W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Margolciaa wrote:Dziewczyny trzymam mocno kciuki, za wszystkie testujące niebawem 🤗🤗 niech styczeń będzie obfity w ⏸ sprawdzam co chwila forum, aż telefon sie grzeje 🤗 rozgrzewka przed jutrem ✊✊
2dpo a mój mąż gadał dzisiaj do brzucha:
Halo, jest tam kto. ? 🤣🤣
Takie to kochane, ale boje się rozczarowania znowu 🤷♀️
Dziewczyny, kciukaski za sikanie, bety i monitoringi ❤️🤞🏼🍀
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Milixx wrote:Tylko_czytam a jednak się skusiłaś na wcześniejsze testowanie.. Ah te diabełki 😈😈 To testujemy razem 🍀
Koteczka82 kciuki za Twoja owulacje ✊✊ musi być dobrze na wizycie 🍀
Kasik85 przepisałam ale i tak mi wytrzymasz i zatestujesz wcześniej przy takim namawianiu 😈😆💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
Ja mam tylko dwa testy kupione 🤭 które czekają na ten jedyny dzień, aby pokazać mi te dwie kreseczki, u mnie testy drogie, najtańsze w drogerii kosztują 10€ 🤦🏻♀️ Także cieszę się, że nie wpadłam w ten nałóg testowania bo bym poszła z torbami 🙈
Jo!Zio, Blond27, 910608 lubią tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Dziewczyny Trzymam kciuki za piękne ⏸️ jutro!♥️ U mnie jakaś niedziela przemyśleń, narzeczony wróci to czeka nas poważna rozmowa. Chciałbym wstrzymać starania, i w tym roku wziąć ślub ale co on na to powie. Miało być na odwrót najpierw 👶, później 💒. Skupiać się na tym i na tym, trochę za dużo tego. Leczenie też będzie swoje kosztowało. Nikt nie myślał jak sobie to planowaliśmy,ze będziemy mieli problemy z zajściem w ciążę. Łapie się coraz częściej na tym że myślę, a co jak nie będziemy mieli dzieci. Mam jakieś dziwne wrażenie że każdy cykl i każdy test wpedza mnie w jakiegoś ogromnego doła i tylko chwilami z niego wychodzę.. Sorki, że tak smece ale musiałam się gdzieś wygadać. Za was trzymam 🤞🤞🤞.
Blond27 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
28.04- (25+3) 900 g⭐
26.05 - (30+3) 1550g🧚♀️
29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
23.06 (34+3) 2400g🌷
15.07 (37+4) 3100g 🧁
26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷
-
Livka wrote:Dziewczyny Trzymam kciuki za piękne ⏸️ jutro!♥️ U mnie jakaś niedziela przemyśleń, narzeczony wróci to czeka nas poważna rozmowa. Chciałbym wstrzymać starania, i w tym roku wziąć ślub ale co on na to powie. Miało być na odwrót najpierw 👶, później 💒. Skupiać się na tym i na tym, trochę za dużo tego. Leczenie też będzie swoje kosztowało. Nikt nie myślał jak sobie to planowaliśmy,ze będziemy mieli problemy z zajściem w ciążę. Łapie się coraz częściej na tym że myślę, a co jak nie będziemy mieli dzieci. Mam jakieś dziwne wrażenie że każdy cykl i każdy test wpedza mnie w jakiegoś ogromnego doła i tylko chwilami z niego wychodzę.. Sorki, że tak smece ale musiałam się gdzieś wygadać. Za was trzymam 🤞🤞🤞.
Livka, moim zdaniem bardzo dobrze myślisz Najpierw ślub, a potem bobasek to super pomysł Myśle ze po ślubie w dużym stopniu ustabilizujesz myśli, poczujesz pewność i może to ułatwi zajście w ciąże, bo odblokujesz pewne sfery, których może nawet nie jesteś świadoma Mówią, że po ślubie nic się nie zmienia, ja uważam ze zmienia się wszystko A jeśli mówisz, ze z każdym cyklem łapiesz doła to myśle ze powiew czegoś nowego, przygotowania do slubu, nowy cel jak najbardziej wskazane, a to co upragnione przyjdzie niespodziewanie, zobaczysz 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 22:47
Livka, Lolka997, milam lubią tę wiadomość
👩🏼 26 l.
04.2021 histeroskopia 🩺
Starania od 07.2021❤️
08.2021 ciąża biochemiczna 💔
Hashimoto - uregulowane ✅
USG, cytologia, cykle, owulacja, morfologia ✅
11.2021 - bakteria Enterococcus w kanale szyjki macicy - wyleczone ✅
28.12.21 cień ⏸
01.01.22 ⏸
03.01.22 beta 131 🥰
05.01.22 beta 333 🥰
cudzie trwaj 🥰
czekamy na płeć 👧👶
11.04.22 Chłopiec 💙🚙
06.09.22 Wiktor 💙💙 -
Cześć dziewczyny🥰
Od paru miesięcy czytam sobie Wasze wpisy, ale jakoś nie miałam odwagi się odezwac 🙈
Ale pora się ujawnić
Moja (nasza) historia trwa już rok- różne wzloty i upadki, u mnie stwierdzono pcos i haszimoto, reszta Ok chłop mój- oczywiście okaz zdrowia 😅
Od stycznia zeszłego roku starania „na luzie” w kwietniu zaczęłam szukać, wyszło pcos (choc mój jedyny problem to długie cykle, nic więcej nie odczułam) w czerwcu doczekałam się pięknej owu- No nie wyszło.
W sierpniu torbiel 7 cm- zdecydowałam się na leczenie farmakologiczne, bo na laparoskopię bym musiała czekać do grudnia. Na początku grudnia byłam na kontrolii- zielone światło mamy działać.
W grudniu nie wyszło, ale liczyłam się z tym.
Natomiast z tylu głowy jakiś dziwny głos, ze będzie trudno…
Jak sobie z tym radzicie?Aneta2506, pluto_nova lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Livka wrote:Dziewczyny Trzymam kciuki za piękne ⏸️ jutro!♥️ U mnie jakaś niedziela przemyśleń, narzeczony wróci to czeka nas poważna rozmowa. Chciałbym wstrzymać starania, i w tym roku wziąć ślub ale co on na to powie. Miało być na odwrót najpierw 👶, później 💒. Skupiać się na tym i na tym, trochę za dużo tego. Leczenie też będzie swoje kosztowało. Nikt nie myślał jak sobie to planowaliśmy,ze będziemy mieli problemy z zajściem w ciążę. Łapie się coraz częściej na tym że myślę, a co jak nie będziemy mieli dzieci. Mam jakieś dziwne wrażenie że każdy cykl i każdy test wpedza mnie w jakiegoś ogromnego doła i tylko chwilami z niego wychodzę.. Sorki, że tak smece ale musiałam się gdzieś wygadać. Za was trzymam 🤞🤞🤞.
Waszego początkowego, wynikające z hierarchii priorytetów; mieszkanie 🏠—>👶🏼 —-> 💒. Mieszkanie było obowiązkowym pierwszym punktem, aby zapewnić odpowiednie warunki. Co do Maluszka - u Nas zdecydowanie pieniądze zamiast na ślub będą szły na diagnostykę/leczenie. Też myśleliśmy, że się szybciej uda Widzę, że zaczęłyśmy w tym samym momencie starania. Każdy miesiąc z negatywnym testem boli, niestety :c Ja widzę to tak, że może się udać za miesiąc, a może się udać za 1,5 roku i wiemy oboje, że nie chcemy tego przeciągać i odkładać
Ale pamiętaj, że musicie wybrać tak, abyście oboje czuli się dobrze z decyzją ❤️ I czasem „odpuszczenie” też potrafi paradoksalnie pomóc przy staraniach 😙Livka lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Olo323 wrote:Cześć dziewczyny🥰
Od paru miesięcy czytam sobie Wasze wpisy, ale jakoś nie miałam odwagi się odezwac 🙈
Ale pora się ujawnić
Moja (nasza) historia trwa już rok- różne wzloty i upadki, u mnie stwierdzono pcos i haszimoto, reszta Ok chłop mój- oczywiście okaz zdrowia 😅
Od stycznia zeszłego roku starania „na luzie” w kwietniu zaczęłam szukać, wyszło pcos (choc mój jedyny problem to długie cykle, nic więcej nie odczułam) w czerwcu doczekałam się pięknej owu- No nie wyszło.
W sierpniu torbiel 7 cm- zdecydowałam się na leczenie farmakologiczne, bo na laparoskopię bym musiała czekać do grudnia. Na początku grudnia byłam na kontrolii- zielone światło mamy działać.
W grudniu nie wyszło, ale liczyłam się z tym.
Natomiast z tylu głowy jakiś dziwny głos, ze będzie trudno…
Jak sobie z tym radzicie?
Cześć
Fajnie ze napisałaś coś o sobie
Jak sobie radzimy? Ja czasami sobie nie radzę, niestety... Wcześniej było lepiej, w sensie robiłam test i wiedziałam że nic tam nie będzie, jakoś się nie zalamywalam, poprostu moja głowa już wiedziała ze nic z twgo... Gorzej zaczęło się teraz po stracie, mam większą nadzieję że uda się naturalnie bo wiem że się udało i teraz liczę na większe szanse. Więc bardziej to przeżywam jak widzę jedna kreskę...
Myślę że każdy indywidualnie musi to sobie poukładać w głowie, na swój własny spokój...
Trzymam kciuki za Ciebie... 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 23:41
Olo323 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Ale piękny sen miałam - zobaczyłam takie piękne i grube ⏸️ 😍
Dziewczyny czekamy na pozytywne testy 🤞nat, Domi_naturelover, Miisia94, Nati94, czarneniebo, Lolka997, Kasik85 lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Ale piękny sen miałam - zobaczyłam takie piękne i grube ⏸️ 😍
Piękny sen, życzę Ci żeby się spełnił 🍀 może to jest jakiś znak 😊
Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
Jestem dziewczyny! 😁
No niestety u mnie bez dobrych wieści jeśli chodzi o ⏸ - biel vizira, jeszcze sobie latarką po oczach przyświecałam przez przypadek 😂
ALE zmierzyłam temperaturę i jakiś szok - tak wysoko jeszcze nie była, u mnie normalnie tak 36,35, a dziś 36,83 i to zmierzone dwoma termometrami dla pewności 😝
Co więcej, zaczęło mi się plamienie… Miałam tak w poprzednim cyklu, że mimo brania dupka około 9-10 dnia jego stosowania zaczynało się plamienie. I teraz dylemat - odstawiać go jutro i dać się 🐒 rozkręcić, czy łudzić się, że to plamienie implantacyjne przy takiej wysokiej temp 😂 No jak żyć 🙄
Miłego dnia kochane ❤️💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Domi_naturelover wrote:Jestem dziewczyny! 😁
No niestety u mnie bez dobrych wieści jeśli chodzi o ⏸ - biel vizira, jeszcze sobie latarką po oczach przyświecałam przez przypadek 😂
ALE zmierzyłam temperaturę i jakiś szok - tak wysoko jeszcze nie była, u mnie normalnie tak 36,35, a dziś 36,83 i to zmierzone dwoma termometrami dla pewności 😝
Co więcej, zaczęło mi się plamienie… Miałam tak w poprzednim cyklu, że mimo brania dupka około 9-10 dnia jego stosowania zaczynało się plamienie. I teraz dylemat - odstawiać go jutro i dać się 🐒 rozkręcić, czy łudzić się, że to plamienie implantacyjne przy takiej wysokiej temp 😂 No jak żyć 🙄
Miłego dnia kochane ❤️
Domi ja bym poczekała, zobaczyła czy temperatura się utrzymuje, zrobiła test jutro rano i zobaczyła jak wygląda sytuacja. Ile dpo jesteś?Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Koteczka82 wrote:Domi ja bym poczekała, zobaczyła czy temperatura się utrzymuje, zrobiła test jutro rano i zobaczyła jak wygląda sytuacja. Ile dpo jesteś?💁♀️24,💁🏼♂️28
-
A ja się załamałam, mam dosyć od kilku miesięcy ciagle wraca mi infekcja pęcherza i nerek 😭
Zawsze robię badania i biorę antybiotyk który działa, ale niestety ostatnio wygląda to tak, że kończę brać leki mija dwa tygodnie i znowu się zaczyna zakażenie 😭😭😭
I wczoraj znowu zaczęło mnie boleć przy sikaniu i bolą mnie plecy 😭😭😭 a tu płodne i jak tu działać 😢😢😢
Już nie wiem co jeszcze mogę zrobić żeby to nie wracało 🤷♀️ biorę żurawinę, probiotyk, d-mannose, urosept, piję zioła i ocet jabłkowy a i tak to wszystko razem 💩 daje. 😭Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
U mnie dziewczyny też biało.. juz się nie nastawiam od rana brzuch boli jak na @ więc chyba w tym miesiącu 🍹 tylko zastanawia mnie ta zamknięta szyjka🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 08:35
Domi_naturelover lubi tę wiadomość