W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
Ssilvia wrote:dziewczyny na poprawę mojego humoru i może waszego, wstawiam wam moja dziewczynkę uratowana z ulicy ( miała 600 g jak ja znaleźliśmy w nocy, w czasie burzy) wszyscy chwalą się swoimi pieskami to i ja
Nasza dziewczynka bardzo lubi dzieci, szczególnie lizać je po gołych stopach
- jak przychodzą goście z maluchami to zawsze maja łaskotki
mamy jeszcze 3 kotki uratowane z ulicy
Jeju przepiękna 🥰🥰🥰🥰
Ssilvia lubi tę wiadomość
Żadnych dzieci na pokładzie poza futrzanymi
👰🏼🤵🏻♂️ 🐶🐈
Start: czerwiec 2025
1 CS bio 😔 -
Ounai wrote:Moze i zblazowany, ale widac ze zalezy mu. Nie zlał Was, chce wykluczyć wszystkie powody niepowodzeń. Trzymaj się go bo widać, że mu zależy.
Kiki według mnie to on jest konkretny, mówi jasno i klarownie i nie owija w bawełnę. Ja mam dosyć lekarzy którzy podchodzą tak do pacjenta, że mają Cię przysłowiowo w tyłku. Też mam wizytę u doktora w tym tygodniu. Chce podpytać co i jak jeśli po 4 cyklach nic się nie zadzieje i co robimy dalej. Chociaż nie powiem ostatnio byłam lekko poirytowana jak nie dostałam recept na wizycie tylko musiałam później zadzwonić po receptę, a Pani z rejestracji mi napisała że muszę zapłacić kasę za receptę. Nie powiem wkurzyło mnie to bo byłam na wizycie 2 tyg wcześniej, ale mówił że może nie będzie mi potrzebna recepta. No i teraz mam nauczkę że na każdej wizycie będę chciała dostać recepty, nawet jeśli się uda i nie będzie potrzeby wykupienia. Nie będę płacić po prawie 100 zł za samą receptę.
Ogólnie dobrze że skierował Cię na kolejne badania, uważam że czasem lepiej sprawdzić więcej niż za mało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 18:27
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 2 x stymulacja clostybegyt (07,08.2025)
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne -
Kiki, ja na białko C i S czekałam dwa dni.
Odnośnie starań - troszkę sie zgadzam z poprzednimi wpisami. Jeżeli chcesz miesiąc przerwy to jak najbardziej zrób.
Ale z drugiej strony jak już masz brać acard i heparynę po pozytywny teście to dziwne że nie pozwolił ci się starać. Jak ostatnie badanie to tylko formalność..
Po prostu trudno zrozumieć jego podejście.✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸♂️✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy!
💛 12 miesięcy starań i nigdy dwóch kresek – misja: 🍼👶
💊
• 🦋 T4: 50 / 75 mcg (na zmianę)
• 📉 Dostinex – w 1 miesiąc prolaktyna z 23 → 11 ng/mL
• ☀️ Wit. D, 💪 B12 (zastrzyki – z 250 → wyżej)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na lepszą owulację
• 💊 Acard 100 mg w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Sprawdzone:
Profil antyfosfolipidowy – OK
Helicobacter & pasożyty – brak
MUCHA & cytologia – w normie 🧫💖
🔄 Owulacja: endometrium 9–10 mm, śluz płodny 🧻, pęcherzyki pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony ✅
🟡 Faza lutealna: 12 dni, progesteron 13 ng/mL 🌕
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol 40 pg/mL 💧
FSH 6 mIU/mL 🌱
LH 6 mIU/mL 🔁 -
kikix0o wrote:Może 😂 Fajniej byłoby chodzić do kogoś bardziej empatycznego, ale już nie chce mi się szukać innego no i on mi się wydaje kompetentny, więc niech już mu będzie 😀
Kiki. Ja tez mam postrzelonego inaczej swojego lekarza. Mało kto go lubi. Chodzę do niego bo jest ordynatorem mojego szpitala i nauczyłam się do jego specyficznego podejścia. Pierwszą ciąże prowadziłam u lekarki która nie pracowała w żadnym szpitalu. Doszło do tego że wyjechała sobie na urlop. Nie odbierała telefonów, a moje wyniki pod koniec ciąży nie były ciekawe. Nie poinformowała mnie o wielu rzeczach o których ja sama nie miałam pojecia. Doszło do stanu przedrzucawkowego i to juz takiego zaawansowanego. Nagłe CC w 39tc. Wtedy nie znając jeszcze ordynatora dał mi duże wsparcie. Jako jedyny był dla mnie miły. I zachodząc w drugą ciążę to była tylko formalność że to on miał być lekarzem prowadzącym moją ciaże. I tak było, od początku powiedziałam mu że chce rodzić VBAC że nie chce powtórki i że oczekuje od niego by tego dopilnował. I też tak było. Kazał całą ciąże brać acard. Ale nie myślałam że on jest taki hmmm zboczony. I że lubi tematy seksu. Na początku mnie to krępowało. Później zaczęłam odpowiadać i zauważyłam że jego też można czasem speszyć. Najbardziej utkwiło mi w pamięci jak już po porodzie miałam problemy z tym całym skurczeniem sie krocza. Ogólnie wyszło na to że nie zostałam prawidłowa zszyta(pamietam ze to była młoda lekarka która zajęła sie moim kroczem a ordynator stwierdził że idzie na kawe😅). No i wyszło tak ze przy porodzie naturalnym wyszły resztki błony dziewiczej. Podobno tak sie czasami robi... no i ta mloda lekarka myślała ze to sie z czasem "wchlonie/skurczy" a tak nie było. W trakcie seksu kawałek tej błony sie oderwał. Trochę krwawiło i przestało. Jade na tą kontrolę bo to coś co sie oderwało wisiało!!!! Dosłownie wisiało i ocierało się o wargi i bardzo przeszkadzało. I mój kochany ordynator pierwsze jak zobaczył to skomentował "uuuuuu ale ostry seks mieliście". Na co ja mu powiedziałam że nie zdążyliśmy się nakręcić bo stał sie wypadek i że oczekuje szybkiej naprawy. Później podszedł już poważnie do sprawy i na drugi dzień byłam na oddziale na zabiegu wycięcia tego czegoś 😆😅
Mimo wszytsko... ufam mu i lubie gościa mimo że jest jaki jest 😅30♀️ PCOS, IO
35♂️
Czas zostać mamą po raz trzeci- 2cs
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
siesiepy wrote:Ale kariotypy to nie KIR 😅
Już mi się w oczach mieni 😀 oczywiście przeczytałam KIR. A inna sprawa, że na szczęście nie doszłam do ogarniania na poważnie takich rzeczy i mam nadzieję, że już tak zostanie🙂
Dzięki za zwrócenie uwagi i poprawienie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 18:54
siesiepy lubi tę wiadomość
34 👫 32
04.2023 💙
02.25, 03.25. 04.25 - cb
⏸️ 13.08, 8/9 dpo
14.08 - beta 16,4, prog 20,3
16.08 - beta 50,9 --> 200%
18.08 - beta 103 --> 110%
AMH 0,66 ❌️
Mutacja PAI-1 [hetero] i MTHFR [oba hetero]❌️
MUCH ✅️
Antykoagulant tocznia, p-ciała p/kardiolipinowe i p/beta2 glikoproteinie ✅️
3dc: estradiol, prolaktyna, LH, FSH ✅️
Helicobacter Pyroli ✅️
-
Widzę że pisalyscie o owulacji. Ja w tym cyklu to nawet tego nie śledziłam.. Jakoś po ostatniej cb sobie odpuściłam. Ginekolog dała mi skierowanie żeby zrobić progesteron i teraz zastanawiam się kiedy go zrobić skoro nie śledziłam czy mam owulację. Ona wspominała żeby 7 dni przed planowaną miesiączką..👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 31.07💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Sanprobi IBS, Laktoferyna -
Cześć dziewczyny. Uczestniczyłam ciut w poprzednich miesiącach. Jednak jak gin powiedział, ze nie ma nadziei już na naturalny sposób i pozostaje nam in vitro wyciszyłam sie z forum. Tym bardziej, ze powiedzial ze teraz punkcja a transfer zrobimy moze za miesiąc więc już ogólnie odpuściłam. Jednak wszystko sie jakos tak zakręciło ze w 5 dobie po punkcji miałam transfer. Czyli dziś. 🍀
Takze chciałabym troche tu z Wami pouczestniczyc i bym prosiła o wpisanie na testowanie 30-go 🍀
Cały czas trzymam za nas Wszystkie kciuki i gratuluję tym, które już miały w tym miesiącu to szczęście zobaczyć II kreseczki na teście ❣️Remedios, Ounai, Mika1992, Promyczek39, Imazolka, MisiaMisia123, Roma95, Seabird, Locus, Velaria, ŚWIEŻYNKA97, mon08kow lubią tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
08.2025r - stymulacja do in vitro - czas start
15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
Rośnij w siłę Kropku 🍀
4 ❄️❄️❄️❄️ -
Paula. wrote:Cześć dziewczyny. Uczestniczyłam ciut w poprzednich miesiącach. Jednak jak gin powiedział, ze nie ma nadziei już na naturalny sposób i pozostaje nam in vitro wyciszyłam sie z forum. Tym bardziej, ze powiedzial ze teraz punkcja a transfer zrobimy moze za miesiąc więc już ogólnie odpuściłam. Jednak wszystko sie jakos tak zakręciło ze w 5 dobie po punkcji miałam transfer. Czyli dziś. 🍀
Takze chciałabym troche tu z Wami pouczestniczyc i bym prosiła o wpisanie na testowanie 30-go 🍀
Cały czas trzymam za nas Wszystkie kciuki i gratuluję tym, które już miały w tym miesiącu to szczęście zobaczyć II kreseczki na teście ❣️
Trzymam kciuki za kropka 😍Paula. lubi tę wiadomość
29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112), dłuższe cykle
5 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Prenacare complete, olej z wiesiołka, magnez, wit. B6, Mastodynon, melatonina
30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml
8.08 prolaktyna 17.8 ng/mL, po obciążeniu 243.8 ng/mL -
Hej
nadrobiłam caly dzien. Co do tematów owulacji - ja w tym miesiącu bylam zniechęcona bo 17dc jeszvze nie bylo piku, a 20dc cyklu mialam książkowe objawy owulacji. Zauwazylam, że przy dłuższych cyklach owulacje sa pozniej i nie ma co sie zniechęcać.
Kiki, mama nadzieje, ze przez ten miesiąc odpoczniesz psychicznie, a lekarz Was właściwie poprowadzi. Mam nadzieję, ze przy prawidłowym leczeniu cb juz sie nie powtórzą. Dobrze, ze lekarz chce wszystko sprawdzic. Trzymam za Ciebie kciuki 🙂
U mnie dzis pierwszy dzień @, wiec zaczynamy 5cs
kikix0o lubi tę wiadomość
👩 33
starania od 04.2025 -
Paula. wrote:Cześć dziewczyny. Uczestniczyłam ciut w poprzednich miesiącach. Jednak jak gin powiedział, ze nie ma nadziei już na naturalny sposób i pozostaje nam in vitro wyciszyłam sie z forum. Tym bardziej, ze powiedzial ze teraz punkcja a transfer zrobimy moze za miesiąc więc już ogólnie odpuściłam. Jednak wszystko sie jakos tak zakręciło ze w 5 dobie po punkcji miałam transfer. Czyli dziś. 🍀
Cały czas trzymam za nas Wszystkie kciuki i gratuluję tym, które już miały w tym miesiącu to szczęście zobaczyć II kreseczki na teście ❣️
Bede trzymac kciukiPaula. lubi tę wiadomość
👩 33
starania od 04.2025 -
Kiki mam jeszcze taka uwagę drobną, nie masz trombofilii, masz mutację w genie PAI. Trombofilie diagnozuje się jak jest jeszcze v-leiden i/lub protrombina. Czy jakoś tak. W każdym razie chodzi mi, że nie przy samym PAI. Oczywiście nie wyklucza to obniżonych białek, innych problemów z krzepliwością czy sercowo-naczyniowych.
Kariotypy upoluj w ALAB na -50%. Opłaca się.kikix0o, Jupiter lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
20.08 4mm 🥨 i 💓
-
Ssilvia wrote:Kiki, ja na białko C i S czekałam dwa dni.
Odnośnie starań - troszkę sie zgadzam z poprzednimi wpisami. Jeżeli chcesz miesiąc przerwy to jak najbardziej zrób.
Ale z drugiej strony jak już masz brać acard i heparynę po pozytywny teście to dziwne że nie pozwolił ci się starać. Jak ostatnie badanie to tylko formalność..
Po prostu trudno zrozumieć jego podejście.K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
w trakcie diagnostyki 💉
zdiagnozowane:
⚠️ PAI-1 homo - trombofilia
kolejne badania:
🔜 kariotypy, białka, ana
· · · · · · · ·
🙎🏼♂️ - nasienie okej ✔️
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność - uregulowane 💚
▫️ferrytyna, B12, kwas foliowy, D3 - uzupełnione 💚
▫️insulina - uregulowana 💚
▫️POTS, hipotonia ortostatyczna ❤️🩹
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
siesiepy wrote:Kiki mam jeszcze taka uwagę drobną, nie masz trombofilii, masz mutację w genie PAI. Trombofilie diagnozuje się jak jest jeszcze v-leiden i/lub protrombina. Czy jakoś tak. W każdym razie chodzi mi, że nie przy samym PAI. Oczywiście nie wyklucza to obniżonych białek, innych problemów z krzepliwością czy sercowo-naczyniowych.
Kariotypy upoluj w ALAB na -50%. Opłaca się.K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
w trakcie diagnostyki 💉
zdiagnozowane:
kolejne badania:
🔜 kariotypy, białka, ana
· · · · · · · ·
🙎🏼♂️ - nasienie okej ✔️
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
Locus wrote:A jakie białka masz zrobić? C i S?
Locus lubi tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
w trakcie diagnostyki 💉
zdiagnozowane:
kolejne badania:
🔜 kariotypy, białka, ana
· · · · · · · ·
🙎🏼♂️ - nasienie okej ✔️
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
Dziewczyny, mam tego 6 latka pod opieką od niedzieli i tak się nie mogę doczekać aż bede miała swoje 😍 dzieci są cudowne. Ten siostrzeniec to mały diabełek ale każda rozmowa z nim jest tak kreatywna, że pobudza partie mózgu które dawno nie pracowały 😂 wczoraj udało nam się z mężem znaleźć chwilę dla siebie, zwykle po pracy od razu jedziemy po niego zabrać go z półkolonii, ale wczoraj najpierw zajechaliśmy do domu się poprzytulać 😉 takie prawa owulacji 😅
Velaria, mon08kow lubią tę wiadomość
-
Roma95 wrote:Dziewczyny, mam tego 6 latka pod opieką od niedzieli i tak się nie mogę doczekać aż bede miała swoje 😍 dzieci są cudowne. Ten siostrzeniec to mały diabełek ale każda rozmowa z nim jest tak kreatywna, że pobudza partie mózgu które dawno nie pracowały 😂 wczoraj udało nam się z mężem znaleźć chwilę dla siebie, zwykle po pracy od razu jedziemy po niego zabrać go z półkolonii, ale wczoraj najpierw zajechaliśmy do domu się poprzytulać 😉 takie prawa owulacji 😅
Ale już tak poważnie to zawsze uwielbiałam opiekować sie dziećmi w rodzinie czy znajomych. Później jak zaczęły sie problemy i poronienia zmieniłam nastawienie. Dopiero sie odblokowałam po porodzie własnego dziecka. Psychika człowieka różnie reaguje.👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
08.2025r - stymulacja do in vitro - czas start
15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
Rośnij w siłę Kropku 🍀
4 ❄️❄️❄️❄️ -
Dziewczyny, ja od kilku dni płaczę z byle powodu. Kolega napisał coś do mnie w pracy i się popłakałam. Dostałam informację, że trzeba dokupić płytki i drzwi są popękane i trzeba zamówić nowe i znów w ryk. Mąż mówił do mnie żebym spojrzała na psa jak akurat coś robiłam w pracy i w ryk. Przez co brajanusz już działa na pełnej. Zrobiłam paskowy test z facelle I chyba coś przebija, według męża też. Niestety nie mogę tego wyłapać na zdjęciu. Pozostało mi czekać do jutra i zobaczymy co dalej. Ale już jestem na siebie zła, że nie wytrzymałam do dnia testowania.🙈
Velaria, Roma95, stokroteczka25, Promyczek39, Luna11, mon08kow lubią tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
2 cs - wracamy do starań
⏸️ 22.08 🤞🏻
Beta 24.29
Prog 23
🤞🏻Rośnij kropku i daj mi super prezent urodzinowy 🤞🏻
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Acard 75 & heparyna -
Trzymam kciuki!! :**Paula. lubi tę wiadomość
AMH 0,98
05.25 10+2 tc / 6 tc 👼
18.08.25 -⏸️10 dpo
21.08.25 - b-hcg 247, prog 29,63
🍀🍀🍀🍀🍀🍀 -
Default.owa wrote:Dziewczyny, ja od kilku dni płaczę z byle powodu. Kolega napisał coś do mnie w pracy i się popłakałam. Dostałam informację, że trzeba dokupić płytki i drzwi są popękane i trzeba zamówić nowe i znów w ryk. Mąż mówił do mnie żebym spojrzała na psa jak akurat coś robiłam w pracy i w ryk. Przez co brajanusz już działa na pełnej. Zrobiłam paskowy test z facelle I chyba coś przebija, według męża też. Niestety nie mogę tego wyłapać na zdjęciu. Pozostało mi czekać do jutra i zobaczymy co dalej. Ale już jestem na siebie zła, że nie wytrzymałam do dnia testowania.🙈
Trzymam kciuki, dawaj znać koniecznie! Myślałam o Tobie, bo jesteśmy obie wpisane na 24.08 - mi tak kalendarzyk wyznaczył 1 dzień małpy, ale wyłapałam dość wcześnie takie właśnie przebijaniedziś 14dpo i mogłabym legitnie zatestować - oczywiście tez to zrobiłam z racji zapasów testów w szufladzie >.<
Dziś już ładna kreseczka 🥹😍 No i byłam spuścić krew na pierwsze oznaczenie bety, proga i innych 🤞🤞🤞
bambusek-94, Yoanne, Paula., Default.owa, Monia•, Promyczek39, Malineczka, MisiaMisia123, emciak, Reja13, Mucha94, Luna11, ŚWIEŻYNKA97, Locus, mon08kow lubią tę wiadomość
AMH 0,98
05.25 10+2 tc / 6 tc 👼
18.08.25 -⏸️10 dpo
21.08.25 - b-hcg 247, prog 29,63
🍀🍀🍀🍀🍀🍀