X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
Odpowiedz

W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷

Oceń ten wątek:
  • ater Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki ja baaardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki, ale posłuchaj może lekarza. Chat gpt nie jest wszechwiedzący.. A lekarz jak ma potem dobrać inne działanie jeśli nie bierzesz pod uwagę zaleceń.
    Rozumiem, że to trudne, ale trzeba zaufać. A jeśli obecnemu nie ufasz to poszukaj kogoś, komu będziesz w stanie 🤍

kikix0o, Belia, Jupiter, kleopatr4, Marty.Na, Marzycielka94, Luna11, mon08kow, Gnom lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    ❕MTHFR hetero, PAI hetero
    •aktualnie wakacyjna przerwa🍆•
    ale i tak team #rodzew2026✨🍓🍓
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Jest w porządku. Powinien być stosunek estradiolu do proga od 100 do 500. U Ciebie jest 127 więc Ok. Taki progesteron świadczy też o dobrej owulce.

Dziękuję za odpowiedź. Teraz pozostało mi czekać.

Belia lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    Kiki ja baaardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki, ale posłuchaj może lekarza. Chat gpt nie jest wszechwiedzący.. A lekarz jak ma potem dobrać inne działanie jeśli nie bierzesz pod uwagę zaleceń.
    Rozumiem, że to trudne, ale trzeba zaufać. A jeśli obecnemu nie ufasz to poszukaj kogoś, komu będziesz w stanie 🤍
    Tak masz rację, odpuszczę sobie już to dodawanie proga, poczekam na samej luteinie i co ma być to będzie ❤️

Belia lubi tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025
    czas na diagnostykę 💉
    · · · · · · · ·

• 08.25 - cb 💔

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️hashimoto & niedoczynność
    ▫️POTS, hipotonia ortostatyczna ❤️‍🩹
    _____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Nie no ja wiem ❤️ Muszę się zastanowić, ale zawsze dobrze poczytać rady kogoś kto może ma większą wiedzę, bo ja szczerze mówiąc nie pomyślałam nawet o tym duphastonie. Chyba odpuszczę, bo nie chcę brać go tak w ciemno, chociaż czytałam wiele razy na forum jak dziewczyny same sobie nawet ogarniały recepty na niego dla własnego spokoju :) Więc jak już mam go w domu to może i bym mogła skorzystać, ale jednak się cykam xd

Jak u mnie progesteron malał,to miałam Duphaston plus dodatkowo Luteinę dopochwowo

Ssilvia lubi tę wiadomość

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki, ja miałam progesteron tylko w poprzedniej ciąży na skracająca się szyjkę, więc nie wiem, czy moje doświadczenie jakkolwiek Ci pomoże. Ale bardzo źle tolerowałam luteinę dopochwowa i wręcz żądałam doustnej. Lekarz się uparł że miejscowa lepiej działa i zmienił na delikatniejsze globulki. Doczytałam potem i rzeczywiście miał rację. Cokolwiek postanowisz, trzymam mocno kciuki.

kikix0o, Gipsowka93 lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8
    30.07.2025 - 6+3, crl 6,9mm, fhr 121 ❤️
    07.08.2025 - 7+4, crl 14mm

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    IMG-5514.jpg

Dziewczyny teraz czytam ze prolaktyna Najlepiej wykonać je na początku cyklu (np. między 2. a 5. dniem miesiączki
    Ja juz zgłupiałam

• Belia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Dziewczyny teraz czytam ze prolaktyna Najlepiej wykonać je na początku cyklu (np. między 2. a 5. dniem miesiączki
    Ja juz zgłupiałam
    Oliwia powtórz to badanie na spokojnie. Wyspana. Pojedzona. Może być po okresie. Jeden wynik jeszcze o niczym nie świadczy. Nie jest wywalona w kosmos. Jeżeli znowu będzie podwyższona wówczas skonsultuj się z lekarzem.
    Jeżeli chodzi o estradiol i proga to masz lekką dominację estrogenową ale tym też bym się nie przejmowała. To tylko liczby. Progesteron około 15 świadczy o dobrej jakości owulki.

15 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    4cs: 08.24 cb 4tc💔
    6cs: 10.24 cb 6tc💔

Ona 👩🏼 (31lat):
    cykle regularne: 30-34dni 🗓️
    2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
    Hormony, biochemia (lipiec) ✅
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero

On 👨🏽(31lat):
    badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Kiki, ja miałam progesteron tylko w poprzedniej ciąży na skracająca się szyjkę, więc nie wiem, czy moje doświadczenie jakkolwiek Ci pomoże. Ale bardzo źle tolerowałam luteinę dopochwowa i wręcz żądałam doustnej. Lekarz się uparł że miejscowa lepiej działa i zmienił na delikatniejsze globulki. Doczytałam potem i rzeczywiście miał rację. Cokolwiek postanowisz, trzymam mocno kciuki.
    Dziękuje za info ❤️ Na razie czuję się okej, ale zobaczymy co będzie dalej, też właśnie czytałam o skutkach ubocznych, ale może będzie spoko

Dzięki dziewczyny za wszystkie komentarze i przepraszam że wam trochę smęcę, totalnie nie chcę wam zawracać sobą głowy tym bardziej że to wątek staraczkowy, ale po prostu wiem że na was mogę liczyć 🫶🏼

Belia, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025
    czas na diagnostykę 💉
    · · · · · · · ·

• 08.25 - cb 💔

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

_____

• Promyczek39 Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki pisz jeśli tylko potrzebujesz. Trzymam bardzo za Was kciuki ❤️🤞

kikix0o lubi tę wiadomość

👩39 l. 🧔‍♂️40 l.

👶 Wrzesień 2024 córeczka ( udało się w 2 cs )

Starania o drugie dziecko 🤞👶 zaczynamy 4 cs
  • oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Oliwia powtórz to badanie na spokojnie. Wyspana. Pojedzona. Może być po okresie. Jeden wynik jeszcze o niczym nie świadczy. Nie jest wywalona w kosmos. Jeżeli znowu będzie podwyższona wówczas skonsultuj się z lekarzem.
    Jeżeli chodzi o estradiol i proga to masz lekką dominację estrogenową ale tym też bym się nie przejmowała. To tylko liczby. Progesteron około 15 świadczy o dobrej jakości owulki.

Tak zrobie :) , ale chyba na ten cykl sie nie nastawiam…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 21:31

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Chcę walczyć o tego kropka póki jeszcze mogę na samym początku.. Niby chat gpt powiedział, że ten prog 8.59 nie jest krytyczny, ale jednak jak widzę, że dziewczyny mają po 20 kilka a ja tylko tyle, to mam wrażenie, że moje szanse maleją jeśli się nie wspomogę.
    Kiki kochana, domyślam się że teraz myśli kotłują Ci się w głowie. Myślę, że nie ma jednej odpowiedzi, a zadecydować musisz Ty. Poniekąd to piękne, bo to są już Twoje pierwsze decyzje jako mamy tego Ktosia.
    Pozostało wierzyć i myśleć że kropuś jest silny i sobie poradzi.
    Ja uważam, że ten prog jest ok, a weź też pod uwagę że on skokowo rośnie.
    Także czytałam o stosowaniu dupka na zaś, ale sama się nie zdecydowałam i zawierzyłam to losowi. Uważam, że jeśli ciąża jest silna to się utrzyma. Choć wiem, że to nie takie słowa chcemy słyszeć.
    Po stracie jest ciężko, a każda decyzja rozważana jest miliard razy. Myślę o Tobie i czekam na piękny przyrost🫶🏼

kikix0o, Kociara_96 lubią tę wiadomość

#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację

Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle)

Suplementacja:
    ONA:
    🌞D3K2, Omegasense, VitaMinBest 1kaps, Inozytol + Quatrefolic, Nucleozin
    🌚Magnez, sok z wiśni
    ON:
    D3K2, Omegasense, VitaMinBest, Nucleozin, sok z granatu

#2026jestmój
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma95 wrote:
    O kurcze, a ja mam 19,8 ferrytyne i nic mi endo nie powiedziała. Tsh mam teraz 1,96 i od około 2 lat mam podwyższona dawkę letroxu (najpierw 50, potem 2 x w tyg 75 5x w tyg 50, a teraz 3 x w tyg 75 i 4 x w tyg 50), nie interesowałam się ferrytyną za bardzo bo mieściło się w granicy laboratoryjnej, ale muszę w takim razie poczytać o suplementacji. W sumie pierwszy raz ją badałam, a niedoczynność mam od 13 r ż. zdiagnozowaną.

Pamiętaj tylko kochana, ze przy chorobach tarczycy nie tylko tsh się mierzy, ale cały panel tarczycowy, więc też niekoniecznie dawka jest zła :). Natomiast ferrytyna powinna wynosić tyle ile ważnysz, to też bardzo ważne w kontekście starań

Roma95 lubi tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna - 38 (maj) - 25(lipiec)‼️
    Witamina b12- 502 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 14,50 ng/ml✅
    Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec)
    Glukoza 79✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • krolik Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki nie smęcisz :) to normalne, że się martwisz i zastanawiasz :) a jeśli pisanie o tym pomaga Ci przejść ten czas to czemu masz tego nie robić? :)

ŚWIEŻYNKA97, Promyczek39, kikix0o, Martt95 lubią tę wiadomość

• Gipsowka93 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikix0o dołączam do wszystkich trzymających kciuki! 🌟 Życzę Ci teraz tyle spokoju ile się da!

Widziałam kilka dziewczyn parę postów wcześniej, które tak jak ja piorą clostil - ja właśnie byłam na monitoringu dzisiaj w 12 d. C. Posmutałam trochę, bo 2 dni temu pęcherzyk miał 20mm, a dziaj kompletnie nie było po nim śladu - nawet po owulce :( Kolejny, 4 cykl na clo zaczynam z podwójną dawką .

Ja chyba w takim razie wrzucam w tym cyklu na luz i można mi zmienić termin testowania na wolnego strzelca - chyba dobrze nam to zrobi, te starania w owulacji mocno nam psują całą przyjemność 🙈

32 👧🏻👦🏼33
    1x👧🏼 2019
    starania o rodzeństwo 🥹

Start - czerwiec 2023

Nasienie - 🆗
    Badanie HSG - styczeń 2025 🆗
    Stymulacja AROMEK - 4 cykle - owulacja piękna, dzidzi brak

Aktualnie - 3 stymulacja Clostilbeyght + Progesteron od 12 d c

Hashimoto, hipoglikemia reaktywna
  • ŚWIEŻYNKA97 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    A tego pingwinka używacie do zabawy samemu czy z mężem? Tak mnie to jakoś zaczęło zastanawiać 😅🐧

U nas w sumie różnie 😅 czasem solo, czasem przy wspólnych zabawach :)

A co do orgazmu pochwowego to życzę tym co nie doznały, by ten dzień nadszedł, bo jest równie przyjemny 🙂

👱‍♀️28 ♥️ 32👦

starania od 07.25
  • Gipsowka93 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚWIEŻYNKA97 wrote:
    U nas w sumie różnie 😅 czasem solo, czasem przy wspólnych zabawach :)

A co do orgazmu pochwowego to życzę tym co nie doznały, by ten dzień nadszedł, bo jest równie przyjemny 🙂

Ja przez kilka lat nie mogłam dojść do pochwowego i właściwie nie wiem co się zadziało - czy to kwestia odpowiedniej pozycji, czy trochę głowy - ale teraz już obie opcje u mnie działają 😂😍 Także dziewczyny - może jeszcze nic straconego 😃

kikix0o, ŚWIEŻYNKA97, Remedios, Luna11, Martt95 lubią tę wiadomość

32 👧🏻👦🏼33
    1x👧🏼 2019
    starania o rodzeństwo 🥹

Start - czerwiec 2023

Nasienie - 🆗
    Badanie HSG - styczeń 2025 🆗
    Stymulacja AROMEK - 4 cykle - owulacja piękna, dzidzi brak

Aktualnie - 3 stymulacja Clostilbeyght + Progesteron od 12 d c

Hashimoto, hipoglikemia reaktywna
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje, uwielbiam was 🥺🫶🏼

Trzymam mocno kciuki za testujące jutro dziewczyny - Kameleon i Ferrytynka 🤞🏻🤞🏻❤️

ŚWIEŻYNKA97, ferrytynka25 lubią tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025
    czas na diagnostykę 💉
    · · · · · · · ·

• 08.25 - cb 💔

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

_____

• assialbnn Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Biorę luteinę tylko a i tak sama sobie zwiększyłam dawkę, bo on na wizycie mi mówił że jak zajdę w ciąże to brać 1 tabletkę wieczorem, a przepatrzyłam internet, zapytałam chata gpt no i sobie dzisiaj już 2 biorę :)

A w sumie to mam duphaston w domu, myślisz że mogę sobie go jeszcze doustnie dołożyć sama? Bo ja z tym ginem mam się dopiero skontaktować jak będę mieć już 2 wyniki bety
    Ja od czasu po owulacji do chwili obecnej przyjmuje 3x100mg progesteron Besins, dodatkowo od połowy lipca została mi dołożona luteina dopochwowo 2x100mg więc łącznie przyjmuje na dobę 500mg progesteronu. Także myślę że spokojnie możesz brać i luteine i duphaston 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 22:24

Ssilvia lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo

16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷

1.07- progesteron 20 ng/ml
    Besins(progesteron) 3x100mg
    Luteina 2x100mg

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Chcę walczyć o tego kropka póki jeszcze mogę na samym początku.. Niby chat gpt powiedział, że ten prog 8.59 nie jest krytyczny, ale jednak jak widzę, że dziewczyny mają po 20 kilka a ja tylko tyle, to mam wrażenie, że moje szanse maleją jeśli się nie wspomogę.
    Kiki mój progesteron spadł do poziomu 12 jak już byłam bodajże w 7tc, mimo że przyjmowałam Besins który jest wykrywalny we krwi (u mnie chyba słabo przyswajalny) lekarka nie kazała się przejmować dopóki nie spadnie później 10 ale tak jak mówię to już był 7tc i był zarodek z bijącym serduszkiem .

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo

15.07- 3,81cm 👶

Luteina 2x100mg

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Co do pingwinka to też go mam tylko w formie flaminga jakaś nowsza wersja czy coś i Boże jak ja go polecam! 😂 Ja niestety nie miewam pochwowych orgazmów 🥲
    Łączne się w bólu z brakiem organizmów pochwowych 🙈 jakkolwiek to zabrzmi cieszę się że nie jestem w tym sama 😂
    Raz jedyny w życiu udało mi się osiągnąć taki szczyt w wigilię 😂😂😂 ubolewam mocno nad tym że więcej się to nie powtórzyło 😆🙄

kikix0o, Remedios lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo

15.07- 3,81cm 👶

Luteina 2x100mg

preg.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ