W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do pingwinka to też go mam tylko w formie flaminga jakaś nowsza wersja czy coś i Boże jak ja go polecam! 😂 Ja niestety nie miewam pochwowych orgazmów 🥲K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
czas na diagnostykę 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia ortostatyczna ❤️🩹
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
kikix0o wrote:Co do pingwinka to też go mam tylko w formie flaminga jakaś nowsza wersja czy coś i Boże jak ja go polecam! 😂 Ja niestety nie miewam pochwowych orgazmów 🥲
Nie jesteś sama 😅 na szczęście sa inne sposoby!kikix0o lubi tę wiadomość
29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112), dłuższe cykle
5 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez, wit. B6, melatonina
30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml
8.08 prolaktyna 17.8 ng/mL, po obciążeniu 243.8 ng/mL -
kikix0o wrote:Biorę luteinę tylko a i tak sama sobie zwiększyłam dawkę, bo on na wizycie mi mówił że jak zajdę w ciąże to brać 1 tabletkę wieczorem, a przepatrzyłam internet, zapytałam chata gpt no i sobie dzisiaj już 2 biorę
A w sumie to mam duphaston w domu, myślisz że mogę sobie go jeszcze doustnie dołożyć sama? Bo ja z tym ginem mam się dopiero skontaktować jak będę mieć już 2 wyniki bety
nie chce być lekarzem ale jak kiedys studiowałam ten temat dogłębnie i progesteron naturalny luteina, jest lepszy żeby wyregulować cyku.
w przypadku nawracających poronień lub ich zapobieganiu jest lepszy duphaston, który utrzymuje stały poziom we krwi.
kleopatr4 lubi tę wiadomość
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
Ssilvia wrote:nie chce być lekarzem ale jak kiedys studiowałam ten temat dogłębnie i progesteron naturalny luteina, jest lepszy żeby wyregulować cyku.
w przypadku nawracających poronień lub ich zapobieganiu jest lepszy duphaston, który utrzymuje stały poziom we krwi.
Teraz nie wiem czy dołączyć sobie ten duphaston, bo z jednej strony no to raczej sobie nie zaszkodzę tym prawda? A mogę pomóc
Ale z drugiej strony ja się go trochę boję, że mnie o7ierdoli, że bez jego zgody sobie leki dawkuję xd
Ehhh nie wiemK. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
czas na diagnostykę 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
Chcę walczyć o tego kropka póki jeszcze mogę na samym początku.. Niby chat gpt powiedział, że ten prog 8.59 nie jest krytyczny, ale jednak jak widzę, że dziewczyny mają po 20 kilka a ja tylko tyle, to mam wrażenie, że moje szanse maleją jeśli się nie wspomogę.K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
czas na diagnostykę 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
I Ssilvia ja wiem, że lekarzem nie jesteś, ale tyle razy już udowodniłaś nam na forum jaką masz wielką wiedzę, że ja naprawdę zawsze z chęcią czytam Twoje rady 🫶🏼
Ssilvia lubi tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
czas na diagnostykę 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
oliwia79 wrote:Dziewczyny jak tu wstawic zdjecie ?
Chcialam sie Was zapytac czy wyniki sa w porządku
po wgraniu zdjęcia wybierz kod osadzania “BBcode full”, skopiuj link i wklej tutajK. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
czas na diagnostykę 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
oliwia79 wrote:Prolaktyna mi wyszla dosyc wysoko 46,7431🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔 -
kikix0o wrote:Chcę walczyć o tego kropka póki jeszcze mogę na samym początku.. Niby chat gpt powiedział, że ten prog 8.59 nie jest krytyczny, ale jednak jak widzę, że dziewczyny mają po 20 kilka a ja tylko tyle, to mam wrażenie, że moje szanse maleją jeśli się nie wspomogę.
Chyba musisz sama zdecydować czy chcesz włączyć samodzielnie jakiś lek, żadna z nas Ci tego nie powie 🫣Belia, kikix0o lubią tę wiadomość
👩 PCOS 👦 nasienie ok 🌟 5cs
4 x stymulacja Aromek + Ovitrelle -> bez skutku ❌
💊 Inofem duo, omega 3, magnez, Q10, olej z wiesiołka -
Treaclynat wrote:Nowa1991,
Jak ja miałam wyższe tsh - 4, to pierwsze co na co zwróciła uwagę endokrynolog była ferrytyna - w moim przypadku też wtedy 13. Dostałam żelazo na receptę i jak podniosłam żelazo do 30 (co wciąż jest za mało), to tsh od razu spadło do 2,5.
Teraz biorę i tak euthyrox 25, natomiast wyczerpane zapasy żelaza mają wpływ na funkcjonowanie tarczycy. Zaopiekuj się tym parametrem i powtórz badanie
O kurcze, a ja mam 19,8 ferrytyne i nic mi endo nie powiedziała. Tsh mam teraz 1,96 i od około 2 lat mam podwyższona dawkę letroxu (najpierw 50, potem 2 x w tyg 75 5x w tyg 50, a teraz 3 x w tyg 75 i 4 x w tyg 50), nie interesowałam się ferrytyną za bardzo bo mieściło się w granicy laboratoryjnej, ale muszę w takim razie poczytać o suplementacji. W sumie pierwszy raz ją badałam, a niedoczynność mam od 13 r ż. zdiagnozowaną.
-
Kociara_96 wrote:Chyba musisz sama zdecydować czy chcesz włączyć samodzielnie jakiś lek, żadna z nas Ci tego nie powie 🫣
Więc jak już mam go w domu to może i bym mogła skorzystać, ale jednak się cykam xd
Kociara_96 lubi tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
czas na diagnostykę 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
Marty.Na wrote:A robiłaś zaraz po wstaniu? Mnie mówiono, że należy odczekać około 2h od przebudzenia, żeby organizm doszedł do siebie. I można zjeść coś lekkiego, bo głód to też stres dla organizmu. Zero stymulacji sutków dwa dni przed
Tak z godzinke po
Wstaniu , ale bylam niewyspana i lekko zestresowana i chyba to ma wplyw. -
Ja też jestem ciekawa czy moj wynik 8 dni po piku na tescie owulacyjnym jest prawidłowy. Pisałam wyżej że estriadol 121.5 z prog 15.5.
Proszę niech odpisze któraś z dziewczyn co zna się na interpretacji. Najbardziej interesuje mnie ten estriadol po prog dobry. Najwidoczniej owulka była.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 20:35
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
kikix0o wrote:Co do pingwinka to też go mam tylko w formie flaminga jakaś nowsza wersja czy coś i Boże jak ja go polecam! 😂 Ja niestety nie miewam pochwowych orgazmów 🥲
Ja mam pingwinka. I tak samo jak Ty nie mam orgazmów pochwowych. Jedynie łechtaczkowy i tu do niego wykorzystuję 🐧kikix0o, Remedios lubią tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
Roma95 wrote:O kurcze, a ja mam 19,8 ferrytyne i nic mi endo nie powiedziała. Tsh mam teraz 1,96 i od około 2 lat mam podwyższona dawkę letroxu (najpierw 50, potem 2 x w tyg 75 5x w tyg 50, a teraz 3 x w tyg 75 i 4 x w tyg 50), nie interesowałam się ferrytyną za bardzo bo mieściło się w granicy laboratoryjnej, ale muszę w takim razie poczytać o suplementacji. W sumie pierwszy raz ją badałam, a niedoczynność mam od 13 r ż. zdiagnozowaną.
Roma95 lubi tę wiadomość
15 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻 -
szatynka wrote:Ja też jestem ciekawa czy moj wynik 8 dni po piku na tescie owulacyjnym jest prawidłowy. Pisałam wyżej że estriadol 121.5 z prog 15.5.
Proszę niech odpisze któraś z dziewczyn co zna się na interpretacji. Najbardziej interesuje mnie ten estriadol po prog dobry. Najwidoczniej owulka była.15 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻