W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinowa92 wrote:Cześć dziewczyny! Nie wiem w sumie od czego zacząć, bo wy już się pewnie wszystkie znacie.. ale chętnie zagoszczę na tym forum. Jestem dziś 9dpo i zrobiłam trzy testy, które wyszły pozytywnie. Intuicja mnie nie zawiodła
https://zapodaj.net/plik-XyHi4kgo01#
Proszę, doradźcie mi, bo ja jestem w tym wszystkim nowa. W maju miałam ciążę biochemiczną i to będzie moje pierwsze dzieciątko. Nigdy nie dotarłam to takich mocniejszych testów i zawsze chodziło w sumie o staranie się, owulacje, testy.. Teraz jak mam podane na tacy, to ja nie wiem, co mam dalej robić 🥹 Iść na betę? Kiedy powtórzyć? Kiedy rozmawiać z ginekologiem? Brać jeszcze jakieś witaminy? (Biorę witaminy B, cynk, magnez, witaminę C, witaminę D i oczywiście kwas foliowy), czego unikać?
Nadal jestem w szoku.. Z góry dziękuję za rady i odpowiedzi ❤️ Chętnie poczytam historie tych bardziej doświadczonych 😊
Cześć i gratulację. Wpisać Cię w kalendarz? 😊Malinowa92 lubi tę wiadomość
-
Nowa_Ola wrote:Jeszcze cały tydzień sierpnia jest! mam wrażenie, że te wątki liczą się tylko do 20-22 dnia miesiąca, potem już każdy żyje kolejnym, a nikt nie myśli, że są osoby, które jeszcze będą testować. Dlatego właśnie ja się nie zapisuję, bo i tak nikogo już tu nie ma w ostatnich dniach miesiąca 🤷♀️
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny testujące wraz ze mną w końcówce sierpnia! 🤞🤞🤞
Ja jestem, czytam z ukrycia Wpisałam się na testowanie 31.08., ale obserwując cykl to wtedy akurat powinien przyjść okres, więc znając życie zrobię test ze 2-3 dni wcześniej Teraz mam 26 dc i 5 dpo. Tak bym chciała zobaczyć dwie kreseczki...Nowa_Ola lubi tę wiadomość
Cudzie trwaj! 🥰
⏸️ 14.11.2023
Beta 15.11.2023 - 512
Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
👶 30.11.2023 - 8 mm okruszka 6+5
👶 10.01.2024 - prenatalne, niskie ryzyka
👶 06.03.2024 - połówkowe, 398 g zdrowego chłopca 🩵
👩🏻 31
✅️ wszystko ok
🧔🏻 33
✅️ morfologia 0% ➡️ 4% -
Tak, chętnie, mogę dołączyć
27 sierpnia ma być miesiączka (mam regularne 27 dniowe cykle), ale mam nadzieję, że to nie nastąpi, wtedy zrobię test.
Podstawowe wyniki krwi mam wzorowe. Hormony też oprócz lekko podwyższonego androstendionu (wykluczono PCOS), skutkuje to frustrującym owłosieniem nie tam, gdzie trzeba... No i w maju ginekolog przy rutynowym badaniu znalazł mięśniaka, ale powiedział, że jest taki mały, że mam się tym nie przejmować. Biorę Pregna Start. W tym miesiącu korzystałam z testów LH i mam nadzieję, że będą efekty. Owulacje są.
Jesteśmy dopiero na początku starań, więc nie robiliśmy z mężem szczegółowych badań. Dajemy sobie pół roku, ale ciężko mi w tym wszystkim wyluzować. Pierwszy raz czuję, że nie mam nad czymś kontroli :pONA: 32
ON: 33
5cs:
19.11.2023 - ⏸️
21.11 - beta 162,50
23.11 - beta 439,90 -
ralejka wrote:Ja jestem, czytam z ukrycia Wpisałam się na testowanie 31.08., ale obserwując cykl to wtedy akurat powinien przyjść okres, więc znając życie zrobię test ze 2-3 dni wcześniej Teraz mam 26 dc i 5 dpo. Tak bym chciała zobaczyć dwie kreseczki...
To jesteśmy na podobnym etapie! U mnie 25dc, 5dpo 😅 @ powinnam mieć we wtorek 28.08, ale przez przesunięcie owulacji będzie później, bo od poniedziałku przez 10 dni przyjmuję progesteron, więc pewnie będę testować za tydzień. Trzymam za nas kciuki 🤞Niesia90, Beige lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Gratuluje wszystkim 2ch kreseczek i przykro mi z powodu strat 💔
Ja pojawiam się i znikam, Czytam ale milczę 🫣
W Szwajcarii upały takie że ledwo da się w domu wytrzymac. Pierworodny zaczął szkole i od tygodnia mam trochę luzu bo i goście wyjechali starań miało nie być, ale jakoś nam się udało znaleźć chwilkę dla Siebie chociaż też wątpię by się udało bo nawet nie wiem czy się wstrzeliliśmy 😅 zatestuje dla sportu 😂
Za tydzień kolejni goście 🫣🫣🫣
Trzymam za Was kciuki dziewczyny!Nowa_Ola, Malinowa92, Ominoki, Angi90 , Jagodecka lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
Niesia90 wrote:Gratuluje wszystkim 2ch kreseczek i przykro mi z powodu strat 💔
Ja pojawiam się i znikam, Czytam ale milczę 🫣
W Szwajcarii upały takie że ledwo da się w domu wytrzymac. Pierworodny zaczął szkole i od tygodnia mam trochę luzu bo i goście wyjechali starań miało nie być, ale jakoś nam się udało znaleźć chwilkę dla Siebie chociaż też wątpię by się udało bo nawet nie wiem czy się wstrzeliliśmy 😅 zatestuje dla sportu 😂
Za tydzień kolejni goście 🫣🫣🫣
Trzymam za Was kciuki dziewczyny!
Czekam jak będziesz mieć chwilę i pochwalisz się widoczkami! Zakochana jestem w Szwajcarii, kiedyś tam pojadę na pewno!😍 -
Z tego co czytam to dużo z nas po prostu wie że jest w ciąży. Intuicja
Miałam to samo w tym miesiącu. Testy na początku negatywne ale w środku czułam, że okresu nie dostanę. Z kolei jak nie jesteśmy w ciąży to po prostu sobie wmawiamy objawy i same siebie próbujemy przekonać, że jest jakiś cień na teście. Ale to tylko moje obserwacjeBeige, Rybeńka lubią tę wiadomość
Zostałam mamą 25.04.2024 💓 -
Spać nie mogę. Jak od kilku dni czułam się dobrze pomijając zmęczenie to dzisiaj wywaliło mi brzuch jakbym była w 4 miesiącu i strasznie mnie na wymioty bierze 😭 około 10 będę się próbowała dodzwonić do przychodni i umówić do ginekologa, ciekawe czy będę miała termin na za tydzień czy jeszcze dwa tygodnie czekania przede mnąZostałam mamą 25.04.2024 💓
-
Kasiasiasia wrote:Cześć! U mnie bardzo podobna historia, w listopadzie ciąża biochemiczna, mam podejrzenie, że w lipcu również (ale tego nie wychwyciłam testami), a teraz w sierpniu intuicja też mi podpowiadała, że coś się dzieje. Od 19 dc miałam bóle piersi (troszkę inne niż przed okresem bo takie kłucie i mrowienie). W 20 i 21 dc wyszły mi baardzo blade kreski na testach. W poniedziałek zrobiłam bete (22 dc) - wyszła 13,3, dziś powtórzyłam i czekam na wynik. 🙈
Przykro mi, że również miałaś takie doświadczenia.. Człowiek zaczyna się cieszyć, ledwo powie swojej drugiej połówce, a tu nic z tego..
Przejdźmy do milszego tematu.. Gratuluję! Naprawdę wcześnie wyłapałaś 😁 Daj znać jaki wynik! Trzymam kciuki, żeby beta ładnie przyrastała ❤️
-
Nowa_Ola wrote:Bardzo się cieszę, taka czarownica ze mnie 😅❤️
U mnie 5 dpo, biorę 400mg progesteronu dziennie i mam helikopter, ale czego to się nie robi dla brzdąca 🥲 miałam bardzo późną owulację po poprzednim biochemie, dopiero w 20 dc, ale potwierdzona monitoringiem, jestem dobrej myśli 🤞
Oj, to prawda. Wiadomo, że warto 🥹 5 dpo? To teraz już z górki! U mnie wszystko lśni, jakby normalnie sanepid miał wpaść, bo nie mogłam się doczekać tego testowania i musiałam się czymś zająć 😅 Mam nadzieję, że wszystko się u Ciebie ułoży 🤞 -
Landrii wrote:Z tego co czytam to dużo z nas po prostu wie że jest w ciąży. Intuicja
Miałam to samo w tym miesiącu. Testy na początku negatywne ale w środku czułam, że okresu nie dostanę. Z kolei jak nie jesteśmy w ciąży to po prostu sobie wmawiamy objawy i same siebie próbujemy przekonać, że jest jakiś cień na teście. Ale to tylko moje obserwacje
Coś w tym jest.. Ja co miesiąc sobie wmawiałam objawy. W końcu w tym miesiącu, jak myślałam, że cykl bezowulacyjny BAM! Z dnia na dzień mdłości i test pozytywny 😊 -
Landrii wrote:Z tego co czytam to dużo z nas po prostu wie że jest w ciąży. Intuicja
Miałam to samo w tym miesiącu. Testy na początku negatywne ale w środku czułam, że okresu nie dostanę. Z kolei jak nie jesteśmy w ciąży to po prostu sobie wmawiamy objawy i same siebie próbujemy przekonać, że jest jakiś cień na teście. Ale to tylko moje obserwacje
Faktycznie coś w tym jest 😊👩🏽 31 l.
👨🏽💻 33 l.
1.10.2023r - ⏸️
2.10.2023r - beta HCG 439,54
4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
1.12.2023r - pierwsze prenatalne 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵💫
Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
20.02.2024r - glukoza 😥💦
28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
20.03.2024r - USG III trymestru
25.03.2024r - kolejna wizyta -
Kamsi wrote:Beta 4 i progesteron 0,93 także znowu to samo
Bardzo mi przykro.. 🫂🫂👩🏽 31 l.
👨🏽💻 33 l.
1.10.2023r - ⏸️
2.10.2023r - beta HCG 439,54
4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
1.12.2023r - pierwsze prenatalne 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵💫
Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
20.02.2024r - glukoza 😥💦
28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
20.03.2024r - USG III trymestru
25.03.2024r - kolejna wizyta -
Kamsi strasznie mi przykro
Karolina ja poproszę o wpisanie ⚪️.
Dziś tempka w dol, brzuch boli na @ także już się nie łudzę.Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Kamsi wrote:Beta 4 i progesteron 0,93 także znowu to samo
Bardzo mi przykro. Tulę mocno 🫂👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs