W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję wam wszystkim dziewczyny ❤️ Trzymajcie kciuki żeby tym razem było dobrze 🤞🏻🥺
Velaria no serio, ta klątwa prowadzącej chyba serio działa 😂
Mucha94 no miałaś rację z tymi tamponami, a ja serio myślałam że małpa przyjdzie, przez te wszystkie dziwne odczucia w podbrzuszu, ale no ewidentnie one były DZIWNE więc coś było na rzeczy 😀
assialbnn no właśnie w sumie to chyba dzięki Tobie nasikałam do tego słoika i pojechałam po test, bo tak to bym nawet nie wiedziała że jednak się udało 😀❤️
Także dziewczyny jak zobaczycie biel w 10dpo to nic nie jest przesądzone!Mika1992, assialbnn, kleopatr4, Velaria, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
czas na diagnostykę 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia ortostatyczna ❤️🩹
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
kleopatr4 wrote:Szatynka, mogę wpaść do Twojej firmy skorzystać z fotela?
Mika1992, też myślę żeby kupić maca. Parę osób tutaj polecało. Tylko jak to w ogóle działa? Jak stosować
Trochę poczytałam tutaj starych wątków o Maca i jakieś różne źródła w internecie. Ten suplement nie zaszkodzi, a jest skarbnicą różnych innych cennych składników.
Najczęściej pojawia się dawkowanie 1000mg/1500mg. Ja zamówiłam swanson, ale chyba ktoś tutaj kupował normalnie w proszku. Będę z mężem brać 1500mg codziennie i zobaczymykleopatr4 lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 31.07💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Sanprobi IBS, Laktoferyna -
oliwia79 wrote:Widać ! Wielkie Gratki cieszymy sie razem z Toba ❤️
Ps miałaś jakies objawy itp moze gdzies wczesniej w watkach pisalaś , ale pol na pol tu wchodze bo wrocilam po urlopie do pracy
Z objawów to dziwne było dla mnie to, że piersi mnie w ogóle nie bolały i dalej nie bolą, a zawsze już na sporo przed okresem je czułam i w poprzednich 2 nieudanych ciążach też mnie bolały 🤷🏼♀️ Także to taki objaw-nie objaw 😅
No i od kilku dni dziwne odczucia w podbrzuszu, takie ciepło, raz kłucie, czasem takie delikatne skurcze ale inne niż te przed okresem, takie jakieś rozpierające i tu miałam zagwozdkę, czy to małpa się zbliża czy nie, no ale właśnie tak coś czułam, że to coś innego. I dalej to mam
No i na deser objaw po którym myślałam, że coś mi się dzieje w dyńkę, to mega płaczliwość, serio od 2 dni płaczę o wszystko i o nic 😅
Na razie nie chcę się nakręcać, bo to bardzo wcześniutko i wiecie jak to jest po stracie, raz w 6-7tyg, drugi raz biochem trwający dosłownie kilka dni.. Więc mam po prostu nadzieję, że może tym razem się uda
Ale powiem wam, że te emocje to jest taka mieszanka, z jednej strony łzy szczęścia i nadzieja a z drugiej strach i myśli czy ja dam radę, Boże jak ja sobie poradzę, czy ja dobrze zrobiłam 😅Kameleon , mon08kow, Luna11 lubią tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
czas na diagnostykę 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
kikix0o wrote:Z objawów to dziwne było dla mnie to, że piersi mnie w ogóle nie bolały i dalej nie bolą, a zawsze już na sporo przed okresem je czułam i w poprzednich 2 nieudanych ciążach też mnie bolały 🤷🏼♀️ Także to taki objaw-nie objaw 😅
No i od kilku dni dziwne odczucia w podbrzuszu, takie ciepło, raz kłucie, czasem takie delikatne skurcze ale inne niż te przed okresem, takie jakieś rozpierające i tu miałam zagwozdkę, czy to małpa się zbliża czy nie, no ale właśnie tak coś czułam, że to coś innego. I dalej to mam
No i na deser objaw po którym myślałam, że coś mi się dzieje w dyńkę, to mega płaczliwość, serio od 2 dni płaczę o wszystko i o nic 😅
Na razie nie chcę się nakręcać, bo to bardzo wcześniutko i wiecie jak to jest po stracie, raz w 6-7tyg, drugi raz biochem trwający dosłownie kilka dni.. Więc mam po prostu nadzieję, że może tym razem się uda
Ale powiem wam, że te emocje to jest taka mieszanka, z jednej strony łzy szczęścia i nadzieja a z drugiej strach i myśli czy ja dam radę, Boże jak ja sobie poradzę, czy ja dobrze zrobiłam 😅kikix0o lubi tę wiadomość
👩32 lata
🧔♂️31 lata
starania od 06.2024
👩 potwierdzone w 03.2025 Hashimoto -> Euthyrox75
🧔♂️ 01.2025 badanie nasienia ✅️ -
Gratulacje KIKI
kikix0o, Velaria lubią tę wiadomość
✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️Przed nami 14cs
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ⬜️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
Mi za to można oficjalnie wpisać 🐒29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112), dłuższe cykle
5 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez, wit. B6, melatonina
30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml
8.08 prolaktyna 17.8 ng/mL, po obciążeniu 243.8 ng/mL -
Gratulacje ! Trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie 🤞❤️ na pewno takie będzie i mimo wszystko staraj się cieszyć tym czasem bo to piękny czas ❤️ a później jak Maluszek jest na świecie też się człowiek ciągle martwi. Ważne by to nie przysłoniło radości z bycia Mamą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 15:56
kikix0o lubi tę wiadomość
👩39 l. 🧔♂️40 l.
👶 Wrzesień 2024 córeczka ( udało się w 2 cs )
Starania o drugie dziecko 🤞👶 zaczynamy 4 cs -
kikix0o super! Gratulacje 😊
👩34l 👨32l
2cs
Hashimoto od 10lat, Letrox125, anty TPO 16, TSH 2,5
Cykle 27-34 dni
Pueria UNO, Czysty Magnez, staram się Niski IG
Ferrytyna 13, żelazo 9,3
Prolaktyna 14
HOMA 1,07
B12: 466, Wit D 33
AMH 8,18
23DC Estradiol 44, Progesteron <0,50 😔 -
kikix0o wrote:Dziękuję wam wszystkim dziewczyny ❤️ Trzymajcie kciuki żeby tym razem było dobrze 🤞🏻🥺
Mucha94 no miałaś rację z tymi tamponami, a ja serio myślałam że małpa przyjdzie, przez te wszystkie dziwne odczucia w podbrzuszu, ale no ewidentnie one były DZIWNE więc coś było na rzeczy 😀
assialbnn no właśnie w sumie to chyba dzięki Tobie nasikałam do tego słoika i pojechałam po test, bo tak to bym nawet nie wiedziała że jednak się udało 😀❤️
Także dziewczyny jak zobaczycie biel w 10dpo to nic nie jest przesądzone!
Kiki, a ile jesteś dzisiaj dpo?👧 27
TSH, glukoza, ferrytyna, B12, D3, prolaktyna, progesteron (20 dc), morfologia, usg piersi, cytologia ✅️
Ostatnie badanie 12 dc (14.07.)
Pęcherzyk w LJ 23 mm
Endometrium 7,8 mm
🧑 47
Ruch A+B 26,53% ↘️
Morfologia 4%
Reszta ✅️
7cs -
kikix0o wrote:
Kiki, leć na betę! Trzymam kciuki, moja zsynchronizowana cyklami koleżanko🤞❤️kikix0o lubi tę wiadomość
👩 28 👨 30 🐶8
13CS ✨👶
Odstawienie AH - wrzesień 2023 r.
Suple💊
• ☀️ Witamina D, 🛡️ Cynk & Selen
• NAC i Ubiquinol 🛡️
• Szelazo SR + Laktoferyna 🛡️
•Omega 3+ DHA🛡️
•Actifolin+ Metylo B12🛡️
Hormony w normie ✅
Niska Ferrytyna (2023 19🔻--> 2025 42💪)
Owulacje potwierdzone monitoringiem ✅
– Endometrium 7-8 mm w czasie owulacji , płodny śluz, szczyt LH w 13/14 DC
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 💥
Lipiec 2025 - Torbiel krwotoczna ciałka żółtego
Cytologia – w normie 💪 ✅
🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina ja + mąż👩👨)✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%
2023 - zapalenie żołądka i dwunastnicy. Helicobacter.⚠️
2025 Gastroskopia i Kolonoskopia OK ✅💪
💊Ten FertilON
Ubiquinol, NAC -
A ja nie wiem czy w końcu była owulacja i kiedy 🤣 testy LH blade, jednego dnia w sobotę 13dc kreska była ciemniejsza od pozostałych (ale jednak słabsza trochę od kontrolnej). Od poniedziałku mam chwilowe bóle podbrzusza jak na okres, wczoraj bolał mnie dolny odcinek kręgosłupa, a dzisiaj mam wrażliwe na dotyk sutki. Nie wiem co to, ale nie chcę karmić Brajana 🤣👩34l 👨32l
2cs
Hashimoto od 10lat, Letrox125, anty TPO 16, TSH 2,5
Cykle 27-34 dni
Pueria UNO, Czysty Magnez, staram się Niski IG
Ferrytyna 13, żelazo 9,3
Prolaktyna 14
HOMA 1,07
B12: 466, Wit D 33
AMH 8,18
23DC Estradiol 44, Progesteron <0,50 😔 -
Remedios wrote:Mi za to można oficjalnie wpisać 🐒
Remedios lubi tę wiadomość
👩 28 👨 30 🐶8
13CS ✨👶
Suple💊
• NAC i Ubiquinol 🛡️
•Omega 3+ DHA🛡️
•Actifolin+ Metylo B12🛡️
Hormony w normie ✅
Cytologia – w normie 💪 ✅
🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina ja + mąż👩👨)✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%
💊Ten FertilON
Ubiquinol, NAC -
Martt95 wrote:A jak to u was jest po stosunku? Leżycie jakiś czas z tą spermą po czy nie? 🤔
Coś mi się kojarzy jak kiedyś mama ginekolog sie wypowiadała w tym temacie "jak to robić, żeby to zrobić" i zalecała po seksie poleżeć z 15 minut. Praktykujecie? 🫣
Ja tam uważam, że to mit, ale…
Jestem pod opieką dwóch różnych lekarzy i jeden z nich stwierdził, że przy tyłozgięciu powinno się kilka minut po stosunku poleżeć, wręcz są wskazane podobno pozycje dla tyłozgięcia. Czy działa? Jak widać u mnie się jeszcze nie sprawdziło, ale tonący brzytwy się chwyta.🤡😅👩 28 👨 30 🐶8
13CS ✨👶
Suple💊
• NAC i Ubiquinol 🛡️
•Omega 3+ DHA🛡️
•Actifolin+ Metylo B12🛡️
Hormony w normie ✅
Cytologia – w normie 💪 ✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%
💊Ten FertilON
Ubiquinol, NAC -
U mnie występuje tylozgięcie macicy i ja zawsze po seksie leżę przynajmniej kilkanaście minut i zmieniam pozycje, że tak powiem trochę na brzuchu trochę pupa wyżej ogólnie wiercę się 🤭. Za pierwszym razem podziałało wierzę że i teraz pomoże 🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 16:16
ferrytynka25 lubi tę wiadomość
👩39 l. 🧔♂️40 l.
👶 Wrzesień 2024 córeczka ( udało się w 2 cs )
Starania o drugie dziecko 🤞👶 zaczynamy 4 cs -
@Kiki gratulacje pięknej gwiazdki 😊🌟 będę śledzić jak wyjdzie beta 🥰
-
kikix0o wrote:Dziękuję wam wszystkim dziewczyny ❤️ Trzymajcie kciuki żeby tym razem było dobrze 🤞🏻🥺
Także dziewczyny jak zobaczycie biel w 10dpo to nic nie jest przesądzone!kikix0o, Velaria lubią tę wiadomość
-
Martt95 wrote:A jak to u was jest po stosunku? Leżycie jakiś czas z tą spermą po czy nie? 🤔
Coś mi się kojarzy jak kiedyś mama ginekolog sie wypowiadała w tym temacie "jak to robić, żeby to zrobić" i zalecała po seksie poleżeć z 15 minut. Praktykujecie? 🫣
My w tym cyklu tak robiliśmy 🤭 14 mam zamiar testować, będzie to jakieś 2 tygodnie po owulacji. No chyba, że małpa zawita wcześniej. -
Luna11 dzisiaj najprawdopodobniej jestem 11dpo
ferrytynka25 trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki 🥺❤️ miałaś rację z tym za wczesnym testowaniem 😀ferrytynka25 lubi tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
czas na diagnostykę 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
A co do leżenia po stosunku, to ja tak z max minutkę zawsze leżę, niby wiem że to teoretycznie nie jest potrzebne, ale dla własnej głowy praktykuję 😂K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
czas na diagnostykę 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍