jak u Ciebie sytuacja?Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Cześć! U mnie bardzo podobna historia, w listopadzie ciąża biochemiczna, mam podejrzenie, że w lipcu również (ale tego nie wychwyciłam testami), a teraz w sierpniu intuicja też mi podpowiadała, że coś się dzieje. Od 19 dc miałam bóle piersi (troszkę inne niż przed okresem bo takie kłucie i mrowienie). W 20 i 21 dc wyszły mi baardzo blade kreski na testach. W poniedziałek zrobiłam bete (22 dc) - wyszła 13,3, dziś powtórzyłam i czekam na wynik. 🙈
MiaSakura, Kasia111, Malinowa92, Emimo lubią tę wiadomość
-
Malinowa92 wrote:A witam! Wykrakałaś z tymi gratulacjami! 😂Dziękuję! ❤️ Cały czas mam wrażenie, jakbym była w innej rzeczywistości 🥹 Tym razem to ja czekam na Twoje upragnione dwie kreski! 🥰 Jak u Ciebie sytuacja?
Bardzo się cieszę, taka czarownica ze mnie 😅❤️
U mnie 5 dpo, biorę 400mg progesteronu dziennie i mam helikopter, ale czego to się nie robi dla brzdąca 🥲 miałam bardzo późną owulację po poprzednim biochemie, dopiero w 20 dc, ale potwierdzona monitoringiem, jestem dobrej myśli 🤞Karpan45, Malinowa92 lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Weronka i Karla ogromnie Was przytulam 💔 wierze, ze jak się wszystko oczyści to szybko uda Wam się znów zobaczyć upragnione 2 kreseczki!
Gratuluję wszystkim, którzy zobaczyli te piękne 2 kreseczki. Życzę Wam spokojnych ciąż 🤞😍MiaSakura, Malinowa92 lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
MamaGai wrote:Robiłaś też testy? Czy tylko beta?
Gratulacje dla nowych kreseczek! ❤️Malinowa92 lubi tę wiadomość
22.08.23 ⏸️🙏🏼
10.05 witamy naszą wyczekaną Misię🥹♥️ -
Hej Do tej pory obserwowałam sobie wątek z ukrycia, uspokaja mnie, że nie jestem sama w swoich chwilach zwątpienia i marzeniu o dzidziusiu i jednocześnie jest mi bardzo przykro, gdy czytam, że komuś się nie udało. Wiem, że ciąża to nie hop-siup, ale jakoś do tej pory żyłam w takim przekonaniu i myślałam, że u mnie będzie inaczej i pyknie raz dwa. O ja głupia... Już po pierwszym nieudanym cyklu spokorniałam i z optymizmu popadłam w pesymizm...
Gratuluję wszystkim 2 kresek!
Czy ktoś może mi do czegoś porównać to uczucie ciągnięcia w podbrzuszu? To rodzaj bólu?
Pusshka lubi tę wiadomość
ONA: 32
ON: 33
5cs:
19.11.2023 - ⏸️
21.11 - beta 162,50
23.11 - beta 439,90 -
Incognitka wrote:Jak ja bym chciała, żeby ten mój kropek mnie cały czas kłuł w ten jajnik... Przynajmniej bym wiedziała, że tam jest, a tak to dziś nic 🥴 poproszę o kopala na otrząśnięcie 😅
Jeszcze nie raz da Ci popalić 😀Incognitka lubi tę wiadomość
-
Nowa_Ola wrote:Jeszcze cały tydzień sierpnia jest! mam wrażenie, że te wątki liczą się tylko do 20-22 dnia miesiąca, potem już każdy żyje kolejnym, a nikt nie myśli, że są osoby, które jeszcze będą testować. Dlatego właśnie ja się nie zapisuję, bo i tak nikogo już tu nie ma w ostatnich dniach miesiąca 🤷♀️
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny testujące wraz ze mną w końcówce sierpnia! 🤞🤞🤞
Ja też czekałam z założeniem wątku jak najdłużej właśnie przez te testowania i zakończenie na gotowo miesiąca 😊Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
MiaSakura wrote:Weronka, bardzo mi przykro…
U mnie dziś (14dpo) beta 42 prog 69. Czekam na przyrost.MiaSakura lubi tę wiadomość
-
MUSZka wrote:Hej Do tej pory obserwowałam sobie wątek z ukrycia, uspokaja mnie, że nie jestem sama w swoich chwilach zwątpienia i marzeniu o dzidziusiu i jednocześnie jest mi bardzo przykro, gdy czytam, że komuś się nie udało. Wiem, że ciąża to nie hop-siup, ale jakoś do tej pory żyłam w takim przekonaniu i myślałam, że u mnie będzie inaczej i pyknie raz dwa. O ja głupia... Już po pierwszym nieudanym cyklu spokorniałam i z optymizmu popadłam w pesymizm...
Gratuluję wszystkim 2 kresek!
Czy ktoś może mi do czegoś porównać to uczucie ciągnięcia w podbrzuszu? To rodzaj bólu?
Rozumiem, że chcesz do nas dołączyć?
Zapisać na testowanie?
Może opowiesz coś o swoich staraniach?😊😁