W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻♀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Miś, Delfi przytulam za biele ❤️🩹 zadbajcie o siebie dzisiaj i zróbcie dla siebie coś miłego ❣️
Default.owa piękne kreseczki! W ogóle jak szybko się one u Ciebie pojawiły 😍
@Belia też myślę, że alk+niewyspanie mogą dać niemiarodajny wynik temperatury. Ale cieszę się, że wczoraj zaszalałaś! Zasłużyłaś 😍 na pewno zrobiło to dobrze na Twoją psychikę, czasem trzeba troche wyluzować!
Default.owa, Delfi lubią tę wiadomość
👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza
PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana
Amh 1,16 🥲 -
Teraz patrzę, że jedna apka przesunęła mi okres z 23.03 na 25.03, a druga na 27.03 🙈 a mnie już boli tak jakby @ byla za rogiem 🤯👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
Donna89 wrote:Miś, Delfi przytulam za biele ❤️🩹 zadbajcie o siebie dzisiaj i zróbcie dla siebie coś miłego ❣️
Default.owa piękne kreseczki! W ogóle jak szybko się one u Ciebie pojawiły 😍
@Belia też myślę, że alk+niewyspanie mogą dać niemiarodajny wynik temperatury. Ale cieszę się, że wczoraj zaszalałaś! Zasłużyłaś 😍 na pewno zrobiło to dobrze na Twoją psychikę, czasem trzeba troche wyluzować!
Oj tak, też mnie to zdziwiło. Ten tydzień spędziliśmy z mężem na wyjeździe. Widocznie dzidziutek chciał razem z nami spacerować po Krakowie.
Jadłam też wtedy pierwszy raz steka (zwykle tylko kąsałam na spróbowanie od znajomych i męża) i był przepyszny! Teraz muszę go trzymać długo w pamięci, bo szybko nie zjem. 🤣Belia lubi tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
1 cs - wracamy do starań
16.07 - Pęcherzyk dominujący 19 mm
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Acard 75 & heparyna -
Default.owa wrote:Oj tak, też mnie to zdziwiło. Ten tydzień spędziliśmy z mężem na wyjeździe. Widocznie dzidziutek chciał razem z nami spacerować po Krakowie.
Jadłam też wtedy pierwszy raz steka (zwykle tylko kąsałam na spróbowanie od znajomych i męża) i był przepyszny! Teraz muszę go trzymać długo w pamięci, bo szybko nie zjem. 🤣
Haha, może dzidziutek miał ochotę na soczysty kawał mięsa 😂 na pewno dodał mu sił na szybkie zadomowienie się w Tobie 😍Default.owa, Belia lubią tę wiadomość
👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza
PAI-1, MTHFR hetero
Amh 1,16 🥲 -
Default.owa Gratulacje kreseczek! Bardzo się cieszę 😀
Który to był Twój cykl starań? 💖💖Default.owa lubi tę wiadomość
18. cykl starań o pierwsze maleństwo 🤍🤰🏻 #rodzew2026
• 14.08 – wizyta u lekarza prowadzącego 🧑🏻⚕️
• 22.08 – badanie pod kątem endometriozy 🔍
• 25.08 – klinika 🏥
👩 Ona (29 lat):
• PCOS ⚠️
• AMH: 6,94 🧪
• Jajowody udrożnione podczas HSG 👹 ✅
• MUCH ✅
• Podejrzenie endometriozy❓
👨 On (27 lat):
• mąż najlepszy we wszechświecie 🌏
• Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
• Koncentracja: 11 → 37 mln/ml 💪
• Ruchliwość A+B: 6% → 11,5% 🐢
• Morfologia: 2% 😐
• Żywotność: 74% → 32% 📉
• HBA: 43% 🥲
• Lepkość: (++) 🤷♀️
• HP i stan zapalny żołądka – antybiotykoterapia 💊
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Dzisiaj ja przychodzę trochę poamrudzić, przyszła i na mnie kolej, bo jakoś się źle czuję z powiedzeniem tego mężowi, czy komukolwiek ze swojego otoczenia, bo obawiam się wyjścia na złą osobę, albo usłyszenia, że przesadzam i niepotrzebnie tak myślę. Ale mam te myśli i nic na to nie poradzę…ale do brzegu.
Wspominałam jakiś czas temu, że dostałam zaproszenie na babyshower znajomej. To jedna z dwóch par, które zaczęły starać się po nas i obie zaszły za pierwszym podejściem. Obie będą tam obecne. Impreza jest dzisiaj a ja od rana mam zepsuty nastrój i nie wiedziałam dlaczego. Zajrzałam głębiej w siebie i uświadomiłam sobie, że mam strasznie dużo żalu i zazdrości, że to nie ja jestem w ciąży. Że dalej jesteśmy w tym miejscu. Mam świadomość tego, że to niczyja wina, ale nie zmienia to faktu, że czuję że się tam umęczę, uśmiechając i udając, że jest super…😩Monnie, Ola8999, Zosia667 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
⏳monitorowane: 7cs
👩🏻🦱 ona
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, koenzym q10, d-inozytol, euthyrox
🧔🏻♂️ on
61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
morfologia 2% → 0%❗️
HBA 80%
💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magnez, d-inozytol, kolagen
🔜 29.07 wizyta w klinice -
Chochlik12 wrote:Default.owa Gratulacje kreseczek! Bardzo się cieszę 😀
Który to był Twój cykl starań? 💖💖
Łącznie można powiedzieć, że 6. Po 4 cyklu zaszłam w ciążę, ale ją straciłam w 8 tygodniu.
Pod koniec stycznia dostaliśmy zielone światło od ginekolog i endo na starania. No i pod koniec lutego trafił się ten udany. Mam nadzieję, że dalej będzie wszystko dobrze. 🤞🏻Chochlik12, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
1 cs - wracamy do starań
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
Kariotyp ✅️
Morfologia ✅️
-> Acard 75 & heparyna -
Powder wrote:Dzisiaj ja przychodzę trochę poamrudzić, przyszła i na mnie kolej, bo jakoś się źle czuję z powiedzeniem tego mężowi, czy komukolwiek ze swojego otoczenia, bo obawiam się wyjścia na złą osobę, albo usłyszenia, że przesadzam i niepotrzebnie tak myślę. Ale mam te myśli i nic na to nie poradzę…ale do brzegu.
Wspominałam jakiś czas temu, że dostałam zaproszenie na babyshower znajomej. To jedna z dwóch par, które zaczęły starać się po nas i obie zaszły za pierwszym podejściem. Obie będą tam obecne. Impreza jest dzisiaj a ja od rana mam zepsuty nastrój i nie wiedziałam dlaczego. Zajrzałam głębiej w siebie i uświadomiłam sobie, że mam strasznie dużo żalu i zazdrości, że to nie ja jestem w ciąży. Że dalej jesteśmy w tym miejscu. Mam świadomość tego, że to niczyja wina, ale nie zmienia to faktu, że czuję że się tam umęczę, uśmiechając i udając, że jest super…😩
Daj znać, że nie przyjdziesz, bo się źle czujesz i tyle. Nic na siłę. Zrób dziś dla siebie coś miłego.🩵Powder, Marzycielka94, Meggi_** lubią tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
1 cs - wracamy do starań
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
Kariotyp ✅️
Morfologia ✅️
-> Acard 75 & heparyna -
Default.owa wrote:Kochana, nie rób nic wbrew sobie. Jeśli wiesz, że to będzie dla Ciebie męka to nie idź. Twoje zdrowie psychiczne jest bardzo ważne i na pewno wpływa też na starania.
Daj znać, że nie przyjdziesz, bo się źle czujesz i tyle. Nic na siłę. Zrób dziś dla siebie coś miłego.🩵Default.owa, Powder, Dżozu, Monnie, Meggi_**, Loraa lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (11 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
❓ owulacja
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
28.07 - 💉 beta HCG
08.25 - sono-HSG -
Ja Wam powiem, że u mnie dni płodne zapasem + dodatkowo badania nasienia w przyszłym tygodniu. I jakoś czuję stres i przed tym cyklem, i przed badaniami, co to będzie, jak to będzie. Zastanawiam sie, czy nie odpuścić w tym cyklu..
szczególnie po ostatniej sytuacji z dwoma kreseczkami i okresem po kilku dniach..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca, 10:52
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
❓ owulacja
👨 36
✔ USG
LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
28.07 - 💉 beta HCG
08.25 - sono-HSG -
Marzycielka94 wrote:Ja Wam powiem, że u mnie dni płodne zapasem + dodatkowo badania nasienia w przyszłym tygodniu. I jakoś czuję stres i przed tym cyklem, i przed badaniami, co to będzie, jak to będzie. Zastanawiam sie, czy nie odpuścić w tym cyklu..
szczególnie po ostatniej sytuacji z dwoma kreseczkami i okresem po kilku dniach..
A badaniami się nie stresuj. Mój mąż miał pod koniec stycznia i morfologia wyszła 0%, a teraz mam dwie kreseczki ciemniejące każdego dnia.
Wyniki badań to nie będzie wyrok. To informacja, która powie Wam w którym kierunku macie iść. Trzymam za Was kciuki.🤞🏻Powder, snieżka, Marzycielka94, Kokosik, Olisska, Donna89, Dżozu, Monnie lubią tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
1 cs - wracamy do starań
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
Kariotyp ✅️
Morfologia ✅️
-> Acard 75 & heparyna -
Dzięki dziewczyny, że jesteście! I rozumiecie 🩷 chyba i tak pojadę, bo z kolei moje poczucie obowiązku się mocno odzywa i wychodzi na prowadzenie. Najwyżej odbiję sobie wieczorem czymś miłym.
Default.owa, Marzycielka94, Darrika, Monnie, Meggi_**, emciak lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
👩🏻🦱 ona
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🧔🏻♂️ on
61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
morfologia 2% → 0%❗️
HBA 80%
Marzycielka94 wrote:Ja Wam powiem, że u mnie dni płodne zapasem + dodatkowo badania nasienia w przyszłym tygodniu. I jakoś czuję stres i przed tym cyklem, i przed badaniami, co to będzie, jak to będzie. Zastanawiam sie, czy nie odpuścić w tym cyklu..
szczególnie po ostatniej sytuacji z dwoma kreseczkami i okresem po kilku dniach..Marzycielka94 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
👩🏻🦱 ona
🧔🏻♂️ on
morfologia 2% → 0%❗️
HBA 80%
Powder wrote:Dzięki dziewczyny, że jesteście! I rozumiecie 🩷 chyba i tak pojadę, bo z kolei moje poczucie obowiązku się mocno odzywa i wychodzi na prowadzenie. Najwyżej odbiję sobie wieczorem czymś miłym.
Powder, Marzycielka94, Monnie lubią tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
1 cs - wracamy do starań
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
Kariotyp ✅️
Morfologia ✅️
-> Acard 75 & heparyna -
Dzięki serdeczne dziewczyny, dobrze jest mieć w Was wsparcie 🥹
Powder, Default.owa, Mardotka, Zosia667 lubią tę wiadomość
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
❓ owulacja
👨 36
✔ USG
LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
28.07 - 💉 beta HCG
08.25 - sono-HSG -
Powder wrote:Dzisiaj ja przychodzę trochę poamrudzić, przyszła i na mnie kolej, bo jakoś się źle czuję z powiedzeniem tego mężowi, czy komukolwiek ze swojego otoczenia, bo obawiam się wyjścia na złą osobę, albo usłyszenia, że przesadzam i niepotrzebnie tak myślę. Ale mam te myśli i nic na to nie poradzę…ale do brzegu.
Wspominałam jakiś czas temu, że dostałam zaproszenie na babyshower znajomej. To jedna z dwóch par, które zaczęły starać się po nas i obie zaszły za pierwszym podejściem. Obie będą tam obecne. Impreza jest dzisiaj a ja od rana mam zepsuty nastrój i nie wiedziałam dlaczego. Zajrzałam głębiej w siebie i uświadomiłam sobie, że mam strasznie dużo żalu i zazdrości, że to nie ja jestem w ciąży. Że dalej jesteśmy w tym miejscu. Mam świadomość tego, że to niczyja wina, ale nie zmienia to faktu, że czuję że się tam umęczę, uśmiechając i udając, że jest super…😩
Powder pamiętaj, aby pozwolić sobie na swoje emocje i odczucia… Wiesz, to że jesteśmy zazdrosne nie oznacza, że komuś źle życzymy. Targają nami różne odczucia. Jesli nie masz ochoty na uśmiechy i udawanie, że jest super to nie zmuszaj się do tego kochana. Oczywiście nie chodzi o to, aby odbierać radość komuś, ale mam na myśli to że zazwyczaj my sami stawiamy wobec siebie takie wymagania. Ja miesiąc po stracie dowiedziałam się o ciąży mojej szwagierki- tak samo, postanowili że chcą drugie dziecko cyk i jest zdrowa ciąża. Przeżyłam to bardzo, w głowie miałam że znowu będę musiała się uśmiechać i cieszyć kogoś ciążą, gdy w środku mam tyle cierpienia. Ale prawda jest taka że nikt mi nie każe się tym cieszyć, nie mam ochoty na dopytywanie o ciąże, zagadywanie w tym temacie itd. I wiesz co? Spotykamy się z rodziną i nikt mnie do tego nie zmusza, nikt nie każe mi o tym rozmawiać. I znowu przekonałam się że ta „powinność” jest tylko w mojej głowie.
Powder, Default.owa, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza
PAI-1, MTHFR hetero
Amh 1,16 🥲 -
Donna89 wrote:Powder pamiętaj, aby pozwolić sobie na swoje emocje i odczucia… Wiesz, to że jesteśmy zazdrosne nie oznacza, że komuś źle życzymy. Targają nami różne odczucia. Jesli nie masz ochoty na uśmiechy i udawanie, że jest super to nie zmuszaj się do tego kochana. Oczywiście nie chodzi o to, aby odbierać radość komuś, ale mam na myśli to że zazwyczaj my sami stawiamy wobec siebie takie wymagania. Ja miesiąc po stracie dowiedziałam się o ciąży mojej szwagierki- tak samo, postanowili że chcą drugie dziecko cyk i jest zdrowa ciąża. Przeżyłam to bardzo, w głowie miałam że znowu będę musiała się uśmiechać i cieszyć kogoś ciążą, gdy w środku mam tyle cierpienia. Ale prawda jest taka że nikt mi nie każe się tym cieszyć, nie mam ochoty na dopytywanie o ciąże, zagadywanie w tym temacie itd. I wiesz co? Spotykamy się z rodziną i nikt mnie do tego nie zmusza, nikt nie każe mi o tym rozmawiać. I znowu przekonałam się że ta „powinność” jest tylko w mojej głowie.
Pomyślałam sobie, że przekuję to w coś dla siebie i wykorzystam ten czas na oderwanie się od zastanawiania, czy to, że ukłuło mnie w podbrzuszu to ciąża, czy niestrawność 😂💪🏻Default.owa, Donna89, Monnie lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
👩🏻🦱 ona
🧔🏻♂️ on
morfologia 2% → 0%❗️
HBA 80%
Default.owa wrote:Dziewczyny, melduje, że kreseczka ciemnieje i to jak!
https://zapodaj.net/plik-wx8CyjUoWJ
I porównanie z poprzednimi:
https://zapodaj.net/plik-2fifBAwXFB
Jutro lecę do laba, w środę pewnie znów, by sprawdzić przyrosty, ale jestem dużej wiary, że będzie okay.
Rośnij groszku. 🩵🤞🏻
Gratulacje 😍😍😍 u mnie na testach sikanych nadal cienie bladziochy, ale wierzę, że kropek tam walczy, piękne i zostane na fioletowej stronie🤞
Piękne masz te kreski, beta to już formalność ❤️😘Default.owa, Marzycielka94, Haniaxoxo lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Ja też uważam, że nie powinnaś robić nic wbrew sobie, a już tym bardziej zamęczać się dodatkowo tym wyjściem i udawaniem, że nic się w Tobie nie kotłuje. Możesz powiedzieć, że się źle czujesz, jelitowke masz cokolwiek i tyle, bo prawdopodobnie jak pójdziesz to po powrocie możesz się czuć sto razy gorzej niż teraz. Trzymaj się 🫂🫂🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca, 11:17
Powder, Haniaxoxo lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Darrika wrote:Gratulacje 😍😍😍 u mnie na testach sikanych nadal cienie bladziochy, ale wierzę, że kropek tam walczy, piękne i zostane na fioletowej stronie🤞
Piękne masz te kreski, beta to już formalność ❤️😘
Wierzę, że maluszek dzielnie walczy i będzie dobrze. 🤞🏻🩵 Widzę po stopce, że przyrost ładny. 🩵Darrika, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
1 cs - wracamy do starań
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️