X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
Odpowiedz

W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷

Oceń ten wątek:
  • Iskierka2006 Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Cześć dzięki 🥹 dziś jest 8dpo planowałam iść na betę w poniedziałek byłoby wtedy 12dpo i powtórzyć w środę 14dpo 🙂 mam nadzieję, że wcześniej test mi coś pokaże co ucieszyłoby moje oczy 😃

Trzymam kciuki oby było tak jak myślisz 🍀

Maalwii lubi tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️37 🐕

2025⛪️👰‍♀️🤵‍♂️

2024 3 nieudane cykle
    2025.08 powrót do starań

Actifolin Magnez Omega 3 6 9 Wiesiołek Witamina D3

Pregna Start On
  • Iskierka2006 Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Zawsze mnie właśnie ciekawił ten sposób, bo podobno po każdym stosunku powinno się pójść na siku, żeby uniknąć infekcji, więc nie wiem czy takie pójście do spanka od razu po jest bezpieczne, ale mogę się mylić :)

Dzisiaj oglądałam mamę ginekolog i mówiła że te bakterie ktore robią nam infekcje e.coli rozmnażają się co 20 minut więc teoretycznie zeby wilk byl syty i owca cała po seksie 20 minut leżingu, potem siusiu i spać ale w praktyce ja często wieczorem po prostu zasypiam i rzeczywiście czasem zlapie mnie jakieś małe zapalenie...

👩32 🧔‍♂️37 🐕

2025⛪️👰‍♀️🤵‍♂️

2024 3 nieudane cykle
    2025.08 powrót do starań

Pregna Start On
  • Maalwii Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka2006 wrote:
    Gratulacje KiKi, trzymam kciuki za jutrzejszą betę 🍀
    Ja pierwszy raz używałam w tym cyklu testów owu i dzisiaj w końcu ta druga kreska była równie zabarwiona co ta kontrolna 😊 już myślałam że nie działają, bo wszystkie aplikacje wyznaczają mi owu na 2 dni temu tj. 10 dc, dzisiaj 12 dc, cykle 24-25
    Dodatkowo poszłam też na monitoring i rzeczywiście wszystko by się zgadzało - w lewym jajniku pecherzyk 25 mm, endometrium 9mm
    Pani doktor życzyła powodzenia i miłych starań 😆

W poniedziałek jeszcze pójdę na usg zobaczyc czy pęcherzyk pęknął

Trzymam kciuki 😊

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka2006 wrote:
    Gratulacje KiKi, trzymam kciuki za jutrzejszą betę 🍀
    Ja pierwszy raz używałam w tym cyklu testów owu i dzisiaj w końcu ta druga kreska była równie zabarwiona co ta kontrolna 😊 już myślałam że nie działają, bo wszystkie aplikacje wyznaczają mi owu na 2 dni temu tj. 10 dc, dzisiaj 12 dc, cykle 24-25
    Dodatkowo poszłam też na monitoring i rzeczywiście wszystko by się zgadzało - w lewym jajniku pecherzyk 25 mm, endometrium 9mm
    Pani doktor życzyła powodzenia i miłych starań 😆

W poniedziałek jeszcze pójdę na usg zobaczyc czy pęcherzyk pęknął
    Pewnie jak na złość jak zaczęłaś śledzić cykl to Ovu się przesunęła😅

#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację

Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle)

Suplementacja:
    ONA:
    🌞D3K2, Omegasense, VitaMinBest 1kaps, Inozytol + Quatrefolic, Nucleozin
    🌚Magnez, sok z wiśni
    ON:
    D3K2, Omegasense, VitaMinBest, Nucleozin, sok z granatu

#2026jestmój
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka2006 wrote:
    Dzisiaj oglądałam mamę ginekolog i mówiła że te bakterie ktore robią nam infekcje e.coli rozmnażają się co 20 minut więc teoretycznie zeby wilk byl syty i owca cała po seksie 20 minut leżingu, potem siusiu i spać ale w praktyce ja często wieczorem po prostu zasypiam i rzeczywiście czasem zlapie mnie jakieś małe zapalenie...

Interesowałam się tematem, jedna pani doktor (nie pamiętam już która) wypowiadała się, że to sikanie po seksie musi być natychmiast - jeśli się poczeka, to traci sens. Więc coś w tym jest, co mówisz. Wydaje mi się, że to było dużo mniej niż 20 minut, ale to tylko moja pamięć, więc ręki nie dam sobie obciąć.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8
    30.07.2025 - 6+3, crl 6,9mm, fhr 121 ❤️
    07.08.2025 - 7+4, crl 14mm

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Boże dziewczyny cała się trzęsę 😳 Na zdjęciu chyba słabo widać, ale na żywo ewidentnie

IMG-6112.jpg

Kiki, kciuki na pokładzie 😍

kikix0o, Klaudia lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8
    30.07.2025 - 6+3, crl 6,9mm, fhr 121 ❤️
    07.08.2025 - 7+4, crl 14mm

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Boże dziewczyny cała się trzęsę 😳 Na zdjęciu chyba słabo widać, ale na żywo ewidentnie

IMG-6112.jpg
    Gratulacje!!! ❤️❤️🤞🤞🤞

kikix0o lubi tę wiadomość

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)

preg.png
  • oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja to zawsze sikałam po stosunku przed staraniami ale odkad sie staramy to nie ukrywam ze robie siku troche pozniej wiem ze niezdrowo ale cos w glowie mi tam siedzi ze inaczej sie nie uda a i tak w sumie poki co sie nie udalo😅

• Iskierka2006 Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Pewnie jak na złość jak zaczęłaś śledzić cykl to Ovu się przesunęła😅

Możliwe, ale jak już ogarnęłam te testy to (o ile oczywiście będzie taka potrzeba - mam nadzieję że nie, ale staram sie podchodzic zdroworozsądkowo 😅) w kolejnych cyklach też będę ich używać, więc zobaczymy.
    Z resztą w lipcu miałam w 15 dc pecherzyk 16 mm endometrium 5 mm więc to ogóle się w nic nie wpisuje, jakby w ogóle ovu nie było także będę śledziła dalej

kleopatr4 lubi tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️37 🐕

2025⛪️👰‍♀️🤵‍♂️

2024 3 nieudane cykle
    2025.08 powrót do starań

Pregna Start On
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Ah i jednak podzieliłeś moje doświadczenie ze zbyt wczesnym testowaniem 10dpo 😜🤪 Ale mega się cieszę ❤️❤️❤️ powolutku gratuluję ❤️ i mocno trzymam kciuki Kochana ❤️🤞🤞🤞🤞
    Moje też 🤣 serio nie warto. 12 dpo i ani dnia wczesniej.

Remedios, kleopatr4, Kameleon , kikix0o, assialbnn lubią tę wiadomość

11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.

preg.png
  • Iskierka2006 Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Kurcze ja to zawsze sikałam po stosunku przed staraniami ale odkad sie staramy to nie ukrywam ze robie siku troche pozniej wiem ze niezdrowo ale cos w glowie mi tam siedzi ze inaczej sie nie uda a i tak w sumie poki co sie nie udalo😅
    To też właśnie u tej mamy ginekolog było że nasienie potrzebuje chwili zeby się "upłynnić" i że właśnie dobrze poleżeć chwilę po no ale wtedy właśnie to ryzyko infekcji w sumie... bądź tu mądra...😅

👩32 🧔‍♂️37 🐕

2025⛪️👰‍♀️🤵‍♂️

2024 3 nieudane cykle
    2025.08 powrót do starań

Pregna Start On
  • Pogubiona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:

IMG-6112.jpg

Gratuluję!!!!!!!!!! :D Niech Kropeczek rośnie zdrowo!!!! <3 <3 <3

cukrzyk1991, bardzo mi przykro :( Od naszych wspólnych wątków, jesteś gdzieś w moich myślach i kibicuję Ci baaaardzo mocno żeby wkrótce się udało!!! <3 <3 <3

cukrzyk1991, kikix0o lubią tę wiadomość

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])

29.04.25 - beta 77,40mIU/ml
    02.05.25 - beta 294mIU/ml
    05.05.25 - beta 997mIU/ml
    15.05.25 - pierwsze USG 7(6+1) - mamy 0,41cm i ❤️
    26.05.25 - USG (7+4) - 1,40cm i ❤️ (tętno 150)
    05.06.25 - USG (9+1) 2,35cm i ❤️
    23.06.25 - USG (11+5) 5,33cm i ♥️
    24.06.25 - NIFTY PRO - zdrowa dziewczynka 🩷
    30.06.25 - USG (12+5) 5,93cm i ♥️
    24.07.25 - USG (16+4) 14cm i ♥️
    21.08.25 - USG 🤞🤞🤞
    01.09.25 - połówkowe 🤞🤞🤞

preg.png
  • ferrytynka25 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Zawsze mnie właśnie ciekawił ten sposób, bo podobno po każdym stosunku powinno się pójść na siku, żeby uniknąć infekcji, więc nie wiem czy takie pójście do spanka od razu po jest bezpieczne, ale mogę się mylić :)

Tak zdecydowanie, wiem że to mało romantyczne😅, ale według zaleceń lekarzy trzeba się wysikać po stosunku oraz w miarę możliwości podmyć, ja praktykuję, aby właśnie unikać infekcji intymnych lub zapalenia pęcherza. 🙂

👩 28 👨 30 🐶8
    13CS ✨👶
    Odstawienie AH - wrzesień 2023 r.
    Suple💊
    • ☀️ Witamina D, 🛡️ Cynk & Selen
    • NAC i Ubiquinol 🛡️
    • Szelazo SR + Laktoferyna 🛡️
    •Omega 3+ DHA🛡️
    •Actifolin+ Metylo B12🛡️

Hormony w normie ✅
    Niska Ferrytyna (2023 19🔻--> 2025 42💪)
    Owulacje potwierdzone monitoringiem ✅
    – Endometrium 7-8 mm w czasie owulacji , płodny śluz, szczyt LH w 13/14 DC
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 💥
    Lipiec 2025 - Torbiel krwotoczna ciałka żółtego
    Cytologia – w normie 💪 ✅
    🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina ja + mąż👩👨)✅
    - USG piersi ✅

👨
    Morfologia 2%
    2023 - zapalenie żołądka i dwunastnicy. Helicobacter.⚠️
    2025 Gastroskopia i Kolonoskopia OK ✅💪

💊Ten FertilON
    Ubiquinol, NAC
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Hej dziewczyny! Wyspałam się i puściło mi zmęczenie po narkozie. Na razie dziś bez leków przeciwbólowych. W miekscu gdzie był jajowód ciągnie ale ból jest znośny, tak jakby mnie tam ktos pobił, jakbym miała siniaki. Musiałam przyznać się mamie bo akurat do nas wczoraj przyjechała z sanatorium odebrać psa. Ona też w swoim życiu kilka razy poroniła i widziałam, że miała łzy w oczach jak jej opowiadałam co się stało. Musiało ją to boleć choć ona nie umie w wyrażanie emocji. Wyprawiłam córkę do przedszkola i idę wreszcie pod własny a nie szpitalny prysznic ;) Niby nic a cieszy :P

Decyzję w sprawie starań zostawiam sobie na czas jak już dojdę do siebie. Póki co wczoraj musiałam wybrać studia bo dostalam 10 tys z UE i dziś mija termin dostarczenia papierów.

Pamiętam, że któraś z Was pisała mi, że też jest po usunięciu jajowodu, ale nie pamietam kto to był, za duzo sie dla mbie wtedy dzialo zeby zapamietac. Moge prosic o kontakt?

Hej, dobrze że jesteś już w domu ❤️ wydaje mi się, że na wątku marcowym ktoraś dziewczyna pisała, że ma 2jkę dzieci z jednego jajowodu.

11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.

preg.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma opcji nie pójść do toalety po, a najlepiej to właśnie się umyć, po prostu ze mnie wypływa 🙈 nie jestem w stanie zasnąć, jak ciągle czuję, nawet rano jeszcze jest i zdarza się, że do południa czuję 🙈 dlatego ogólnie to ja nie lubię z finałem w środku przez to, ale inaczej zajść się nie da 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 20:26

• Milunia Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki wielkie gratulacje i mocne kciuki zaciśnięte 💪🏻

Ja bym nie umiała nie wysikać się i zasnąć z tym w środku. Jakoś mnie to brzydzi, że wypłynie na pościel i mam w tym leżeć. Nawet jak w trakcie coś nam kapnie to muszę od razu zmienić pościel 🙈

• Martt95 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie to zrobiłam.... tak sie zastrzegałam ze nie kupię testów ciążowych.... a pech chciał ze mi termometr spadł na płytki i coś nie łączy guziczek i stwierdziłam że sie męczyć nie będę i zamówiłam nowy żeby mieć od nowego cyklu. A że mam smart... 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 21:15

ŚWIEŻYNKA97 lubi tę wiadomość

30♀️ PCOS, IO
    35♂️
    Czas zostać mamą po raz trzeci- 2cs

A👧 10.10.2018
    J👧🏼 29.04.2021
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym cyklu zdecydowałam posprawdzać owulakami co tam jest u mnie grane. Miesiączka trwała zaledwie 3 dni i z tego średnie krwawienie 2🧐
    Zaopatrzyłam się w 2 opakowania facelle póki co i działam od 7dc. Niedawno siknęłam i kurde prawie ale jednak jeszcze brakuje… no ale… siedziałam na kibelku czekając 3 minutki na wynik i coś podkusiło żeby sprawdzić… i mam śluz płodny. Wtf? Rano byłam sucha jak wiór!!!
    Szybko rachu ciachu wklepuję w apke i tak mi się popierdzielilo że ja ponownie NIC NIE WIEM😂

Spodziewałam się ovu na 20-23dc. Dziś jest póki co 12.
    I wiecie co myślę? Zastanawiam się czy to nie sprawka inozytolu. Ale wątpię że tak szybko zadziałał (w takim sensie, że reguluje teraz 2 fazę. Co myślicie? Kto też jest w czarnej dziurze i nie wie nic? Może mam tu jakąś bliźniaczkę cyklową?
    IMG-7104.jpg

Suplementacja:
    ONA:
    🌚Magnez, sok z wiśni
    ON:

#2026jestmój
  • oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    W tym cyklu zdecydowałam posprawdzać owulakami co tam jest u mnie grane. Miesiączka trwała zaledwie 3 dni i z tego średnie krwawienie 2🧐
    Zaopatrzyłam się w 2 opakowania facelle póki co i działam od 7dc. Niedawno siknęłam i kurde prawie ale jednak jeszcze brakuje… no ale… siedziałam na kibelku czekając 3 minutki na wynik i coś podkusiło żeby sprawdzić… i mam śluz płodny. Wtf? Rano byłam sucha jak wiór!!!
    Szybko rachu ciachu wklepuję w apke i tak mi się popierdzielilo że ja ponownie NIC NIE WIEM😂

Spodziewałam się ovu na 20-23dc. Dziś jest póki co 12.
    I wiecie co myślę? Zastanawiam się czy to nie sprawka inozytolu. Ale wątpię że tak szybko zadziałał (w takim sensie, że reguluje teraz 2 fazę. Co myślicie? Kto też jest w czarnej dziurze i nie wie nic? Może mam tu jakąś bliźniaczkę cyklową?
    IMG-7104.jpg

Mi w tamtym cyklu inozytol tez troche namieszał

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79, a wykryłaś w którym momencie się skróciło/wydłużyło i z jakim skutkiem?

Suplementacja:
    ONA:
    🌚Magnez, sok z wiśni
    ON:

#2026jestmój
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ