X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️
Odpowiedz

W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 16 marca, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Default.owa wrote:
    Wierzę, że maluszek dzielnie walczy i będzie dobrze. 🤞🏻🩵 Widzę po stopce, że przyrost ładny. 🩵

Tak, przyrost był ładny, ale wczoraj chciałam sobie siknac test, żeby może został na pamiątkę(bo mówię no może krecha będzie już wyraźniejsza ładna) a kreska taka sama jak we wtorek 😬 więc wiadomo już głowa pracuje, ale nic objawów nie mam, żeby coś było nie tak, więc no pozostaje mi czekać i wierzyć w kropka, że tam wszystko dobrze 😁 no i dziewczyny mnie też uspokoiły trochę, że nie ma co się martwić na zapas bo nie z takich nieciemniejacych kresek już są dzieci😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca, 11:27

AnMiPe lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Donna89 Autorytet

Wysłany: 16 marca, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Ja Wam powiem, że u mnie dni płodne zapasem + dodatkowo badania nasienia w przyszłym tygodniu. I jakoś czuję stres i przed tym cyklem, i przed badaniami, co to będzie, jak to będzie. Zastanawiam sie, czy nie odpuścić w tym cyklu..
    szczególnie po ostatniej sytuacji z dwoma kreseczkami i okresem po kilku dniach..

Marzycielko też czekają nas badania nasienia w tym tygodniu 🥲 trzymam za Nas kciuki, żeby wyszły w miarę dobre ❣️

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

👩‍🦳27 🧔‍♂️29
    starania od 2023
    12.24 9tc 💔👼

Endometrioza
    PAI-1, MTHFR hetero
    Niedoczynność tarczycy —> unormowana
    Amh 1,16 🥲
  • Default.owa Ekspertka

Wysłany: 16 marca, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Tak, przyrost był ładny, ale wczoraj chciałam sobie siknac test, żeby może został na pamiątkę(bo mówię no może krecha będzie już wyraźniejsza ładna) a kreska taka sama jak we wtorek 😬 więc wiadomo już głowa pracuje, ale nic objawów nie mam, żeby coś było nie tak, więc no pozostaje mi czekać i wierzyć w kropka, że tam wszystko dobrze 😁 no i dziewczyny mnie też uspokoiły trochę, że nie ma co się martwić na zapas bo nie z takich nieciemniejacych kresek już są dzieci😉
    Dziewczyny dobrze mówią, nie ma co się martwić i nakręcać. Ale doskonale rozumiem to nakręcanie. Ciężko się nie nakręcać. 🙈 Sama mam z tyłu głowy naszą listopadową stratę i martwię się, że jeśli beta potwierdzi ciążę, to będę się martwić póki nie przekroczę tygodnia, w którym straciliśmy bobasa. :(

Darrika lubi tę wiadomość

🧑🏻‍🦲 34 👩🏽 30 🐶 4

4 cs
    ⏸️ 10.24
    💔 11.24

2 cs
    ⏸️ 14.03
    💔 02.05 Florian 🩵

1 cs - wracamy do starań
    16.07 - Pęcherzyk dominujący 19 mm

👩🏻‍🦲 Morfologia 0% -> 2%
    Fragmentacja DNA 8%
    Kariotyp ✅️

👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
    Kariotyp ✅️
    Hormony wszelkiej maści ✅️
    Morfologia ✅️
    🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
    🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1

-> Acard 75 & heparyna
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 16 marca, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Default.owa wrote:
    Dziewczyny dobrze mówią, nie ma co się martwić i nakręcać. Ale doskonale rozumiem to nakręcanie. Ciężko się nie nakręcać. 🙈 Sama mam z tyłu głowy naszą listopadową stratę i martwię się, że jeśli beta potwierdzi ciążę, to będę się martwić póki nie przekroczę tygodnia, w którym straciliśmy bobasa. :(

Taaak ja wczoraj aż zamarłam bo zaraz flashback z biochema sprzed 6 lat, też w lutym, tyle, że tam faktycznie test z piątku piękna krecha, niedziela mega bladzioch i potem wtorek już po temacie. A tu po prostu bladziochy bez progresu, ale są. No i
    później właśnie dziewczyny mnie uspokoiły i czuje spokój bo w sumie u tak nic już nie zrobię i nie zmienię, to ten stres będzie tylko szkodził, a taka piękna pogoda, słońce, trzeba się cieszyć tu i teraz 😁

Trzymam kciuki za Ciebie i kropaska musi być dobrze ❤️🤞

Dziewczyny za wyniki nasienia badań niedługo co będą mocne kciuki również 🤞🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca, 11:39

Default.owa, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Mardotka Ekspertka

Wysłany: 16 marca, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Dzięki dziewczyny, że jesteście! I rozumiecie 🩷 chyba i tak pojadę, bo z kolei moje poczucie obowiązku się mocno odzywa i wychodzi na prowadzenie. Najwyżej odbiję sobie wieczorem czymś miłym.
    Jak czujesz że dasz radę to idź , obyś się zaraziła brzuszkiem 🥰

Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩34 👨39
    12 cs o pierwszego maluszka
    Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
    TSH 1,2
    AMH 1.3
    Żelazo - 150
    Ferrytyna - 36
    D3 - 72
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Drożność - wrzesień
    Suple 💊
    D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki
  • Powder Autorytet

Wysłany: 16 marca, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mardotka wrote:
    Jak czujesz że dasz radę to idź , obyś się zaraziła brzuszkiem 🥰
    Jakoś się trochę wyciszyłam, jak to z siebie zrzuciłam. 😌
    Zgarnę ciążowe wiruski dla nas wszystkich 💪🏻🍀 może to zainspiruje moją fasolkę do implantacji, o ile tam jest. Bo dzisiaj akurat 6dpo.

Darrika, Default.owa, Monnie, Marzycielka94, Loraa, karczoch321, beautifullady lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    ⏳monitorowane: 7cs

👩🏻‍🦱 ona
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, koenzym q10, d-inozytol, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
    aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%
    💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magnez, d-inozytol, kolagen

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • Mardotka Ekspertka

Wysłany: 16 marca, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Jakoś się trochę wyciszyłam, jak to z siebie zrzuciłam. 😌
    Zgarnę ciążowe wiruski dla nas wszystkich 💪🏻🍀 może to zainspiruje moją fasolkę do implantacji, o ile tam jest. Bo dzisiaj akurat 6dpo.
    Oj tak , bierz dla nas wszystkich 😁 A Twoja fasolka jak poczuje vibe to możesz testować już 8 dpo tak się tam ładnie wczepi 😁

Powder, Default.owa lubią tę wiadomość

👩34 👨39

TSH 1,2
    AMH 1.3
    Żelazo - 150
    Ferrytyna - 36
    D3 - 72
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Drożność - wrzesień
    Suple 💊
  • Default.owa Ekspertka

Wysłany: 16 marca, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Taaak ja wczoraj aż zamarłam bo zaraz flashback z biochema sprzed 6 lat, też w lutym, tyle, że tam faktycznie test z piątku piękna krecha, niedziela mega bladzioch i potem wtorek już po temacie. A tu po prostu bladziochy bez progresu, ale są. No i
    później właśnie dziewczyny mnie uspokoiły i czuje spokój bo w sumie u tak nic już nie zrobię i nie zmienię, to ten stres będzie tylko szkodził, a taka piękna pogoda, słońce, trzeba się cieszyć tu i teraz 😁

Trzymam kciuki za Ciebie i kropaska musi być dobrze ❤️🤞

Dziewczyny za wyniki nasienia badań niedługo co będą mocne kciuki również 🤞🤞🤞
    Potwierdzam, trzeba korzystać z pogody. My mamy zwyczaj w niedzielę zabierać pieska w nowe miejsca na spacerki, gdy pogoda pozwala. Więc pewnie dziś też skorzystamy z pogody o gdzieś pojedziemy. Pochodzimy,uspokoimy głowę i myśli i będziemy się po prostu cieszyć tu i teraz.

Darrika, Powder lubią tę wiadomość

🧑🏻‍🦲 34 👩🏽 30 🐶 4

4 cs
    ⏸️ 10.24
    💔 11.24

2 cs
    ⏸️ 14.03
    💔 02.05 Florian 🩵

1 cs - wracamy do starań
    16.07 - Pęcherzyk dominujący 19 mm

👩🏻‍🦲 Morfologia 0% -> 2%
    Fragmentacja DNA 8%
    Kariotyp ✅️

👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
    Kariotyp ✅️
    Hormony wszelkiej maści ✅️
    Morfologia ✅️
    🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
    🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1

-> Acard 75 & heparyna
  • Iskiereczka00 Ekspertka

Wysłany: 16 marca, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, daje znać, że temperatura spadła i przyszła małpa. Trochę wczesnie, bo w 12 dpo, ale nic mnie już nie zdziwi. Progesteron w 7dpo był 21. Zapowiadało się jak zwykle dobrze i jak zwykle skończyło się rozpaczą. Myślę, że byłabym całkiem w porządku mamą, wykonałam w tym celu sporo pracy, ale boję się, że nie będzie mi dane tego sprawdzić.

Starania od 10.2022

👩🏼 34

IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
    Kir AA
    Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)

04.24 metformina
    05.24 drożność
    06.24 histeroskopia
    08.24 leczenie doksycyklina
    01.25 leczenie metronidazol + tarivid
    05.25 histeroskopia

🧔🏻‍♂️ 36
    Nasienie w porządku
    Hla C1C1

IVF

I procedura, krótki protokół 07.2025 - 5 komórek, 0 ❄️
    II procedura, długi protokół ⏳️?
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 16 marca, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Proszę, bierz i wysikaj za tydzień drugą kreskę 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca, 12:41

ater, Powder, Darrika, Mardotka, Marzycielka94, Zosia667, Loraa, Haniaxoxo, AnMiPe lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • ater Autorytet

Wysłany: 16 marca, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę dziewczyny za wszystkie biele i 🐒, niech to będą ostatnie. Niech to będzie początek nowego wspaniałego cyklu w którym będziecie w ciąży 🤰 Mocno w to wierzę!

Powder chciałam coś napisać, ale widzę, że już ciśnienie zeszło i lepiej trochę ☺️ zrób tak, żebyś czuła się dobrze 🤍 i może tak jak napisała Mardotka - zarazisz się brzuszkiem 😁 tym bardziej, że sytuacja intensywna u Ciebie! Wyczekuję na Twoje testowanie! 🔥

Marzycielka94 nie dziwię się, że chcesz odpuścić. Też po cb miałam ochotę rzucić to w chooolerę. Ale zawsze możecie gdzie tam na luzie sobie działać, może akurat zaskoczy ✨

Darrika nie stresuj się niepotrzebnie. Wszystko z kropkiem na pewno dobrze❤️

My z mężem korzystamy z niedzieli i pięknej słonecznej pogody. Owu się chyba powoli zbliża, bo zaczynam czuć lewy jajnik. Także powoli działania 🤪 W tym cyklu założyłam, że nie dam się oszukiwać i doszukiwać objawów potem i nawet się przygotowałam i wpisywałam w poprzednim nieudanym cyklu wszystkie widoczne objawy do kalendarzyka. Planuje więc nie dać się zrobić w bambuko i nie doszukiwać się ciążowych objawów wszędzie. Zobaczymy czy wygram z staraczkowym brainem😂

Powder, Darrika, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, vitex, pluskwica groniasta, cynk

•aktualnie wakacyjna przerwa🍆•
    ale i tak team #rodzew2026✨🍓🍓
  • Powder Autorytet

Wysłany: 16 marca, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka00 wrote:
    Hej dziewczyny, daje znać, że temperatura spadła i przyszła małpa. Trochę wczesnie, bo w 12 dpo, ale nic mnie już nie zdziwi. Progesteron w 7dpo był 21. Zapowiadało się jak zwykle dobrze i jak zwykle skończyło się rozpaczą. Myślę, że byłabym całkiem w porządku mamą, wykonałam w tym celu sporo pracy, ale boję się, że nie będzie mi dane tego sprawdzić.
    Tulę mocno 🫂🩷 domyślam się tylko co dzieje się w Twojej głowie w tej chwili, ale nie poddawaj się! Widocznie to jeszcze nie ten czas, ale kto wie, może dwie kreski czekają już za rogiem w kolejnym cyklu. Tego Ci bardzo mocno życzę 🤞🏻

Gracja29, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

👩🏻‍🦱 ona
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)

🧔🏻‍♂️ on
    61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • Powder Autorytet

Wysłany: 16 marca, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    My z mężem korzystamy z niedzieli i pięknej słonecznej pogody. Owu się chyba powoli zbliża, bo zaczynam czuć lewy jajnik. Także powoli działania 🤪 W tym cyklu założyłam, że nie dam się oszukiwać i doszukiwać objawów potem i nawet się przygotowałam i wpisywałam w poprzednim nieudanym cyklu wszystkie widoczne objawy do kalendarzyka. Planuje więc nie dać się zrobić w bambuko i nie doszukiwać się ciążowych objawów wszędzie. Zobaczymy czy wygram z staraczkowym brainem😂
    Nie chcę Cię martwić, ale miałam na ten cykl takie same postanowienia po poprzednim zawodzie, a wyszło jak zwykle😂😂 obyś była silniejsza, niż ja!! 🤞🏻

ater lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

👩🏻‍🦱 ona

🧔🏻‍♂️ on
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • Mardotka Ekspertka

Wysłany: 16 marca, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka00 wrote:
    Każda z nas niestety wie co czujesz... 😔 przytulam Cię bardzo i trzymam kciuki żeby następny cykl był tym szczęśliwym 😘

Iskiereczka00 lubi tę wiadomość

👩34 👨39

TSH 1,2
    AMH 1.3
    Żelazo - 150
    Ferrytyna - 36
    D3 - 72
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Drożność - wrzesień
    Suple 💊
  • Monnie Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zgłaszam się z @.
    W tym cyklu raczej nie będę testować z uwagi na hsg pod rtg i służbowy wyjazd mojego męża w trakcie owulacji.
    Będzie też badał nasienie, żebyśmy pojawili się w klinice z kompletem aktualnych badań.

@Powder: domyślam się, co czujesz i mam tak regularnie od dawna, mnie zżerała zazdrość jeszcze zanim podjęliśmy starania. Po prostu skręcało mnie na myśl, że inni mogli sobie finansowo pozwolić na dziecko np. zaraz po studiach… na Twoim miejscu bym poszła i jak tylko zaczęłabym czuć, że nie mogę wytrzymać w tej atmosferze, to bym się pożegnała i wyszła.

Powder, Default.owa lubią tę wiadomość

👩🏼33 👨🏻31 🐕‍🦺 5
    Starania od XII 2023

Ona:
    VI 2025
    Niedoczynność tarczycy:
    ⁉️TSH 2,17 µIU/ml Euthyrox 50/75 mg
    II 2025
    ✅ Estradiol 35,00 pg/ml
    ✅ FSH 7,56 U/l
    ✅ LH 7,71 IU/l
    ✅ PRL 391,0 µIU/ml
    ⁉️Testosteron 0,64 ng/ml
    ✅ Androstendion 1,15 ng/ml
    ✅ DHEA-S 270,0 µg/dl
    ✅ AMH 4,30 ng/ml
    ✅ Progesteron 7dpo 22,95 ng/ml

✅ jajowody obustronnie drożne
    ❌ polip endometrium 😭

Zoloft 50mg, Niepokalanek mnisi, Prenacare start.

On - analiza nasienia III 2025:
    Koncentracja 87,3 mln/ml
    Ruch progresywny 42%, całkowity 45,3%
    Morfologia 6%.
  • ater Autorytet

Wysłany: 16 marca, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Nie chcę Cię martwić, ale miałam na ten cykl takie same postanowienia po poprzednim zawodzie, a wyszło jak zwykle😂😂 obyś była silniejsza, niż ja!! 🤞🏻

No na ten moment wydaje mi się to możliwe 🤣🤣🤣

Powder lubi tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, vitex, pluskwica groniasta, cynk

•aktualnie wakacyjna przerwa🍆•
    ale i tak team #rodzew2026✨🍓🍓
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 16 marca, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnie wrote:
    Ja też zgłaszam się z @.
    W tym cyklu raczej nie będę testować z uwagi na hsg pod rtg i służbowy wyjazd mojego męża w trakcie owulacji.
    Będzie też badał nasienie, żebyśmy pojawili się w klinice z kompletem aktualnych badań.

@Powder: domyślam się, co czujesz i mam tak regularnie od dawna, mnie zżerała zazdrość jeszcze zanim podjęliśmy starania. Po prostu skręcało mnie na myśl, że inni mogli sobie finansowo pozwolić na dziecko np. zaraz po studiach… na Twoim miejscu bym poszła i jak tylko zaczęłabym czuć, że nie mogę wytrzymać w tej atmosferze, to bym się pożegnała i wyszła.

Jak zaczynaliśmy starania to powiedziałam o tym moim dwóm przyjaciółkom, które miały juz po 1 dziecku, obie planowaly drugie, więc chyba zainspirowane przystapily do działania. ale zaszly doslownie w tym samym cyklu, co moje wyznanie. Obie mają już 3 miesięczne bobasy :) ostatnio dowiedziałam się, że kolejna moja przyjaciólka zaszła w ciążę w 1szym cyklu.

Mój odruch na to wszystko jest taki- lekki szok, potem radość, bo jak się tu nie cieszyć, a następnie samo ze mnie wypływa pdoczas rozmowy, że u nas tak łatwo nie idzie... otrzymuje wsparcie, nie koniecznie zrozumienie, chyba że któraś ma w swoim otoczeniu koleżankę z podobnymi problemami.

Monnie lubi tę wiadomość

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
    ⏸️ 10.07.2025 🤩
    beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
    tsh: 3,08 ---> 1,8
    prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
    👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
    żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
    ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️

‍🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
    🐕4 / niedobór masła
  • Powder Autorytet

Wysłany: 16 marca, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Jak zaczynaliśmy starania to powiedziałam o tym moim dwóm przyjaciółkom, które miały juz po 1 dziecku, obie planowaly drugie, więc chyba zainspirowane przystapily do działania. ale zaszly doslownie w tym samym cyklu, co moje wyznanie. Obie mają już 3 miesięczne bobasy :) ostatnio dowiedziałam się, że kolejna moja przyjaciólka zaszła w ciążę w 1szym cyklu.

Mój odruch na to wszystko jest taki- lekki szok, potem radość, bo jak się tu nie cieszyć, a następnie samo ze mnie wypływa pdoczas rozmowy, że u nas tak łatwo nie idzie... otrzymuje wsparcie, nie koniecznie zrozumienie, chyba że któraś ma w swoim otoczeniu koleżankę z podobnymi problemami.
    Chyba każda z nas przechodzi przez ten kalejdoskop skrajnych emocji, bo wiadomo, że też się cieszę, ale bywają chwile kiedy gdzieś schodzi to na dalszy plan i wybija się ten smutek i rozczarowanie, że dlaczego innym idzie to tak łatwo i od nie chcenia. Chyba właśnie za ten wysoki poziom zrozumienia tego stanu najbardziej lubię to forum. Bo tak, jak mówisz, ludzie próbują dawać wsparcie, ale jednocześnie tego nie rozumieją, nie naprawdę, bo nigdy się z tym nie mierzyli 🫂

Monnie, Marzycielka94, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

👩🏻‍🦱 ona

🧔🏻‍♂️ on
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 16 marca, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka00 wrote:

Przytulam 🫂

Iskiereczka00 lubi tę wiadomość

starania o pierwsze od czerwca 2023
    35l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc

07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
    10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
    11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
    12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
    02.25 - 06.25 4xIUI ❌
  • Belia Autorytet

Wysłany: 16 marca, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przytulam za @.
    @Powder wylanie smutków na forum na prawdę działa cuda. Przytulam za te emocje i doskonale wiem jak sprzeczne myśli towarzyszą każdej staraczce.

Ja już po rosołku i naładowana endorfinami po spacerze. Pogoda jest dziś niesamowita. Aż chce się żyć 😀

Powder, Darrika lubią tę wiadomość

14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    4cs: 08.24 cb 4tc💔
    6cs: 10.24 cb 6tc💔

Ona 👩🏼 (31lat):
    cykle regularne: 30-34dni 🗓️
    2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
    Hormony, biochemia (lipiec) ✅
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero

On 👨🏽(31lat):
    badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
    🔜 1.08 urolog/androlog
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ