W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
jo_ana wrote:Udało Ci się znaleźć przyczynę złego przyswajania żelaza ? Jakie badania w tym kierunku miałaś zrobione? U mnie żelazo ponad normę, a ferrytyna poniżej normy 🤦🏻♀️ Właśnie muszę powtórzyć badania by sprawdzić jak to wyglada.
Czy znaleźć przyczynę to się okaże narazie brałam feroplex i żelazo sie podnioslo, Dr zleciła mi badania w kierunku bakterii: Yersinia, Heliobacter pylori i Gardia lamblia, mówiła że jak w pracy ma się kontakt z ludźmi to warto zbadać U mnie pozytywna wyszła Yersinia, natomiast gastrolog do którego umówiłam się na szybko żeby to skonsultować potraktował mnie za zasadzie czego ja od niego chce, skoro nie ma objawów to nie ma problemu, leczy się objawy A nie wyniki, poczułam się jak na wizycie na NFZ 😉 Natomiast kolejny gastro już bardziej ogarnięty przepisał mi antybiotyk i za jakiś czas mam sprawdzić czy pomogło narazie kazał odstawić żelazo bo wzrosło mi z ok 19 do ponad 100, badałam też celiakie, ale wynik też negatywny Dr mówił że jeśli wyszedlby pozytywny to kolejne badanie to gastroskopia Jakoś niedługo powtórzę badanie na Yersinie sprawdzić czy antybiotyk pomógł i zelazo po odstawieniu feroplexu i wtedy będę wiedziała czy to była przyczynajo_ana lubi tę wiadomość
-
Sesyjka wrote:Emi ja chodzę do CM Chodźki, w Warszawie byliśmy 2x ale tam są nastawieni od razu na in vitro, nie widzieli potrzeby żeby je od razu nas robić robić.
A tak to sami dużo wyeliminowaliśmy, trochę moze z nakierowaniem novum. Jak widzisz w stopce mój mąż po operacji poprawił nasienie, a w cm Chodźki na drożności lekarz zobaczył u mnie polipa i jestem świeżo po usunięciu więc liczymy, że lada moment się uda. Myślę, że on mógł być sporą przeszkodą.
Staracie się o pierwsze?
Też jestem ciekawa z tym zelazem, mam dość niska ferrytyna.
Tak, staramy się o pierwsze dziecko, jesteśmy 2,5 roku po ślubie, ale pierwszy rok to tak na luzie. Czasami pytam męża gdzie byl jak oboje byliśmy młodzi 😉 Ja ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad jedną rzeczą. Około roku temu gin do której wtedy chodzilam stwierdziła że mam polipa i dala mi skierowanie na usunięcie go. W szpitalu na jaczewskiego "obejrzano" mnie dokładnie i stwierdzili że to nie polip, tylko taką mam budowę, i zastanawiam się czy to może być przeszkodą, Zapomniałam zapytać o to na wizycie i może nakręcam się niepotrzebnie. Mam nadzieję że uda mi się w styczniu zrobić badanie drożności, wtedy zapytam o to i może coś się wyjaśni. -
Nati94, kciuki już za dzisiejsze testowanko 🙏🤞💙15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Widzę, że jesteśmy równolatkami z jednego
O miło spotkać tu kogoś z moich stron. 😊 Z Dr Tkaczuk Wlach jestem zadowolona, chociaż póki co, nie udaje mi się że staraniami, ale widac ze szuka przyczyny, zleca sporo badań, wcześniejszy lekarz twierdził że moje wyniki są ok, lub że nie mają wpływu, A ona na pierwszej wizycie zmieniła mi leki dzięki czemu nie mam już problemu z prolaktyna i starała się zdiagnozować z czego wynika mój problem z wchłanianiem żelaza, wiedziała na ten temat więcej niż gastrolog u którego byłam na wizycie. Co mi przeszkadza to to że wizyty u niej są zawsze w biegu, wiec czesto mam później wrażenie ze nie o wszystko zapytalam lub coś mi umknęło. A Ty u kogo leczylas się w Lublinie, bo widze że zmieniłaś na Warszawę?
Ja chodze właśnie do Dr Bojar, u niej wizyty trwają dosyć sporo bo wszystko tłumaczy itd, na każdej wizycie bada i jak trzeba to zleca badania 😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 08:27
-
Hop hop jest ktos kto sika dziś....??? Chcemy tu ⏸
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 07:57
Lolka997 lubi tę wiadomość
💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
Dziewczyny trzymajcie kciuki lecę na betę..
https://zapodaj.net/660e81e7c12d6.jpg.htmlGwiazdeczka 93, Natka2, KarolinaŚ, Emii, Blondyna.B, milam, Okinny, Katsy, czarneniebo, Zamieszana93, jo_ana, Livka, Ani0nka, Aneta2506, Moonlight , Paulina1994, Koteczka82, Agata97, pluto_nova, _Luna_, Lolka997, Jo!Zio, Lexia, Ona30on32, MMimi, Domi_naturelover, Kolaa94 lubią tę wiadomość
-
Madżi88 kciuki zaciśnięte ✊✊❤️Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Madżi88 wrote:Dziewczyny trzymajcie kciuki lecę na betę..
https://zapodaj.net/660e81e7c12d6.jpg.html👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Dziewczyny kiedy iść na drożność jajowodów? Zapisywać się już czy spróbować parę miesięcy? I czy to jest tak bolesne. Moj parter mówi żeby poczekać i że ja przesadzam.
I z tego co czytałam moje FSH jest w normie (8.47) i może to wskazywać na mniejszą rezerwę jajnikowa ale to chyba też normalne że w pewnym wieku ma się mniejsza.
Przest ten cały internet to ja mam w głowie że po 35tce to tylko invitro już a przecież moje koleżanki normalnie zachodzą w ciążę te planowane i wpadki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 08:33
👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Madżi88 wrote:Dziewczyny trzymajcie kciuki lecę na betę..
https://zapodaj.net/660e81e7c12d6.jpg.html
Trzymam kciuki😉Ani0nka lubi tę wiadomość
mąż słabe wyniki nasienia
wrzesień 2018r - narodziny córki ( ponad 2 lata starań)
starania o 2 maleństwo - 5 cs -
Kamala8 wrote:Dziewczyny kiedy iść na drożność jajowodów? Zapisywać się już czy spróbować parę miesięcy? I czy to jest tak bolesne. Moj parter mówi żeby poczekać i że ja przesadzam.
Ja byłam przed pierwszą ciąża. Drożność była wykonana w szpitalu na NFZ ( skierowanie od lekarza prywatnego do szpitala). Dla mnie badanie nie było bolesne ale wszystko było drożne. Jeżeli masz jakieś pytania to chętnie odpowiem. Ja miałam prawie po 2 latach starań ale trochę odwlekałam to badanie.mąż słabe wyniki nasienia
wrzesień 2018r - narodziny córki ( ponad 2 lata starań)
starania o 2 maleństwo - 5 cs -
Kamala8 wrote:Dziewczyny kiedy iść na drożność jajowodów? Zapisywać się już czy spróbować parę miesięcy? I czy to jest tak bolesne. Moj parter mówi żeby poczekać i że ja przesadzam.
I z tego co czytałam moje FSH jest w normie (8.47) i może to wskazywać na mniejszą rezerwę jajnikowa ale to chyba też normalne że w pewnym wieku ma się mniejsza.
Przest ten cały internet to ja mam w głowie że po 35tce to tylko invitro już a przecież moje koleżanki normalnie zachodzą w ciążę te planowane i wpadki.Jo!Zio lubi tę wiadomość
-
Madżi kciuki!!! ❤️🤞🏼💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Madzi88 widać dobrze kreskę
Monia 94 mi na NFZ lekarz odmówił badania TSH 😞 a teoretycznie mogę sobie zbadać raz na jakiś czas. Nie wiedziałam że prywatnie ginekolog może dać skierowanie na badanie do szpitala. Czekam na resztę wyników i będę iść albo do mojej ginekolog alno do kliniki płodności. Choć chyba do mojej gin pójdę. Możemy namowie ja na skierowanie.
Widzę że dużo dziewczyn bierze jakieś leki. Czy to też normalny gin daje?
I jeszcze nie wiem co zrobić z moim partnerem aby poszedł się zbadać.👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6