W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
assialbnn wrote:Kiki mój progesteron spadł do poziomu 12 jak już byłam bodajże w 7tc, mimo że przyjmowałam Besins który jest wykrywalny we krwi (u mnie chyba słabo przyswajalny) lekarka nie kazała się przejmować dopóki nie spadnie później 10 ale tak jak mówię to już był 7tc i był zarodek z bijącym serduszkiem .
U mnie objawy trwają - podbrzusze, mokro w majtkach, piersi bardziej nabrzmiałe i ciemniejsze sutki + pojawiły się na nich te malutkie gruczoły 😅 Na razie jest nadzieja, zobaczymy co to z tego będzie
assialbnn lubi tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
w trakcie diagnostyki 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność - uregulowane 💚
▫️ferrytyna, B12, kwas foliowy, D3 - uzupełnione 💚
▫️insulina - uregulowana 💚
▫️POTS, hipotonia ortostatyczna ❤️🩹
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
Dziewczyny wracam z informacjami jednak wyższa beta przełożyła się na bijące dwa serduszka. Oficjalnie przychodzę z wirusikami i trzymam za Was mocno kciuki i do zobaczenia na fioletowej stronie 🤞🦠🦠🦠
kleopatr4, Maalwii, Świeżynka97, oliwia79, PA, Belia, Luna11, morynianka, mon08kow, ŚWIEŻYNKA97, Kameleon , Velaria, Gnom, Nana11, Martt95, kikix0o, Mika1992, Roma95, ellevv, ferrytynka25, Pacynka, Imazolka, Remedios, Agni97, Yoanne, Promyczek39, toxi, Kiki93, Meggi_**, onalola, krolik, assialbnn, Marzycielka94, Paula6432, Treaclynat, Ananabanana, bambusek-94, karczoch321, NinaB, Idawoll, Zosia667, Kirby, Truskawkowykompot, Nowa1991, ater, Fox, dailydamn, Locus, Reja13, Sylwia_G-K, Milunia lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅ laparohistero ✅
On 🙋🏻♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷10cs (1 cykl na CLO, zivafert, utrogestan 3x300)
🩸09.06
🥚27.06 potrójna owulacja
🤞10.07 ⏸️
I beta 187,14. II beta 400,92. III beta 812,61
16.07 usg- kropek 🥹
25.07 USG mamy jedno ♥️ ale obok pojawił się młodszy drugi kropek 🫣
08.08 dwa bijące serduszka ♥️♥️ -
Cudownie!!!!!!! Gratulacje🧡#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację
Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle)
Suplementacja:
ONA:
🌞D3K2, Omegasense, VitaMinBest 1kaps, Inozytol + Quatrefolic, Nucleozin
🌚Magnez, sok z wiśni
ON:
D3K2, Omegasense, VitaMinBest, Nucleozin, sok z granatu
#2026jestmój -
Monini15 wrote:
Jeju, jaka wspaniała wiadomość! 🥰 podwójne szczęście 🤭 -
Widziałam spadającą gwiazdę🥹 niech się dzieje⭐️
Świeżynka97, Maalwii, oliwia79, kikix0o, mon08kow, Roma95, Imazolka, Promyczek39, krolik, assialbnn, Marzycielka94, karczoch321, Zosia667, Sylwia_G-K lubią tę wiadomość
#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację
Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle)
Suplementacja:
ONA:
🌞D3K2, Omegasense, VitaMinBest 1kaps, Inozytol + Quatrefolic, Nucleozin
🌚Magnez, sok z wiśni
ON:
D3K2, Omegasense, VitaMinBest, Nucleozin, sok z granatu
#2026jestmój -
kikix0o wrote:Biorę luteinę tylko a i tak sama sobie zwiększyłam dawkę, bo on na wizycie mi mówił że jak zajdę w ciąże to brać 1 tabletkę wieczorem, a przepatrzyłam internet, zapytałam chata gpt no i sobie dzisiaj już 2 biorę
A w sumie to mam duphaston w domu, myślisz że mogę sobie go jeszcze doustnie dołożyć sama? Bo ja z tym ginem mam się dopiero skontaktować jak będę mieć już 2 wyniki bety
Ja „profilaktycznie” po owulacji brałam 2x1 duphaston (rano+wieczorem) oraz cyclogest wieczorem dopochwowo, także jak masz duphka to myślę że na spokojniezaszkodzić nie zaszkodzi
kikix0o lubi tę wiadomość
AMH 0,98
05.25 10+2 tc / 6 tc 👼
🍀🍀🍀 -
Velaria wrote:Ja „profilaktycznie” po owulacji brałam 2x1 duphaston (rano+wieczorem) oraz cyclogest wieczorem dopochwowo, także jak masz duphka to myślę że na spokojnie
zaszkodzić nie zaszkodzi
Najczęściej jest tak, ze zaszkodzić nie zaszkodzi a pomoc może. Ja tez w tym miesiącu biorę profilaktycznie, bo jednak mam watpliwości co do tej mojej fazy lutealnej. I co pozytywnego zauważam to nie mam takiego ciągnięcia i bólów brzucha jak zazwyczaj po okresie. Nie wiem czy to przypadek czy istnieje jakieś polaczenie. Wzięłam 3 dni po owulacji - żeby być pewna na 100%. odrazu po owulacji znowu jajniki mnie ciągnęły a po progesteronie cisza i spokój.kikix0o lubi tę wiadomość
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
assialbnn wrote:Łączne się w bólu z brakiem organizmów pochwowych 🙈 jakkolwiek to zabrzmi cieszę się że nie jestem w tym sama 😂
Raz jedyny w życiu udało mi się osiągnąć taki szczyt w wigilię 😂😂😂 ubolewam mocno nad tym że więcej się to nie powtórzyło 😆🙄
Ja aż zaczęłam googlować jakie doznania daje orgazm pochwowy i tak.... Też jestem team łechtaczka 🤣🤣🤣 🙄
assialbnn lubi tę wiadomość
30♀️ PCOS, IO
35♂️
Czas zostać mamą po raz trzeci- 2cs
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
Wow, gratulacje!! 😍 Rośnijcie zdrowo, cudowna wiadomość ❤️K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
w trakcie diagnostyki 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
kikix0o wrote:Dziękuje, uwielbiam was 🥺🫶🏼
Trzymam mocno kciuki za testujące jutro dziewczyny - Kameleon i Ferrytynka 🤞🏻🤞🏻❤️
U mnie niestety właśnie przyszła 🩸
Niby człowiek wiedział, a jednak się łudził…Trzymam kciuki za wszystkie pozostałe dziewczyny oraz za Twojego kropka kiki ❤️Ssilvia lubi tę wiadomość
👩 28 👨 30 🐶8
14CS ✨👶
Odstawienie AH - wrzesień 2023 r.
Suple💊
• ☀️ Witamina D, 🛡️ Cynk & Selen
• NAC i Ubiquinol 🛡️
• Szelazo SR + Laktoferyna 🛡️
•Omega 3+ DHA🛡️
•Actifolin+ Metylo B12🛡️
Hormony w normie ✅
Niska Ferrytyna (2023 19🔻--> 2025 42💪)
Owulacje potwierdzone monitoringiem ✅
– Endometrium 7-8 mm w czasie owulacji , płodny śluz, szczyt LH w 13/14 DC
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 💥
Lipiec 2025 - Torbiel krwotoczna ciałka żółtego
Cytologia – w normie 💪 ✅
🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina ja + mąż👩👨)✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%
2023 - zapalenie żołądka i dwunastnicy. Helicobacter.⚠️
2025 Gastroskopia i Kolonoskopia OK ✅💪
💊Ten FertilON
Ubiquinol, NAC -
ferrytynka25 wrote:U mnie niestety właśnie przyszła 🩸
Niby człowiek wiedział, a jednak się łudził…Trzymam kciuki za wszystkie pozostałe dziewczyny oraz za Twojego kropka kiki ❤️ferrytynka25 lubi tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
w trakcie diagnostyki 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
assialbnn wrote:Łączne się w bólu z brakiem organizmów pochwowych 🙈 jakkolwiek to zabrzmi cieszę się że nie jestem w tym sama 😂
Raz jedyny w życiu udało mi się osiągnąć taki szczyt w wigilię 😂😂😂 ubolewam mocno nad tym że więcej się to nie powtórzyło 😆🙄
Dziewczyny a któraś ma tak, że jej się strasznie nie chce ale jak już mąż zacznie to jest super ?
Nie wiem co jest nie tak ze mną, ale ostatnio mam tak niskie libido. Aż mąż dzisiaj rzucił że mi się nie podoba… ale jak już widzę że on mocno chce i spróbujemy to nie chce kończyć i jest super i myślę czemu tak rzadko się kochamy… czemu jesteśmy tak skomplikowane 😅😅
Mam tylko ochotę jak wypije trochę alkoholu a że ten miesiąc postanowiłam nie pić nic to niestety każdego wieczora marzę tylko o tym żeby skoczyć do łóżka i spokojnie zasnąć i żeby nikt mnie nie dotykal 😭
Ktoras z was polecała jakieś książki na pobudzenie ? Ale już mnie umknelo… może w tym jakaś nadziejaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia, 02:31
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
Ssilvia wrote:Dziewczyny a któraś ma tak, że jej się strasznie nie chce ale jak już mąż zacznie to jest super ?
Zgłaszam się! Zrzucam to na zmęczenie po prostu 😀 ale jak ktoś ma jakieś inne pomysły to chętnie posłucham 😀Ssilvia lubi tę wiadomość
34 👫 32
04.2023 💙
02.25, 03.25. 04.25 - cb
⏸️ 13.08, 8/9 dpo
AMH 0,66 ❌️
Mutacja PAI-1 [hetero] i MTHFR [oba hetero]❌️
MUCH ✅️
Antykoagulant tocznia, p-ciała p/kardiolipinowe i p/beta2 glikoproteinie ✅️
3dc: estradiol, prolaktyna, LH, FSH ✅️
Helicobacter Pyroli ✅️
On: morfo 1%, koncentracja 66mln, ruch a+b 40,5 -
Gratulacje ❤️👩39 l. 🧔♂️40 l.
👶 Wrzesień 2024 córeczka ( udało się w 2 cs )
Starania o drugie dziecko 🤞👶 zaczynamy 4 cs -
Ssilvia wrote:Dziewczyny a któraś ma tak, że jej się strasznie nie chce ale jak już mąż zacznie to jest super ?
Nie wiem co jest nie tak ze mną, ale ostatnio mam tak niskie libido. Aż mąż dzisiaj rzucił że mi się nie podoba… ale jak już widzę że on mocno chce i spróbujemy to nie chce kończyć i jest super i myślę czemu tak rzadko się kochamy… czemu jesteśmy tak skomplikowane 😅😅
Mam tylko ochotę jak wypije trochę alkoholu a że ten miesiąc postanowiłam nie pić nic to niestety każdego wieczora marzę tylko o tym żeby skoczyć do łóżka i spokojnie zasnąć i żeby nikt mnie nie dotykal 😭
Ktoras z was polecała jakieś książki na pobudzenie ? Ale już mnie umknelo… może w tym jakaś nadziejaVelaria, Ssilvia, Sylwia_G-K lubią tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
w trakcie diagnostyki 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
Jest i @, przyszła na czas ale zapomniałam napisac 😅
Monini15 to wspaniała informacja! 🤩
💗💗
A co do seksu to dopiero z mężem mam orgazmy pochwowe, i to bardzo szybko klikło między nami. Ale sama ich nie osiągnęłam. Mamy rózne zabawki, czasem ich używamy dla urozmaicenia 😉
Ale z tym brakiem ochoty przed i nabraniem w trakcie to też tak mam! 😁 -
Monini15 wrote:
Gratulacje 🥰 podwójne szczęście ⭐️⭐️💁♀️30 💁♂️31 🐈🐈⬛
× niedoczynność tarczycy
💊Letrox 75
Cykle- 27-34