W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
@Kamsi – przytulam Kochana🫂. Nie wiem jak dziewczyny bardziej doświadczone w temacie, ale skoro nie ma ciąży to bym leki odstawiła. 😉
@Rybeńka- ściskam! Ale pamiętaj póki nie ma @ jest szansa 🍀
@Kaskaaa – jak tam ? testowano poranne zaliczone ? Czekamy na wieści 🍀
Dzień Dobry w ten Czwartek, mini Piątek 😁
My już po urodzinach męża, dzisiaj odpoczywam. Muszę "pierdoły" porobić w domu i mam czas wolny. Wieczorem jestem umówiona do dermatologa. Mam straszne uczulenie na ręce, pełno małych pęcherzyków z płynem, swędzi nie do pojęcia. Zdrapuje, zasusza się, skóra schodzi i za jakiś czas znowu to samo...🤨😕
Wczoraj pobolewał mnie brzuch jak na 🐒, dzisiaj od rana też (już inny jajnik i strona niż wcześniej) więc ja też czekam...oby jak najszybcieeej!
To co, Miłego dzionka i smacznej kawuśki ☕
Pusshka lubi tę wiadomość
-
Angi90 wrote:Nowa_Ola tak już jest 😉 Najbardziej zauważyłam to i odczułam prowadząc wątek, Dziewczyny które już testowały szybko uciekają w przyszłość, licząc na nowe szanse, także nie ma co się dziwić, do końca czekają te z końca listy, a tematyka na wątku w ostatnim tygodniu jest już praktycznie zupełnie ciążowa, w końcu Mamusie chcemy tutaj zostawić na już brzuszkowym wątku i myślę, że wszystkie chcemy, aby dobrze się czuły "u siebie" 😊 Nie ma co się obrażać, wszystkie jesteśmy tu po równo ważne 🫶
Dobrego wieczoru Dziewczynki , przypominam, że dziś śrooooodaaaa🤭🌜
Nie wiem czy to dobrze, czy źle. Na belly dochodziły dziewczyny, które nie prowadziły kalendarzyka na ovu, więc forum było bardzo liczne. Tutaj chyba już nikt nie dołącza w trakcie ciąży 🤔08.2015 👰🤵
12.2015 💔👼
04.2017 ❤️🔥👶
💚🤞 -
Malinowa92 wrote:Przykro mi, że również miałaś takie doświadczenia.. Człowiek zaczyna się cieszyć, ledwo powie swojej drugiej połówce, a tu nic z tego..
Przejdźmy do milszego tematu.. Gratuluję! Naprawdę wcześnie wyłapałaś 😁 Daj znać jaki wynik! Trzymam kciuki, żeby beta ładnie przyrastała ❤️
Wynik 75, także chyba w porządku, też jestem całkiem zielona w tych sprawach🥹🙈Wron Kraa, MiaSakura, Malinowa92 lubią tę wiadomość
-
Kasiasiasia wrote:Wynik 75, także chyba w porządku, też jestem całkiem zielona w tych sprawach🥹🙈
Super, Gratulację. 🍀Wpisać Cię do kalendarza? -
Muszka - witaj! mam dokładnie te same odczucia.. że nie mogę tego kontrolować, a ja bardzo lubię poczucie kontroli! może nawet za bardzo niestety.
Kamsi, bardzo mi przykro1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Kamsi bardzo mi przykro 😥 Odstawiłabym leki i już nie badała, natomiast napewno umówiłabym się do lekarza. Załapało na chwilę... Coś musi być na rzeczy. Przytulam kochana mocno 🫂❤️🩹
Miczka lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Bezula wrote:Muszka - witaj! mam dokładnie te same odczucia.. że nie mogę tego kontrolować, a ja bardzo lubię poczucie kontroli! może nawet za bardzo niestety.
O tak, ja też z tych lubiących kontrolę i plany... Pamiętam jak podjęliśmy rok temu decyzję o rozpoczęciu starań, w naszym otoczeniu była para, która starała się wtedy o ciążę od 2,5 roku (nadal czekają) i zastanawialiśmy się JAK im powiemy jeśli nam się uda. A teraz jesteśmy w tym "razem" - także wyszło na to, że nie ma co wybiegać tak daleko w przyszłość.
Ale na ten moment jestem cierpliwa, nie załamuje się, walczymy
@Kamsi, trzymaj się, przykro mi
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Pusshka wrote:O tak, ja też z tych lubiących kontrolę i plany... Pamiętam jak podjęliśmy rok temu decyzję o rozpoczęciu starań, w naszym otoczeniu była para, która starała się wtedy o ciążę od 2,5 roku (nadal czekają) i zastanawialiśmy się JAK im powiemy jeśli nam się uda. A teraz jesteśmy w tym "razem" - także wyszło na to, że nie ma co wybiegać tak daleko w przyszłość.
Ale na ten moment jestem cierpliwa, nie załamuje się, walczymy
Podziwiam, że jesteś cierpliwa - a przynajmniej tak 'brzmisz', jeśli wiesz, co mam na myśli. Czy u Was tym czynnikiem blokującym, są właśnie bezowulacyjne cykle? Widzę, że niebawem idziecie do kliniki!1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Witajcie dziewczyny. Nadrobiłam. Gratuluje wszystkich ⏸️ ♥️ Współczuje strat, ale ja uważam że wszystko jest po coś na pewno będzie dobrze ściskam Was Kochane mocno.
Nie było mnie trochę, bo skupiłam się na odstawieniu córki od piersi. Na ten miesiac się nie nastawiam aczkolwiek proby były i będę testować. Może spróbuje 31.08 żeby jeszcze w sierpniu 🐒 około 7.09
Dobrego dnia Wam życzę i pogody ducha. Niestety na niektóre rzeczy nie mamy wpływu i tylko spokój nas uratuje 😘MiaSakura, Miczka, Jagodecka lubią tę wiadomość
-
Kamsi - cholernie mi przykro trzymaj się!
Emimo - oooo, witam w klubie odstawiających ja już robię x podejście, ale choć przykro, to ufam, że tym razem się uda
Dziewczyny, mnie też ten brak kontroli dobija mam synka i wkurza mnie, że jakieś moje plany tak, żeby pogodzić życie zawodowe z byciem z nim się nie udadzą tak jakbym chciała i zazdroszczę koleżankom, bo jak się spotykam, to właśnie każda ma fajnie zaplanowane, ułożone i faktycznie udaje im się, jak chcą, bo ciąża jest wtedy, kiedy zaplanują a mnie zaraz będą czekać trudne decyzje, jeśli do 3/4 miesięcy się nie uda -
W końcu się dodzwoniłam. Niestety myślałam że będę czekać tydzień a tu dopiero 13 Września mam termin. Będzie wtedy 8 tydzień. Wtedy też byłam w 8tyg i nie usłyszałam dobrych wieści więc teraz się boję. Miałam nadzieję że za tydzień usłyszę serce i będę się lepiej czuć a tu jednak nie...Zostałam mamą 25.04.2024 💓
-
@Emimo - Cześć! Miło, że do Nas zajrzałaś. Jak tam odstawianie Małej idzie ? Wpiszę Cię na testowanie 🍀
@Landrii- mój ma konto na znanym lekarzu, umawiam się jak tylko sobie przypomnę. Sprawdź, może i Twój ma 😁 P.S. Wpisałam Ci brzuchola Kochana 🤰
@KarolinaK- Doskonale Cię rozumiem. Ja przez pierwsze pół roku starań, myślałam, że całe życie mam pod plan, że przecież innym sie udają "złote strzały" to nam tez się uda.
Ba! Nawet planowałam, że będę rodzić na wiosnę, bo do zimy to dziecko już odchowane Tsaaaaaaaaaa..... 😜Prawda jest taka, że nic tak nie uczy cierpliwości jak starania o dziecko i...dzieci 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2023, 10:18
Emimo lubi tę wiadomość
-
@Margo2023
@Niaha
Jak tam Wasze ⚪? Coś się zmieniło ? 🍀 -
KarolinaK wrote:Kamsi - cholernie mi przykro trzymaj się!
Emimo - oooo, witam w klubie odstawiających ja już robię x podejście, ale choć przykro, to ufam, że tym razem się uda
Dziewczyny, mnie też ten brak kontroli dobija mam synka i wkurza mnie, że jakieś moje plany tak, żeby pogodzić życie zawodowe z byciem z nim się nie udadzą tak jakbym chciała i zazdroszczę koleżankom, bo jak się spotykam, to właśnie każda ma fajnie zaplanowane, ułożone i faktycznie udaje im się, jak chcą, bo ciąża jest wtedy, kiedy zaplanują a mnie zaraz będą czekać trudne decyzje, jeśli do 3/4 miesięcy się nie uda
Ja mam bardzo podobnie, mam córkę i pogodzenie opieki i pracy jest ciężkie a tym bardziej, że muszę szukać nowej, bo tu mogę być do końca roku. Nie chcę pracować do 17 bo cały dzień mnie nie będzie w domu a wszędzie takie godziny pracy.. Dodatkowo mieszkam na zadupiu więc z pracą dla kobiet jest cholernie trudno. Jestem też introwertykiem i szukanie pracy to dla mnie koszmar. Odwlekalam zmianę pracy długo, bo przecież zaraz zakde w ciążę.. najgłupsza rzecz jaką zrobiłam. Teraz jestem zmuszona zmienić i nie mam żadnej opcji na to..
Życzę powodzenia ❤️
-
KarolinaAnastazja wrote:@Emimo - Cześć! Miło, że do Nas zajrzałaś. Jak tam odstawianie Małej idzie ? Wpiszę Cię na testowanie 🍀
@Landrii- mój ma konto na znanym lekarzu, umawiam się jak tylko sobie przypomnę. Sprawdź, może i Twój ma 😁 P.S. Wpisałam Ci brzuchola Kochana 🤰
@KarolinaK- Doskonale Cię rozumiem. Ja przez pierwsze pół roku starań, myślałam, że całe życie mam pod plan, że przecież innym sie udają "złote strzały" to nam tez się uda.
Ba! Nawet planowałam, że będę rodzić na wiosnę, bo do zimy to dziecko już odchowane Tsaaaaaaaaaa..... 😜Prawda jest taka, że nic tak nie uczy cierpliwości jak starania o dziecko i...dzieci 😉
Niestety nie ma mogłam się umówić tydzień temu ale chciałam poczekać zobaczyć czy to nie biochemiczna. Najwyżej jak nie wytrzymam to gdzieś szybciej prywatnie skoczeZostałam mamą 25.04.2024 💓 -
Landrii wrote:W końcu się dodzwoniłam. Niestety myślałam że będę czekać tydzień a tu dopiero 13 Września mam termin. Będzie wtedy 8 tydzień. Wtedy też byłam w 8tyg i nie usłyszałam dobrych wieści więc teraz się boję. Miałam nadzieję że za tydzień usłyszę serce i będę się lepiej czuć a tu jednak nie...
A u innego lekarza? Tylko żeby prawdzic czy jest ok.