W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiki ja baaardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki, ale posłuchaj może lekarza. Chat gpt nie jest wszechwiedzący.. A lekarz jak ma potem dobrać inne działanie jeśli nie bierzesz pod uwagę zaleceń.
Rozumiem, że to trudne, ale trzeba zaufać. A jeśli obecnemu nie ufasz to poszukaj kogoś, komu będziesz w stanie 🤍kikix0o, Belia, Jupiter, kleopatr4, Marty.Na, Marzycielka94, Luna11, mon08kow, Gnom lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
❕MTHFR hetero, PAI hetero
•aktualnie wakacyjna przerwa🍆•
ale i tak team #rodzew2026✨🍓🍓 -
Belia wrote:Jest w porządku. Powinien być stosunek estradiolu do proga od 100 do 500. U Ciebie jest 127 więc Ok. Taki progesteron świadczy też o dobrej owulce.
Dziękuję za odpowiedź. Teraz pozostało mi czekać.Belia lubi tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
ater wrote:Kiki ja baaardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki, ale posłuchaj może lekarza. Chat gpt nie jest wszechwiedzący.. A lekarz jak ma potem dobrać inne działanie jeśli nie bierzesz pod uwagę zaleceń.
Rozumiem, że to trudne, ale trzeba zaufać. A jeśli obecnemu nie ufasz to poszukaj kogoś, komu będziesz w stanie 🤍Belia lubi tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
czas na diagnostykę 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia ortostatyczna ❤️🩹
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
kikix0o wrote:Nie no ja wiem ❤️ Muszę się zastanowić, ale zawsze dobrze poczytać rady kogoś kto może ma większą wiedzę, bo ja szczerze mówiąc nie pomyślałam nawet o tym duphastonie. Chyba odpuszczę, bo nie chcę brać go tak w ciemno, chociaż czytałam wiele razy na forum jak dziewczyny same sobie nawet ogarniały recepty na niego dla własnego spokoju
Więc jak już mam go w domu to może i bym mogła skorzystać, ale jednak się cykam xd
Jak u mnie progesteron malał,to miałam Duphaston plus dodatkowo Luteinę dopochwowoSsilvia lubi tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔 -
Kiki, ja miałam progesteron tylko w poprzedniej ciąży na skracająca się szyjkę, więc nie wiem, czy moje doświadczenie jakkolwiek Ci pomoże. Ale bardzo źle tolerowałam luteinę dopochwowa i wręcz żądałam doustnej. Lekarz się uparł że miejscowa lepiej działa i zmienił na delikatniejsze globulki. Doczytałam potem i rzeczywiście miał rację. Cokolwiek postanowisz, trzymam mocno kciuki.
kikix0o, Gipsowka93 lubią tę wiadomość
-
oliwia79 wrote:Dziewczyny teraz czytam ze prolaktyna Najlepiej wykonać je na początku cyklu (np. między 2. a 5. dniem miesiączki
Ja juz zgłupiałam
Jeżeli chodzi o estradiol i proga to masz lekką dominację estrogenową ale tym też bym się nie przejmowała. To tylko liczby. Progesteron około 15 świadczy o dobrej jakości owulki.15 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻 -
Sagi wrote:Kiki, ja miałam progesteron tylko w poprzedniej ciąży na skracająca się szyjkę, więc nie wiem, czy moje doświadczenie jakkolwiek Ci pomoże. Ale bardzo źle tolerowałam luteinę dopochwowa i wręcz żądałam doustnej. Lekarz się uparł że miejscowa lepiej działa i zmienił na delikatniejsze globulki. Doczytałam potem i rzeczywiście miał rację. Cokolwiek postanowisz, trzymam mocno kciuki.
Dzięki dziewczyny za wszystkie komentarze i przepraszam że wam trochę smęcę, totalnie nie chcę wam zawracać sobą głowy tym bardziej że to wątek staraczkowy, ale po prostu wiem że na was mogę liczyć 🫶🏼Belia, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
czas na diagnostykę 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
Belia wrote:Oliwia powtórz to badanie na spokojnie. Wyspana. Pojedzona. Może być po okresie. Jeden wynik jeszcze o niczym nie świadczy. Nie jest wywalona w kosmos. Jeżeli znowu będzie podwyższona wówczas skonsultuj się z lekarzem.
Jeżeli chodzi o estradiol i proga to masz lekką dominację estrogenową ale tym też bym się nie przejmowała. To tylko liczby. Progesteron około 15 świadczy o dobrej jakości owulki.
Tak zrobie, ale chyba na ten cykl sie nie nastawiam…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 21:31
-
kikix0o wrote:Chcę walczyć o tego kropka póki jeszcze mogę na samym początku.. Niby chat gpt powiedział, że ten prog 8.59 nie jest krytyczny, ale jednak jak widzę, że dziewczyny mają po 20 kilka a ja tylko tyle, to mam wrażenie, że moje szanse maleją jeśli się nie wspomogę.
Pozostało wierzyć i myśleć że kropuś jest silny i sobie poradzi.
Ja uważam, że ten prog jest ok, a weź też pod uwagę że on skokowo rośnie.
Także czytałam o stosowaniu dupka na zaś, ale sama się nie zdecydowałam i zawierzyłam to losowi. Uważam, że jeśli ciąża jest silna to się utrzyma. Choć wiem, że to nie takie słowa chcemy słyszeć.
Po stracie jest ciężko, a każda decyzja rozważana jest miliard razy. Myślę o Tobie i czekam na piękny przyrost🫶🏼
kikix0o, Kociara_96 lubią tę wiadomość
#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację
Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle)
Suplementacja:
ONA:
🌞D3K2, Omegasense, VitaMinBest 1kaps, Inozytol + Quatrefolic, Nucleozin
🌚Magnez, sok z wiśni
ON:
D3K2, Omegasense, VitaMinBest, Nucleozin, sok z granatu
#2026jestmój -
Roma95 wrote:O kurcze, a ja mam 19,8 ferrytyne i nic mi endo nie powiedziała. Tsh mam teraz 1,96 i od około 2 lat mam podwyższona dawkę letroxu (najpierw 50, potem 2 x w tyg 75 5x w tyg 50, a teraz 3 x w tyg 75 i 4 x w tyg 50), nie interesowałam się ferrytyną za bardzo bo mieściło się w granicy laboratoryjnej, ale muszę w takim razie poczytać o suplementacji. W sumie pierwszy raz ją badałam, a niedoczynność mam od 13 r ż. zdiagnozowaną.
Pamiętaj tylko kochana, ze przy chorobach tarczycy nie tylko tsh się mierzy, ale cały panel tarczycowy, więc też niekoniecznie dawka jest zła. Natomiast ferrytyna powinna wynosić tyle ile ważnysz, to też bardzo ważne w kontekście starań
Roma95 lubi tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
ferrytyna - 38 (maj) - 25(lipiec)‼️
Witamina b12- 502 pg/ml✅
Kwas foliowy - 14,50 ng/ml✅
Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec)
Glukoza 79✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH:FSH 0,91
Estradiol 55
USG dopochwowe ✅
AMH 3,080 ng/ml
Drożność ✅
01.2025 1cs Ovitrelle 💉
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Kikix0o dołączam do wszystkich trzymających kciuki! 🌟 Życzę Ci teraz tyle spokoju ile się da!
Widziałam kilka dziewczyn parę postów wcześniej, które tak jak ja piorą clostil - ja właśnie byłam na monitoringu dzisiaj w 12 d. C. Posmutałam trochę, bo 2 dni temu pęcherzyk miał 20mm, a dziaj kompletnie nie było po nim śladu - nawet po owulceKolejny, 4 cykl na clo zaczynam z podwójną dawką .
Ja chyba w takim razie wrzucam w tym cyklu na luz i można mi zmienić termin testowania na wolnego strzelca - chyba dobrze nam to zrobi, te starania w owulacji mocno nam psują całą przyjemność 🙈
kikix0o lubi tę wiadomość
32 👧🏻👦🏼33
1x👧🏼 2019
starania o rodzeństwo 🥹
Start - czerwiec 2023
Nasienie - 🆗
Badanie HSG - styczeń 2025 🆗
Stymulacja AROMEK - 4 cykle - owulacja piękna, dzidzi brak
Aktualnie - 3 stymulacja Clostilbeyght + Progesteron od 12 d c
Hashimoto, hipoglikemia reaktywna -
Martt95 wrote:A tego pingwinka używacie do zabawy samemu czy z mężem? Tak mnie to jakoś zaczęło zastanawiać 😅🐧
U nas w sumie różnie 😅 czasem solo, czasem przy wspólnych zabawach
A co do orgazmu pochwowego to życzę tym co nie doznały, by ten dzień nadszedł, bo jest równie przyjemny 🙂kikix0o lubi tę wiadomość
👱♀️28 ♥️ 32👦
starania od 07.25 -
ŚWIEŻYNKA97 wrote:U nas w sumie różnie 😅 czasem solo, czasem przy wspólnych zabawach
A co do orgazmu pochwowego to życzę tym co nie doznały, by ten dzień nadszedł, bo jest równie przyjemny 🙂
Ja przez kilka lat nie mogłam dojść do pochwowego i właściwie nie wiem co się zadziało - czy to kwestia odpowiedniej pozycji, czy trochę głowy - ale teraz już obie opcje u mnie działają 😂😍 Także dziewczyny - może jeszcze nic straconego 😃kikix0o, ŚWIEŻYNKA97, Remedios, Luna11, Martt95 lubią tę wiadomość
32 👧🏻👦🏼33
1x👧🏼 2019
starania o rodzeństwo 🥹
Start - czerwiec 2023
Nasienie - 🆗
Badanie HSG - styczeń 2025 🆗
Stymulacja AROMEK - 4 cykle - owulacja piękna, dzidzi brak
Aktualnie - 3 stymulacja Clostilbeyght + Progesteron od 12 d c
Hashimoto, hipoglikemia reaktywna -
Dziękuje, uwielbiam was 🥺🫶🏼
Trzymam mocno kciuki za testujące jutro dziewczyny - Kameleon i Ferrytynka 🤞🏻🤞🏻❤️ŚWIEŻYNKA97, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
czas na diagnostykę 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
kikix0o wrote:Biorę luteinę tylko a i tak sama sobie zwiększyłam dawkę, bo on na wizycie mi mówił że jak zajdę w ciąże to brać 1 tabletkę wieczorem, a przepatrzyłam internet, zapytałam chata gpt no i sobie dzisiaj już 2 biorę
A w sumie to mam duphaston w domu, myślisz że mogę sobie go jeszcze doustnie dołożyć sama? Bo ja z tym ginem mam się dopiero skontaktować jak będę mieć już 2 wyniki betyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 22:24
Ssilvia lubi tę wiadomość
-
kikix0o wrote:Chcę walczyć o tego kropka póki jeszcze mogę na samym początku.. Niby chat gpt powiedział, że ten prog 8.59 nie jest krytyczny, ale jednak jak widzę, że dziewczyny mają po 20 kilka a ja tylko tyle, to mam wrażenie, że moje szanse maleją jeśli się nie wspomogę.
kikix0o lubi tę wiadomość
-
kikix0o wrote:Co do pingwinka to też go mam tylko w formie flaminga jakaś nowsza wersja czy coś i Boże jak ja go polecam! 😂 Ja niestety nie miewam pochwowych orgazmów 🥲
Raz jedyny w życiu udało mi się osiągnąć taki szczyt w wigilię 😂😂😂 ubolewam mocno nad tym że więcej się to nie powtórzyło 😆🙄kikix0o, Remedios lubią tę wiadomość