W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
Imazolka wrote:A jeśli chodzi o ten seks pod prysznicem… jakby jesteście w stanie tak mieć orgazm? 😁👩34l 👨32l
2cs
Hashimoto od 10lat, Letrox125, anty TPO 16, TSH 2,5
Cykle 27-34 dni
Pueria UNO, Czysty Magnez, staram się Niski IG
Ferrytyna 13, żelazo 9,3
Prolaktyna 14
HOMA 1,07
B12: 466, Wit D 33
AMH 8,18
23DC Estradiol 44, Progesteron <0,50 😔 -
Imazolka wrote:A jeśli chodzi o ten seks pod prysznicem… jakby jesteście w stanie tak mieć orgazm? 😁
Aż mi się przypomniał nasz seks z mężem pod prysznicem. Pierwszy i ostatni raz. Nie wiem.... my chyba jakoś nieudolni jesteśmy do takich akcji. Skończyło sie taķ ze sie nie skończyło ani mąż ani ja. Dla mnie to wszytsko to tylko na filmach fajnie wygląda. Podobnie zresztą jak poniosło na naszej podróży poślubnej i mieliśmy super apartament z dużą narożna wanną. No i w sumie skończyło się na zalanej łazience 🤣
Ogólnie chyba temat orgazmu to ciężki temat... dużo kobiet sie nawet nie przyznajde ze go nie ma. Ja sama dochodzę tak naprawde tylko w trzech pozycjach... dosyć nudno z tym u nas. Ale grunt w tym ze dochodzę i to mi wystarcza. Moja dobra znajoma ma wlansie taki problem że nawet nie wiedziała co to jest do końca orgazm... jej mąż do orgazmu nie doprowadził jej nigdy. Kiedyś pod wpływem impulsu kupila jakąś zabawke nie mowiąc o tym meżowi i taķ dowiedziała sie co to za uczycie. Dla mnie to szok.30♀️ PCOS, IO
35♂️
Czas zostać mamą po raz trzeci- 2cs
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
Martt95 wrote:Aż mi się przypomniał nasz seks z mężem pod prysznicem. Pierwszy i ostatni raz. Nie wiem.... my chyba jakoś nieudolni jesteśmy do takich akcji. Skończyło sie taķ ze sie nie skończyło ani mąż ani ja. Dla mnie to wszytsko to tylko na filmach fajnie wygląda. Podobnie zresztą jak poniosło na naszej podróży poślubnej i mieliśmy super apartament z dużą narożna wanną. No i w sumie skończyło się na zalanej łazience 🤣
Ogólnie chyba temat orgazmu to ciężki temat... dużo kobiet sie nawet nie przyznajde ze go nie ma. Ja sama dochodzę tak naprawde tylko w trzech pozycjach... dosyć nudno z tym u nas. Ale grunt w tym ze dochodzę i to mi wystarcza. Moja dobra znajoma ma wlansie taki problem że nawet nie wiedziała co to jest do końca orgazm... jej mąż do orgazmu nie doprowadził jej nigdy. Kiedyś pod wpływem impulsu kupila jakąś zabawke nie mowiąc o tym meżowi i taķ dowiedziała sie co to za uczycie. Dla mnie to szok.
Ja właśnie tak mam, że nie jestem w stanie dojść ani z mężem ani sama. Zabawkę mam jedną i też nic. Próbowałam jakoś zgłębić ten temat, byłam u urofizjo, u seksuologa, nawet na o shocie i jak do tej pory nic nie działa. Nawilżenie mam ok, nic mnie nie boli, jest to bardzo przyjemne ale nie mam tego uczucia kulminacji... Także no... bywa niestety i tak 😕👩32 🧔♂️37 🐕
2025⛪️👰♀️🤵♂️
2024 3 nieudane cykle
2025.08 powrót do starań
Actifolin Magnez Omega 3 6 9 Wiesiołek Witamina D3
Pregna Start On -
Kiki jak tam? Byłaś na becie?
)
Ja właśnie zamawiałam omegę i... dorzuciłam testyjutro mają przyjść, chyba nie wytrzymam do wtorku z testowaniem
kikix0o, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
Starania od 12/23
3/25 CB
drożność jajowodów - jeden drożny, drugi udrożniony w trakcie badania
4-7/25 stymulacja letrozolem, potwierdzona monitoringiem
Badania
Ona:
Hormony - OK, jedynie testosteron minimalnie ponad normę
Walka z obniżoną ferrytyną!
6,5 -> 11 -> 20 -> 5 (po CB) -> 11 -> 36
Suplementacja:
FeMe, wit. D, jod, foliany, magnez, omega, cholina, Glucophage
On:
Morfologia nasienia 2% -> 1% - wdrążenie suplementacji, reszta badań piękna
Suplementacja:
TenFertilON, wit. D, B12, olej z czarnuszki, omega -
krolik wrote:W b-complex aliness jest mio-inozytol ale chyba jakaś mikrodawka. Ciekawa jestem czy miał on też wpływ na skrócenie mojego cyklu 🤔
Kiki byłaś na becie ? 😏😏
Środek lata, a mi wczoraj było tak zimno, zasnęłam w salonie pod kocem, taka jakby chora się czułam, dziś czuję lekko gardło, łamie mnie w kościach i nie wiem czy się nie załatwiłam klimą w pracy
Szatynka muszę powiedzieć mężowi, że jest nadzieja 🤣 on kiedyś wyczytał, że 31 rok życia kobiety jest najlepszy pod względem libido i aktywności seksualnej, chyba miał zawód ogromny 😂 drugą córkę urodziłam chwilę przed 30 i potem miałam najgorszy czas pod tym względem 😅Iskierka2006, mon08kow, Remedios, Kameleon , Mucha94, Kociara_96, Pogubiona, ferrytynka25, assialbnn, Zosia667, Luna11, Locus, kleopatr4, Paula6432, Promyczek39 lubią tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
czas na diagnostykę 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia ortostatyczna ❤️🩹
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
Kociara_96 wrote:U mnie bez zmian, można wpisać biel. Ale głową jestem już w nowym cyklu 😌
Postanowiłam zrobić sobie przerwę od stymulacji. Czuję że tego potrzebuję, poświęcę ten cykl na badania i zadbanie o siebie takie ogólne. W poniedziałek idę na pobranie krwi, oprócz podstawowych badań mam skierowanie na ferrytynę, B12, kwas foliowy. Z supli chce sobie dodać olej z wiesiołka i koenzym Q10 - wyczytałam że może być pomocny przy PCOS. Jeśli któraś z Was ma jakieś doświadczenie w tym temacie to chętnie się czegoś dowiem 🙏🏻
Po cichu liczę też oczywiście na cud, że pojawi się spontaniczna owulacja i może coś zaskoczy ✨assialbnn lubi tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
czas na diagnostykę 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
Ounai wrote:Czy ja dobrze widzialam ze kiki nam tu pozytywa wysikała? Kiki gratulacje!!!
Dziewczyny, ja czytalam ze to lezenie nie ma zadnego sensu. Siłą wytrysku nasienie jest wtryskiwane głęboko i co ma się dostać to soę dostanie. To co wypływa zaraz po stosunku nic nie zmienia. Ja sikam od razu bo mam skłonności do infekcji a dzieci sąK. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
czas na diagnostykę 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
Aa i jeszcze oprócz wprowadzonego Ovarinu (inne suplementy biorę już jakiś czas przez niedobory), to zmieniliśmy żel intymny ze zwykłego Durexa na FertilSafe Plus Babystart i myślę, że to taka łatwa rzecz do dodania przy staraniach, a jednak może coś ułatwić plemnikom 😀
Kociara_96, Paula6432 lubią tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
czas na diagnostykę 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
kikix0o wrote:Aa i jeszcze oprócz wprowadzonego Ovarinu (inne suplementy biorę już jakiś czas przez niedobory), to zmieniliśmy żel intymny ze zwykłego Durexa na FertilSafe Plus Babystart i myślę, że to taka łatwa rzecz do dodania przy staraniach, a jednak może coś ułatwić plemnikom 😀
kikix0o lubi tę wiadomość
K 👩&L👨
32 &37
——————————————————
👨 brak libido❌ ❌ ❌
——————————————————
Ja:
B12: maj: 413 | czerwiec: 523 | sierpień : 701
D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 | sierpień: 85,7
Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 | sierpień: 55,7
Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 | sierpień : 14,1
2dc
FSH: czerwiec: 5,55 |
LH: czerwiec: 5,3 |
TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |
FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68)
FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)
A-tpo:10 (0-34)
A-tg: 19,2 (0-115)
Homocysteina: czerwiec: 8,4|
Estradiol: czerwiec: 20,7 (30,9-90,4)
Prolaktyna: czerwiec: 36,1 (4,79-23,3)
DHEA: czerwiec: 297 (98,8-340)
Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCOS, podobno obraz lekko policystycznych jajników) -
Klaudia k wrote:To muszą być znaki, zamówiłam rano ten żel, zanim to napisałaś 😅 ja ogólnie mam śluz płodny i nie używaliśmy żelu do tej pory, ale ostatnio w dzień owulacji lub tuż po niej to zauważyłam że już nie mam tego śluzu, wiec musiałam zamówić coś na ułatwienie i wzięłam ten żel.K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
czas na diagnostykę 💉
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
Iskierka2006 wrote:Ja właśnie tak mam, że nie jestem w stanie dojść ani z mężem ani sama. Zabawkę mam jedną i też nic. Próbowałam jakoś zgłębić ten temat, byłam u urofizjo, u seksuologa, nawet na o shocie i jak do tej pory nic nie działa. Nawilżenie mam ok, nic mnie nie boli, jest to bardzo przyjemne ale nie mam tego uczucia kulminacji... Także no... bywa niestety i tak 😕
Polecam pingwinka 😁
Dobra zabawka 😉Remedios, oliwia79, kikix0o, kleopatr4, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
Ja 94
On 93
Starania od 2017
10.04⏸️
10.06💔 8 tydzień -
kikix0o wrote:A ile jesteś dzisiaj dpo? ❤️ Wiesz co mówią, póki nie ma małpy.. 😅
12 dpo. Patrząc na Twój przypadek można mieć nadzieję, ale raczej się już nie nastawiam 😅👩 PCOS 👦 nasienie ok 🌟 5cs
4 x stymulacja Aromek + Ovitrelle -> bez skutku ❌
💊 Inofem duo, omega 3, magnez, Q10, olej z wiesiołka -
Mucha94 wrote:Polecam pingwinka 😁
Dobra zabawka 😉
Właśnie o nim miałam pisać. Ze właśnie ten stymulator powietrza/masażer podobno dobrze robi dla łechtaczki i ta znajoma z trudnościami to potwierdziła 🫣Pogubiona, oliwia79, Mucha94 lubią tę wiadomość
30♀️ PCOS, IO
35♂️
Czas zostać mamą po raz trzeci- 2cs
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
kikix0o wrote:Ja ogólnie od lipca zaczęłam brać Ovarin, moja siostra która jest położną mi go poleciła i nie wiem czy miał on jakikolwiek wpływ na to, że udało się w tym cyklu, ale jak coś to podpowiadam 😀 Z tym, że u mnie problemem nie jest samo zajście w ciążę, ale jej utrzymanie
Robiłaś już jakąś pogłębioną diagnostykę? U mnie po drugim poronieniu poszłam do Kliniki Leczenia Niepłodności i skierowali mnie od razu do Hematologa żeby wykluczyć lub potwierdzić trombofilię. To był strzał w 10tkę. Mój ginekolog mówi, że ma z 12 takich jak ja teraz pod opiekąTo jest częstsze niż przypuszczamy.
A pingwinka bardzo polecamMiałam podobne problemy przed zakupem
Mąż kochany i bez kompleksów przez "zabawkę" (oj, kompleksów to on zupełnie mieć nie musi ;P). Teraz mamy zakaz przytulania przez zwiększoną możliwość krwawień to też się bardzo przydaje
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
15.05.25 - pierwsze USG 7(6+1) - mamy 0,41cm i ❤️
26.05.25 - USG (7+4) - 1,40cm i ❤️ (tętno 150)
05.06.25 - USG (9+1) 2,35cm i ❤️
23.06.25 - USG (11+5) 5,33cm i ♥️
24.06.25 - NIFTY PRO - zdrowa dziewczynka 🩷
30.06.25 - USG (12+5) 5,93cm i ♥️
24.07.25 - USG (16+4) 14cm i ♥️
21.08.25 - USG 🤞🤞🤞
01.09.25 - połówkowe 🤞🤞🤞
-
Cześć dziewczyny, witałam się kiedyś na wątku chyba majowym o ile dobrze pamiętam, później w związku z natłokiem obowiązków znowu nie korzystałam z forum ale teraz podczytuję Was od początku wątku
Gratulacje dla wszystkich z Was które ujrzały dwie kreseczki w sierpniu, trzymam mocno kciuki
Coś mnie podkusiło żeby w tym miesiącu kupić owulaki choć nie robię tego często, zazwyczaj owulacja jak w zegarku 13dc, wczoraj był 14 dc i bladzioch totalny na teście, pomyślałam że nie wyłapałam piku bo robiłam te testy o różnych porach, nie pilnowałam tego. I dzisiaj robię ostatniego (15dc) już tak żeby wyrzucić opakowanie a tu pozytyw.... Podziałane było w 12dc i 14dc, teraz już nie będzie jak bo mąż wyjeżdża. Jest szansa że coś z tego będzie skoro ostatni raz było działane rano dzień przed pozytywnym owulakiem? Po prawie roku starań jestem zmęczona tym obliczaniem i zastanawianiem się czy nie za mało, co jak i kiedy, też tak macie?Iskierka2006 lubi tę wiadomość
Starania na luzie od: 01.2024 💞
Świadome starania od: 09.2024 🤞 -
Pogubiona wrote:Robiłaś już jakąś pogłębioną diagnostykę? U mnie po drugim poronieniu poszłam do Kliniki Leczenia Niepłodności i skierowali mnie od razu do Hematologa żeby wykluczyć lub potwierdzić trombofilię. To był strzał w 10tkę. Mój ginekolog mówi, że ma z 12 takich jak ja teraz pod opieką
To jest częstsze niż przypuszczamy.
Jakie leczenie miałaś wdrożone? Wyszło mi to samo co u Ciebie w stopce ☺️
Ale ten leci, u Ciebie już 18 tydzień! ✨
Pogubiona lubi tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
•aktualnie wakacyjna przerwa🍆•
ale i tak team #rodzew2026✨🍓🍓