W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
kikix0o wrote:Dziewczyny, chyba nie jest dobrze
Dzisiaj 12dpo - beta 10.17 to jeszcze rozumiem że z czegoś startuje, ale progesteron tylko 8.59.
Brutalnie szczerze - myślicie, że jest jakakolwiek szansa? Mam przepisaną luteinę dopochwowo, więc wczoraj wieczorem wzięłam pierwszą tabletkę
Niestety, nie mam takiej wiedzy, żeby się wypowiedzieć, ale ściskam Cię, Kiki, bardzo mocno i wierzę, że wszystko będzie dobrze i Kropek się zadomawia. 🤞🏻❤️kikix0o lubi tę wiadomość
👧 27
TSH, glukoza, ferrytyna, B12, D3, prolaktyna, progesteron (20 dc), morfologia, usg piersi, cytologia ✅️
Ostatnie badanie 12 dc (14.07.)
Pęcherzyk w LJ 23 mm
Endometrium 7,8 mm
🧑 47
Ruch A+B 26,53% ↘️
Morfologia 4%
Reszta ✅️
7cs -
Locus wrote:Dziewczyny a jaki inozytol polecacie? Próbowałam kiedyś na PCOS ten z aliness niestety tak mi leżał na żołądku, że nie dałam rady go brać.
Zobacz sobie na insta u Sos pcos na profilu, ona ma przegląd najlepszych inozytoli na rynku 😇Locus lubi tę wiadomość
👩 PCOS 👦 nasienie ok 🌟 5cs
4 x stymulacja Aromek + Ovitrelle -> bez skutku ❌
💊 Inofem duo, omega 3, magnez, Q10, olej z wiesiołka -
MMM123 wrote:Moim zdaniem te 5 do 7 dni to gruba przesada. To znaczy nie uważam że jest to niemożliwe ale fizjologicznie bardzo baaaardzo rzadkie. Po 24 godzinach przeżywalność plemników zaczyna delikatnie spadać a po 48 godzinach już drastycznie. Po 72 hodiznach już mało który przeżyje
Ojej to przepraszam. Nasłuchałam się medyków na YouTubie i większość z nich rzeczywiście mówi o tych 5 7 dniach 🤔. Także dziękuję za zweryfikowanie mojej wiedzy 🙂👩32 🧔♂️37 🐕
2025⛪️👰♀️🤵♂️
2024 3 nieudane cykle
2025.08 powrót do starań
Actifolin Magnez Omega 3 6 9 Wiesiołek Witamina D3
Pregna Start On -
kikix0o wrote:Dziękuje za wsparcie 🍀 A myślisz, że ta beta nie jest za niska? Wiem, że dziś dopiero 12dpo i od czegoś musi wystartować, ale trochę mnie to martwi.. No i ten test jednak wyszedł dzisiaj troszkę ciemniejszy niż wczoraj, a jednak wynik taki niski
Tu chyba tylko powtórka bety prawdę powie, trzymam kciuki za przyrost w kosmos!!
A co do proga to luteinę już masz, więc chyba tu się już więcej nie da zrobić. Teraz niech mały wojownik walczy dzielnie!kikix0o, Remedios, kleopatr4 lubią tę wiadomość
34 👫 32
04.2023 💙
02.25, 03.25. 04.25 - cb
AMH 0,66 ❌️
Mutacja PAI-1 [hetero] i MTHFR [oba hetero]❌️
MUCH ✅️
Antykoagulant tocznia, p-ciała p/kardiolipinowe i p/beta2 glikoproteinie ✅️
3dc: estradiol, prolaktyna, LH, FSH ✅️
Helicobacter Pyroli ✅️
On: morfo 1%, koncentracja 66mln, ruch a+b 40,5 -
Kociara_96 wrote:Zobacz sobie na insta u Sos pcos na profilu, ona ma przegląd najlepszych inozytoli na rynku 😇
Jeśli chodzi o prysznic w poprzednim mieszkaniu to było główne miejsce naszego pożycia małżeńskiego. Teraz mamy odrobinę za mały 😏Kociara_96 lubi tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔01.2025 biochem
💔02.2025 biochem
03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
😞 07.2025
Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu -
@Kiki trzymam kciuki żeby beta wystrzeliła mocnooo! I dobrze że masz luteinę.
kikix0o lubi tę wiadomość
-
A co bierzecie na niską ferrytynę?👩34l 👨32l
2cs
Hashimoto od 10lat, Letrox125, anty TPO 16, TSH 2,5
Cykle 27-34 dni
Pueria UNO, Czysty Magnez, staram się Niski IG
Ferrytyna 13, żelazo 9,3
Prolaktyna 14
HOMA 1,07
B12: 466, Wit D 33
AMH 8,18
23DC Estradiol 44, Progesteron <0,50 😔 -
Dzisiaj 12dpo - beta 10.17 to jeszcze rozumiem że z czegoś startuje, ale progesteron tylko 8.59.
Brutalnie szczerze - myślicie, że jest jakakolwiek szansa? Mam przepisaną luteinę dopochwowo, więc wczoraj wieczorem wzięłam pierwszą tabletkę
Kiki, tak na prawdę wszystko zależy czy masz niski progesteron naturalnie (wtedy luteina powinna pomóc) czy jest niski bo coś się niedobrego dzieje z zarodkiem lub jego implantacją. Wszystko powie Ci przyrost bety. Wiem, że łatwo powiedzieć ale staraj się do tego czasu ograniczyć stres i powtórz betę z progiem za dwa dni. Kciuki mocno zaciśnięte 🤞🏼💕kikix0o, Remedios, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
15 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻 -
Nowa1991 wrote:A co bierzecie na niską ferrytynę?
kleopatr4 lubi tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔01.2025 biochem
💔02.2025 biochem
03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
😞 07.2025
Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu -
Kiki mocno trzymam kciuki za przyrost! ❤️
Co do ferrytyny - ja zażywam taki sam zestaw jak Locus, ale ogólnie staram się też podwyższyć poziom dietąkikix0o lubi tę wiadomość
👩 28 👨 30 🐶8
13CS ✨👶
Odstawienie AH - wrzesień 2023 r.
Suple💊
• ☀️ Witamina D, 🛡️ Cynk & Selen
• NAC i Ubiquinol 🛡️
• Szelazo SR + Laktoferyna 🛡️
•Omega 3+ DHA🛡️
•Actifolin+ Metylo B12🛡️
Hormony w normie ✅
Niska Ferrytyna (2023 19🔻--> 2025 42💪)
Owulacje potwierdzone monitoringiem ✅
– Endometrium 7-8 mm w czasie owulacji , płodny śluz, szczyt LH w 13/14 DC
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 💥
Lipiec 2025 - Torbiel krwotoczna ciałka żółtego
Cytologia – w normie 💪 ✅
🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina ja + mąż👩👨)✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%
2023 - zapalenie żołądka i dwunastnicy. Helicobacter.⚠️
2025 Gastroskopia i Kolonoskopia OK ✅💪
💊Ten FertilON
Ubiquinol, NAC -
Locus wrote:Żelazo lek nie suplement, laktoferyna i wątróbka 😬
Ja sanprobi ibs, laktoferyna, żelazo lek ale nie codziennie, do tego przez pierwsze miesiące piłam zakwas z buraków, koktajle pietruszkowe z witaminą c, Floradex. Do tego witamina C plus nie piłam 2h kawy czy herbaty przed i po przyjęciu suplementów. Będę badać za dwa tyg więc zobaczę co dało pol roku👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 31.07💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Sanprobi IBS, Laktoferyna -
Nowa1991 wrote:Biore Pueria Uno, zawiera jod. Dzisiaj zrobiłam badania, wit B12 466, kwas foliowy >23,20 (norma do 20), ferrytyna 13, hgb 13, hct 38,3.
I nie wiem Co to robić, bo tsh wzrosło mi do 2,5 (w czerwcu było 1,6) i martwię się że to przez jod.
Czy szukać czegoś bez jodu czy w ogóle przestać suplementowac kwas?#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację
Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle)
Suplementacja:
ONA:
🌞D3K2, Omegasense, VitaMinBest 1kaps, Inozytol + Quatrefolic, Nucleozin
🌚Magnez, sok z wiśni
ON:
D3K2, Omegasense, VitaMinBest, Nucleozin, sok z granatu
#2026jestmój -
Wierzę w to, że wszytko będzie dobrze, a to zamartwianie okaże się zupełnie niepotrzebne. Kropek rośnij 🤞kikix0o lubi tę wiadomość
-
Monia• wrote:Już rozmowę przerobiłam i biedak godzinę sie starał....
Ja generalnie problemów z orgazmem czy to łechtaczkowym czy tym tam w środku nie miewam, nawet wytrysk sie zdarza 🫣🤭
Ale ze względu na moje wysokie libido dostałam kiedys pingwinka od męża, ojjj polecam
Wrażen dostarcza dużo 😃😃😃
👱♀️28 ♥️ 32👦
starania od 07.25 -
Locus wrote:Dziewczyny a jaki inozytol polecacie? Próbowałam kiedyś na PCOS ten z aliness niestety tak mi leżał na żołądku, że nie dałam rady go brać.
Locus lubi tę wiadomość
#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację
Suplementacja:
ONA:
🌚Magnez, sok z wiśni
ON:
#2026jestmój -
Brutalnie szczerze - myślicie, że jest jakakolwiek szansa? Mam przepisaną luteinę dopochwowo, więc wczoraj wieczorem wzięłam pierwszą tabletkękikix0o lubi tę wiadomość
-
Nowa1991 wrote:A co bierzecie na niską ferrytynę?#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację
Suplementacja:
ONA:
🌚Magnez, sok z wiśni
ON:
#2026jestmój -
Dzięki dziewczyny, troszkę ochłonęłam po tym 1 stresie i staram się wyluzować, nic więcej na ten moment nie zrobię
Podbrzusze mnie ciągnie dosyć mocno, czuję takie ciepło i rozpieranie, ja mam nadzieję że ten kropek tam walczy 🥺
Kociara_96, ŚWIEŻYNKA97, Luna11 lubią tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
czas na diagnostykę 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia ortostatyczna ❤️🩹