W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
siesiepy wrote:Jeśli przesunęła ci się owulacja to okres też. Faza lutealna jest stała (jeśli nie masz problemów). Okres planowo dostaniesz 3-4 dni później niż przewidujesz.
Tak właśnie podejrzewam, ciekawa jestem bardzo jak to się potoczy i czy rzeczywiście ta owulka wystąpiłaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 21:48
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️🩹
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
Gratulacje! Ale ten miesiąc rozpoczął się z przytupem.
Może faktycznie Twoja cb nie była wcale ciążą biochemiczną i kropek przetrwał, a krwawienie było intensywnym krwawieniem implantacyjnym? 🧐 Ciekawi mnie Twój przypadek, to teraz pozostaje nic innego jak życzyć Ci szybkich przyrostów bety! Co za miłe zaskoczenie. 😍👩 28 👨 30 🐶8
13CS ✨👶
Odstawienie AH - wrzesień 2023 r.
Suple💊
• ☀️ Witamina D, 🛡️ Cynk & Selen
• NAC i Ubiquinol 🛡️
• Szelazo SR + Laktoferyna 🛡️
•Omega 3+ DHA🛡️
•Actifolin+ Metylo B12🛡️
Hormony w normie ✅
Niska Ferrytyna (2023 19🔻--> 2025 42💪)
Owulacje potwierdzone monitoringiem ✅
– Endometrium 7-8 mm w czasie owulacji , płodny śluz, szczyt LH w 13/14 DC
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 💥
Lipiec 2025 - Torbiel krwotoczna ciałka żółtego
Cytologia – w normie 💪 ✅
🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina ja + mąż👩👨)✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%
2023 - zapalenie żołądka i dwunastnicy. Helicobacter.⚠️
2025 Gastroskopia i Kolonoskopia OK ✅💪
💊Ten FertilON
Ubiquinol, NAC -
kikix0o wrote:Podsumowanie mojego cyklu 😁
26 lipca pik LH, to był 17 dzień cyklu. Więc teoretycznie dziś 7dpo, okres ma przyjść za 3 dni.
Objawy? Temp. w pochwie wczoraj i dziś 37 stopni, wysypało mnie na twarzy, śluz raz jest lepki kremowo-żółtawy a raz wodnisty jak dzisiaj.
Brak objawów z podbrzusza czy piersi 😀
Czuję się jak w ciszy przed burzą, jest tak dziwnie normalnie 🤷🏼♀️ Testuję 6 sierpnia, w dzień planowanej małpy i będę wtedy 10dpo.
Apki pokazywały owulkę na 23 a widocznie była 27, więc się opóźniło, chociaż ja tym testom owu nie wierzę w 100%
Kiki ja miałam pik podobnie do Ciebie - 26/07, 27.07 wciąż utrzymywała się wysoka, gruba krecha i pozytywne testy, ale zamierzam testować później, czyli w dniu planowanej daty miesiączki żeby się nie nakręcać, zwłaszcza że na monitoringu we wtorek oprócz potwierdzonej owulki właśnie w tym czasie dowiedziałam się również o torbieli. 🫣 Jesli miałaś faktycznie owulację tak jak ja, to podejrzewam, że termin planowanej miesiączki się przesunie o kilka dni. Ale tego Ci nie życzę absolutnie i miejmy nadzieję, że nie nadejdzie w ogóle! 🤭✨Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 22:06
kikix0o lubi tę wiadomość
👩 28 👨 30 🐶8
13CS ✨👶
Suple💊
• NAC i Ubiquinol 🛡️
•Omega 3+ DHA🛡️
•Actifolin+ Metylo B12🛡️
Hormony w normie ✅
Cytologia – w normie 💪 ✅
🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina ja + mąż👩👨)✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%
💊Ten FertilON
Ubiquinol, NAC -
Klaudia k wrote:Widziałam to zdjęcie suplementów Twojego męża. Ja kupiłam wczoraj korzeń maca, ekstrakt w tabletkach, bo mi już samej przez mojego męża libido spada. Stwierdziłam więc że zobaczymy czy to działa i muszę powiedzieć że wzięłam wczoraj i dzisiaj i czuję się inaczej, normalnie czuję się jakaś napalona 😅 od jutra suplementuje to mojemu, bo w tej chwili bierze suplement z żeń szeniem peruwiańskim, tribulus i maca, ale tej macy jest tam mniej bo tylko 200mg w ekstrakcie 5:1. Może jak dostanie samą macę w większej dawce to będzie różnica, teraz kupiłam mące w ekstrakcie 10:1 i bierze się tego 2x600 mg czyli 1200mg dzienie. Babka w zielarskim mówiła że jej koleżanka ma męża z Peru i w Peru w celu pro plodnosciowym normalnie biorą to i kobiety i mężczyźni.
Myśmy mace brali przed ciążą z pierwszą córka, już nie pamiętam czy z drugą ja brałam, ale mąż na pewno 😅 moze jak teraz znów wyjdzie to się znowu zaopatrzymy. Piliśmy w proszku jakąś. -
Ounai wrote:Jestem w szpitalu. W macicy brak pecherzyka, w jajowodach tez brak. Czekam na wyniki beta hcg. Nie wiem co o tym wszysgkim myslec
Trzymaj się tam ❤️ Jesteśmy z Tobą!
Kitkat - trzymam kciuki za jutrzejszą betę. Negatywne nastawienie nie pomaga, bądź dobrej myśli! ✨Ounai, Kitkat lubią tę wiadomość
👩 28 👨 30 🐶8
13CS ✨👶
Suple💊
• NAC i Ubiquinol 🛡️
•Omega 3+ DHA🛡️
•Actifolin+ Metylo B12🛡️
Hormony w normie ✅
Cytologia – w normie 💪 ✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%
💊Ten FertilON
Ubiquinol, NAC -
Ounai wrote:Jestem w szpitalu. W macicy brak pecherzyka, w jajowodach tez brak. Czekam na wyniki beta hcg. Nie wiem co o tym wszysgkim myslec
Kurcze, a może miałaś owu zaraz po miesiączce? Miałaś chyba już w trakcie krwawienia taką silną ochotę na męża to może przez to? Trzymam kciuki za pozytywny rozwój wydarzeń. -
Ounai wrote:Jestem w szpitalu. W macicy brak pecherzyka, w jajowodach tez brak. Czekam na wyniki beta hcg. Nie wiem co o tym wszysgkim myslec👩34 👨39
12 cs o pierwszego maluszka
Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
TSH 1,2
AMH 1.3
Żelazo - 150
Ferrytyna - 36
D3 - 72
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Drożność - wrzesień
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
Mardotka wrote:A Ty nie miałaś przypadkiem jakieś torbieli czy guzka na jajniku ? Może stąd te pozytywne testy ? Przytulam 😔BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai wrote:Jestem w szpitalu. W macicy brak pecherzyka, w jajowodach tez brak. Czekam na wyniki beta hcg. Nie wiem co o tym wszysgkim myslec14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
Ounai wrote:No wlasnie noby miałam, ale... też ich nie ma. Jest pecherzyk na jajniku ale Pani doktor mowi ze to raczej po owulacji, na pewno nie jeat to torbiel. Mowo ze zeby potwoerdzic ciaze pozamaciczna musimy miec 2 wyniko beta hcg i musi byc rosnaca. Mowi tez, ze przed poronieniem moja beta mogla jeszcze urosnac i dopiero teraz wylapalam spadek. Tak szczerze to juz mam dosc. Dojechalo mnie to wszyatko psychicznie. Za duzo tych zlych wiadomosci👩39 l. 🧔♂️40 l.
👶 Wrzesień 2024 córeczka ( udało się w 2 cs )
Starania o drugie dziecko 🤞👶 zaczynamy 4 cs -
Ounai naprawdę bardzo dziwna sytuacja, ale dobrze że jesteś pod kontrolą i mam nadzieję, że jak najszybciej się dowiesz co się dzieje 🥺 Ściskam Cię mocnoK. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️🩹
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
Ounai wrote:Beta 1200, ciaza pozamaciczna. Zostaje na noc w szpitalu. Rano ppwtprza badanie
Bardzo mi przykro 🫂 Dobrze, że pojechałaś do szpitala i jesteś pod opieką lekarzy. Dużo siły 🥺Starania od 07.2024
👨⚕️Hashimoto
👉 wspomaganie progesteronem od 07.2025
🗓️ badanie drożności -> sierpień
💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio