X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️
Odpowiedz

W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️

Oceń ten wątek:
  • aga_42lata Znajoma

Wysłany: 1 marca, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od marca zaczynam stosować różne suplementy jako część moich starań o ciążę i chętnie poznam wasze doświadczenia. Kupiłam:
    - wit. C (500mg),
    - wit. E (200mg),
    - B-Complex,
    - NAC (600mg),
    - Ubichinol,
    - magnez,
    - Omega 3-6-9
    wszystkie z SWANSEN. Natomiast przeczytałam teraz, że Omega 3-6-9 ma niską zawartość DHA i EPA, i zastanawiam się, czy nie lepiej było bardziej poszperać w internecie i wybrać, to co już macie sprawdzone.

Widziałam w sieci różne rekomendacje odnośnie tego, kiedy i jak zażywać suplementy. Na przykład, niektórzy sugerują, żeby NAC brać od 2. do 9. dnia cyklu, a Ubichinol tylko do owulacji.

Chciałabym zapytać:

Jak najlepiej rozplanować suplementację na cały cykl?
    Czy są jakieś inne suplementy, które warto dodać lub unikać podczas starań o ciążę?

Będę wdzięczna za wszelkie rady i sugestie! Dziękuję z góry! 😊

👩👨 41lat
    👼💔czerwiec/2024 10 tc. poronienie zatrzymane

Miovelia PRO, Estabiom Mama, Prenatal Primo, olej z wiesiołka, kwasy omega 3

2025
    🔹styczeń - 1cs
    🔹luty - 2cs Clostilbegyt + 💉Ovitrelle [13.02]+💉Gonapeptyl Daily 2ampułki [17.02]
  • Justa28 Ekspertka

Wysłany: 1 marca, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Dziewczyny u mnie beta negatywna 😥
    Pewnie jutro pojawi się 🐒

A taką nadzieję miałam na ten cykl 😭😭😭

Przytulam mocno 🫂🫂

AnitaK lubi tę wiadomość

• assialbnn Autorytet

Wysłany: 1 marca, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Myślałam dziś o Tobie,
    Jesteś bardzo dzielna i wierze że teraz już będzie tylko lepiej ♥️
    Dziękuję ❤️

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 1 marca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:
    Dobrze, że oczyściłaś się sama. I że jesteś już w domu. Nawet nie wiesz, jak cały czas myślałam o tobie. Zresztą czuję jakbym to przeżywała od nowa wszystko co było w listopadzie.
    Dziękuję ❤️ nie chciałam wywołać przykrych wspomnień ale wiem że i mnie czyjaś strata będzie przypominała o mojej 😥 to bardzo przykre że musimy tego doświadczać. Życzę i Tobie i wszystkim abyśmy jak najszybciej doświadczył tego szczęśliwego czasu poczęcia, ciąży i narodzin ❤️💙🧡

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 1 marca, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliuszka_2024 wrote:
    Cieszę się że masz już to za sobą. Duży plus że oczyscilas się sama. Ja niestety miałam parę zabiegów przy ostatnim nawet tabletki nie podziałały a ból był masakryczny. Wiem jednak z doświadczenia że im szybciej normalnie się żyje tym lepiej. ♥️

Darrika może zrób sobie nasiadowke ? Też pomaga.

Ja właśnie wróciłam od znajomej wypiłam z nią dwie lampki wina chyba potrzeba było mi małego resetu żeby nie zwariować... Nikt nie wie o staraniach ale zaczyna też mnie to przytłaczać. .. 😔
    Dziękuję 💚 u mnie na szczęście obyło się bez zabiegu . Sam bol brzucha wcale nie był porównywalny do tego z miesiączki jak mówił lekarz tylko dużo dużo większy 😟 wytrzymałam bez przeciwbólowych bo nie miałam siły nawet podnieść się z łóżka 🥺 ale mam to już za sobą, mimo że jest mi bardzo przykro to oczekuje tego co przyniesie mi przyszłość 😊

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 1 marca, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Dziewczyny u mnie beta negatywna 😥
    Pewnie jutro pojawi się 🐒

A taką nadzieję miałam na ten cykl 😭😭😭

To najgorzej, przytulam oby do następnego cyku ♥️

AnitaK lubi tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Composita mama/Pregna On, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Cynk

👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 💊Euthyrox, Jod, Miovelia NAC,Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
    👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳
    C.d.n.
    👸🩺 03/25 progesteron, estradiol - 7/8dpo
    ⏸️ :D 13.03 Testowanie
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025
    W marcu nareszcie widzę dwie kreski na teście ⏸️
    Mniej dramatu, więcej brokatu🎊🎉
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, proszę o wpisanie na 10.03. W zeszłym miesiącu przez chwilę byłam w ciąży, ale niestety okazała się biochemiczna. Tak więc zaczęłam nowy cykl i jestem przy nadziei, że może w tym miesiącu się uda.

White1, S_va_88, Darrika, AnitaK, DreamBee, Powder lubią tę wiadomość

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • Belia Autorytet

Wysłany: 1 marca, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @assialbnn cieszę się, że już jest wszystko za Tobą. Odpoczywaj sobie na spokojnie w domu ❤️‍🩹

assialbnn lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
  • beautifullady Koleżanka

Wysłany: 2 marca, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_42lata wrote:
    Dziewczyny, od marca zaczynam stosować różne suplementy jako część moich starań o ciążę i chętnie poznam wasze doświadczenia. Kupiłam:
    - wit. C (500mg),
    - wit. E (200mg),
    - B-Complex,
    - NAC (600mg),
    - Ubichinol,
    - magnez,
    - Omega 3-6-9
    wszystkie z SWANSEN. Natomiast przeczytałam teraz, że Omega 3-6-9 ma niską zawartość DHA i EPA, i zastanawiam się, czy nie lepiej było bardziej poszperać w internecie i wybrać, to co już macie sprawdzone.

Widziałam w sieci różne rekomendacje odnośnie tego, kiedy i jak zażywać suplementy. Na przykład, niektórzy sugerują, żeby NAC brać od 2. do 9. dnia cyklu, a Ubichinol tylko do owulacji.

Chciałabym zapytać:

Jak najlepiej rozplanować suplementację na cały cykl?
    Czy są jakieś inne suplementy, które warto dodać lub unikać podczas starań o ciążę?

Będę wdzięczna za wszelkie rady i sugestie! Dziękuję z góry! 😊
    W moim przypadku suplementy rozplanował lekarz, a ja również konsultowałam się w tej sprawie z dietetyczką.
    Ubiquinol biorę również po owulacji.

aga_42lata lubi tę wiadomość

12.2022 - rozpoczęcie starań
    02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u specjalisty
    02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
    09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
    02.01.2025 - lipiodol
    01.2025 - ⏸️ 💔😥
    Aktualnie 32cs

8a333aaeb6f2bee514f35b72552e95ed.png
  • S_va_88 Koleżanka

Wysłany: 2 marca, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Dziękuję ❤️ nie chciałam wywołać przykrych wspomnień ale wiem że i mnie czyjaś strata będzie przypominała o mojej 😥 to bardzo przykre że musimy tego doświadczać. Życzę i Tobie i wszystkim abyśmy jak najszybciej doświadczył tego szczęśliwego czasu poczęcia, ciąży i narodzin ❤️💙🧡
    Nie. Nie. To nie tak, że wywołałaś przykre wspomnienia. Tylko właśnie to co piszesz w drugiej części, że czyjąś strata przypomina o naszej. Więc spokojnie. Dobrze że nam tu piszesz, bo widać po ilości postów, że myślimy tu o sobie nawzajem.
    I to jest właśnie super., że jak widać, tu ⬇️możemy napisać i wywalić z siebie cały wachlarz 🪭emocji

assialbnn lubi tę wiadomość

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • dailydamn Ekspertka

Wysłany: 2 marca, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    Ja mam kilka tur za sobą leczenia różnych dziadów pasożytów, więc się wypowiem 😀 nie wiem czy masz rozpisane jakieś dodatkowe wsparcie oprócz leków, ale warto brać coś na wątrobę (np. liv52, ostropest albo coś aptecznego) i na usunięcie tych toksyn po pasożytach np. chlorofil, węgiel aktywny, entersogel. + dodatkowo dieta bez cukru (ja miałam też wyeliminowany nabiał i gluten).

Witam wszystkie nowe dziewczyny ❤️ nie rozgośćcie się tu na długo- uciekajcie z nami na ciążowe wątki 🤪

Tule za wszystkie biele i wredne 🐒

Ja dziś robię sobie dzień spa - idę na masaż i do fryzjera. Co by nie myśleć o testowaniu 🤓

Teraz to już się stresuję. Skończyłam dziś rano doksycyline i boje się ten metronidazol brać. Stresuje się, że to może mieć jakiś zły wpływ na starania i poczęcie. Nie wiem co mam robić, ile potem mam czekać, żeby była pewność, że nie ma już totalnie żadnego wpływu antybiotyku 😭😭

👩🏼26 🧔🏻‍♂️30

7cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH

23.02🩸| przerwa na wyleczenie ureaplasmy (doksycylina) i dientamoeba fragilis (metronidazol)

2x Ovitrelle+ prog ❌
    2x Lametta + Ovitrelle + prog ❌

🧔🏻‍♂️⚠️
    ✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
    ❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
    ✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia

86c560898011c5486ab8cae979781b92.png
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 2 marca, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Cześć Dziewczyny!

To kolejny wątek staraniowy na forum, do którego się zapisuję.

Mam cudownego synka, ale staramy się o rodzeństwo dla niego. Udało się to i w styczniu test był pozytywny, niestety ciąża nie rozwijała się prawidłowo od samego początku i 12 lutego poroniłam w szpitalu. Ten cykl jest tymnpo stracie, nie wiem jak z owulacja, ale jeśli okres nie przyjdzie wcześniej to sprawdzę to testem :-)
    Poproszę o wpisanie na 14 marca.

Życzę wszystkim nam powodzenia i trzymam kciuki!

Jakie bardzo fajne imię! 🥰 dość niespotykane

PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - połowa lutego

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Nadziejka231 Znajoma

Wysłany: 2 marca, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) dzień zaczęłam z kolejnymi 36,4 * więc chyba niestety się nie udało zajść w ciążę. Taka temperatura za niska prawda na 13dpo ?

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    ❤️‍🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • Belia Autorytet

Wysłany: 2 marca, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka231 wrote:
    Dzień dobry :) dzień zaczęłam z kolejnymi 36,4 * więc chyba niestety się nie udało zajść w ciążę. Taka temperatura za niska prawda na 13dpo ?
    Niska to prawda. Ale nie wiemy jaka masz bazową. Poza tym karmisz piersią w nocy? To też raczej się nie wysypiasz tak żeby pomiar był wiarygodny. Trzeba zrobić test w terminie @ i wtedy się dowiesz. Trzymam kciuki.

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    2025 jest nasz ✨
  • Belia Autorytet

Wysłany: 2 marca, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już oficjalnie jestem za terminem @ dwa dni i powiem wam, że wydaje mi się że ja wysikam te dwie kreski ale tak bardzo bardzo się stresuje, że ta kreska będzie blada, ze znowu beta będzie zbyt niska, że moje objawy, które gdzieś tam sobie lekko czuję są za lekkie i wychodzi na to, że ja wcale nie mam ochoty robić tego testu…

Marzycielka94, NinaB, sandrac_94, Agni97, Claudii, Justa28, DreamBee, S_va_88, Pogubiona, Powder, cysterka95 lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    2025 jest nasz ✨
  • Nadziejka231 Znajoma

Wysłany: 2 marca, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Niska to prawda. Ale nie wiemy jaka masz bazową. Poza tym karmisz piersią w nocy? To też raczej się nie wysypiasz tak żeby pomiar był wiarygodny. Trzeba zrobić test w terminie @ i wtedy się dowiesz. Trzymam kciuki.

W sumie tylko jeden cykl mierzyłam więc jestem zielona w tym. Nie mam okresu od porodu więc ciężko mi jest stwierdzić kiedy zrobić test 😬

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • Nadziejka231 Znajoma

Wysłany: 2 marca, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Dziewczyny ja już oficjalnie jestem za terminem @ dwa dni i powiem wam, że wydaje mi się że ja wysikam te dwie kreski ale tak bardzo bardzo się stresuje, że ta kreska będzie blada, ze znowu beta będzie zbyt niska, że moje objawy, które gdzieś tam sobie lekko czuję są za lekkie i wychodzi na to, że ja wcale nie mam ochoty robić tego testu…

Trzymam kciuki za dwie kreski 🤞🏻 ja w pierwszej ciąży jak robiłam w dzień miesiączki to też wyszedł bladzioch. Po kilku dniach dopiero były grube kreski.

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • Belia Autorytet

Wysłany: 2 marca, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka231 wrote:
    W sumie tylko jeden cykl mierzyłam więc jestem zielona w tym. Nie mam okresu od porodu więc ciężko mi jest stwierdzić kiedy zrobić test 😬
    Jak masz możliwość to pokaż ten wykres.

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    2025 jest nasz ✨
  • Olisska Ekspertka

Wysłany: 2 marca, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie do was, czy miała któraś skurcze 6/7 dpo i czy ten cykl okazał się szczęśliwy ?
    Od wieczora mam takie skurcze/ciągnięcia w podbrzuszu, że czuję się jakbym miała okres, jeszcze chyba nigdy nie miałam takich bóli w fazie lutealnej. Oczywiście staraczkowy brain pracuje na najwyższych obrotach 🤪

Belia, trzymam kciuki żebyś nam tutaj zaczęła szczęśliwie marzec 🫶🏻 musi być dobrze dziewczyno ❤️🙏🏻

Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość

2021-laparoskopia, jeden niedrożny jajowód
    2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs

•niedoczynność tarczycy
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26 🙌

09.24- HSG oba jajowody drożne

Aktualnie 15 cs o rodzeństwo 🙌
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 2 marca, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisska ja jestem 7dpo dzisiaj i mi też się staraczkowy brain odpala, a serio od listopada miałam spokojna głowę zawsze 😅 też czuje skurcze, jakieś bóle, rano dzisiaj jak się obudziłam też mówię pod nosem, co jest kurde. Wczoraj parcie na pęcherz, leżałam z termoforem, myślałam, że może jakieś zapalenie zaatakuje, ale dzisiaj już jest ok. Nie chcę sobie robić nadziei bo już jeden cykl miałam podobny, że chyba od 5 dpo albo 4 już miałam jakieś skurcze bóle i co nie tylko A @ przyszla jak zwykle.

Jeszcze tydzień z hakiem i będziemy mieć jasną sytuację, może się udało może nie, szanse 50/50 🤭 byle jakoś przetrwać ten czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 08:03

S_va_88 lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ