W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai po tych testach to u Ciebie serio ten biochem to był jednak zdrową ciążą. Aż poszłam siknąć na test, bo miałyśmy w tym samym czasie te biochemy i przestraszyłam się żeby zaraz nie przegapić ewentualnej ciąży, ale u mnie wszystko książkowo jak cykl normalny przebiega bez objawów ciąży, także wynik mnie nie zaskoczył 🤣 Może miałaś jakąś torbiel i pękła? Może były dwa zarodki ? Umawiaj się do lekarza już powinno być ❤️ i trzymam mocno kciuki za Kropeczka 🥰Remedios, Witynja, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Truskawkowykompot wrote:My też się staramy o 3 i w sumie to bardziej ja chcę, bo mężowi to tak nie zależy. Ja to bym chciała 5 dzieci ale lata już lecą a chcę też zrobić coś dla siebie i na to też jest określony czas.
Trzeba było działać jak miałam 20 lat, ale wtedy miałam pstro w głowie i z tamtym partnerem wariatem nie wytrzymałabym 🤣
Do tej pory też myślałam, że to ja bardziej naciskałam, bo ja już wcześniej chciałam, mąż mówił, że nie ma opcji. W końcu powiedziałam, że nie wiem ile czasu mi jeszcze zostało (mama miała menopauzę dość szybko), mamy najlepszy okres w życiu, nie chce dłużej czekać i tkwić w pracy która chce zmienić, a jestem w niej, bo on się ciągle waha i w sumie zgodził się, ale nie czułam tego, że chce. Chyba dopiero po tym biochemie do niego dotarło, że chce 😅 pogadaliśmy i w końcu poczułam, że jesteśmy w tym razemMa już nawet plany jak poukładać mieszkanie, przegląda samochody🤣
-
Ounai gratulacje. 🥳🥳🥳
Dziewczyny wszystkie się kiedyś doczekamy !!
Jak kiedyś tak napisałam to Siesiepy mi napisała że nie wszystkie i co ? Mówiłam że wszystkie !!🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 16:35
kikix0o, Mardotka, Ounai, Remedios, krolik, Mika1992 lubią tę wiadomość
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
Ssilvia wrote:Ounai gratulacje. 🥳🥳🥳
Jak kiedyś tak napisałam to Siesiepy mi napisała że nie wszystkie i co ? Mówiłam że wszystkie !!🥳
Dopóki się nie poddamy, to ja też myślę że wszystkie ❤️Ssilvia, Kameleon lubią tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️🩹
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
Dziewczyny a myślicie, że jeśli w 25dc w ogóle nie czuję piersi, to jest jakaś szansa na to, że może jednak się udało? U mnie tkliwe 🍒 to coś co zawsze się pojawia, dlatego jestem zdziwiona, że nic nie czuję 🤔
W sumie to tak wygląda, jakbym się ani na ciążę, ani też na okres nie szykowała xdWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 16:45
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
_____
kikix0o wrote:Dziewczyny a myślicie, że jeśli w 25dc w ogóle nie czuję piersi, to jest jakaś szansa na to, że może jednak się udało? U mnie tkliwe 🍒 to coś co zawsze się pojawia, dlatego jestem zdziwiona, że nic nie czuję 🤔
W sumie to tak wygląda, jakbym się ani na ciążę, ani też na okres nie szykowała xd
Jest szansa. Czytałam mnóstwo komentarzy gdzie dziewczyny opisywały i to nie ma nic wspólnego.
Ja miałam cykle gdzie miałam wysoki progesteron i brak bólu piersi a w innym, niski o był ból piersi. Zależy też od estradiolu. Mnóstwo czynników, ale na pewno nie powsinnas tylko na to patrzeć 😉
kikix0o lubi tę wiadomość
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
kikix0o wrote:Dziewczyny a myślicie, że jeśli w 25dc w ogóle nie czuję piersi, to jest jakaś szansa na to, że może jednak się udało? U mnie tkliwe 🍒 to coś co zawsze się pojawia, dlatego jestem zdziwiona, że nic nie czuję 🤔
W sumie to tak wygląda, jakbym się ani na ciążę, ani też na okres nie szykowała xdkikix0o lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
W sumie to tak wygląda, jakbym się ani na ciążę, ani też na okres nie szykowała xd -
W sumie to tak wygląda, jakbym się ani na ciążę, ani też na okres nie szykowała xd
No pewnietrzymam kciuki, kiedy testujesz? 😏
-
Dobra, czyli gdyby to krwawienie bylo rzeczywiscie cb, to dzis mialabym 17dc, no to kurcze nie ma szans na takie ciemne testy z popoludniowego moczu. Tamten cykl zaczal sie 21 czerwca czyli co? Jestem jak te patomatki co nie zaczajają, że są w ciąży? Wg tego wychodzi mi tp na 28 marca i jestem w 6+1.
No to teraz dam wam wiecej powpdow do wkrecania sobie, bo jednak mozna krwawic mocno i byc w ciazy hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 17:53
Remedios, Luna11 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai wrote:Dobra, czyli gdyby to krwawienie bylo rzeczywiscie cb, to dzis mialabym 17dc, no to kurcze nie ma szans na takie ciemne testy z popoludniowego moczu. Tamten cykl zaczal sie 21 czerwca czyli co? Jestem jak te patomatki co nie zaczajają, że są w ciąży? Wg tego wychodzi mi tp na 28 marca i jestem w 6+1.
No to teraz dam wam wiecej powpdow do wkrecania sobie, bo jednak mozna krwawic mocno i byc w ciazy haha
Szok. Ciekawa jestem co powie lekarz po usg. Twoja historia z ostatnich tygodni to niezły rollercoaster29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112), dłuższe cykle
4 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez
30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml -
krolik wrote:No pewnie
trzymam kciuki, kiedy testujesz? 😏
W środę, bo to spodziewany dzień małpy a podejrzewam że owulacja była późno, bo pik albo moment przed pikiem wyłapałam na testach owu dopiero 26/27 lipcaK. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
_____
Ounai wrote:Dobra, czyli gdyby to krwawienie bylo rzeczywiscie cb, to dzis mialabym 17dc, no to kurcze nie ma szans na takie ciemne testy z popoludniowego moczu. Tamten cykl zaczal sie 21 czerwca czyli co? Jestem jak te patomatki co nie zaczajają, że są w ciąży? Wg tego wychodzi mi tp na 28 marca i jestem w 6+1.
No to teraz dam wam wiecej powpdow do wkrecania sobie, bo jednak mozna krwawic mocno i byc w ciazy haha
Kuzynka męża krwawiła bardzo mocno, przez krwiaka, ale ciążę utrzymała, moze i tak jest u CiebieW sumie nie mam pojęcia na jakim etapie ciąży mogą wychodzić takie mocne krechy
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
/ wczesne owulacje
07/25 cb 💔 -
Ssilvia wrote:Ounai gratulacje. 🥳🥳🥳
Jak kiedyś tak napisałam to Siesiepy mi napisała że nie wszystkie i co ? Mówiłam że wszystkie !!🥳Belia, aszin, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, cd138, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
🌈naturals 🙈
30.07⏸️12dpo - beta 45,9 -> 4.08 beta 559
~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat -
siesiepy wrote:Ale ja mam dużo znajomych które dalej łapią się pod "nie wszystkie" i niestety część z nich ma jeszcze mniejsze szanse albo starają się już dużo dłużej. 😔 Więc wciąż podtrzymuje. 😵
Hehe wiem, ja jak narazie też się łapie w to ale pozytywne nastawienie pomaga 🙂
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona: