X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
Odpowiedz

W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷

Oceń ten wątek:
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Ale ja mam dużo znajomych które dalej łapią się pod "nie wszystkie" i niestety część z nich ma jeszcze mniejsze szanse albo starają się już dużo dłużej. 😔 Więc wciąż podtrzymuje. 😵

Moja siostra cioteczna stara się już 5 lat. Zaczęła jak miała 30 i teraz dobija do 36. Nie dawno dopiero się zgadałam o tym z nią - nie wiedziałam że się starają. Ale jak zapytałam na jakim etapie diagnostyki jest to nawet nie wie co to histeroskopia, drożności nie miała. Pytałam czy próbowała dietę lub suplementy to mówi że jakoś nie przyszło jej to do głowy.

Więc chociaż nie mamy 100% wpływu na to czy zajdziemy w ciążę czy nie, jakiś tam mamy. Nie wiem czy jej się uda..

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Kiedy ostatnio robiłaś badania? Niestety kp z nas mocno wyciąga, ja miałam taki kryzys i bóle stawów niecały rok po drugim porodzie, co się ze mną działo! Badania wyszły całkiem ok wtedy, kwasu foliowego nie badałam, ale pewnie szorował po dnie, patrząc na to, że w ub. Roku miałam tragiczny wynik. Wzięłam się ostro za dietę i suplementację, odzylam, niestety po powrocie do pracy znów się zaniedbałam, kwas podniosłam ładnie, ale za to ferrytyną i D3 zjechały i wróciły bóle stawów. Teraz jestem obstawiona suplami i pracuje nad dietą, która też kulała i po miesiącu już czuję się lepiej :)

Jak wygląda Twoja dieta i suplementacja?
    Kurde aż wstyd przyznać bo ja dbalam o to bardzo, ale ostatnio się badałam po porodzie… w grudniu… i było ok
    Miesiąc temu b12, ferrytyna, d3 ładnie, kwas foliowy 2 jednostki🙃🙃🙃
    Jem baaardzo dobrze, dużo słońca, kiszonki, kefiry, buraczki własne, antyoksydanty pitu pitu. Z supli zrezygnowałam na rzecz diety pół roku temu🤡 dziś mam tylko d3k2 i omegę. No ale trzeba będzie ogarnąć wsyztsko ponownie. Ma sa kra… zażenowałam się sobą bo na własne życzenie teraz jestem w bólu

#2026jestmój

Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle, co suplementować?)

#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację
  • Locus Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Jeszcze jeden zakropilam no bo co tak bedzie lezal i sie marnowal

20250803-154246.jpg
    Ale super zwrot akcji!

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
    😞 07.2025

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Hmm zaciekawił mnie temat wykrywania wczesnej ciąży za pomocą testów owulacyjnych 😅 Co w ogóle o tym myślicie? Jakoś średnio w to wierzę, ta kreska wtedy miałaby być tak mocna jak ta pierwsza?

Według mnie nie ma sensu. Lh potrafi być podwyższone w drugiej połowie cyklu. Chat GTP mówi że struktura LH potrafi być podobna do HCG i może być wykryta przez test owulacyjny. Ale równie dobrze może nie być wykryta.

A więc test owulacyjny może wyjść pozytywny jak jesteś w ciąży albo jak w niej nie jesteś. Według mnie nie jest miarodajnie diagnostyczny więc nie warto.

Najlepiej test HCG o czułości 10 - on nie wychodzi fałszywie pozytywny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 18:51

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:

• aszin Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Moja siostra cioteczna stara się już 5 lat. Zaczęła jak miała 30 i teraz dobija do 36. Nie dawno dopiero się zgadałam o tym z nią - nie wiedziałam że się starają. Ale jak zapytałam na jakim etapie diagnostyki jest to nawet nie wie co to histeroskopia, drożności nie miała. Pytałam czy próbowała dietę lub suplementy to mówi że jakoś nie przyszło jej to do głowy.

Więc chociaż nie mamy 100% wpływu na to czy zajdziemy w ciążę czy nie, jakiś tam mamy. Nie wiem czy jej się uda..
    Niestety, ale uważam, że to myślenie nie jest do końca słuszne i często też krzywdzące. Większość długoletnich staraczek jednak robi cuda na kiju, żeby w końcu się udało. Przechodzą przez bolesne procedury i zabiegi. A mimo to czesto się nie udaje. I jak powiedzieć kobiecie, która ma za soba X nieudanych transferów, że ma wpływ na to, czy zajdzie w ciążę? Albo że na pewno kiedyś zajdzie, tylko musi wykazać się cierpliwością i dobrym nastawieniem? I ja oczywiście nie neguje tego, że nastawienie jest ważne, bo jasne, że jest i nawet w wielu przypadkach pomaga. W pewnym momencie po prostu takie słowa zamiast pomagać tylko ranią i dołują. Z czasem niepłodność odciska duże brzemię na psychice i zżera od środka.

I nie piszę tu o sobie, bo ja bardzo wierzę w to, że kiedyś zostanę mamą 😁 Po prostu, moim zdaniem, nie do każdego należy takie słowa kierować 😉

No i poza tym, jest jakiś % par, które nigdy rodzicami nie zostaną 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 18:56

Anka96, cukrzyk1991, siesiepy lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️USG, hormony, posiewy, podstawowe badania krwi, kariotyp
    💊 Clostilbegyt + suple

📌 11.2025 badanie nasienia
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Ounai, nie ukrywam - wiedziałam że u Ciebie po zeszłym miesiącu to będzie to🫶🏼 trzymam kciuki żeby okruszek się wgryzał porządnie!!!

Cukrzyku, przykro mi. Będziesz jeszcze ponawiać test? Wybacz, ale nie mam możliwości nadrobić i nie wiem który miałaś dzień cyklu.

Tak mniej więcej 10,5 dpo. Nie wiem czy będę ponawiać - mam jeszcze jednego pinka, ale facelle było bardzo białe. Chyba poczekam na miesiączkę.

Ounai - gratulacje <3 <3 <3 <3

Ounai lubi tę wiadomość

✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️Przed nami 14cs

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ⬜️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Niestety, ale uważam, że to myślenie nie jest do końca słuszne i często też krzywdzące. Większość długoletnich staraczek jednak robi cuda na kiju, żeby w końcu się udało. Przechodzą przez bolesne procedury i zabiegi. A mimo to czesto się nie udaje. I jak powiedzieć kobiecie, która ma za soba X nieudanych transferów, że ma wpływ na to, czy zajdzie w ciążę? Albo że na pewno kiedyś zajdzie, tylko musi wykazać się cierpliwością i dobrym nastawieniem? I ja oczywiście nie neguje tego, że nastawienie jest ważne, bo jasne, że jest i nawet w wielu przypadkach pomaga. W pewnym momencie po prostu takie słowa zamiast pomagać tylko ranią i dołują. Z czasem niepłodność odciska duże brzemię na psychice i zżera od środka.

I nie piszę tu o sobie, bo ja bardzo wierzę w to, że kiedyś zostanę mamą 😁 Po prostu, moim zdaniem, nie do każdego należy takie słowa kierować 😉

Myślę, że Ssilvi chodziło bardziej o to, że „jakiś tam wpływ” mamy jak na przykładzie tej dziewczyny - starają się 5 lat, a nie słyszała przez ten okres czasu o żadnych nawet podstawowych badaniach żeby poszerzyć diagnostykę, a może gdyby się zainteresowała tematem, to udałoby jej się szybciej zajść w ciążę :) I to ten nasz jakikolwiek „wpływ” na sytuację, bo można jednak próbować różnych rzeczy, a ona przez 5 lat nic nie sprawdziła

Ssilvia lubi tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️hashimoto & niedoczynność
    ▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️‍🩹
    ▫️zaburzenie lękowe
    ▫️migreny
    ▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
    _____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podsumowanie mojego cyklu 😁

26 lipca pik LH, to był 17 dzień cyklu. Więc teoretycznie dziś 7dpo, okres ma przyjść za 3 dni.
    Objawy? Temp. w pochwie wczoraj i dziś 37 stopni, wysypało mnie na twarzy, śluz raz jest lepki kremowo-żółtawy a raz wodnisty jak dzisiaj.
    Brak objawów z podbrzusza czy piersi 😀

Czuję się jak w ciszy przed burzą, jest tak dziwnie normalnie 🤷🏼‍♀️ Testuję 6 sierpnia, w dzień planowanej małpy i będę wtedy 10dpo.

Apki pokazywały owulkę na 23 a widocznie była 27, więc się opóźniło, chociaż ja tym testom owu nie wierzę w 100%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 19:20

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️zaburzenie lękowe
    ▫️migreny
    _____

• Fox Debiutantka

Wysłany: 3 sierpnia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dzień dobry!

Jestem na forum już od baaaardzo dawna, wiele wątków śledziłam i Wasze historie. W tym jest tyle pozytywnej energii, że jeśli mogę chciałabym przycupnąć. Moja sytuacja jest bardziej skomplikowana i rozważam skrajnie nieodpowiedzialne kroki, toteż czekam na owulację po zabiegu (ciąża 5 tyg - puste jajo).
    Chciałabym móc potestować z Wami i ukraść troszkę zarazków, toteż może jako wolny strzelec narazie?

kikix0o, Ananabanana, Kociara_96, kleopatr4 lubią tę wiadomość

• assialbnn Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Jprdl, dziewczyny w ciazy jestem!
    No i cudownie ❤️❤️❤️❤️🎉🎉🎉
    Ładne te testy 😍😍😍
    GRATULUJĘ ‼️

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo

16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷

1.07- progesteron 20 ng/ml
    Besins(progesteron) 3x100mg
    Luteina 2x100mg

preg.png
  • Niki29 Znajoma

Wysłany: 3 sierpnia, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:

26 lipca pik LH, to był 17 dzień cyklu. Więc teoretycznie dziś 7dpo, okres ma przyjść za 3 dni.
    Objawy? Temp. w pochwie wczoraj i dziś 37 stopni, wysypało mnie na twarzy, śluz raz jest lepki kremowo-żółtawy a raz wodnisty jak dzisiaj.

Czuję się jak w ciszy przed burzą, jest tak dziwnie normalnie 🤷🏼‍♀️ Testuję 6 sierpnia, w dzień planowanej małpy i będę wtedy 10dpo.

Apki pokazywały owulkę na 23 a widocznie była 27, więc się opóźniło, chociaż ja tym testom owu nie wierzę w 100%

Trzymam kciuki, ja testuję we wtorek aczkolwiek jednak dzisiaj pojawiły się obawy i nie chce mi się robić testu żeby znów zobaczyć jedną kreskę - z objawów pobolewają mnie piersi, zwłaszcza po bokach, przez 2 dni miałam metaliczny posmak, czasami pobolewa mnie podbrzusze bardziej jakby jajniki ale mniej niż na @ bardziej taki dyskomfort jakby + dziś zaczęły mi się humorki ale zrzucam to na karb zbliżającej się @ bo jakoś dzisiaj zaczęłam nastawiać się że pewnie cykl stracony, sama nie wiem czemu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 19:38

kikix0o lubi tę wiadomość

• kikix0o Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fox wrote:
    Cześć, dzień dobry!

Jestem na forum już od baaaardzo dawna, wiele wątków śledziłam i Wasze historie. W tym jest tyle pozytywnej energii, że jeśli mogę chciałabym przycupnąć. Moja sytuacja jest bardziej skomplikowana i rozważam skrajnie nieodpowiedzialne kroki, toteż czekam na owulację po zabiegu (ciąża 5 tyg - puste jajo).
    Chciałabym móc potestować z Wami i ukraść troszkę zarazków, toteż może jako wolny strzelec narazie?

No pewnie, witamy i trzymamy kciuki! 🩷

Fox lubi tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️zaburzenie lękowe
    ▫️migreny
    _____

• Ananabanana Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Jeszcze jeden zakropilam no bo co tak bedzie lezal i sie marnowal

20250803-154246.jpg

Piekny widok 🥰 Gratulacje

💁‍♀️30 💁‍♂️31 🐈🐈‍⬛

× niedoczynność tarczycy
    💊Letrox 75

Cykle- 27-34
  • Ananabanana Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Dziewczyny a myślicie, że jeśli w 25dc w ogóle nie czuję piersi, to jest jakaś szansa na to, że może jednak się udało? U mnie tkliwe 🍒 to coś co zawsze się pojawia, dlatego jestem zdziwiona, że nic nie czuję 🤔
    W sumie to tak wygląda, jakbym się ani na ciążę, ani też na okres nie szykowała xd

Mam to samo w tym cyklu, zazwyczaj bolą, a teraz cisza.. 🫢🤞

💁‍♀️30 💁‍♂️31 🐈🐈‍⬛

× niedoczynność tarczycy
    💊Letrox 75

Cykle- 27-34
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananabanana wrote:
    Mam to samo w tym cyklu, zazwyczaj bolą, a teraz cisza.. 🫢🤞
    A który będziesz mieć jutro dpo? ❤️

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️zaburzenie lękowe
    ▫️migreny
    _____

• bambusek-94 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ounai jestem w szoku co tu się wydarzyło! Trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji, pisałam Ci też na wątku marcowym 😊
    Ja mam planowo termin na 27.03 🙂

Ounai lubi tę wiadomość

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️25.07 BETA 47 mIU/ml
    ▶️28.07 BETA 219 mIU/ml, prog. 34,20 ng/ml
    ▶️01.08 BETA 837 mIU/ml

IO i hiperandrogenizm
    TSH, DHEA-SO4, 17-OH-progesteron ⬆️

Euthyrox 30

preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:

Zgadza się, ja jeszcze wierzę że mi się uda i wielu dziewczynom też 🙂 i każdy przypadek skomplikowanej „niepłodności” mnie przekonuje że trzeba wierzyć i mieć pozytywne nastawienie.

Mam dużo znajomych którzy po prostu odpuszczają i myślę że ich szanse są mniejsze - chociaż kto wie, może zajdą wcześniej niż ja.

Moja siostra nie robi nic, czeka na invitro w kolejce. Miałam inną znajoma to mówi że ma endomendrioze więc nie może zajść w ciążę. Inna para mówi że przestali się starać jak się dowiedziała że ma pcos.

Mam wrażenie że odpuszczają na starcie i mówią że im nie jest dane być w ciąży i tyle. Ja wiem że nie każdy zajdzie w ciążę ale uważam że warto powalczyć.

Promyczek39 lubi tę wiadomość

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:

Dziękuję kiki właśnie o to mi chodziło. Dlatego bardzo podziwiam wszystkie dziewczyny tutaj bo się starają i walacza 🥰❤️❤️❤️

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zalezy od osobistych przeżyć każdej osoby. Ja osobiście wszystko co osiągnęłam i osiągam jest ciężką walką i zaciskaniem zębów.

Wyszłam z bardzo biednego domu i bez specjalnej edukacji. Skończyłam tylko liceum. Dzisiaj żyjemy dobrze i nie brakuje nam pieniędzy. Ale zaczynałam od sprzątania w hotelu w Szkocji a mój mąż od mycia szyb.

Walczę o zdrowie bo mam hashimoto i czuję się świetnie. Walczę żeby nie mieć otyłości jak moja mama - a jak tylko sobie odpuszczam to tyje. Walczę o małżeństwo żeby było szczęśliwe - mój mąż też zresztą.

I strasznie mnie denerwują osoby co myślą że wszystko co mam to po prostu rzut szczęścia albo przypadek a oni tego szczęścia nie mają więc nic nie robią.

Może się myle ale myślę że może być podobnie z ciążą. Dam z siebie wszystko i nie odpuszczę - chyba że już nie będzie szans to wtedy to zaakceptuje (AMH lub jakaś diagnoza). Ale czuję że jeszcze mam sporo do zrobienia i to nie będzie tak szybko 🩷

krolik, Winny_Lis, Fox, Promyczek39, Martt95, kikix0o, Lucy321, Daisy1 lubią tę wiadomość

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:

• Milunia Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dobra, czyli gdyby to krwawienie bylo rzeczywiscie cb, to dzis mialabym 17dc, no to kurcze nie ma szans na takie ciemne testy z popoludniowego moczu. Tamten cykl zaczal sie 21 czerwca czyli co? Jestem jak te patomatki co nie zaczajają, że są w ciąży? Wg tego wychodzi mi tp na 28 marca i jestem w 6+1.

No to teraz dam wam wiecej powpdow do wkrecania sobie, bo jednak mozna krwawic mocno i byc w ciazy haha

Jejka jestem mega ciekawa jak to wytłumaczy lekarz.

Gratuluję z całego ♥️

Remedios lubi tę wiadomość

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ