Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼
Odpowiedz

W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼

Oceń ten wątek:
  • Zamieszana93 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Duphaston bierze się PO owulacji, potwierdzonej wykresem lub monitoringiem. Branie go od jakiegoś wyimaginowanego dnia cyklu jest bez sensu, bo owulacja w każdym cyklu może być w innym dc. Jak potwierdzisz owu skokiem temp i wyższą temperaturą przez kolejne 2 dni po skoku, to wtedy można brać duphaston. W inny sposób możesz owu przyblokować i tyle.

I tak właśnie chyba zrobię. Może już w przyszłym cyklu owulacja byłaby wcześniej i wtedy by się to zgadzało, ale teraz zaczekam do owulacji, bo szkoda mi tego cyklu. 😕

Dzięki dziewczyny!

Lexia lubi tę wiadomość

👩‍💼 30 lat
    💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)

👨‍💼30 lat
    💊Fertistim💊NAC

01.2022 - (5tc) cb 🤍
    02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
    11.2022 - 🩵👶

01.2024 początek starań o 2 👶
    01.2024 - (4/5tc) cb 🤍
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Hej dziewczyny dziękuję za wsparcie. Badanie pobrane wyniki dzisiaj po 17 dam znać. Trzymajcie kciuki...

Mocne kciuki ✊🏼✊🏼✊🏼

Blond27, Koteczka82 lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak mogę to poproszę pół kciuka wieczorem. O 18:45 mam monitoring. Powiem Wam, że się stresuje jak przed pierwszą wizytą albo i gorzej. W ogóle to myślę, czy nie odwołać wizyty i nie zdać się jeszcze w tym cyklu na los. Właśnie posprzeczałam się z mężem i jakoś tak nie widzę sensu w tych staraniach. I szczerze, coraz częściej myślę czy to dobry czas na 3 maleństwo..
    Jest mi głupio, że tak Wam tu znowu smucę😔 Niech ten styczeń się już kończy bo wykończył mnie już psychicznie. Oby cały rok taki nie był 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2022, 11:34

Lolka997, Marchewka, stara Staraczka, Aneta2506, Pani Miśka, Okinny, Domi_naturelover, pluto_nova, Agata97, Olo323, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • MałaStokrotka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...zaczęłam plamić. :( dzwoniłam do swojego gin na recepcję, ale dziś nie przyjmuje :( doradzono mi jechać na SOR... strasznie się boję i nie mogę na niczym skupić:( nie wiem, może ten SOR to jednak przesada... może wystarczyłby "zwykły" inny gin. Mam abo w medicoverze, ale tam raczej o lekarzach marne opinie - do tych, co by mieli wolne terminy. I sama nie wiem:( strasznie się czuję zagubiona w tym wszystkim :/

• Ely Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaStokrotka wrote:
    Dziewczyny...zaczęłam plamić. :( dzwoniłam do swojego gin na recepcję, ale dziś nie przyjmuje :( doradzono mi jechać na SOR... strasznie się boję i nie mogę na niczym skupić:( nie wiem, może ten SOR to jednak przesada... może wystarczyłby "zwykły" inny gin. Mam abo w medicoverze, ale tam raczej o lekarzach marne opinie - do tych, co by mieli wolne terminy. I sama nie wiem:( strasznie się czuję zagubiona w tym wszystkim :/

Jeśli masz jakieś obawy, które Cię niepokoją, to zawsze najważniejsze jest zdrowie. Nie obawiaj się opinii innych, że mogą uznać, to za przesadę. Ważne, żebyś nie żałowała niczego. Przynajmniej nie będziesz się martwić,a stres bardzo wpływa na zdrowie. Trzymaj się i dawaj znać

Olo323 lubi tę wiadomość

• Milixx Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaStokrotka byłam w podobnej sytuacji w listopadzie. Na dodatek byłam w pracy jak zaczęłam plamić. Wyszłam z niej i umówiłam się do ginekologa - w planach miałam zamiar zrobić betę ale niestety nie miałam już otwartego labo. U mnie niestety skończyło się smutno i cb w listopadzie. Ale u Ciebie jest nadzieja. Jeżeli masz możliwość to dzwoń do jakiegoś gin, nie patrz na opinie innych, Twoje zdrowie jest najważniejsze a stres nie jest wskazany. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie wszystko skończyło się dobrze ✊🏼✊🏼🍀🍀

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Wyniki powinny być w ciągu jednego dnia roboczego więc albo będą jutro po południu albo w piątek... Dobrze że mam dużo pracy w pracy i remont w mieszkaniu może jakoś dam radę dotrwać do wyników... Chyba się boję 😢
    Trzymam kciuki Kochana ✊✊ abyś usłyszała tylko dobre wieści ✊❤️

Koteczka82, Olo323 lubią tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Marchewka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milxx o Koteczka trzymam kciuki.

Zmieszana... No nie pomógł ten komentarz. Jutro polecę na betę dla spokoju.

Milixx lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małastokrotka udaj się do jakiegoś ginekologa,który ma dziś wolny termin...lepiej sprawdzić niż masz się stresować ✊❤️

Millix kciuki zaciśnięte ✊❤️ mam nadzieję, że dzisiejsza kłótnia z Mężem to błahostka i szybko się pogodzicie😘💋
    Jeżeli pragniesz mieć jeszcze jedne malenstwo w domu to tak naprawdę nigdy nie będzie dobrego czasu by mieć kolejne,bo zawsze coś wypadnie. Mam nadzieję, że to tylko takie jednodniowe wątpliwości Cię złapały. Przytulam Cię Mocno 😘❤️

Milixx, Marchewka lubią tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 trzymam nawet całe dwa kciuki 😀

Milixx idź na tą wizytę, zobaczysz co się dzieje a nad resztą zastanowisz się później :-)

Mała stokrotka nie ma co się zamartwiać, szukaj jakiegoś lekarza. Nie patrz na opinie, USG myślę że każdy zrobi i oceni sytuację.

Blond27, Milixx, Koteczka82 lubią tę wiadomość

3jgxs65gycn0347u.png
  • Ona30on32 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Hej dziewczyny dziękuję za wsparcie. Badanie pobrane wyniki dzisiaj po 17 dam znać. Trzymajcie kciuki...

Trzymam kciuki by wszystko było dobrze ✊✊✊

Koteczka82 lubi tę wiadomość

72bac9f820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trzymam kciuki za Was wszystkie 😊😊🤞🤞 a ja nadal bez @ 🤔🤔 nie wiem co się dzieje :/

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millix Koteczka kciuki !

Domi, przykro mi z powodu takiej diagnozy. Popieram decyzję o konsultacji z kimś innym i trzymam za Was kciuki

Mała stokrotka, jedź na IP. Może potrzebujesz proga.

U mnie lekki spadek temperatury, może przed owu. Mój organizm wariuje generalnie. Dziś zrobię wieczorem test owu i zobaczymy.

Milixx, Koteczka82, Marchewka lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Beata123 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie najgorsza część cyklu teraz, czyli czekanie. Skok temperatury miałam ładny więc oby teraz nie spadła ☺️

Nati94, Ely, Milixx, Olo323, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

• MałaStokrotka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane, umówiłam się na wieczór. Nie ma zbyt przychylnych opinii, ale macie rację, zrobienie USG nie powinno być problemem. Jakby było.. to wtedy chyba prosto pocisnę na SOR. Dziękuję Wam :*

Milixx wszystko będzie dobrze, monitoring nie taki straszny. Ja sama z tych, co do lekarza w totalnej ostatecznosci - na monitoringu bywałam co 3-4 dni... głowa do góry, będzie dobrze ❤

Milixx, Ely, Marchewka, Olo323 lubią tę wiadomość

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaStokrotka wrote:
    Dziękuję Kochane, umówiłam się na wieczór. Nie ma zbyt przychylnych opinii, ale macie rację, zrobienie USG nie powinno być problemem. Jakby było.. to wtedy chyba prosto pocisnę na SOR. Dziękuję Wam :*

Milixx wszystko będzie dobrze, monitoring nie taki straszny. Ja sama z tych, co do lekarza w totalnej ostatecznosci - na monitoringu bywałam co 3-4 dni... głowa do góry, będzie dobrze ❤
    Zazdroszcze takiej szybkiej dostępności lekarza..ja szukałam ostatnio prywatnie dodatkowo i na przyszły tydzień, a znalazłam jednego na ten i się rozchorował ;) ja plamiłam w pierwszej ciąży na brązowo, 2 razy byłam na IP, mam zdrową, prawie 5 letnią córkę. Pamiętam jak w 10 tc przed wizytą na sor siedziałam zrezygnowana w łazience i płakałam, że stracę dziecko, jechałam z przeświadczeniem, że to koniec bo plamienie było dość obfite. A w straconej ciąży żadnych plamień..trzymam kciuki

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Ely Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata 123 też czekam. Nie lubię, bo sama się nakręcam, a i tak nie przyspieszę. Mierzyłam temperaturę, tylko ostatnio ciężko mi się zmobilizować do budzenia o jednej porze, jak np mam na później czy jest weekend.

Powiedzcie mi czy sam progesteron w 21 dc jest jednoznacznym wskaźnikiem potwierdzającym owulacje, czy może być w "normie" mimo braku owulacji? /Zakładając, że cykle są regularne i zachodzi krwawienie./

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamieszana93 wrote:
    Dziewczyny, byłam wczoraj u gina i przepisał mi Duphaston od 16 dnia cyklu, bo mam ostatnio bardzo długie i nieregularne cykle, ale doczytałam później w domu o możliwości wstrzymywania owulacji przez Dupka. Tymczasem jestem niemal pewna, że moja owulacja będzie później niż 16 dnia cyklu i nie wiem czy tego Dupka brać... Czy któraś ma jakieś doświadczenie w tym temacie?

Gin wie, że się staramy i wiedział, że mam 11 dzień cyklu i sam stwierdził, że jajniki są owulacyjne, ale tutaj do owulacji to jeszcze trochę czekania, bo faktycznie widać na USG, że u mnie faza owulacyjna jest bardziej opóźniona niż można by się spodziewać po 11 dniu cyklu. 😕

Oto cytat z Indeksu Leków wydanego przez Medycyne Praktyczną (który jest bazą informacji o wszystkich lekach dostępnych na polskim rynku)- co pisze o Duphastonie: DUPHASTON czyli Dydrogesteron: "Progestagen otrzymyway syntetycznie, wykazujący wielokierunkowe działanie podobne do naturalnego progesteronu. Działa 10-30 razy silniej niz podawany doustnie progesteron (czyli popularna luteina- moja własna uwaga)). Nie wywołuje efektów androgenizacji i wirylizacji, nie hamuje owulacji i nie zwiększa podstawowej temperatury ciała. Wchłania sie szybko po podaniu doustnie, szybko osiaga stężenie lecznicze w surowicy. Ulega biotransformacji w wątrobie i jest całkowicie wydalany przez nerki w ciagu 10h"

Także dupek nie hamuje owulacji

Zamieszana93, Marchewka lubią tę wiadomość

• Zamieszana93 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchewka wrote:
    Milxx o Koteczka trzymam kciuki.

Zmieszana... No nie pomógł ten komentarz. Jutro polecę na betę dla spokoju.

Nie chciałam Cię zmartwić, raczej pocieszyć, że u mnie było odwrotnie kiedy okazało się, że to biochem. Wiem, że tak się nie da, ale mimo wszystko postaraj się uspokoić i nie zamartwiać, trzeba być dobrej myśli. 😊

Marchewka lubi tę wiadomość

👩‍💼 30 lat

👨‍💼30 lat
    💊Fertistim💊NAC

01.2022 - (5tc) cb 🤍
    11.2022 - 🩵👶

01.2024 - (4/5tc) cb 🤍
  • Zamieszana93 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irma wrote:
    Oto cytat z Indeksu Leków wydanego przez Medycyne Praktyczną (który jest bazą informacji o wszystkich lekach dostępnych na polskim rynku)- co pisze o Duphastonie: DUPHASTON czyli Dydrogesteron: "Progestagen otrzymyway syntetycznie, wykazujący wielokierunkowe działanie podobne do naturalnego progesteronu. Działa 10-30 razy silniej niz podawany doustnie progesteron (czyli popularna luteina- moja własna uwaga)). Nie wywołuje efektów androgenizacji i wirylizacji, nie hamuje owulacji i nie zwiększa podstawowej temperatury ciała. Wchłania sie szybko po podaniu doustnie, szybko osiaga stężenie lecznicze w surowicy. Ulega biotransformacji w wątrobie i jest całkowicie wydalany przez nerki w ciagu 10h"

Także dupek nie hamuje owulacji

Tak, dokładnie to samo info też znalazłam, ale jednak czytając różne wypowiedzi na forach odnośnie tego co działo się z owulacją po dupku nadal nie jestem spokojna i myślę, że może asekuracyjnie lepiej zaczekać do owulki. 🙁

👩‍💼 30 lat

👨‍💼30 lat
    💊Fertistim💊NAC

01.2022 - (5tc) cb 🤍
    11.2022 - 🩵👶

01.2024 - (4/5tc) cb 🤍
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ