W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
Promyczek39 wrote:U mnie występuje tylozgięcie macicy i ja zawsze po seksie leżę przynajmniej kilkanaście minut i zmieniam pozycje, że tak powiem trochę na brzuchu trochę pupa wyżej ogólnie wiercę się 🤭. Za pierwszym razem podziałało wierzę że i teraz pomoże 🤞
Też mam tyłozgięcie macicy 🫣 no nic... już wiem co po każdym bzyczku bede robić, a jakaś konkretna pozycja tez jest zalecana? 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 16:54
30♀️ PCOS, IO
35♂️
Czas zostać mamą po raz trzeci- 2cs
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
Kiki nieśmiało gratuluję, trzymam za Was kciuki, dużo zdrówka, niech beta pięknie rośnie 💕!!!
kikix0o lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (12 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, sono-HSG
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol, testosteron
❓ owulacja
⬆️ hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
🏩 2 cykl: Letrozol + Clostillbegyt -
Dziękuję dziewczyny 🥹❤️ Trzymanie kciuków bardzo się przyda, dobrze wiecie jak to u mnie było jak byłam z wami na poprzednich wątkach 🥺
Kapa, kleopatr4, Velaria lubią tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
czas na diagnostykę 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia ortostatyczna ❤️🩹
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
Kiki, mocne kciuki oby to było twoje do trzech razy sztuka i czekam na betę 🤞🏼
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 16:57
kikix0o lubi tę wiadomość
15 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻 -
Belia wrote:Kiki, mocne kciuki oby to było twoje do trzech razy sztuka i czekam na betę 🤞🏼
Tak bardzo bym chciała zobaczyć się z wami wszystkimi na fioletowej stronie, tym bardziej z tymi z was które już znam z poprzednich miesięcy.. Mam nadzieję, że tak będzie 🥺Gnom, assialbnn lubią tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
czas na diagnostykę 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia ortostatyczna ❤️🩹
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
kikix0o wrote:Pierwsze co mój mąż powiedział dzisiaj jak pokazałam test, to że do 3 razy sztuka 😅❤️ Oby, dziękuję 🥺
Tak bardzo bym chciała zobaczyć się z wami wszystkimi na fioletowej stronie, tym bardziej z tymi z was które już znam z poprzednich miesięcy.. Mam nadzieję, że tak będzie 🥺kikix0o lubi tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔01.2025 biochem
💔02.2025 biochem
03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
😞 07.2025
Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu -
Od kilku dni mam meeega rzut reumatyzmu, nie wiem po czym, chociaż kilku winnych jestem w stanie znaleźć 😏 Jestem wykończona, bolą mnie mięśnie i stawy i mi zimno.
Jak mi tak wszystko kipi w środku to raczej nie nastawiam się na ten cykl. W związku z tym kupiłam na koniec września bilety do Dublina. Odwiedzę kuzynkę na weekend. Nigdy tam jeszcze nie byłam👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔01.2025 biochem
💔02.2025 biochem
03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
😞 07.2025
Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu -
Velaria wrote:Dziewczyny jaki suplement z kwasem foliowym polecacie, żeby zawierał te dwie rekomendowane na 1 stronie formy 400 µg 5-MTHF + 400 µg kwasu foliowego?? Ja od grudnia biorę prenatal uno polecony przez gina, ale on ma 800 μg folianu metylowanego wyłącznie i myślę, czy zmienić.
Ja używam właśnie Pregnafolin I (zaczęłam drugie opakowanie) i jest właśnie po 400 L-metylofolian i kwas foliowy ☺️Velaria lubi tę wiadomość
-
Martt95 wrote:Też mam tyłozgięcie macicy 🫣 no nic... już wiem co po każdym bzyczku bede robić, a jakaś konkretna pozycja tez jest zalecana? 😅
Mi lekarz wprost powiedział, żeby od tyłu kończyćStarania od 12/23
3/25 CB
drożność jajowodów - jeden drożny, drugi udrożniony w trakcie badania
4-7/25 stymulacja letrozolem, potwierdzona monitoringiem
Badania
Ona:
Hormony - OK, jedynie testosteron minimalnie ponad normę
Walka z obniżoną ferrytyną!
6,5 -> 11 -> 20 -> 5 (po CB) -> 11 -> 36
Suplementacja:
FeMe, wit. D, jod, foliany, magnez, omega, cholina, Glucophage
On:
Morfologia nasienia 2% -> 1% - wdrążenie suplementacji, reszta badań piękna
Suplementacja:
TenFertilON, wit. D, B12, olej z czarnuszki, omega -
Martt95 wrote:Też mam tyłozgięcie macicy 🫣 no nic... już wiem co po każdym bzyczku bede robić, a jakaś konkretna pozycja tez jest zalecana? 😅👩39 l. 🧔♂️40 l.
👶 Wrzesień 2024 córeczka ( udało się w 2 cs )
Starania o drugie dziecko 🤞👶 zaczynamy 4 cs -
Mika1992 wrote:Trochę poczytałam tutaj starych wątków o Maca i jakieś różne źródła w internecie. Ten suplement nie zaszkodzi, a jest skarbnicą różnych innych cennych składników.
Najczęściej pojawia się dawkowanie 1000mg/1500mg. Ja zamówiłam swanson, ale chyba ktoś tutaj kupował normalnie w proszku. Będę z mężem brać 1500mg codziennie i zobaczymy
Właśnie dziś mi przyszła Maca ze Swanson i kupiłam ją z myślą o mężu 😆 dobrałam również Ashwagande.
Zastanawiam się czy brać bo biorę Pregnafolin I, omega-3, wit. D3, żelazo, cytrynian magnezu z wit. B6 i czy to nie za dużo 🫣Mika1992 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny jestem tu nowa trochę Was tutaj poczytuję od jakiegoś czasu za wszystkie trzymam kciuki 🙂 13.08 ma przyjść @, owulacja była według kalendarzyka 30.07 ale wydaje mi się że była prędzej, cykl zazwyczaj 28 dni, z mężem działaliśmy 25 i 27 🙂 od początku sierpnia czuję okropny ból piersi, kłucie podbrzusza i lewego jajnika od wczoraj zaczął się kremowy śluz coś czuję że się udało 🥹 w lipcu też zaczęłam brać euthyrox 25 bo TSH było 3,8, testy pokazują biel, wiem że to za szybko ale nie wytrzymałam żeby się nie przetestować 🫣😃 kiedy najlepiej zrobić betę?
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Martt95 wrote:A jak to u was jest po stosunku? Leżycie jakiś czas z tą spermą po czy nie? 🤔
Coś mi się kojarzy jak kiedyś mama ginekolog sie wypowiadała w tym temacie "jak to robić, żeby to zrobić" i zalecała po seksie poleżeć z 15 minut. Praktykujecie? 🫣
Staram się właśnie leżeć kilkanaście min, raz nawet poszłam spać bez siku bo czekałam aż mąż przyjedzie po 23 z pracy i po wszystkim nie czułam potrzeby żeby iść do łazienki i poszłam spać 🙈😆 -
kikix0o wrote:
Widać, widać 🩷 Gratulacje 🫶🏼kikix0o lubi tę wiadomość
-
Aga32 wrote:Ja leczę się już przynajmniej z 20 lat i anty TPO zawsze miałam wysokie, nigdy nie udało się go zbić i zawsze TSH skakało jak głupie. Wiesz wydaje mi cię że co lekarz to opinia i o ile nie ma innych problemów czy złych znaków to nie ma co się przejmować. Oczywiście jeśli można coś zrobić by było lepiej to warto. Są diety i inne sposoby podobno które mogą działać tylko problem z tym że przy kilku dietach które trzeba stosować jednocześnie wychodzi na to że nie można jeść nic... Także ja sposobu nie odkryłam, jest wszystko dobrze i całkiem szybko w ciążę zaszłam, mam nadzieję że bezproblemowo będzie do końca:) Tobie również tego życzę 😘
Mogę cie z ciekawości spytać - ile miałas przeciwciał, co próbowałaś zmienić i czy po jakimś czasie robiłaś badania znowu i wyszło tyle samo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 18:00
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
kikix0o wrote:
Gdyby nie to że wrzesień będzie dla mnie intensywny to już bym zaklepała prowadzenie wątku😂kikix0o lubi tę wiadomość
#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację
Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle)
Suplementacja:
ONA:
🌞D3K2, Omegasense, VitaMinBest 1kaps, Inozytol + Quatrefolic, Nucleozin
🌚Magnez, sok z wiśni
ON:
D3K2, Omegasense, VitaMinBest, Nucleozin, sok z granatu
#2026jestmój -
Maalwii wrote:Hej dziewczyny jestem tu nowa trochę Was tutaj poczytuję od jakiegoś czasu za wszystkie trzymam kciuki 🙂 13.08 ma przyjść @, owulacja była według kalendarzyka 30.07 ale wydaje mi się że była prędzej, cykl zazwyczaj 28 dni, z mężem działaliśmy 25 i 27 🙂 od początku sierpnia czuję okropny ból piersi, kłucie podbrzusza i lewego jajnika od wczoraj zaczął się kremowy śluz coś czuję że się udało 🥹 w lipcu też zaczęłam brać euthyrox 25 bo TSH było 3,8, testy pokazują biel, wiem że to za szybko ale nie wytrzymałam żeby się nie przetestować 🫣😃 kiedy najlepiej zrobić betę?
Fajnie by było jakby ci się udało. Ale pamiętaj te objawy to tylko wzrost progesteronu - w pierwszych dniach po owulacji organizm nawet nie wie że jest w ciąży więc nie może ci dawać żadnych objawów.
kikix0o, Gnom lubią tę wiadomość
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
Ssilvia wrote:Fajnie by było jakby ci się udało. Ale pamiętaj te objawy to tylko wzrost progesteronu - w pierwszych dniach po owulacji organizm nawet nie wie że jest w ciąży więc nie może ci dawać żadnych objawów.
Dzięki za odpowiedź 😊 jestem pełna nadziei bo nigdy po owulacji tak mi się nie działo ból piersi utrzymuje się do dziś tak samo ból jajnika a śluzu dużo że mam uczucie jakby było mokro.. więc kiedy polecacie zrobić betę żeby była wiarygodna?