X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️
Odpowiedz

W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️

Oceń ten wątek:
  • izzou97 Ekspertka

Wysłany: 1 marca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu, zastanawiałam się co u Was i widzę, że jesteście już w komplecie 🥰 gratulacje! ♥️

Pogubiona, Deyansu, Olisska lubią tę wiadomość

👩🏼‍🦱 27 🧔🏻‍♂️ 29 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 1 marca, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂 wyszłam w południe do domu 😊 wczoraj od 23 do 3 w nocy było ciężko 🙄 boleśnie i obficie 🥺 ale oczyscilam się sama więc zabieg nie był potrzebny . Dziś jeszcze troszkę plamie ale w sumie bardzo bardzo miło trochę boli mnie brzuch. Dostałam zwolnienie na 2 tyg. Lekarz chciał mi dać na 4 ale nie chciałam. Chcę jak najszybciej wrócić do "normalności" 🙂 dziękuję za wsparcie 💚

Myślałam dziś o Tobie,
    Jesteś bardzo dzielna i wierze że teraz już będzie tylko lepiej ♥️

assialbnn lubi tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Composita mama/Pregna On, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Cynk

👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 💊Euthyrox, Jod, Miovelia NAC,Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
    👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳
    C.d.n.
    👸🩺 03/25 progesteron, estradiol - 7/8dpo
    ⏸️ :D 13.03 Testowanie
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025
    W marcu nareszcie widzę dwie kreski na teście ⏸️
    Mniej dramatu, więcej brokatu🎊🎉
  • Motylek93 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, po poronieniu wracam do starań już jestem w trakcie brania letrozolu 🙂Nie wiem czy wogóle będe miała owulkę, ale mam w planach zatestować 24 marca 😉 trzymam kciuki za nas w tym miesiącu 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 18:40

White1, Darrika, aga_42lata, S_va_88 lubią tę wiadomość

31 & 33
    ⛪2020r.

starania na luzie od 2020r.
    starania na poważnie od 2024r.
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio

03/25 - II stymulacja letrozolem 💉

Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
    On: IO, morfologia 1%, FDNA 16%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62%
  • Powder Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja w sumie używam tylko flo wersje darmową, tam sobie zaznaczam owu jak wiem kiedy była i tyle, przy pierwszych staraniach jak mierzyłam tempki itd to korzystałam z ovu friend ale masakra dla mnie ta aplikacja, ten wykres, tam coś zaznaczyć kosmos, zawsze w zły dzień zaznaczałam, wszystko mi się sypało 😅

Kurcze ja dzisiaj dużo chodzę siku i tak po trochu, niby jakby się zapalenie miało może rozkręcać albo co, takie parcie czuje cały czas. Furaginy nie mam, ale na wieczór sobie chyba termoforek ogarnę

A jak zmieniasz dzień owulacji w stosunku do tego ustalonego przez aplikację? Bo nie udało mi się tego ogarnąć 🫣

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
    🔬Świadome staranie: 02.2025

⏳2 cs in progress

👩🏻‍🦱ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️on
    🔜 badanie nasienia
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 1 marca, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    A jak zmieniasz dzień owulacji w stosunku do tego ustalonego przez aplikację? Bo nie udało mi się tego ogarnąć 🫣

Jak masz tam sekcje test owulacyjny gdzie zaznaczasz czy pozytywny czy negatywny to ostatnia ikonka to "moja metoda" I jak to zaznaczysz w danym dniu to flo to oznacza jako dzień owulacji 😊

Powder lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • S_va_88 Koleżanka

Wysłany: 1 marca, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂 wyszłam w południe do domu 😊 wczoraj od 23 do 3 w nocy było ciężko 🙄 boleśnie i obficie 🥺 ale oczyscilam się sama więc zabieg nie był potrzebny . Dziś jeszcze troszkę plamie ale w sumie bardzo bardzo miło trochę boli mnie brzuch. Dostałam zwolnienie na 2 tyg. Lekarz chciał mi dać na 4 ale nie chciałam. Chcę jak najszybciej wrócić do "normalności" 🙂 dziękuję za wsparcie 💚
    Dobrze, że oczyściłaś się sama. I że jesteś już w domu. Nawet nie wiesz, jak cały czas myślałam o tobie. Zresztą czuję jakbym to przeżywała od nowa wszystko co było w listopadzie.

assialbnn lubi tę wiadomość

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • S_va_88 Koleżanka

Wysłany: 1 marca, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Pamiętaj, że nigdy nie wiesz jaka historia stoi za tymi ludźmi, chyba że masz 100% pewności, że opowiedzieli Ci ich prawdziwą historię. Może o to drugie starali się 3 lata, a mówili że nie chcą drugiego bo dla nich niepłodność to temat tabu o którym się nie mówi, a teraz mówią że to była ta "wpadka"? Rozumiem Twój smutek, ale pamiętaj na końcu każdej drogi jest tęcza 🌈 i słońce ☀️ 🥰 trzymam kciuki, żebyś szybko mogła powiedzieć "jestem w ciąży" 🥰
    Jakie to jest prawdziwe co napisałaś. Uświadomiłam sobie że przez długi czas mówiłam że nie chce dzieci bo one umierają. /A to wszystko przez tragiczna śmierć mojego brata/ a w podświadomości wiedziałam, że zawsze chce zostać Mamą. Szkoda, że się udało w sposób w jaki nie chciałam. W sensie z nie takim zakończeniami jaki sobie wyobrażałam. I że teraz mam niebiańskiego Synka......

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • S_va_88 Koleżanka

Wysłany: 1 marca, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do tych, których ciążę zakończyły się poronieniem i musiały przechodzić przez zabieg łyżeczkowania.......powiedzcie mi czy wasze @ się rozlegulowały po tym. I czy np nagle pojawiają się plamienia a potem dopiero okres po paru dniach. Nie wiem poprostu czy to normalne, czy coś się dzieje i lepiej zgłosić się do lekarza.....
    PS. Wogole mam tak zły ten okres.....ciągle płacze.
    Wiecie co jest do dupy, dość właśnie że psychicznie nie przebolałam jeszcze żałoby po stracie synka. To właśnie okresy się rozjechały. I to dobija albo uświadamia, że to po tym zabiegu......mam dość 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 20:01

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assialbn, fajnie, że się odzywasz ❤️
    Odpoczywaj, już jest po 🫂 przytulam 🫂

assialbnn, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👦2020
    👼2022
    👦2024
    ⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱
  • Motylek93 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do tych, których ciążę zakończyły się poronieniem i musiały przechodzić przez zabieg łyżeczkowania.......powiedzcie mi czy wasze @ się rozlegulowały po tym. I czy np nagle pojawiają się plamienia a potem dopiero okres po paru dniach. Nie wiem poprostu czy to normalne, czy coś się dzieje i lepiej zgłosić się do lekarza.....
    Wiecie co jest do dupy, dość właśnie że psychicznie nie przebolałam jeszcze żałoby po stracie synka. To właśnie okresy się rozjechały. I to dobija albo uświadamia, że to po tym zabiegu......mam dość 😭
    Mi się bardzo rozjechały po poronieniu pierwsza @ po 28 dniach i trwało to 13 dni, pare dni przerwy i znowu krwawienie przez 7 dni, 2 tyg przerwy i teraz na dniach dostałam juz "normalny" okres jaki mam zazwyczaj, przy pierwszy poronieniu tez dopiero po 3 miesiącach doszłam do ładu. Rozumiem twój ból, trzymaj się 🫂

S_va_88 lubi tę wiadomość

31 & 33
    ⛪2020r.

starania na luzie od 2020r.
    starania na poważnie od 2024r.
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio

03/25 - II stymulacja letrozolem 💉

Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
    On: IO, morfologia 1%, FDNA 16%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62%
  • aga_42lata Znajoma

Wysłany: 1 marca, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:
    Ja miesiączkę dostałam po 26 dniach i każda kolejna pojawiła się zgodnie z planem. Nie doświadczyłam rozregulowania, żadnych niespodziewanych plamień , itp.

👩👨 41lat
    👼💔czerwiec/2024 10 tc. poronienie zatrzymane

Miovelia PRO, Estabiom Mama, Prenatal Primo, olej z wiesiołka, kwasy omega 3

2025
    🔹styczeń - 1cs
    🔹luty - 2cs Clostilbegyt + 💉Ovitrelle [13.02]+💉Gonapeptyl Daily 2ampułki [17.02]
  • Lovi25 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kochane, proszę mi tu zachodzić w ciążę w marcu!! 😃🥹♥️

🦠🤰🦠🤰🦠🤰🦠🤰🦠🤰🦠🤰🦠🤰🦠🤰🦠🤰🦠

Trzymam mocno kciuki za każdą z Was ✨✊✊

@assialbn super, że oczyściłaś się sama ❤️‍🩹 tulę mocno!

Darrika, Marzycielka94, Zosia667, AnitaK, Justa28, Kokosik, White1, S_va_88, kasialinkaa, emciak, eM 🌺, assialbnn, Agni97, Belia, beautifullady, Marcia03, izzou97, Olisska, Mstka, Kaliope, DreamBee, Haniaxoxo, Powder lubią tę wiadomość

👩31 👨33

OM 24.01
    20.02 ⏸️
    25.02 - beta 1925
    27.02 - beta 3473, prog 39
    28.02 - pęcherzyk 6mm
    __
    Starania od wrzesien 2024

20.11.24 - poronienie 10tc, puste jajo 💔
  • Donna89 Ekspertka

Wysłany: 1 marca, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:

Ja pierwsza dostałam po 30 dniach, drugą po 26, więc w miarę „normalnie” bo cykle mam 26-29. Plamien nie mam. A ile czasu jesteś od poronienia?

Starania na luzie od 2023/2024
    Starania na poważnie od 04.2024

Grudzień 9tc 💔👼
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 1 marca, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie beta negatywna 😥
    Pewnie jutro pojawi się 🐒

A taką nadzieję miałam na ten cykl 😭😭😭

S_va_88 lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 1 marca, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:

Przytulam 🫂🫂🫂

AnitaK lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 1 marca, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

To kolejny wątek staraniowy na forum, do którego się zapisuję.

Mam cudownego synka, ale staramy się o rodzeństwo dla niego. Udało się to i w styczniu test był pozytywny, niestety ciąża nie rozwijała się prawidłowo od samego początku i 12 lutego poroniłam w szpitalu. Ten cykl jest tymnpo stracie, nie wiem jak z owulacja, ale jeśli okres nie przyjdzie wcześniej to sprawdzę to testem :-)
    Poproszę o wpisanie na 14 marca.

Życzę wszystkim nam powodzenia i trzymam kciuki!

White1, S_va_88, Delfi, eM 🌺, Marzycielka94, Kaliope, DreamBee lubią tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    💔12.02.2025 r. Aniołek (5tc/9tc) [*] Marianna

age.png
  • S_va_88 Koleżanka

Wysłany: 1 marca, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 wrote:
    Ja pierwsza dostałam po 30 dniach, drugą po 26, więc w miarę „normalnie” bo cykle mam 26-29. Plamien nie mam. A ile czasu jesteś od poronienia?
    Hej. Zabieg miałam w połowie listopada. Po nim krwawiłam jeszcze przez kolejne 12 dni. Po 9 dniach przerwy pojawiało się 5 dni z plamieniem. I potem pojawił się okres. W styczniu i lutym zwykle okresy bez plamień. Tyle że dłuższe z większą intensywnością i cykle się skróciły. No i teraz znowu 5 dni z plamieniem i od wczoraj okres już normalny.......

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • S_va_88 Koleżanka

Wysłany: 1 marca, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek93 wrote:
    Mi się bardzo rozjechały po poronieniu pierwsza @ po 28 dniach i trwało to 13 dni, pare dni przerwy i znowu krwawienie przez 7 dni, 2 tyg przerwy i teraz na dniach dostałam juz "normalny" okres jaki mam zazwyczaj, przy pierwszy poronieniu tez dopiero po 3 miesiącach doszłam do ładu. Rozumiem twój ból, trzymaj się 🫂
    Czyli liczę na to, że może jeszcze miesiąc i wszystko wróci do normy.

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • Monini15 Ekspertka

Wysłany: 1 marca, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:

Przytulam mocno ale może to pierwszy dzień Twojej ciąży 🫂

AnitaK, Zosia667 lubią tę wiadomość

Starania o rodzeństwo 🤰🏻
    👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
    Ona 👩🏻
    🩷IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia czynnik V Leidena hetero, PAI 1 homo, MTHFR(A1298) homo❌, reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-wszystko drożne ✅
    On 🙋🏻‍♂️
    🩷 02.2025 nasienie: morfologia 6% pH 8,3(posiewy czyste), a+b 32,42, a+b+c 42,32, liczba 72,10 mln/ml 223,51 mln/ ejakulat. Upłynnienie słabe po 30 min✅ HBA 68% 🤔Fragmentacja 11% 😍
    ——————————————————-
    🩷6cs start 30.01
    🔜 HSG 10.02. Jajowody drożne
    💊letrozole bluefish+ovitrelle + progesteron besins+cyclogest🥚16.02💉 pół ovitrelle 3,6,9,12 dpo
    🤞02.03 USG Endo 18mm ślad mikropecherzyka 💉03.03 Bhcg
    ———————————————————
    💊fertistim4000, miovelia NAC(3-7dc), Swanson Folian 800, wit b12, wit d3, Avamina 1000 SR, Acard 75, selen, cynk, Omega 3 1000, Tenfertil ona amh, euthyrox 50
    🌡️apple watch
  • Liliuszka_2024 Ekspertka

Wysłany: 1 marca, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Cieszę się że masz już to za sobą. Duży plus że oczyscilas się sama. Ja niestety miałam parę zabiegów przy ostatnim nawet tabletki nie podziałały a ból był masakryczny. Wiem jednak z doświadczenia że im szybciej normalnie się żyje tym lepiej. ♥️

Darrika może zrób sobie nasiadowke ? Też pomaga.

Ja właśnie wróciłam od znajomej wypiłam z nią dwie lampki wina chyba potrzeba było mi małego resetu żeby nie zwariować... Nikt nie wie o staraniach ale zaczyna też mnie to przytłaczać. .. 😔

assialbnn, S_va_88, S_va_88 lubią tę wiadomość

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ