W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Milixx wrote:Odbiegając od tematu starań.
Dziewczyny, czy któraś z Was bądź ktoś z Waszego otoczenia jest zarejestrowana/ny do DKMS? Czy któraś się spotkała z tym, że ktoś oddawał swój szpik dla chorego bliźniaka genetycznego?
Mój mąż jest zarejestrowany w DKMS od 2014r. i wczoraj dostał telefon, że znalazł się biorca i może komuś pomóc 😊 Powiem Wam, że do tej pory to do mnie nie dociera. To jest uczucie nie do opisania 😊 Na pewno jest zaskoczenie, strach i radość w jednym. Oczywiście mój P się zgodził i zaczyna całą procedurę związano z tym, żeby zostać dawcą. Mam nadzieje, że wszystko pójdzie dobrze 😊🍀 Wiecie, jak mąż się rejestrował, to czułam w kościach, że pewnego dnia zadzwonią.
Ja też jestem zarejestrowana w dkms i moja siostra od 2013 do mnie nigdy nie dzwonili, ale do mojej siostry tak. Miała zostać dawcą szpiku dla bliźniaka genetycznego, niestety dogłębna diagnostyka ją wykluczyła jaka dawcę, ponieważ wyszło w wynikach że przeszła w przeszłości jakaś chorobę, nie pamietam teraz co to było dokładnie, No ale niestety wykluczyło ją z dastwa. Pamietam, że to była jakaś bzdura, jak to sprawdzałyśmy, to nawet można przechodzic to bez objawowo i u mojej siostry tak było właśnie, no ale cóż do przeszczepu musi być osoba bez żadnych obciążeń.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Dziewczyny, czy któraś z Was bądź ktoś z Waszego otoczenia jest zarejestrowana/ny do DKMS? Czy któraś się spotkała z tym, że ktoś oddawał swój szpik dla chorego bliźniaka genetycznego?
Mój mąż jest zarejestrowany w DKMS od 2014r. i wczoraj dostał telefon, że znalazł się biorca i może komuś pomóc 😊 Powiem Wam, że do tej pory to do mnie nie dociera. To jest uczucie nie do opisania 😊 Na pewno jest zaskoczenie, strach i radość w jednym. Oczywiście mój P się zgodził i zaczyna całą procedurę związano z tym, żeby zostać dawcą. Mam nadzieje, że wszystko pójdzie dobrze 😊🍀 Wiecie, jak mąż się rejestrował, to czułam w kościach, że pewnego dnia zadzwonią.
Ja jestem zarejestrowana od bardzo dawna, ale póki co moi bliźniacy na szczęście mnie nie potrzebują Spotkałam kiedyś w pociągu chłopaka, który pomógł swoim szpikiem 2 osobom i wracał ze spotkanie z jedną z nich w fundacji. Był taki szczęśliwy, że opowiadał obcym ludziom swoją historię z olbrzymim uśmiechem, a ja słuchałam go z wypiekami na twarzy i łzami w oczachjo_ana, Milixx, czarneniebo, Aneta2506, Paulina666, Wojcinka, Olo323 lubią tę wiadomość
👱♀️34 nadciśnienie tętnicze
-dopegyt
- propranolol
🧔34
Zaczynamy badania -
Ooooo! Ja strasznie chciałabym być dawcą szpiku czy nawet krwi, ale niestety łuszczyca dyskwalifikuje mnie w każdej tego typu akcji…😞starania o pierwsze 👶🏻 od 07.2020
czerwcowy cud!!!❤️🍀po 2 długich latach…
27.06.2022 ⏸ 12 dpo
27.06.2022 beta 58,3, prog 50,5🤞
29.06.2022 beta 157🤞
04.07.2022 beta 1116, prog 32,30🤞 -
Do mojej kuzynki zadzwonili jakieś 5 lat temu, znalazł się biorca, jak potem się okazało był to starszy pan z USA, po całej procedurze udostępnili im kontakt do siebie i pan zaprosił kuzynkę do siebie do USA w ramach wdzięczności Wiem, ze spędziła tam niezapomniany czas, poznała jego rodzine i wnuki, zwiedziła kraj Wiem, ze cały czas są w kontakciejo_ana, tylko_czytam, Milixx, czarneniebo, Jo!Zio, Blondyna.B, Aneta2506, Gwiazdeczka 93, Paulina666, Olo323, milam lubią tę wiadomość
👩🏼 26 l.
04.2021 histeroskopia 🩺
Starania od 07.2021❤️
08.2021 ciąża biochemiczna 💔
Hashimoto - uregulowane ✅
USG, cytologia, cykle, owulacja, morfologia ✅
11.2021 - bakteria Enterococcus w kanale szyjki macicy - wyleczone ✅
28.12.21 cień ⏸
01.01.22 ⏸
03.01.22 beta 131 🥰
05.01.22 beta 333 🥰
cudzie trwaj 🥰
czekamy na płeć 👧👶
11.04.22 Chłopiec 💙🚙
06.09.22 Wiktor 💙💙 -
A właśnie jeśli któraś z was chce pomoc to zachęcam do krwiodawstwa! To bardzo ważna sprawa - krwi nie da się wyprodukować a potrzebna jest zawsze 🙂
A teraz oprócz czekolad jest aż 2 dni wolnego także namawiajcie mężów i idzie się dzielić życiem 😉
My zawsze z B. Chodzimy razem, panie z oddziału już nas kojarzą i zawsze jest wesoło 😂Nati94, Jo!Zio, Aneta2506, Gwiazdeczka 93, Olo323 lubią tę wiadomość
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
Dziewczyny w 12 DPO dodawałam tu swój test z mega bladym cieniem drugiej kreski (ale po 12 dniach od Ovitrelle). Wczoraj 13 DPO wieczorem dostałam plamienienia. Dziś znowu sucho. Brak plamienia, brak śluzu, brak miesiączki. Miesiączka powinna być sroda-piatek 🤷🏻♀️. Nie robiłam testu bo myślałam wczoraj, że dostane już dziś miesiączkę. Co myślicie?
MystifyMe lubi tę wiadomość
Starania od 12.2020
♀️ 31
Suplementacja podczas starań:
Koenzym Q10 (ubichinol 400mg), witamina E, witamina D, witamina C, Inofolic Combi, pregna start, DHEA 50mg
Dotychczasowe leczenie:
-Ureaplasma - wyleczona
-Niskie AMH/Wysokie FSH
-6 cykli Lametty - bez efektu
-Histeroskopia - macica prawidłowa, jajowody niedrożne
-Laparoskopia - udrożniony prawy jajowód
-KIR AA
-Brak KIRów implantacyjnych
- IMSI 02.2023 AP 💉 Krótki protokół + MACS
8🥚-> 4 zaplodnione->3 blastki 3AA, 3AA, 3BB
02.23 - świeży transfer 3AA z Accofilem
BetaHCG: 7dpt - 82, 9dpt - 189, 12 dpt - 452, 14dpt - 1289
27.03 - 35 dpt jest ❤️ i 1,30 cm dzieciątka
♂️ 34
Suplementacja podczas starań: Fertilman, korzeń maca, tran, palma sabałowa
- słaba morfologia
- słabe HBA i fragmentacja
-
Jo_ana mam nadzieje, że podczas badań u mojego P nic nie wykryją i będzie mógł zostać dawcą, i komuś pomoc. Ale tak jak piszesz, wszystko okaże się podczas badań bo dawca musi być bez żadnych obciążeń genetycznych. Mimo wszystko jestem dumna z męża, że chce pomóc. Widzę, że to przeżywa, trochę się boi ale wiem, że da radę. Wyczytałam już, że będę mogła z nim być w klinice podczas pobrania i już wiem, że na pewno z nim pojadę i będę go wspierać 😊
Landrynkaaaa jak już dojdzie do finału tego przeszczepu to mój chce poznać biorcę. Fajnie, że historia twojej kuzynki tak się zakończyła 😊
Dziewczyny powiem Wam, że tu idealnie pasuje stwierdzenie: "Nie znasz dnia ani godziny". Z jednej strony jest to przykre, że jednak bliźniak genetyczny mojego P potrzebuje jego pomocy ale z drugiej strony dzięki temu, że mój mąż się zarejestrował to jest szansa, że komuś pomoże. Oby tylko wszystkie etapy badań po oby stronach poszły szybko i bez żadnych przeciwskazań.Landrynkaaaa, czarneniebo, Jo!Zio, Gwiazdeczka 93, Domi_naturelover, jo_ana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAszha wrote:Dziewczyny w 12 DPO dodawałam tu swój test z mega bladym cieniem drugiej kreski (ale po 12 dniach od Ovitrelle). Wczoraj 13 DPO wieczorem dostałam plamienienia. Dziś znowu sucho. Brak plamienia, brak śluzu, brak miesiączki. Miesiączka powinna być sroda-piatek 🤷🏻♀️. Nie robiłam testu bo myślałam wczoraj, że dostane już dziś miesiączkę. Co myślicie?
Może implantacja?🙂 -
Milixx wrote:Aszha może jeszcze nic straconego. Zrób test jeżeli jakiś masz🤞🏻🍀 Nie wiem jak to jest po tych zastrzykach z ovi dlatego dużo nie pomogę.
Milixx lubi tę wiadomość
Starania od 12.2020
♀️ 31
Suplementacja podczas starań:
Koenzym Q10 (ubichinol 400mg), witamina E, witamina D, witamina C, Inofolic Combi, pregna start, DHEA 50mg
Dotychczasowe leczenie:
-Ureaplasma - wyleczona
-Niskie AMH/Wysokie FSH
-6 cykli Lametty - bez efektu
-Histeroskopia - macica prawidłowa, jajowody niedrożne
-Laparoskopia - udrożniony prawy jajowód
-KIR AA
-Brak KIRów implantacyjnych
- IMSI 02.2023 AP 💉 Krótki protokół + MACS
8🥚-> 4 zaplodnione->3 blastki 3AA, 3AA, 3BB
02.23 - świeży transfer 3AA z Accofilem
BetaHCG: 7dpt - 82, 9dpt - 189, 12 dpt - 452, 14dpt - 1289
27.03 - 35 dpt jest ❤️ i 1,30 cm dzieciątka
♂️ 34
Suplementacja podczas starań: Fertilman, korzeń maca, tran, palma sabałowa
- słaba morfologia
- słabe HBA i fragmentacja
-
Milixx ja jestem zarejestrowana 🙂 prawie dwa lata... Na szczęście mój genetyczny bliźniak jest zdrowy, bo jest cisza. Ale gdyby potrzebował/a pomocy jestem chętna 💜
To takie wspaniałe, że Twój mąż może pomóc, że chce pomóc 🍀
Milixx, Aneta2506 lubią tę wiadomość
-
Asha w takim razie trzymamy kciuki! ✊👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Natka2 wrote:Aaaa u mnie dziś peak! 😁 A mąż jutro będzie na chwilę w domu, także jeszcze nie wszystko stracone! 😍
Milixx przepisz mnie proszę na 24.01, nie zatestuje w syna urodziny 18.01, bo bedzie z 6dpo, za to w mojej mamy urodziny 12dpo😁Natka2 lubi tę wiadomość
-
Milixx, ja niestety nie mogę bo miałam operacje kręgosłupa, ale mój mąż jest zarejestrowany ... I co 3 miesiące regularnie od 10 lat jest dawca krwi.. ❤ również jestem z niego dumna, na początku pandemi też jeździł, chociaż strasznie się bałam (wiadomo jak było na początku pandemii) i mówiłam że jest cichym bohaterem. 🥰
Milixx, Jo!Zio lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Przykro mi, ale następny cykl będzie Twój 🤞🤞🤞
Domi_naturelover lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
A teraz oprócz czekolad jest aż 2 dni wolnego także namawiajcie mężów i idzie się dzielić życiem 😉
My zawsze z B. Chodzimy razem, panie z oddziału już nas kojarzą i zawsze jest wesoło 😂 -
Aszha wrote:Dziewczyny w 12 DPO dodawałam tu swój test z mega bladym cieniem drugiej kreski (ale po 12 dniach od Ovitrelle). Wczoraj 13 DPO wieczorem dostałam plamienienia. Dziś znowu sucho. Brak plamienia, brak śluzu, brak miesiączki. Miesiączka powinna być sroda-piatek 🤷🏻♀️. Nie robiłam testu bo myślałam wczoraj, że dostane już dziś miesiączkę. Co myślicie?
Idź na betę 😊15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Aszha wrote:Dziewczyny w 12 DPO dodawałam tu swój test z mega bladym cieniem drugiej kreski (ale po 12 dniach od Ovitrelle). Wczoraj 13 DPO wieczorem dostałam plamienienia. Dziś znowu sucho. Brak plamienia, brak śluzu, brak miesiączki. Miesiączka powinna być sroda-piatek 🤷🏻♀️. Nie robiłam testu bo myślałam wczoraj, że dostane już dziś miesiączkę. Co myślicie?
-
Domi_naturelover wrote:U mnie niestety znów biało, a na dodatek temperatura spadła, tyle było z ładnych, wysokich wartości :c
Odstawiam dupka i czekam na @.Domi_naturelover lubi tę wiadomość