X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
Odpowiedz

W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷

Oceń ten wątek:
  • Kameleon Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do progesteronu, rok temu miałam na poziomie ok 50 w 7 dpo. Myślałam że coś nie tak jest że mam tak wysoki i może przez to się nie udaje zajść. 😂Poszłam do ginekolog z takim wynikiem a ona że powinnam się cieszyć z tak wysokiego proga i nie jedna kobieta by mi zazdrościła…

👩32 lata
    🧔‍♂️31 lata
    starania od 06.2024
    👩 potwierdzone w 03.2025 Hashimoto -> Euthyrox75
    🧔‍♂️ 01.2025 badanie nasienia ✅️
  • Niki29 Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o zapisanie mnie na 05.08 😊 11.08 urodziny więc liczę na wcześniejszy prezent w postaci dwóch kreseczek

• Promyczek39 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do testow to ja kupuje na stronie apteczkadziecka.pl. ceny w sumie ok bo za 5 płytkowych i 5 strumieniowych pink tych czułość 10 jest 39 zł. To jest chyba dobra cena w porównaniu do rossmana. Jakby co to nie reklama po prostu tam znalazłam najtaniej. Chyba że macie inne polecane to poproszę 😊
    Oczywiście jak ktoś jest w stanie wyczekać do miesiaczki to wystarczy jeden test, ale ja zawsze testuje szybciej choć chciałabym mieć tę cierpliwość i poczekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 10:17

ferrytynka25, Kitkat lubią tę wiadomość

👩39 l. 🧔‍♂️40 l.

👶 Wrzesień 2024 córeczka ( udało się w 2 cs )

Starania o drugie dziecko 🤞👶 zaczynamy 4 cs
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja starając sie o drugą ciążę wydałam tyle kasy na testy ciążowe że już pozniej po cichaczu testowałam przed mężem, zamawiałam oczywiście hurtowo z allegro. Nie wspomniając juz o tych emocjach jakie przy tym towarzyszyły. Powiedzialam sobie że przy tej trzeciej ciąży (ostatniej) nie bede sobie tego robić. Dlatego.... wolę tych testów po prostu nie mieć w domu i kupić w momencie jak bedzie pora jeden ew. dwa dla pewności 🤪🤣

W sumie... mąż ostatnio kupił właśnie dwa więc pewnie mając już to w domu sikne szybciej... a kupił bo spóźniała sie @. Tak to póki co udawało sie bez testowania wytrzymać ale miesiączkę o dziwo od ponad roku mam jak w zegarku. Przy moim PCOS jestem nieco w szoku... moje cykle są w miarę krótkie bo trwają 32 dni a wcześniej przy staraniach o drugie dziecko zawsze to była niewiadoma kiedy przychodziła. Czasami zjawiała sie w 42dc i te starania były wtedy bardzo męczące.

Promyczek39, kleopatr4, kikix0o lubią tę wiadomość

30♀️ PCOS, IO
    35♂️
    Czas zostać mamą po raz trzeci- 2cs

A👧 10.10.2018
    J👧🏼 29.04.2021
  • Klaudia Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Miewacie plamienia po cytologii? Albo lekki bol brzucha? Takie cmienie?

Nie nic mnie nie boli i plamienien tez brak ale pewnie to zależy od lekarza.

👩30 - 34 👨‍🦱
    Starania od styczeń 2024 ❤️ 25dc

Pod kontrolą lekarza styczen 2025🩺

Prolaktyna, tsh ok (marzec 2025) 🗒️

08.05.25 histeroskopia (polip) 😷

Od lipca 25 stymulacja aromek+utrogestan (2/3 cykl)

05.08.2025 - 🩸
  • Promyczek39 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Ja starając sie o drugą ciążę wydałam tyle kasy na testy ciążowe że już pozniej po cichaczu testowałam przed mężem, zamawiałam oczywiście hurtowo z allegro. Nie wspomniając juz o tych emocjach jakie przy tym towarzyszyły. Powiedzialam sobie że przy tej trzeciej ciąży (ostatniej) nie bede sobie tego robić. Dlatego.... wolę tych testów po prostu nie mieć w domu i kupić w momencie jak bedzie pora jeden ew. dwa dla pewności 🤪🤣

W sumie... mąż ostatnio kupił właśnie dwa więc pewnie mając już to w domu sikne szybciej... a kupił bo spóźniała sie @. Tak to póki co udawało sie bez testowania wytrzymać ale miesiączkę o dziwo od ponad roku mam jak w zegarku. Przy moim PCOS jestem nieco w szoku... moje cykle są w miarę krótkie bo trwają 32 dni a wcześniej przy staraniach o drugie dziecko zawsze to była niewiadoma kiedy przychodziła. Czasami zjawiała sie w 42dc i te starania były wtedy bardzo męczące.
    To podziwiam, ja jak nie mam w domu to przy okazji spaceru z córką Rossmana zahaczę 🤭

👩39 l. 🧔‍♂️40 l.

👶 Wrzesień 2024 córeczka ( udało się w 2 cs )

Starania o drugie dziecko 🤞👶 zaczynamy 4 cs
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992, strasznie mi przykro z powodu biochema😔
    Remedios, wykres trójfazowy? Przybliżysz temat? Ale wiesz… choroba to może być dobry znak🙊

#2026jestmój

Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle, co suplementować?)

#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Witam się w sierpniu!!! Witajcie kolejne nowe osoby!🌻🌻🌻

Dzisiaj miałam erotyczny sen… oczywiście z udziałem męża, którego usidliłam przed pracą😅
    Ten się śmiał, że 1 dzień miesiąca (umówiliśmy się ze przykładamy się od sierpnia) i nie próżnuje. Ale samo tak wyszło!!! Hahaha
    Na wykresie śmiało zaznaczyłam w objawach „wzrost libido”, co jest raczej niespodziewane jak na 6dc.
    Mimo wszystko proszę wpisać mnie na testowanie 27.08!
    W trakcie się to zweryfikuje, ale wtedy najwcześniej coś mogłoby być.

Mam na ten miesiąc konkretny plan i nie ma wymówek upsss🤪🤪
    Wyliczyłam sobie w ciemno ovu 15-19 sierpnia. Tempki ani testów nie będzie, zaufam intuicji.
    Na pokładzie mały brzdąc więc trzeba sobie ustalać harmonogram serduszkowania. Ja kp, więc z libido loteria, dlatego wolę sobie zostawić czułości na „przystępne dni”.
    Właśnie pyrka mi bulion płodności - pół żartem pół serio piłam cały tydzień po ovu w szczęśliwym cyklu!

Pomyślności!

Ej jak zaczęłam to pisać nadrabiając to wątek miał 5 stron;) a teraz 8 jak wklejam tekst z notatnika😜 szalejecie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 12:12

Kociara_96, Luna11, kikix0o, Sylwia_G-K lubią tę wiadomość

#2026jestmój

Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle, co suplementować?)

• Ananabanana Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako 30latka dalej sie chowam jak kupuje testy, wiec super, że nie jestem sama 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 11:56

Kitkat, kleopatr4, kikix0o, malrzrz lubią tę wiadomość

💁‍♀️30 💁‍♂️31 🐈🐈‍⬛

× niedoczynność tarczycy
    💊Letrox 75

Cykle- 27-34
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulion płodności mnie zaintrygował. Trochę czasu na tym forum spędziłam już przy wcześniejszych staraniach o drugie dziecko ale o tym słysze pierwszy raz. Aż musiałam to wygooglować, smacznego bulionu życze 😀🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 11:59

kleopatr4 lubi tę wiadomość

30♀️ PCOS, IO
    35♂️
    Czas zostać mamą po raz trzeci- 2cs

A👧 10.10.2018
    J👧🏼 29.04.2021
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja po wizycie u ginekologa. Mam torbiel endometrialną i endometriozę -,- Jeszcze powiedziała że to niezwykłe że udało mi się w ogóle zajść w ciążę … Pani lekarz bardzo fajna i dokładna. Przebadała mnie dokładnie i długooo. Wynik cytologii za miesiąc. Poleciła mi program gdzie badają kobiety z endometriozą w mojej okolicy (Rzeszów). No i lada chwila będę mieć owulację😀 więc dzisiaj i jutro będę działać 😂 za około 2 tygodnie będę testować ⏸️

👩🏼28👨🏽27
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - sn na świat przyszła Sara🥰

age.png
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie doświadczenie z Alabem? Dostałam dwa kody kreskowe i o ile ten pierwszy działa- pokazuje mi listę badań i jest komunikat, że są w realizacji - o tyle te drugie, które robiłam prywatnie czyli beta i progesteron maja inny kod i jak go wpisuje to mam komunikat, że jest błędny... 🫣

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
    / wczesne owulacje

07/25 cb 💔
  • paaaaulawu Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊
    To mój 8 cykl starań o maluszka, jednego gagatka w domu już mam ale czekamy z niecierpliwością na drugiego ❤️
    To mój pierwszy cykl stymulowany lametta, w poniedziałek kolejna wizyta nieplodnosciowa, oby była lepsza od poprzedniej 🙌🏻
    Testować będę 22.08, trzymać kciuki aby jak najwięcej 2 kresek pojawiło się w sierpniu ❤️

Kitkat, kleopatr4 lubią tę wiadomość

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma95 wrote:
    niestety u mnie w pracy muszę trzymać to w tajemnicy, już na ślubie 3 miesiące temu podobno prezes z kierownikiem zartowali, że pewnie zaraz ucieknę na l4 ciążowe 🙃
    Oj miałam podobnie, tylko że za moimi plecami tak spiskowaly babeczki. Że młoda to zaraz zajdzie… i zaszłam, ale pracowałam do końca 2 trymestru

Roma95 lubi tę wiadomość

#2026jestmój

• MoniaB Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć w nowym wątku! Poproszę o wpisanie jako wolny strzelec. Teraz mam owulację i staramy się naturalnie, a za ok. 2 tygodnie wizyta kwalifikacyjna do invitro. Niech nam się ziści! ✨✨✨✨✨

Aaa. I kupiłam niedawno suplementów za tysiaka dla siebie i męża, więc łykamy łykamy! 💛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 12:13

kleopatr4, kikix0o lubią tę wiadomość

38💃💛🏃40

17 cs

🍒 od 11.2022 - bez żadnej antykoncepcji
    🍒 od 04.2024 - starania staranne
    🍒 od 07.2024 - pod opieką gin od płodności
    🍒 9 x cykle stymulowane + monitoring
    🍒 2 x IUI
    🍒 od 08.2025 - start procesu IVF 👣

AMH dobre 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność super 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Inne wyniki moje i męża też ok 😇
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Bulion płodności mnie zaintrygował. Trochę czasu na tym forum spędziłam już przy wcześniejszych staraniach o drugie dziecko ale o tym słysze pierwszy raz. Aż musiałam to wygooglować, smacznego bulionu życze 😀🤪
    To jest magia poważnie. Małżonek gotuje 10-16 godzin mmm pyszności

Monia, a ty jak czujesz? Miewałaś bolesne miesiączki i inne objawy?

Martt95, MoniaB lubią tę wiadomość

#2026jestmój

• MoniaB Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ostatnio z mężem tak się czujemy starooo. Ogólnie wiek 38-40 to świetny etap w życiu. Jakbyśmy mieli kilkuletnie dzieci to czułabym się świetnie. Ale przy staraniach to jest średnio. Tak nam ciężko zajść, że czuć że organizm już nie ten. Czat gpt też mówi, że w tym wieku to już szanse nizsze i naturalnie i inseminacją i w invitro. Lekarze też mówią nam "no w tym wieku to już trzeba się z tym liczyć..", "jak na Wasz wiek to i tak świetne wyniki" itp. To jest takie postarzające psychicznie. Gdyby nie starania czułabym się młoda, ale teraz to mam lekki kryzys wieku średniego. Ja wiem, że to moja odpowiedzialność w największym stopniu, że takie mam życie i zaczęłam się starać po 35 rż i że prawa natury to prawa natury. Ale jakoś tak ten brak dzieci, niemożność zajścia czują, uciekający czas sprawiają że czuję się starzej. Mój mąż też ostatnio mówił, że to co mówią lekarze sprawiło, że poczuł się staro. No ale taki fakt, świeżynki nie jesteśmy 😅

38💃💛🏃40

17 cs

🍒 od 11.2022 - bez żadnej antykoncepcji
    🍒 od 04.2024 - starania staranne
    🍒 od 07.2024 - pod opieką gin od płodności
    🍒 9 x cykle stymulowane + monitoring
    🍒 2 x IUI
    🍒 od 08.2025 - start procesu IVF 👣

AMH dobre 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność super 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Inne wyniki moje i męża też ok 😇
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    To jest magia poważnie. Małżonek gotuje 10-16 godzin mmm pyszności

Monia, a ty jak czujesz? Miewałaś bolesne miesiączki i inne objawy?
    Miesiączek nie miałam bolesnych ale za to bardzo bardzo obfite. Chyba nie miałam innych objawów 🤔 to jest drugi ginekolog który mi powiedział to samo

👩🏼28👨🏽27
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - sn na świat przyszła Sara🥰

age.png
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki powodzenia jako prowadząca!🫶🏼

Niech sierpień będzie dla Was tym udanym miesiącem a spadające gwiazdy przyniosą upragnione marzenie🌠⭐

Może wakacyjny luz przyniesie dobre efekty, oby głowy odpoczęły, ciała się zrelaksowały i produkowały piękne jajeczka 😁Kopniak na szczęście i trzymam za Was wszystkie kciuki❤️

Roznoszę wiruski, łapcie i częstujcie się🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

AnMiPe, Ananabanana, cukrzyk1991, kikix0o, kleopatr4, Deyansu, malrzrz, Milunia, ŚWIEŻYNKA97, Bubu04, catmole1 lubią tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.
    10.2024 biochem 💔

13 cs 🤞🏼 kwiecień
    21.04 ⏸️ ❤️
    23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
    25.04 1479 mlU/ml
    07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
    29.05 2,6 cm do kochania 🥰
    18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
    16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
    Połówkowe 13.08

preg.png
  • Astraa Nowa

Wysłany: 1 sierpnia, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Hej dziewczyny, ja po wizycie u ginekologa. Mam torbiel endometrialną i endometriozę -,- Jeszcze powiedziała że to niezwykłe że udało mi się w ogóle zajść w ciążę … Pani lekarz bardzo fajna i dokładna. Przebadała mnie dokładnie i długooo. Wynik cytologii za miesiąc. Poleciła mi program gdzie badają kobiety z endometriozą w mojej okolicy (Rzeszów). No i lada chwila będę mieć owulację😀 więc dzisiaj i jutro będę działać 😂 za około 2 tygodnie będę testować ⏸️

Przepraszam, że tak Wam wbijam w wątek. Ale czy mogłabyś mi napisać tutaj lub na priv nazwisko tej Pani doktor. Szukam właśnie dobrego ginekologa w Rzeszowie lub okolicach 😊

🙎🏻‍♀️96’ 🧔🏻‍♂️91’

Starania od 05.2025

🆘 IO, PCOS
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ