W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Lexia wrote:Duphaston bierze się PO owulacji, potwierdzonej wykresem lub monitoringiem. Branie go od jakiegoś wyimaginowanego dnia cyklu jest bez sensu, bo owulacja w każdym cyklu może być w innym dc. Jak potwierdzisz owu skokiem temp i wyższą temperaturą przez kolejne 2 dni po skoku, to wtedy można brać duphaston. W inny sposób możesz owu przyblokować i tyle.
I tak właśnie chyba zrobię. Może już w przyszłym cyklu owulacja byłaby wcześniej i wtedy by się to zgadzało, ale teraz zaczekam do owulacji, bo szkoda mi tego cyklu. 😕
Dzięki dziewczyny!Lexia lubi tę wiadomość
👩💼 30 lat
💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
11.2022 - 🩵👶
01.2024 początek starań o 2 👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍 -
Koteczka82 wrote:Hej dziewczyny dziękuję za wsparcie. Badanie pobrane wyniki dzisiaj po 17 dam znać. Trzymajcie kciuki...
Mocne kciuki ✊🏼✊🏼✊🏼Blond27, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
Ja też jak mogę to poproszę pół kciuka wieczorem. O 18:45 mam monitoring. Powiem Wam, że się stresuje jak przed pierwszą wizytą albo i gorzej. W ogóle to myślę, czy nie odwołać wizyty i nie zdać się jeszcze w tym cyklu na los. Właśnie posprzeczałam się z mężem i jakoś tak nie widzę sensu w tych staraniach. I szczerze, coraz częściej myślę czy to dobry czas na 3 maleństwo..
Jest mi głupio, że tak Wam tu znowu smucę😔 Niech ten styczeń się już kończy bo wykończył mnie już psychicznie. Oby cały rok taki nie był 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2022, 11:34
Lolka997, Marchewka, stara Staraczka, Aneta2506, Pani Miśka, Okinny, Domi_naturelover, pluto_nova, Agata97, Olo323, Pani Ciasio lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny...zaczęłam plamić. dzwoniłam do swojego gin na recepcję, ale dziś nie przyjmuje doradzono mi jechać na SOR... strasznie się boję i nie mogę na niczym skupić nie wiem, może ten SOR to jednak przesada... może wystarczyłby "zwykły" inny gin. Mam abo w medicoverze, ale tam raczej o lekarzach marne opinie - do tych, co by mieli wolne terminy. I sama nie wiem:( strasznie się czuję zagubiona w tym wszystkim
-
MałaStokrotka wrote:Dziewczyny...zaczęłam plamić. dzwoniłam do swojego gin na recepcję, ale dziś nie przyjmuje doradzono mi jechać na SOR... strasznie się boję i nie mogę na niczym skupić nie wiem, może ten SOR to jednak przesada... może wystarczyłby "zwykły" inny gin. Mam abo w medicoverze, ale tam raczej o lekarzach marne opinie - do tych, co by mieli wolne terminy. I sama nie wiem:( strasznie się czuję zagubiona w tym wszystkim
Jeśli masz jakieś obawy, które Cię niepokoją, to zawsze najważniejsze jest zdrowie. Nie obawiaj się opinii innych, że mogą uznać, to za przesadę. Ważne, żebyś nie żałowała niczego. Przynajmniej nie będziesz się martwić,a stres bardzo wpływa na zdrowie. Trzymaj się i dawaj znaćOlo323 lubi tę wiadomość
-
MałaStokrotka byłam w podobnej sytuacji w listopadzie. Na dodatek byłam w pracy jak zaczęłam plamić. Wyszłam z niej i umówiłam się do ginekologa - w planach miałam zamiar zrobić betę ale niestety nie miałam już otwartego labo. U mnie niestety skończyło się smutno i cb w listopadzie. Ale u Ciebie jest nadzieja. Jeżeli masz możliwość to dzwoń do jakiegoś gin, nie patrz na opinie innych, Twoje zdrowie jest najważniejsze a stres nie jest wskazany. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie wszystko skończyło się dobrze ✊🏼✊🏼🍀🍀
-
Koteczka82 wrote:Wyniki powinny być w ciągu jednego dnia roboczego więc albo będą jutro po południu albo w piątek... Dobrze że mam dużo pracy w pracy i remont w mieszkaniu może jakoś dam radę dotrwać do wyników... Chyba się boję 😢
Koteczka82, Olo323 lubią tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Małastokrotka udaj się do jakiegoś ginekologa,który ma dziś wolny termin...lepiej sprawdzić niż masz się stresować ✊❤️
Millix kciuki zaciśnięte ✊❤️ mam nadzieję, że dzisiejsza kłótnia z Mężem to błahostka i szybko się pogodzicie😘💋
Jeżeli pragniesz mieć jeszcze jedne malenstwo w domu to tak naprawdę nigdy nie będzie dobrego czasu by mieć kolejne,bo zawsze coś wypadnie. Mam nadzieję, że to tylko takie jednodniowe wątpliwości Cię złapały. Przytulam Cię Mocno 😘❤️Milixx, Marchewka lubią tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Koteczka82 trzymam nawet całe dwa kciuki 😀
Milixx idź na tą wizytę, zobaczysz co się dzieje a nad resztą zastanowisz się później
Mała stokrotka nie ma co się zamartwiać, szukaj jakiegoś lekarza. Nie patrz na opinie, USG myślę że każdy zrobi i oceni sytuację.Blond27, Milixx, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Millix Koteczka kciuki !
Domi, przykro mi z powodu takiej diagnozy. Popieram decyzję o konsultacji z kimś innym i trzymam za Was kciuki
Mała stokrotka, jedź na IP. Może potrzebujesz proga.
U mnie lekki spadek temperatury, może przed owu. Mój organizm wariuje generalnie. Dziś zrobię wieczorem test owu i zobaczymy.Milixx, Koteczka82, Marchewka lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Kochane, umówiłam się na wieczór. Nie ma zbyt przychylnych opinii, ale macie rację, zrobienie USG nie powinno być problemem. Jakby było.. to wtedy chyba prosto pocisnę na SOR. Dziękuję Wam :*
Milixx wszystko będzie dobrze, monitoring nie taki straszny. Ja sama z tych, co do lekarza w totalnej ostatecznosci - na monitoringu bywałam co 3-4 dni... głowa do góry, będzie dobrze ❤Milixx, Ely, Marchewka, Olo323 lubią tę wiadomość
-
MałaStokrotka wrote:Dziękuję Kochane, umówiłam się na wieczór. Nie ma zbyt przychylnych opinii, ale macie rację, zrobienie USG nie powinno być problemem. Jakby było.. to wtedy chyba prosto pocisnę na SOR. Dziękuję Wam :*
Milixx wszystko będzie dobrze, monitoring nie taki straszny. Ja sama z tych, co do lekarza w totalnej ostatecznosci - na monitoringu bywałam co 3-4 dni... głowa do góry, będzie dobrze ❤ -
Beata 123 też czekam. Nie lubię, bo sama się nakręcam, a i tak nie przyspieszę. Mierzyłam temperaturę, tylko ostatnio ciężko mi się zmobilizować do budzenia o jednej porze, jak np mam na później czy jest weekend.
Powiedzcie mi czy sam progesteron w 21 dc jest jednoznacznym wskaźnikiem potwierdzającym owulacje, czy może być w "normie" mimo braku owulacji? /Zakładając, że cykle są regularne i zachodzi krwawienie./ -
nick nieaktualnyZamieszana93 wrote:Dziewczyny, byłam wczoraj u gina i przepisał mi Duphaston od 16 dnia cyklu, bo mam ostatnio bardzo długie i nieregularne cykle, ale doczytałam później w domu o możliwości wstrzymywania owulacji przez Dupka. Tymczasem jestem niemal pewna, że moja owulacja będzie później niż 16 dnia cyklu i nie wiem czy tego Dupka brać... Czy któraś ma jakieś doświadczenie w tym temacie?
Gin wie, że się staramy i wiedział, że mam 11 dzień cyklu i sam stwierdził, że jajniki są owulacyjne, ale tutaj do owulacji to jeszcze trochę czekania, bo faktycznie widać na USG, że u mnie faza owulacyjna jest bardziej opóźniona niż można by się spodziewać po 11 dniu cyklu. 😕
Oto cytat z Indeksu Leków wydanego przez Medycyne Praktyczną (który jest bazą informacji o wszystkich lekach dostępnych na polskim rynku)- co pisze o Duphastonie: DUPHASTON czyli Dydrogesteron: "Progestagen otrzymyway syntetycznie, wykazujący wielokierunkowe działanie podobne do naturalnego progesteronu. Działa 10-30 razy silniej niz podawany doustnie progesteron (czyli popularna luteina- moja własna uwaga)). Nie wywołuje efektów androgenizacji i wirylizacji, nie hamuje owulacji i nie zwiększa podstawowej temperatury ciała. Wchłania sie szybko po podaniu doustnie, szybko osiaga stężenie lecznicze w surowicy. Ulega biotransformacji w wątrobie i jest całkowicie wydalany przez nerki w ciagu 10h"
Także dupek nie hamuje owulacji
Zamieszana93, Marchewka lubią tę wiadomość
-
Marchewka wrote:Milxx o Koteczka trzymam kciuki.
Zmieszana... No nie pomógł ten komentarz. Jutro polecę na betę dla spokoju.
Nie chciałam Cię zmartwić, raczej pocieszyć, że u mnie było odwrotnie kiedy okazało się, że to biochem. Wiem, że tak się nie da, ale mimo wszystko postaraj się uspokoić i nie zamartwiać, trzeba być dobrej myśli. 😊Marchewka lubi tę wiadomość
👩💼 30 lat
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
11.2022 - 🩵👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍 -
Irma wrote:Oto cytat z Indeksu Leków wydanego przez Medycyne Praktyczną (który jest bazą informacji o wszystkich lekach dostępnych na polskim rynku)- co pisze o Duphastonie: DUPHASTON czyli Dydrogesteron: "Progestagen otrzymyway syntetycznie, wykazujący wielokierunkowe działanie podobne do naturalnego progesteronu. Działa 10-30 razy silniej niz podawany doustnie progesteron (czyli popularna luteina- moja własna uwaga)). Nie wywołuje efektów androgenizacji i wirylizacji, nie hamuje owulacji i nie zwiększa podstawowej temperatury ciała. Wchłania sie szybko po podaniu doustnie, szybko osiaga stężenie lecznicze w surowicy. Ulega biotransformacji w wątrobie i jest całkowicie wydalany przez nerki w ciagu 10h"
Także dupek nie hamuje owulacji
Tak, dokładnie to samo info też znalazłam, ale jednak czytając różne wypowiedzi na forach odnośnie tego co działo się z owulacją po dupku nadal nie jestem spokojna i myślę, że może asekuracyjnie lepiej zaczekać do owulki. 🙁👩💼 30 lat
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
11.2022 - 🩵👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍