W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
kleopatr4 wrote:Poczekaj, na spokojnie. A jakie masz inne wyniki badań? Jak stan witamin i minerałów? Masz ogólnie problemy z tarczycą tak?
Kwas foliowy ponad norma.
Zrobiłam też HOMĘ, 1,07.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 16:12
👩34l 👨32l
2cs
Hashimoto od 10lat, Letrox125, anty TPO 16, TSH 2,5
Cykle 27-34 dni
Pueria UNO, Czysty Magnez, staram się Niski IG
Ferrytyna 13, żelazo 9,3
Prolaktyna 14
HOMA 1,07
B12: 466, Wit D 33
AMH 8,18
23DC Estradiol 44, Progesteron <0,50 😔 -
kikix0o wrote:Dzięki dziewczyny, troszkę ochłonęłam po tym 1 stresie i staram się wyluzować, nic więcej na ten moment nie zrobię
Podbrzusze mnie ciągnie dosyć mocno, czuję takie ciepło i rozpieranie, ja mam nadzieję że ten kropek tam walczy 🥺
kochana zrób cos dla ciebie, zrelaksuj się, jakaś przyjemność, cos na co mas ochotę żeby się troszkę zrelaksowaćRemedios, kikix0o lubią tę wiadomość
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
Hej, zrobiłam dziś prolaktyne + obciążenie i takie wyniki:
377 mIU/l (przeliczyłam że to 17,8 ng/mL)
Po obciążeniu: 5169 mIU/l (243,8ng/mL)
Czyli przed obciążeniem jest w normie (jestem trochę w szoku bo nie spalam super w nocy, a w kwietniu miałam prolaktyne na granicy normy, w styczniu przekraczała). Bardzo wysoki jest ten wyrzut po metoproklamidzie, 13,6 raza. Czy to powinno niepokoić? Czy ta bazowa prolaktyna jest wystarczająco niska czy spróbować trochę zbić niepokalankiem?29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112), dłuższe cykle
5 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez, wit. B6, melatonina
30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml
8.08 prolaktyna 17.8 ng/mL, po obciążeniu 243.8 ng/mL -
kikix0o wrote:Dzięki dziewczyny, troszkę ochłonęłam po tym 1 stresie i staram się wyluzować, nic więcej na ten moment nie zrobię
Podbrzusze mnie ciągnie dosyć mocno, czuję takie ciepło i rozpieranie, ja mam nadzieję że ten kropek tam walczy 🥺
Trzymam kciuki i mam nadzieję że następna beta Cię uspokoji 🍀 a tym czasem dużo relaksu wiem że w tej sytuacji o to ciężko, ale trzeba być dobrej myśli ❤️kikix0o lubi tę wiadomość
-
Kiki trzymam kciuki za Was, musi być dobrze 🙂
kikix0o lubi tę wiadomość
👩34l 👨32l
2cs
Hashimoto od 10lat, Letrox125, anty TPO 16, TSH 2,5
Cykle 27-34 dni
Pueria UNO, Czysty Magnez, staram się Niski IG
Ferrytyna 13, żelazo 9,3
Prolaktyna 14
HOMA 1,07
B12: 466, Wit D 33
AMH 8,18
23DC Estradiol 44, Progesteron <0,50 😔 -
Malineczka wrote:Dziewczyny,
Jeśli miałyście stymulację clostilbegyt to jaka dawką?
Ja miałam 2 razy dziennie po 1 tabletce, no i teraz w tym cyklu mam zmniejszoną dawkę żeby brać udział 1,5 tabletki dziennie. Dzisiaj biorę 3 dzień i powiem szczerze że boli mnie jajnik lewy, co trochę mnie zaniepokoiło.
Dwa razy byłam stymulowana clo w dawce jedna tabletka dziennie. Za każdym razem wyhodowane po jednym pęcherzyku na każdym jajniku. Dwa razy podwojne owulacje ale niestety ciąży brak. Przy stymulacji clo również dość mocno kuły mnie jajniki. Doktorek mówił ze to dobry znak bo oznacza to że jajeczko rośnie 😉
Życzę powodzenia 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 18:00
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
Odebrałam wyniki on line.
Otóż 7dpo:
* TSH 3,648 🫣 jeszcze ok 4 miesiące temu było nie całe 2,5
* Ft4 0.91 ng/dl
* Estriadol 121,5 pg/ml
* Progesteron 15.5 ng/ml
Szczerze nie znam sie na interpretacji. Progesteron chyba sugeruje że była owulacja ale nie wiem czy dobry poziom estriadolu 🤔
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
krolik wrote:Szatynka muszę powiedzieć mężowi, że jest nadzieja 🤣 on kiedyś wyczytał, że 31 rok życia kobiety jest najlepszy pod względem libido i aktywności seksualnej, chyba miał zawód ogromny 😂 drugą córkę urodziłam chwilę przed 30 i potem miałam najgorszy czas pod tym względem 😅
To powiedz mu że jednak po 40tce 😂😂
Ja pierwszego syna urodziłam w wieku 29 lat a drugiego w wieku 36 lat. Obecnie 44 lata 🫣
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Malineczka wrote:Dziewczyny,
Jeśli miałyście stymulację clostilbegyt to jaka dawką?
Ja miałam 2 razy dziennie po 1 tabletce, no i teraz w tym cyklu mam zmniejszoną dawkę żeby brać udział 1,5 tabletki dziennie. Dzisiaj biorę 3 dzień i powiem szczerze że boli mnie jajnik lewy, co trochę mnie zaniepokoiło.
U mnie pierwsza stymulacja również 2x1, ból prawego jajnika od drugiego dnia, 4 dnia pojawiła się wysypka. Na monitoringu okazało się, że w prawym mam 4 pęcherzyki dominujące 🤭 w kolejnych dwóch dawka zmniejszona do 1x1 i tym razem ból był bardzo delikatny👩1997
➡️Pcos + IO
➡️hipoglikemia reaktywna
👉Starania naturalne od 05.2023
👉W klinice od 05.2025
✅05. 2025 CB 💔
✅06.2025 ✖️
✅07.2025 CLO+menopur⏸
➡️31.07.2025 Beta 25 mlU/ml
➡️02.08.2025 Beta 83 mlU/ml, Progesteron 42,70 ng/ml
➡️04.08.2025 Beta 248 mlU/ml,Progesteron 39,90 ng/ml -
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔01.2025 biochem
💔02.2025 biochem
03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
😞 07.2025
Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu -
Nowa1991 wrote:Biore Pueria Uno, zawiera jod. Dzisiaj zrobiłam badania, wit B12 466, kwas foliowy >23,20 (norma do 20), ferrytyna 13, hgb 13, hct 38,3.
I nie wiem Co to robić, bo tsh wzrosło mi do 2,5 (w czerwcu było 1,6) i martwię się że to przez jod.
Czy szukać czegoś bez jodu czy w ogóle przestać suplementowac kwas?
Byłam z tym u endokrynologa i dostałam kolejne skierowanie, żeby sprawdzić czy to tylko skok czy nie. Będę powtarzać za 2 tygNowa1991 lubi tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 -
Nowa1991,
Jak ja miałam wyższe tsh - 4, to pierwsze co na co zwróciła uwagę endokrynolog była ferrytyna - w moim przypadku też wtedy 13. Dostałam żelazo na receptę i jak podniosłam żelazo do 30 (co wciąż jest za mało), to tsh od razu spadło do 2,5.
Teraz biorę i tak euthyrox 25, natomiast wyczerpane zapasy żelaza mają wpływ na funkcjonowanie tarczycy. Zaopiekuj się tym parametrem i powtórz badanie
Kiki,
Wierzę, że będzie dobrze, też na tym forum widziałam dużo ciąż z takim progesteronem. Trzymam kciukikikix0o, Nowa1991 lubią tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
ferrytyna - 38 (maj) - 25(lipiec)‼️
Witamina b12- 502 pg/ml✅
Kwas foliowy - 14,50 ng/ml✅
Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec)
Glukoza 79✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH:FSH 0,91
Estradiol 55
USG dopochwowe ✅
AMH 3,080 ng/ml
Drożność ✅
01.2025 1cs Ovitrelle 💉
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Kikix bierzesz luteinę i duphaston na wszelki wypadek ?
Kiedyś czytałam o tych dwóch i mówią że duphaston jest bardziej trwały i stabilizuje endomendrium . Czasami tylko luteina nie wystarczy - bo doustnie ma słabe przyswajanie a do pochwowo działa miejscowo i może nie wzrastać tak szybko w krwi. Możesz spytać swojego ginekologa - czasami dają te dwa narazWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 19:19
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
W miarę nadrobiłam. Kiki wierzę, że będzie dobrze i beta dopiero startuje, przecież kreska była wczoraj słaba, a wcześniej nic nie wyszło, także dopiero beta wystartowała, za dwa dni powtórz i będzie dobrze. Może prog wylapałaś w innej fazie i np. teraz jest wysoko. Nieustannie trzymam kciuki i wierzę w Kropcia!
Też mam pingwinka i dostałam od męża 😅 polecam, ale u nas w trakcie wspólnych zabaw, ja sama z sobą nie umiem się bawić, od tego mam męża 😂 z tym wypływaniem to też co ma dolecieć to doleci, a to co wypływa to czy poleżymy czy nie to nie ma znaczenia, bo ono i tak już jest "nisko"
Myśmy dziś cały dzień nad wodą byli, dzieci się wybawiły, ja do południa czułam się chora. Teraz już ok. Nawet nie miałam czasu myśleć. Pytam męża kiedy robić test, jutro, w niedzielę czy poniedziałek na co on "w środę i nie wcześniej" 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 19:29
kikix0o, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Nie bylo mnie chwilę i widzę na 1 stronie już jakieś kreski. Gratulacje Kikix, Nie wiem czy nadrobię tyle stron ale sie postaram.
Ja aktualnie w szpitalu na diagnostyce dlatego jestem trochę wyłączona.
Jeszcze 2 dni i do domu.
Zaraz zabieram sie za czytanie ostatnich dni.
Miłego wieczorku 🥰kikix0o lubi tę wiadomość
💁♀️30 💁♂️31 🐈🐈⬛
× niedoczynność tarczycy
💊Letrox 75
Cykle- 27-34 -
Ssilvia wrote:Kikix bierzesz luteinę i duphaston na wszelki wypadek ?
Kiedyś czytałam o tych dwóch i mówią że duphaston jest bardziej trwały i stabilizuje endomendrium . Czasami tylko luteina nie wystarczy - bo doustnie ma słabe przyswajanie a do pochwowo działa miejscowo i może nie wzrastać tak szybko w krwi. Możesz spytać swojego ginekologa - czasami dają te dwa naraz
A w sumie to mam duphaston w domu, myślisz że mogę sobie go jeszcze doustnie dołożyć sama? Bo ja z tym ginem mam się dopiero skontaktować jak będę mieć już 2 wyniki betyK. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
czas na diagnostykę 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia ortostatyczna ❤️🩹
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍