W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
Kitkat wrote:Krew oddana, teraz czekam. Pani w przychodni ucieszona (chodzimy tam od urodzenia pierworodnej), ale ja za to poczułam lekką presję 🫣 bo co jak nic z tego nie wyjdzie? Na testach były bladziochy...
Trzymam kciuki! Dzisiaj się wszystkiego dowiecie ❤️Kitkat lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 31.07💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Sanprobi IBS, Laktoferyna -
Kitkat wrote:Krew oddana, teraz czekam. Pani w przychodni ucieszona (chodzimy tam od urodzenia pierworodnej), ale ja za to poczułam lekką presję 🫣 bo co jak nic z tego nie wyjdzie? Na testach były bladziochy...
Miałam ostatnio podobnie, pobierała mi jeszcze krew położona, która przychodziła do mojej młodszej córki i jeszcze rzuciła "to może teraz chłopak". Pobierałam z dziewczynami, dobrze, że nie skumały o co chodzi 😅 ale no potem miałam zjazd jak przyszedł wynik i wyszło, że biochem, ale tez taka presję podczas badania czułam i nadzieję, że to dobry znak. -
Niki29 wrote:Dziś u mnie 27 DC i biel vizira, owulacji nie miałam potwierdzonej na USG więc nie wiem kiedy dokładnie mogłam mieć, ostatni cykl miałam 30 dni, a poprzednie 27 dni, choć kiedyś miałam książkowo 28 dni - myślicie że jest jeszcze szansa i kiedy najlepiej powtórzyć test?
Niki29 lubi tę wiadomość
-
Hej! super tytuł wątku 😍⭐ powodzenia Kiki w nowej roli 😊 ja poproszę o wpisanie jako wolnego strzelca. Nie wiem jak to będzie z obecnym cyklem.
kikix0o lubi tę wiadomość
👩🏼29 | 👨🏼 31
odstawienie tabletek anty 11.2023
starania od 03.2024 😓
👩🏼:
WZJG od 2017r.
TSH ☑️
Glukoza ☑️
Insulina ⬆️
Prolaktyna ☑️
Progesteron ⬇️
Owulacja potwierdzona na USG -
Ounai wrote:Ja wyslalam meza po test ciazowy a on mpwo ze nie pojdzie do naszej apteki. To mu mowie ze przrciez to tylko swiadczy o tym, ze uprawiamy sex, niekoniecznie ze sie staramy. Ale sie chlop zestresowal i pojechal do marketu
No jakbym o moim czytała.. mój pojechał ostatnio do Rossmanna na samoobsługowa kasę 🫣🤣Ounai, kikix0o lubią tę wiadomość
30♀️ PCOS, IO
35♂️
Czas zostać mamą po raz trzeci- 2cs
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
Również mam nadzieję że w moje urodziny zrobiliśmy sobie prezent na maj 🐣 tego dnia byłam na usg i gin mówił że mam ładne endometrium trójdzielne i pecherzyk z prawego jajnika prawie 19mm 😆 dzień później chyba była owulacja i afirmuje że się udało bo 4 dni z rzędu się 🫛 jak nigdy 😅
Powodzenia nam wszystkim, zarażajmy się 🦠 i niech bociany nam w maju zsylaja 👶 🎁⭐️Ananabanana, ferrytynka25, ŚWIEŻYNKA97, kleopatr4, Luna11, kikix0o lubią tę wiadomość
-
Śmiejecie się z chłopów, ale ja też tak mam z testami 🤣 ostatnio nie kupiłam, bo baba stała i układała coś obok 🤣 30 na karku, a ja nadal jak nastolatka boje się, że ktoś zobaczy 🤣 i zawsze na samoobsługowej kupuje, natomiast mój mąż nie ma problemu, on też jest zdania, albo nawet dumny, że to oznaka, że mamy udane pożycie 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 09:40
ŚWIEŻYNKA97, kleopatr4, Luna11, Default.owa, kikix0o, malrzrz, Lucy321 lubią tę wiadomość
-
Hej 🙋🏻♀️
Czytam to forum od dłuższego czasu, wątek lipcowy śledziłam prawie w całości i w końcu postanowiłam do Was dołączyć.
To mój 4 cs, od początku lecimy ze stymulacją owulacji, bo ze względu na PCOS nie mam swoich
Jestem już po owulacji, w tym cyklu urosły 2 pęcherzyki, zbadałam progesteron 5 dni po zastrzyku Ovitrelle (zalecenie lekarza) i wyszedł 18,76.
Proszę o wpisanie na testowanie 8.08, choć pewnie zacznę dużo wcześniej 😅kleopatr4, Luna11, kikix0o, Bubu04 lubią tę wiadomość
⭐️ 4 cs
⭐️ aromek + Ovitrelle
⭐️ PCOS
⭐️ nasienie ok -
cukrzyk1991 wrote:Wystarczający
Odpowiem jednym słowem niczym prawdziwy lekarz
A tak na serio, prog 15 7-9dpo to bardzo dobry wynik. Serio. Jeśli ciąża będzie prawidłowa to on prawdopodobnie wzrośnie. A niektóre laski widziałam, ze potrafią mieć proga rzędu 15-20 nawet i w ciązy.
🥰 jest to bardzo pokrzepiające. Juz przebieram nogami na testowanie, ale nie chce za szybko.
Ale 15-20 w ciazy na początku czy w późniejszym przebiegu ciąży?💁♀️30 💁♂️31 🐈🐈⬛
× niedoczynność tarczycy
💊Letrox 75
Cykle- 27-34 -
krolik wrote:Śmiejecie się z chłopów, ale ja też tak mam z testami 🤣 ostatnio nie kupiłam, bo baba stała i układała coś obok 🤣 30 na karku, a ja nadal jak nastolatka boje się, że ktoś zobaczy 🤣 i zawsze na samoobsługowej kupuje, natomiast mój mąż nie ma problemu, on też jest zdania, albo nawet dumny, że to oznaka, że mamy udane pożycie 😅
Ja też zawsze na samoobsługowej i patrze czy nikogo nie ma obok jak je biorę z półki 🤣Niki29, kleopatr4, Luna11, Default.owa, kikix0o, MoniaB lubią tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
/ wczesne owulacje
07/25 cb 💔 -
Ja też testy ciążowe raczej wolę kupić na samoobsługowej albo w ogóle w Internecie 🫣 strasznie to dziecinne no ale jakoś jest to dla mnie bardzo intymne. Prezerwatywy wcześniej zresztą tak samo 😅
Ale jeszcze w Warszawie nie mam jakichś wielkich oporów, żeby w ogóle kupić, mimo że przecież mogłabym na kogoś znajomego wpaść. Ale w moim rodzinnym miasteczku to nie ma szans, nawet na samoobsługowej 😆 a przecież już tu nie mieszkam 10 lat i chyba nikt nie byłby zainteresowany. Dlatego czekam do poniedziałku z testem, co i tak ma zalety bo 12 dpo jest większe prawdopodobieństwo że coś będzie widaćŚWIEŻYNKA97, kleopatr4, kikix0o, MoniaB lubią tę wiadomość
29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112), dłuższe cykle
4 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez, wit. B6, melatonina
30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml -
Co do progresteronu ja w pierwszej ciąży badałam jeszcze nie widząc że jestem w ciazy w 7 dpo miałam ok 19. Potem jeszcze kilka razy w odstępach tak jak betę I było ok 23 potem 22. Nie miałam podawanego progresteronu, nie plamiłam i więcej lekarz nie kazał badac. Urodziłam zdrową córeczkę. Także to też zależy od wcześniejszych doświadczeń. Jak zdarzyly się poronienia (u mnie nie było) to pewnie dąży się do wyższych wartosci.
Ananabanana lubi tę wiadomość
👩39 l. 🧔♂️40 l.
👶 Wrzesień 2024 córeczka ( udało się w 2 cs )
Starania o drugie dziecko 🤞👶 zaczynamy 4 cs -
Ananabanana wrote:🥰 jest to bardzo pokrzepiające. Juz przebieram nogami na testowanie, ale nie chce za szybko.
Ale 15-20 w ciazy na początku czy w późniejszym przebiegu ciąży?
No taki - 4 tydzień. Czasem 5. Potem nie śledziłam dalejAnanabanana lubi tę wiadomość
✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️Przed nami 14cs
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ⬜️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
Jeśli chodzi o testy to ja nie mam problemu z kupowaniem o ile chce kupić 1 czy 2 góra 3 szt. A wiadomo że zazwyczaj chce mieć zapas, więc wtedy też się czuje nieswojo i wybieram internet. Mnie raczej ilość wprawia w zakłopotanie 😂
kleopatr4 lubi tę wiadomość
👩39 l. 🧔♂️40 l.
Ja z kupowaniem testu w rossmanie miałam tak, że wpadam i od razu lecę do półki i juz mialam kucać a tu koleżanka z pracy "ooo cześć!" 🙈 rzuciłam tylko szybkie hej, przesunelam się na soczewki kontaktowe i udawałam szukanie soczewek 😅 niestety u mnie w pracy muszę trzymać to w tajemnicy, już na ślubie 3 miesiące temu podobno prezes z kierownikiem zartowali, że pewnie zaraz ucieknę na l4 ciążowe 🙃
Remedios, kikix0o, MoniaB lubią tę wiadomość
-
Co do progresteronu to jeszcze na jednym wątku czytałam że dziewczyny miały 7-8 w 7dpo i później wystrzelił w górę także organizm sobie radzi o ile wszystko inne jest ok. I wiedząc że się ma niski można te szybko iść na wizyte i się wspomoc lekami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 09:54
Ananabanana lubi tę wiadomość
👩39 l. 🧔♂️40 l.
Kitkat wrote:Ja też zawsze na samoobsługowej i patrze czy nikogo nie ma obok jak je biorę z półki 🤣
Kitkat lubi tę wiadomość
👩32 lata
🧔♂️31 lata
starania od 06.2024
👩 potwierdzone w 03.2025 Hashimoto -> Euthyrox75
🧔♂️ 01.2025 badanie nasienia ✅️ -
Kitkat wrote:Ja też zawsze na samoobsługowej i patrze czy nikogo nie ma obok jak je biorę z półki 🤣
Ja to samo! Kiedy masz prawie trzydzieści lat, starasz się o dziecko, ale wciąż wstydzisz się nastoletniej ciąży😂 A tak serio, to ostatnio spotkałam przy TEJ półce znajomą ze szkoły, więc wzięłam jakiś pierwszy lepszy suplement do ręki, żeby nie wzbudzać podjerzeń i ewentualnej dyskusji 🙄😅 Natomiast większy hit miał miejsce, gdy wchodziłam do Rossmana - mijała mnie grupka trzech dziewczyn i chłopaka, na moje oko 14-15 lat - jedna z nich dumnie na wierzchu trzymała w ręce test ciążowy z Pinka👀
Roma95, Kitkat, kleopatr4, kikix0o lubią tę wiadomość
👩 28 👨 30 🐶8
13CS ✨👶
Odstawienie AH - wrzesień 2023 r.
Suple💊
• ☀️ Witamina D, 🛡️ Cynk & Selen
• NAC i Ubiquinol 🛡️
• Szelazo SR + Laktoferyna 🛡️
•Omega 3+ DHA🛡️
•Actifolin+ Metylo B12🛡️
Hormony w normie ✅
Niska Ferrytyna (2023 19🔻--> 2025 42💪)
Owulacje potwierdzone monitoringiem ✅
– Endometrium 7-8 mm w czasie owulacji , płodny śluz, szczyt LH w 13/14 DC
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 💥
Lipiec 2025 - Torbiel krwotoczna ciałka żółtego
Cytologia – w normie 💪 ✅
🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina ja + mąż👩👨)✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%
2023 - zapalenie żołądka i dwunastnicy. Helicobacter.⚠️
2025 Gastroskopia i Kolonoskopia OK ✅💪
💊Ten FertilON
Ubiquinol, NAC -
Truskawkowykompot wrote:Ja bym czekała do 30 dnia na okres i testować 31, ale ja to raczej z tych cierpliwych 😃
Ja to raczej z tych niecierpliwych - zawsze sobie obiecuję że poczekam do 28 dnia cyklu, przyzwyczajenie jak kiedyś miałam taką długość cykli a wychodzi jak zawsze, ale tak jak piszesz chyba też tak zrobię żeby się nie załamywać po negatywnym teście