X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
Odpowiedz

W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷

Oceń ten wątek:
  • Locus Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NinaB wrote:
    Na jakiej podstawie stwierdzasz, że nie masz owulacji? Czy mierzysz temperaturę? masz jakieś wykresy z ostatnich 3 miesięcy, które podejrzewasz, że były bezowulacyjne?
    Dlaczego akurat robiłaś progesteron w 23dc? a nie np. 21, 24, 26? Na czym się opierałaś z tym 23dc?
    Lekarz moim zdaniem do zmiany. Nie każda kobieta owuluje w 14dc. Branie Duphastonu od 16dc bez uprzedniego potwierdzenia owulacji jest kompletnie bez sensu, bo możesz ją sobie zablokować.

Ja zaszłam w ciąże mając owulacje w 19dc, gdybym brała duphaston od 16dc to bym tej owulacji zapewne nie miała.
    A nie raz miałam owulacje w 23, 24 dc. I tak, jakbym wtedy badała progesteron to też by był mega niski.
    Ba, były takie sytuacje i lekarze od razu aaa to PCOS itp., a ja miałam własne owulacje tylko później!

Wiadomo, że lepiej jak ona jest wcześniej, pęcherzyki nie są tak narażone na stres oksydacyjny, są może lepszej jakości.
    Ale to już jest inna sytuacja niż "nie ma pani owulacji".

Podpinam się pod radą. U mnie najczęściej jest owulacja 16-18 dc przy cyklach 28-30 dniowych. Sporadycznie mam 14-15 i wtedy 27 dni. Testy owulacyjne + mierzenie temperatury u mnie sprawdzają się. Tylko trzeba potrenować kilka miesięcy.

Remedios, NinaB lubią tę wiadomość

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
    😞 07.2025

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu
  • White1 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1991 wrote:
    Ja byłam u mojej lekarki, wcześniej mówiła żeby pół roku się starać, powiedziałam że nie mam chyba owulacji od 2 mies, pokazałam badania, powiedziała że niepotrzebnie się badam, wyniki amh są ok, na ferrytyne, d3 itp nie patrzy, że testów owulacyjnych się nie robi… no ale progesteron z 23dc powiedziała że rzeczywiście za mały. Zapisała mi duphaston żeby brać co mies od 16dc. I teraz już starać się rok… potem inseminacja lub in vitro najwyżej. Co mnie jeszcze zdziwiło to że przy tsh 2,5 powiedziała żebym zmniejszyła dawkę letroxu.
    Zapytałam co można zrobić żeby były owulacje (chodziło mi o coś naturalnego) to dostałam clostilbegyt, którego boję się wziąć po przeczytaniu ulotki.
    Przyszły moje suplementy, zaczęłam brać inozytol, koenzym q10, żelazo i chcę się postarać odpuścić, nie myśleć o tym. Dzisiaj 31dc, okresu dalej nie mam.
    Po pierwsze brzmi jak typowe gadanie ginekologa spoza kliniki, to znaczy starać się rok bez badań, a po roku ivf.
    Po drugie jeśli nie masz owulacji w ogóle, to clostilbegyt jest dobrym wyjściem, ale trzeba go brać w określonych dniach i pod okiem lekarza, z monitoringiem przed owulacją. Ulotki nie czytaj, bo wg nich Lametta, którą biorę jest lekiem na raka, który można stosować tylko w okresie menopauzy

Powder, NinaB lubią tę wiadomość

👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25

PCOS | IO | hiperandrogenizm
    MTHFR homo | PAI-1 homo

7 cykl stymulowany
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja po wizycie

Trombofilię skomentował, że daje mi Acard od 2 fazy cyklu, jak zajdę w ciążę, to codziennie przez 1 trymest zastrzyki z heparyny.

Te wyniki mu nie wystarczyły i zlecił mi i mężowi jeszcze kariotypy, a mi dodatkowo białka i ana.
    Także starania w tym cyklu wstrzymane, bo musimy poczekać na wyniki na które czeka się 4-6 tyg.

Myślałam, że trombofilia będzie wystarczającym dla niego powodem tych biochemów, no ale cóż, trzeba się jeszcze zbadać i czekać. Więc kolejna wizyta 29 września. Powiedział, że złe wyniki w tych dodatkowych badaniach są bardzo rzadkie i najpewniej u nas jest okej, ale chce sprawdzić. Resztę moich wyników skomentował bardzo pozytywnie.

Trochę taki zblazowany ten ginekolog i średnio sympatyczny.. No ale jak już ma całą moją historię, to u niego zostanę.

Trochę mnie rozbawiło określenie, że mamy czekać na jego „PRZYZWOLENIE” na starania 😅

Boję się tych nowych badań, bo powiedział, że jeśli kariotypy wyjdą źle, to będzie bardzo ciężko i może się udać nawet dopiero za 9 razem… Mam nadzieję, że to tylko formalność i że wyniki wyjdą dobrze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 14:20

NinaB, Seabird, Maalwii, mon08kow, bambusek-94 lubią tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025
    w trakcie diagnostyki 💉

zdiagnozowane:
    ⚠️ PAI-1 homo - trombofilia

kolejne badania:
    🔜 kariotypy, białka, ana

· · · · · · · ·

🙎🏼‍♂️ - nasienie okej ✔️

· · · · · · · ·

• 08.25 - cb 💔
    • 06.25 - cb 💔
    • 05.25 - 7tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️hashimoto & niedoczynność - uregulowane 💚
    ▫️ferrytyna, B12, kwas foliowy, D3 - uzupełnione 💚
    ▫️insulina - uregulowana 💚
    ▫️POTS, hipotonia ortostatyczna ❤️‍🩹

_____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • Powder Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Po pierwsze brzmi jak typowe gadanie ginekologa spoza kliniki, to znaczy starać się rok bez badań, a po roku ivf.
    Po drugie jeśli nie masz owulacji w ogóle, to clostilbegyt jest dobrym wyjściem, ale trzeba go brać w określonych dniach i pod okiem lekarza, z monitoringiem przed owulacją. Ulotki nie czytaj, bo wg nich Lametta, którą biorę jest lekiem na raka, który można stosować tylko w okresie menopauzy
    Z Lamettą mój lekarz sam mówił, żeby się nie zdziwić i nie patrzeć na ulotkę, jak wykupię, bo wszędzie jest poza Polską już oficjalnie traktowany jako lek do stymulacji cyklu, a u nas nie.

Zgadzam się z dziewczynami, że lekarz do zmiany, bo traktowanie każdej kobiety wedle tego, jak powinno być książkowo bez sprawdzenia jak działa jej organizm indywidualnie jest dla Ciebie niebezpieczne i do może faktycznie doprowadzić do braku owulacji 🤦🏻‍♀️

NinaB, Nowa1991 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    ⏳monitorowane: 7cs

👩🏻‍🦱 ona
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, koenzym q10, d-inozytol, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
    aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%
    💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magnez, d-inozytol, kolagen

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • Powder Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:

Trombofilię skomentował, że daje mi Acard od 2 fazy cyklu, jak zajdę w ciążę, to codziennie przez 1 trymest zastrzyki z heparyny.

Te wyniki mu nie wystarczyły i zlecił mi i mężowi jeszcze kariotypy, a mi dodatkowo białka i ana.
    Także starania w tym cyklu wstrzymane, bo musimy poczekać na wyniki na które czeka się 4-6 tyg.

Myślałam, że trombofilia będzie wystarczającym dla niego powodem tych biochemów, no ale cóż, trzeba się jeszcze zbadać i czekać. Więc kolejna wizyta 29 września. Powiedział, że złe wyniki w tych dodatkowych badaniach są bardzo rzadkie i najpewniej u nas jest okej, ale chce sprawdzić. Resztę moich wyników skomentował bardzo pozytywnie.

Trochę taki zblazowany ten ginekolog i średnio sympatyczny.. No ale jak już ma całą moją historię, to u niego zostanę.

Trochę mnie rozbawiło określenie, że mamy czekać na jego „PRZYZWOLENIE” na starania 😅

Boję się tych nowych badań, bo powiedział, że jeśli kariotypy wyjdą źle, to będzie bardzo ciężko i może się udać nawet dopiero za 9 razem… Mam nadzieję, że to tylko formalność i że wyniki wyjdą dobrze..
    To dalej Drobniak, Kiki?

Ogólnie trzymam kciuki za Twoje kolejne wyniki! Sami dzisiaj oddawaliśmy krew do badania kariotypów.
    Może ta przerwa dobrze Wam zrobi! Odsuniesz od siebie myśli o staraniach, analizy i skorzystacie z końcówki wakacji.
    Natomiast bardzo ciekawi mnie ta dokładna i konkretna liczba przy złych wynikach kariotypów. 9 razy czego? Ivf, naturalnych starań? Dlaczego 9, a nie 7 albo 10?🙈

kikix0o, Lianaa, Kociara_96, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

👩🏻‍🦱 ona
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)

🧔🏻‍♂️ on
    61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    To dalej Drobniak, Kiki?

Ogólnie trzymam kciuki za Twoje kolejne wyniki! Sami dzisiaj oddawaliśmy krew do badania kariotypów.
    Może ta przerwa dobrze Wam zrobi! Odsuniesz od siebie myśli o staraniach, analizy i skorzystacie z końcówki wakacji.
    Natomiast bardzo ciekawi mnie ta dokładna i konkretna liczba przy złych wynikach kariotypów. 9 razy czego? Ivf, naturalnych starań? Dlaczego 9, a nie 7 albo 10?🙈
    Tak, dalej Drobniak, jakiś dziwny on jest 😅 Jak przede mną wchodziła do niego babeczka z dzieckiem to od razu taki uśmiechnięty i pozytywny, a jak ja weszłam, to lekka atmosfera grozy xd

Dziękuje za trzymanie kciuków ❤️ Może i dobrze nam to zrobi, chociaż ja już jestem zmęczona tym, że to się tak ciągnie.. :(
    Ten komentarz, że może się udać dopiero za np. 9 razem, to chyba miało podkreślić powagę problemu 😅 Ale powiedział, że złe kariotypy to rzadkość i że miał tylko 2 takie pacjentki i że końcowo jednej się udało zajść w ciążę. No i że u nas raczej kariotypy wyjdą okej, ale na podstawie czego on to ocenia to nie wiem 😅

Aa no i miał na myśli naturalne starania przy tych kariotypach i że można też w tym przypadku iść w in vitro, żeby wybrali zdrowe zarodki. No ja mam nadzieję, że to badanie to formalność, bo chyba bym jebca dostała gdyby to wyszło źle.
    Jeszcze wspominał, że gdyby jednak coś wyszło, to demonizował trochę histeroskopię, że to takie nie fajne badanie i w ogóle.. No ja nie wiem, po wizycie u niego raczej jestem przybita niż pozytywnie nastawiona xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 14:43

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025
    w trakcie diagnostyki 💉

zdiagnozowane:

kolejne badania:
    🔜 kariotypy, białka, ana

· · · · · · · ·

🙎🏼‍♂️ - nasienie okej ✔️

· · · · · · · ·

• 08.25 - cb 💔
    • 06.25 - cb 💔
    • 05.25 - 7tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

_____

• Powder Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Tak, dalej Drobniak, jakiś dziwny on jest 😅 Jak przede mną wchodziła do niego babeczka z dzieckiem to od razu taki uśmiechnięty i pozytywny, a jak ja weszłam, to lekka atmosfera grozy xd

Dziękuje za trzymanie kciuków ❤️ Może i dobrze nam to zrobi, chociaż ja już jestem zmęczona tym, że to się tak ciągnie.. :(
    Ten komentarz, że może się udać dopiero za np. 9 razem, to chyba miało podkreślić powagę problemu 😅 Ale powiedział, że złe kariotypy to rzadkość i że miał tylko 2 takie pacjentki i że końcowo jednej się udało zajść w ciążę. No i że u nas raczej kariotypy wyjdą okej, ale na podstawie czego on to ocenia to nie wiem 😅
    Jest, zgadzam się. Pewnie dlatego, że takie osoby jak ja, czy Ty psują statystyki zachodzenia w ciążę 😂🙈

Może w fusach po kawie mu się objawiło 🔮🤪

kikix0o, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

👩🏻‍🦱 ona

🧔🏻‍♂️ on
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NinaB wrote:
    Na jakiej podstawie stwierdzasz, że nie masz owulacji? Czy mierzysz temperaturę? masz jakieś wykresy z ostatnich 3 miesięcy, które podejrzewasz, że były bezowulacyjne?
    Dlaczego akurat robiłaś progesteron w 23dc? a nie np. 21, 24, 26? Na czym się opierałaś z tym 23dc?
    Lekarz moim zdaniem do zmiany. Nie każda kobieta owuluje w 14dc. Branie Duphastonu od 16dc bez uprzedniego potwierdzenia owulacji jest kompletnie bez sensu, bo możesz ją sobie zablokować.

Ja zaszłam w ciąże mając owulacje w 19dc, gdybym brała duphaston od 16dc to bym tej owulacji zapewne nie miała.
    A nie raz miałam owulacje w 23, 24 dc. I tak, jakbym wtedy badała progesteron to też by był mega niski.
    Ba, były takie sytuacje i lekarze od razu aaa to PCOS itp., a ja miałam własne owulacje tylko później!

Wiadomo, że lepiej jak ona jest wcześniej, pęcherzyki nie są tak narażone na stres oksydacyjny, są może lepszej jakości.

Zgadzam się, owulacja nie u każdej kobiety wypada 14 dniu. Do tego jeszcze trzeba mieć idealne cykle i idealnie regularne i 28 dniowe a umówmy sie, wiele kobiet ma jakieś wahania czy wydłużone cukle. Moja obecna sytuacja powstała np. z o wiele wcześniejszej owulacji, niż bym się spodziewała 💁‍♀️. Aaa no i ciężko naprawdę bez pomiarów i monitoringów czy badania proga stwierdzić, czy jest owu czy nie. Ja w ubiegłym miesiącu byłam u gina i od razu powiedziała, że owu była i mam lecieć od razu albo max na drugi dzień na prog i faktycznie to potwierdziło, że była owu. Też bym zmieniła lekarza, bo ja bym wyszła „głupsza” niż weszła z tego gabinetu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 14:50

NinaB lubi tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
    Zanim kropek zagościł w brzuszku…
    𝗢𝗡𝗔:
    •Cyto oraz USG ✅
    •USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne 🤷‍♀️
    •Depresja reaktywna+ADHD
    •Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Wiesiołek💊Żelazo+C
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

𝗢𝗡: Fertilman Plus, Omega

11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
    •TSH 1,83 •PROG 11,36
    •GLUK. 93. •FERR 23

Gdy kropek zagościł w brzuszku..
    •TSH 2,61 ⚠️- 🔜 Endo
    •PROG 14,10 😒 - wbija Duphaston

18.08.2025 ⏸️ 🤫🙏🙌
    19.08.2025 •BETA 720,69
    21.08.2025 •BETA 1488 🙏
    28.08.2025 •Endokrynolog
    05.09.2025 •Pierwsza wizyta Gin🙏 😱🥺
  • Lilka94494 Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Od dłuższego czasu poczytuje Was

Jakieś1,5 roku temu tez się udzielałam

Wtedy u mnie również zakiełkowało ale tylko na chwile ...

Po wielu próbach zerwania z czytaniem forum nie umiem się opanować i przestaje być " wolnym czytaczem"

Miłego dnia

stokroteczka25 lubi tę wiadomość

• kikix0o Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Jest, zgadzam się. Pewnie dlatego, że takie osoby jak ja, czy Ty psują statystyki zachodzenia w ciążę 😂🙈

Może w fusach po kawie mu się objawiło 🔮🤪
    Może 😂 Fajniej byłoby chodzić do kogoś bardziej empatycznego, ale już nie chce mi się szukać innego no i on mi się wydaje kompetentny, więc niech już mu będzie 😀

Powder lubi tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025
    w trakcie diagnostyki 💉

zdiagnozowane:

kolejne badania:
    🔜 kariotypy, białka, ana

· · · · · · · ·

🙎🏼‍♂️ - nasienie okej ✔️

· · · · · · · ·

• 08.25 - cb 💔
    • 06.25 - cb 💔
    • 05.25 - 7tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

_____

• Monia• Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lilka 👋

Lilka94494 lubi tę wiadomość

👩🏼28👨🏽27
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    •endometrioza
    🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰

🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️

age.png
  • Nowa1991 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NinaB wrote:

Od cyklu maj/ czerwiec - który trwał 50dni, okres wywołany był duphastonem wszystko się rozregulowało. Robiłam testy owulacyjne, ze względu na nieregularne miesiączki czekałam też nawet do 21dc i nie było wyraźnego piku, nie miałam też „objawów” dni płodnych czyli śluzu itp. Temp nie mierzę, bo pracuje na zmiany nocne.
    Do maja od ok 2 lat cykle były 27- 34 dniowe, owulacje wypadały czasami później, po dniach płodnych miałam napięte, bolące piersi przez ok 2 tyg, przestawały boleć i na następny dzień miałam miesiaczke, teraz tego nie ma.
    Progesteron tak badałam, bo nie wiedziałam kiedy mam/ czy w ogóle mam owulacje, a patrząc na średnie długości moich cykli tak wyliczyłam. Po tych badaniach, 24dc byłam u innego lekarza (też uznał że badania są ok) zrobił USG i powiedział że wszystko ok, ale nic nie powiedział czy jestem po owu.
    No właśnie też tak pomyślałam u lekarza- co jak miałabym mieć poźniej owulację? Branie progesteronu za szybko mogłoby ją zatrzymać , ale nie miałam odwagi zapytać bo już widziałam że zlewka. I jeszcze ten letrox, od czerwca podniosło mi się tsh, a nie wiem dlaczego zalecono mi zmniejszyć dawkę ze 125 na 100- raczej tego nie zrobię.
    Muszę chyba od nowego cyklu pójść na monitoring, żeby zobaczyć co się dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 15:56

👩34l 👨32l
    Starania od 06.2025
    Hashimoto od 10lat, Letrox125, anty TPO 16, TSH 2,5
    Nadwaga, praca zmianowa (kortyzol?)
    Cykle 27-34 dni, od 3 miesięcy widzę chyba brak owulacji
    Czysty Magnez, prenacaps Ferr, prenacaps Ovi, prenacaps dha, koenzym q10, Bcomplex, staram się Niski IG
    Ferrytyna 13, żelazo 9,3
    Prolaktyna 14, HOMA 1,07
    B12: 466, Wit D 33
    AMH 8,18- bez zmian PCOS w USG, (testosteron?)
    23DC Estradiol 44, Progesteron <0,50 😔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:

Moze i zblazowany, ale widac ze zalezy mu. Nie zlał Was, chce wykluczyć wszystkie powody niepowodzeń. Trzymaj się go bo widać, że mu zależy.

ŚWIEŻYNKA97, mon08kow lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • NinaB Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1991 wrote:
    Od cyklu maj/ czerwiec - który trwał 50dni, okres wywołany był duphastonem wszystko się rozregulowało. Robiłam testy owulacyjne, ze względu na nieregularne miesiączki czekałam też nawet do 21dc i nie było wyraźnego piku, nie miałam też „objawów” dni płodnych czyli śluzu itp. Temp nie mierzę, bo pracuje na zmiany nocne.
    Do maja od ok 2 lat cykle były 27- 34 dniowe, owulacje wypadały czasami później, po dniach płodnych miałam napięte, bolące piersi przez ok 2 tyg, przestawały boleć i na następny dzień miałam miesiaczke, teraz tego nie ma.
    Progesteron tak badałam, bo nie wiedziałam kiedy mam/ czy w ogóle mam owulacje, a patrząc na średnie długości moich cykli tak wyliczyłam. Po tych badaniach, 24dc byłam u innego lekarza (też uznał że badania są ok) zrobił USG i powiedział że wszystko ok, ale nic nie powiedział czy jestem po owu.
    No właśnie też tak pomyślałam u lekarza- co jak miałabym mieć poźniej owulację? Branie progesteronu za szybko mogłoby ją zatrzymać , ale nie miałam odwagi zapytać bo już widziałam że zlewka.
    Muszę chyba od nowego cyklu pójść na monitoring, żeby zobaczyć co się dzieje.
    Ja bym Cię nadal nie spisywała na straty :D mierzenie temperatury przy pracy zmianowej rzeczywiście będzie zaburzone, ale to, że nie wyłapałaś piku na testach owu jeszcze nie przesądza.
    u niektórych kobiet, które mają ogólnie niskie stężenie LH jest to trudne.
    U mnie np. polecane tu m.in. horieny w ogóle się nie wybarwiały, dużo lepiej mi szło z domowym laboratorium.
    + ważne jest zachowanie odstępu min 2h od picia, żeby mocz był bardziej zagęszczony, a im bliżej owu to robienie testów min. 2 razy dziennie (w tym nie z pierwszego moczu).
    Czasem pomimo chęci mi też się nie udawało złapać piku, a owulacja na pewno była - potwierdzona u gina.

Na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza i przeszła się rzeczywiście na typowy monitoring owulacji, opisując tu tak wszystko jak opisałaś, że cykle nie raz są dłuższe itp. i chcesz sprawdzić występowanie swoich owulacji.
    Jeśli rzeczywiście ich nie ma, to zostaje stymulacja. Nie martw się ulotką, tak jak tu już Ci dziewczyny napisały.

Przy pracy nocnej poleciłabym Ci jeszcze jeśli możesz sobie na to pozwolić wizytę u dietetyka klinicznego, który pomógłby Ci z suplementacją.
    Nie ma się co oszukiwać, praca zmianowa wpływa na organizm, szczególnie kobiety, więc przydałby się ktoś kto pomógłby Ci to wszystko poukładać z głową.

Trzymam kciuki :)

Nowa1991 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze od 09/2023
    👩🏻 31
    Insulinooporność
    PAI hetero, MTHRF hetero
    02/2025 - histeroskopia i wycięcie polipa, CD138 - ujemny
    02/2025 drożność jajowodów

🧔🏻‍♂️ 36
    Badania nasienia
    11/2023 ok
    03/2025 - morfologia 0%, fragmentacja 50%
    03/2025 USG jąder ok

17/11/24 ⏸️
    26/11/24 💔

02/05 ⏸️ 10 dpo; bhcg 13,1; prog 21 ng/ml 😍
    05/05 13dpo; bhcg 94,7; prog 28 ng/ml
    07/05 15dpo; bhcg 206; prog 30 ng/ml
    15/05 bhcg 4174 😍 prog 17,7 ng/ml
    22/05 CRL 3,4mm z bijącym ❤️
    05/06 CRL 1,7cm fasolki 🥰
    22/06 CRL 5,1cm bułki 😍
    04/07 prenatalne: CRL 6,5 cm bobaska🫶 wszystko super, fala wsteczna dv - do obserwacji 🔍
    NIPT Felia Test - ZDROWY CHŁOPAK 🩵
    rośnij misiu ✨🐻

Połówkowe 27/08 🌗👣✨

czekam na Ciebie słoneczko ☀️
    ✨#rodzew2026✨

preg.png
  • Nowa1991 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NinaB wrote:
    Ja bym Cię nadal nie spisywała na straty :D mierzenie temperatury przy pracy zmianowej rzeczywiście będzie zaburzone, ale to, że nie wyłapałaś piku na testach owu jeszcze nie przesądza.
    u niektórych kobiet, które mają ogólnie niskie stężenie LH jest to trudne.
    U mnie np. polecane tu m.in. horieny w ogóle się nie wybarwiały, dużo lepiej mi szło z domowym laboratorium.
    + ważne jest zachowanie odstępu min 2h od picia, żeby mocz był bardziej zagęszczony, a im bliżej owu to robienie testów min. 2 razy dziennie (w tym nie z pierwszego moczu).
    Czasem pomimo chęci mi też się nie udawało złapać piku, a owulacja na pewno była - potwierdzona u gina.

Na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza i przeszła się rzeczywiście na typowy monitoring owulacji, opisując tu tak wszystko jak opisałaś, że cykle nie raz są dłuższe itp. i chcesz sprawdzić występowanie swoich owulacji.
    Jeśli rzeczywiście ich nie ma, to zostaje stymulacja. Nie martw się ulotką, tak jak tu już Ci dziewczyny napisały.

Przy pracy nocnej poleciłabym Ci jeszcze jeśli możesz sobie na to pozwolić wizytę u dietetyka klinicznego, który pomógłby Ci z suplementacją.
    Nie ma się co oszukiwać, praca zmianowa wpływa na organizm, szczególnie kobiety, więc przydałby się ktoś kto pomógłby Ci to wszystko poukładać z głową.

Trzymam kciuki :)
    Dziękuję ☺️
    Stosowałam testy domowe laboratorium, stosowałam się do tych wytycznych picia itp, od 13dc robiłam 2x dziennie… i dwa razy kreska była ciemniejsza- ale nie jak testowa, więc nie wiem co to było, nie było też wtedy innych przesłanek na owulację. Na kolejny cykl kupiłam clearblue - te sprawdzające dwa hormony. Może uda mi się dostać gdzieś na monitoring. Dietetyka też muszę znaleźć.

NinaB lubi tę wiadomość

👩34l 👨32l
    Starania od 06.2025
    Hashimoto od 10lat, Letrox125, anty TPO 16, TSH 2,5
    Nadwaga, praca zmianowa (kortyzol?)
    Cykle 27-34 dni, od 3 miesięcy widzę chyba brak owulacji
    Czysty Magnez, prenacaps Ferr, prenacaps Ovi, prenacaps dha, koenzym q10, Bcomplex, staram się Niski IG
    Ferrytyna 13, żelazo 9,3
    Prolaktyna 14, HOMA 1,07
    B12: 466, Wit D 33
    AMH 8,18- bez zmian PCOS w USG, (testosteron?)
    23DC Estradiol 44, Progesteron <0,50 😔
  • Yoanne Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:

A ja go trochę nie kupuję. Z jednej strony zróbcie KIRy, z drugiej strony tam pewnie nic nie wyjdzie, ale i tak macie się nie starać i czekać na wynik.
    I nie zrozum mnie źle, myślę, że bardzo dobrze, że będziecie te KIRy robić, bo widać na forum, że to jednak może wyjść nieprawidłowo i lepiej to wiedzieć wcześniej niż później. Tylko że nawet nie wiadomo czy to to, być może to faktycznie PAI i Acard z Heparyna wystarczy?
    Z drugiej strony jeśli czujesz, że ten cykl przerwy dobrze Ci zrobi to na pewno warto. Dla siebie, dla swojej głowy i spokoju ducha 🙂
    Śledzę Kiki Twoją historię i trzymam kciuki!
    Btw., czy ten lekarz się zajmuje strikte niepłodnością?

34 👫 32
    04.2023 💙

02.25, 03.25. 04.25 - cb
    ⏸️ 13.08, 8/9 dpo
    14.08 - beta 16,4, prog 20,3
    16.08 - beta 50,9 --> 200%
    18.08 - beta 103 --> 110%
    22.08 - beta 582 --> 140%

AMH 0,66 ❌️
    Mutacja PAI-1 [hetero] i MTHFR [oba hetero]❌️
    MUCH ✅️
    Antykoagulant tocznia, p-ciała p/kardiolipinowe i p/beta2 glikoproteinie ✅️
    3dc: estradiol, prolaktyna, LH, FSH ✅️
    Helicobacter Pyroli ✅️

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoanne wrote:
    A ja go trochę nie kupuję. Z jednej strony zróbcie KIRy, z drugiej strony tam pewnie nic nie wyjdzie, ale i tak macie się nie starać i czekać na wynik.
    I nie zrozum mnie źle, myślę, że bardzo dobrze, że będziecie te KIRy robić, bo widać na forum, że to jednak może wyjść nieprawidłowo i lepiej to wiedzieć wcześniej niż później. Tylko że nawet nie wiadomo czy to to, być może to faktycznie PAI i Acard z Heparyna wystarczy?
    Z drugiej strony jeśli czujesz, że ten cykl przerwy dobrze Ci zrobi to na pewno warto. Dla siebie, dla swojej głowy i spokoju ducha 🙂
    Ja bym to inaczej odczytała, chce wykluczyć genetykę, żeby mieć pewność, bo jeśli winna jest genetyka to te 2 cykle mogą się skończyć znowu CB i Kiki będzie cierpieć.

Kitkat lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Locus Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:

A jakie białka masz zrobić? C i S?

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
    😞 07.2025

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoanne wrote:
    Ale kariotypy to nie KIR 😅

Powder lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
    30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
    11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    preg.png
  • Fox Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przypomnijcie mi proszę, do kiedy przestać brać ubichinol? Do 3 dni po owulacji? Czy od razu po owulacji?🙏

Melduję dzisiaj pik LH (USG potwierdziło pęcherzyk dominujacy).
    Proszę wpisać mnie na testowanie 31.08 🤞(oczywiście będzie pewnie za wcześnie, ale w końcu trzeba wierzyć!)

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ