X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️
Odpowiedz

W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️

Oceń ten wątek:
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 6 marca, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo jezu, nawet nie wiem kiedy czas minął i to według apki 9dc 😱

PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, pod kontrolą onkologa

🔹️wysokie TSH ‼️ (4,34) - lewotyroksyna
    🔹️wizyta & usg: 1.7 & 3.7
    🔹️27.5.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
    🔹️16.5.2025 - CRL 5.9 mm
    🔹️11.5.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
    🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
    🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️

preg.png

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • ater Autorytet

Wysłany: 6 marca, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Dziewczyny u mnie 🐒 zawitała z rana, bez żadnych plamien, od razu z grubej rury.
    Także zaczynamy 10cs 🔥 Niech będzie szczęśliwy, bo kocham marzec i wiosnę. Już widzę siebie we wakacje na zwolnieniu, pasącą się na słonku przed domem z moimi piesełami.
    Achhh nowy cykl i te nowe nadzieje 🤤
    Miłego dnia!
    Bardzo podoba mi się to myślenie❤️lubię ten etap w cyklu ! Takie l4 latem brzmi pięknie✨

Siasi lubi tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki

team #rodzew2026✨🍓🍓
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:
    Tak zrobimy właśnie. Od razu w poniedziałek krew i pod koniec miesiąca znowu krew. Mam głupie pytanie, ale jeżeli byśmy przekroczyli ostro ten testosteron to wybicie żołnierzy jest czasowe czy już kaplica na zawsze? 🤣

Jak ktoś ma jakieś kody albo wie gdzie promka na badanie to pliska o wstawienie ❤️

A teraz hit moja teściowa na info z konsultacji z lekarzem z kliniki wie jak zawsze lepiej od wszystkich lekarzy i uważa, że mój M nie powinien brać tych leków, bo to hormony i to nie są żarty i on to sobie sprawy nie zdaje jakie skutki uboczne itp a poza tym to u nich w rodzinie nie było nigdy problemów, a lekarze to nie znaleźli przyczyny i leczą go na oślep i najlepsze na koniec - wszystko Wam się poukłada i będzie dziecko, czasem tak jest i czasem to w głowie jest 🤣

Do następnego cyklu spermatogenezy (około 2-3 miesiące) 😄także to totalnie odwracalne, ale szkoda się potem tym stresować i marnować czas na powrót do pierwotnego stanu (który btw. może nie być prosty)… 😄

Teściowa 🫣😂
    Uwielbiam to, kobiety biorące leki wypływające na hormony (antykoncepcja i inne) to git, a jeśli facet ma wziąć ABSOLUTNIE, umrze od tego 😂
    Wiadomo, że branie takich leków to nie najzdrowsze rozwiązania (my sami odwlekamy to w czasie), ale nie demonizowałabym tak tego, bez przesady xd

To zabawne jak nasi rodzice są różni, moja mama już 2 razy ze mną rozmawiała, że skoro mamy problem z zajściem w ciążę to mamy brać hormony (o jakie jej chodziło to nie wiem 😂)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 09:55

almost.there lubi tę wiadomość

17. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCOS, AMH 6,94

🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
    🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️ 🥲
    ⚠️ HBA: 43% 🥲

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • ater Autorytet

Wysłany: 6 marca, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:

To zabawne jak nasi rodzice są różni, moja mama już 2 razy ze mną rozmawiała, że skoro mamy problem z zajściem w ciążę to mamy brać hormony (o jakie jej chodziło to nie wiem 😂)
    Dopytaj to weźmiemy wszystkie i cyk pyk będą bobasy 🤣🤣

Chochlik12, Powder lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki

team #rodzew2026✨🍓🍓
  • Pogubiona Autorytet

Wysłany: 6 marca, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, poproszę uprzejmie o wpisanie mi 🩸:/

PS. Ginekolog nie oddzwoniła pierwszy raz wczoraj. Dziś już nie biorę na własną rękę luteiny ani Neoparin. Zastanawiam się, czy podchodzić znów do cyklu symulowanego w tym miesiącu, czy zrobić sobie przerwę. Niby owulacja zawsze się u mnie pojawia, ale co z tego, skoro ostatnie dwie kreski widziałam prawie dwa lata temu w sierpniu... Nie wiem, czy chce w tym cyklu znów zrywać się w ciągu dnia na monitoring, wydać ponad tys złotych i patrzeć w aplikacje z wykresami non stop jak głupia...

Jakiś taki okresowy kryzys.

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])

29.04.25 - beta 77,40mIU/ml
    02.05.25 - beta 294mIU/ml
    05.05.25 - beta 997mIU/ml
    15.05.25 - pierwsze USG 7(6+1) - mamy 0,41cm i ❤️
    26.05.25 - USG (7+4) - 1,40cm i ❤️ (tętno 150)
    05.06.25 - USG (9+1) 2,35cm i ❤️
    23.06.25 - kolejna wizyta 🤞🤞🤞
    30.06.25 - Prenatalne 🤞🤞🤞

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Hej, nie było mnie kilka dni, miałam bardzo intensywny czas w pracy. Ale was podczytywałam, tylko nie miałam jak się wbić w wątek.
    Zapisywałam się na testowanie 16 marca, chyba nie jestem wpisana, ale to nic bo będzie kolejna biel.

Już wiem, że w tym cyklu się nie udało, bo nie wzrosła mi temperatura i boli mnie brzuch od rzekomej owulacji, której chyba nie było.

A chwilę się cieszyłam bo miałam bardzo dużo śluzu, jak za starych dobrych przedstaraczkowych czasów, w poniedziałek po południu mega pik na teście owu, kreska była aż fioletowa a nawet piłam normalnie.

Współczuję za wszystkie biele. Pociesza mnie to, że statystycznie w tym miesiącu co najmniej kilka z was zobaczy dwie kreski 😍

Ja mentalnie przygotowuję się do wizyty w klinice. Dostałam na NFZ skierowanie na badnia hormonalne, tarczycę i AMH. Mega się cieszę bo kilkaset złotych w kieszeni. Trochę boję się tego wyniku AMH i tego, że wizyta będzie nie po mojej myśli i lekarz nas zbędzie.

Dziś też zapisuje mojego na te badania nasienia
    Oooo nie nie ma takiego poddawania się 😠 już cię wpisałam, bo mnie ten edytor postu czasem w bambuko robi 😠🥰

@ater testowałaś??

👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
    ⏳️05.24 💉01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
    🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%

10.24 / 02.25
    Ilość 300mln PH 8.1
    Ruch A+B 26% -> 61%
    Morfo 3% -> 4%
    Żywe 68% -> 79%

❌️01.25 Lametta + Zivafert
    ❌️02.25 Lametta + Zivafert
    ❌️03.25 Lametta + Zivafert
    ❌️04.25 Lametta + Zivafert
    ❌️05.25 Lametta + Zivafert
    🤞06.25 Lametta + Zivafert

16.06 wymazy ⏳️wynik?
    🔜07 drożność
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 6 marca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Przytulam za biele 🫂❤️

U mnie krwawienie się troszkę zmniejszyło na ten moment 🙂 i coraz częściej myślę że jeśli nie będzie przeciwskazań to żeby nie tracić tego cyklu i spróbować 🫣🙈 boziu co się dzieje z moją głową 😱 wizytę mam 18 marca więc nie wiem czy się wyrobie z wizytą przed owulacja ale jeśli tak to muszę dobrze przemyśleć ten mój pomysł.

Każda stratę trzeba przetrawić, ale jeśli głowa jest gotowa i nie ma przeciwwskazań od lekarza, to można od razu starania rozpocząć. Ja też teraz nie czekałam na miesiączkę tylko zaraz po oczyszczeniu i z końcem krwawienia zaczęliśmy kolejne próby.

MTHFR heteri
    PAI-1 homo
    Problem z utrzymaniem ciąży - immunologia.

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    💔12.02.2025 r. Aniołek (5tc/9tc) [*] Marianna

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 6 marca, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Mogę spytać, czemu się ograniczasz wiekowo?
    Pytam dlatego, że zaraz kończę 36 lat. U mnie było trochę inaczej, bo od zawsze wiedziałam, że trudno mi będzie zajść naturalnie. Natomiast dalej widzę dla siebie szanse na zostanie mamą w ten, czy inny sposób.

Bo nie chce później rodzić, nie jest to dla mnie, nie czuje tego, mam wiele jeszcze swoich planów i marzeń, których nie chce dłużej odkładać, nie miałam kiedy się wyszaleć, podróżować, bo praca i budową domu, a potem już córka się urodziła i trzeba było jej oddać część życia 😁 a drugą kwestia, nie chce też większej różnicy wieku między dziećmi i tak na koniec jestem już tymi staraniami zmęczona. Nie chcę dłużej tego ciągnąć niż konieczne. Mamy swoją granice i nie chce jej przekraczac, bo to ona sprawia, że nie załamałam się przez te 12 cykli starań bo wiem, że mam plan B

almost.there, Siasi, Nadzieja32, NinaB, Powder, Dżozu, cysterka95 lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 6 marca, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też mówi, że na spokojnie, poleca mi ginekologów których nazwiska słyszy od koleżanek. Mówi, że na pewno się uda i że może muszę iść do ginekologa po jakiś hormon (tez nie mówi jaki). A nawet jak się nie uda to invitro nam pomoże 🥹 Kocham ją za to wsparcie i wiem, że będzie najlepszą babcią na świecie ❤️‍🩹
    Ps. Dziewczyny słabo mi , tak mnie małpa dojeżdża. Wzielam Pyralginę a biorę leki raz na sto lat. Oby pomogło bo do 18 muszę trzymać fason w pracy. Nie chcę wiedzieć jak bolą skurcze porodowe, ale mam nadzieję że najgorsze już podczas tej małpy minęły 😩 to jest ta stulecia więc owulka będzie ogień.

Chochlik12, AnMiPe, Haniaxoxo, DreamBee, ater, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

🧩 11cs o brakującego puzzelka. To nie jest nasza wiosna 💔
    ⏸️ Kwiecień 2025- 9dpo, cień cienia
    💌 (6t0d) pęcherzyk żółtkowy, z zarodkiem 3,6mm i echem serduszka
    💌 (7t0d) Zarodek 6.6mm, brak akcji serca 💔
    Wciąż walczymy o Ciebie 🖤

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogubiona wrote:
    Dzień dobry, poproszę uprzejmie o wpisanie mi 🩸:/

PS. Ginekolog nie oddzwoniła pierwszy raz wczoraj. Dziś już nie biorę na własną rękę luteiny ani Neoparin. Zastanawiam się, czy podchodzić znów do cyklu symulowanego w tym miesiącu, czy zrobić sobie przerwę. Niby owulacja zawsze się u mnie pojawia, ale co z tego, skoro ostatnie dwie kreski widziałam prawie dwa lata temu w sierpniu... Nie wiem, czy chce w tym cyklu znów zrywać się w ciągu dnia na monitoring, wydać ponad tys złotych i patrzeć w aplikacje z wykresami non stop jak głupia...

Jakiś taki okresowy kryzys.

Okres lubi dawać kryzysowe myśli, ale zrób w zgodnie ze sobą o swoją głową. Jeśli czujesz, że potrzebujesz przez miesiąc odpocząć to ja bym tak zrobiła ❤️

Dziewczyny, jaki polecacie termometr, jakiej firmy? Pokłóciłam się w tym cyklu z testami owu i od kolejnego cyklu będę mierzyć temperaturę 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 10:31

Haniaxoxo, Pogubiona lubią tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

preg.png
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 6 marca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Moja mama też mówi, że na spokojnie, poleca mi ginekologów których nazwiska słyszy od koleżanek. Mówi, że na pewno się uda i że może muszę iść do ginekologa po jakiś hormon (tez nie mówi jaki). A nawet jak się nie uda to invitro nam pomoże 🥹 Kocham ją za to wsparcie i wiem, że będzie najlepszą babcią na świecie ❤️‍🩹
    Ps. Dziewczyny słabo mi , tak mnie małpa dojeżdża. Wzielam Pyralginę a biorę leki raz na sto lat. Oby pomogło bo do 18 muszę trzymać fason w pracy. Nie chcę wiedzieć jak bolą skurcze porodowe, ale mam nadzieję że najgorsze już podczas tej małpy minęły 😩 to jest ta stulecia więc owulka będzie ogień.

Ja tu się wtrącę, bo do wycięcia mięśniaków moje okresy były istną torturą. Wymioty, omdlenia z bólu, skurcze takie, że ho ho.
    Jedne, co mnie ratowało oprócz leków to plastry rozgrzewające z Rossmanna, typowo menstruacyjne.

Siasi lubi tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:

Ale kochana 🥹
    Ja odnośnie mojej mamy takie same myśli, bardzo chciałabym dać im już wnuka, to mega duże pragnienie ich serca już od wielu lat. 😄 starsza siostra nie chce mieć dzieci i cała nadzieja w nas 😆

Siasi lubi tę wiadomość

17. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCOS, AMH 6,94

🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
    🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️ 🥲
    ⚠️ HBA: 43% 🥲

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 6 marca, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Ale kochana 🥹
    Ja odnośnie mojej mamy takie same myśli, bardzo chciałabym dać im już wnuka, to mega duże pragnienie ich serca już od wielu lat. 😄 starsza siostra nie chce mieć dzieci i cała nadzieja w nas 😆

Ja jestem wpadką i mam sporo starsze rodzeństwo. Sama wychowałam się bez dziadków, bo jak się urodziłam, to żadnego już nie było, więc trochę czasem mnie pierdyknie prądem taka myśl, że może mi się nie udać. Mój tata już nie żyje, więc i tak połowa miłości dziadkowej z mojej strony jest realna.

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 6 marca, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Nie podam się, zaszlam tak daleko to znaczy noo. Szkoda by było teraz się podawać jak człowiek się tyle starał 🤣

Ale tak, strasznie boję się że będzie to się w czasie przeciągać. Za 2 tyg mam wizytę gdzie będą robić przesiew, usg, krew i inne badania a na wyniki muszę czekać 5 tyg.. tzn odbiór wyników aż w maju bo wcześniej pierwotnie tą wizyte miałam mieć w kwietniu 😅 udało się puste okienko znaleźć.
    Do tego M. musi rzucić fajki minimalnie 3 miesiące. Więc cała nasza sytuacja leży w jego rękach i to przez niego się przeciągło 😑 W kwietniu ma dmuchanie i jak coś znajdą to pewnie się będzie dalej przeciągać

Więc czuję że stoję i nic nie robię. Mogłabym zmienić ginekologa czy klinike i szukać ale pewnie kolejki też zabójcze a jednak chciałabym dać szanse 🤪

Znam to uczucie braku sprawczości, bo od grudnia nie miałam żadnej stymulacji. Też rozważam zmianę kliniki i to samo mnie powstrzymuje, co Ciebie. Jak sobie pomyślę, że zaś mi przyjdzie czekać 3-4 miesiące na pierwszą wizytę, to mi się odechciewa. Co chwilę badam coś na własną rękę i co chwilę wychodzi coś nowego. Mąż akurat paramety ma super, ale co z tego, skoro u mnie ciągle nie styka. Jadę na święta do Polski, wyciągam hajs z oszczędnościowego i robię wszysto, co popadnie- nawet na wyrost- bo mi też już cierpliwości zaczyna brakować ;) Trochę mnie to uwiera, bo gdyby chcieli, zrobiliby mi to na kasę chorych tutaj. Ale już nie mam siły się prosić i słuchać, że wymyślam ;)

Ja: 36, on: 35

✅usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
    ❌ przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    09.04.2025 jest serduszko <3 crl 0,46 cm
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    30.05.2025 niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    Walczymy z cukrzycą ciążową
    📆01.07.2025 kontrola
    📆21.07.2025 połówkowe
    preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 6 marca, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Każda stratę trzeba przetrawić, ale jeśli głowa jest gotowa i nie ma przeciwwskazań od lekarza, to można od razu starania rozpocząć. Ja też teraz nie czekałam na miesiączkę tylko zaraz po oczyszczeniu i z końcem krwawienia zaczęliśmy kolejne próby.
    Oh myślę że strach długo mnie nie opuści .. głowa może jest gotowa ale rozum wysyła ostrzeżenia 🥺 przegadam to z lekarka i zobaczymy 🙂 szybkie pytanko, ile po krwawieniu pojawiła się u Ciebie owulacja ?

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    27.05- progesteron 31 ng/ml
    29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
    31.05- beta 196,51 mUI/ml 15dpo❤️
    progesteron 21 ng/ml
    03.06- beta 868,53 mUI/ml 💜🤞
    05.06- beta 1825,62 mUI/ml 💚
    progesteron 18,9 ng/ml
    07.06- beta 3968,72 mUI/ml 😍🩷
    16.06- beta ok. 31 tyś mUI/ml 💚
    progesteron 16 ng/ml ....

16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷

preg.png
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 6 marca, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Bo nie chce później rodzić, nie jest to dla mnie, nie czuje tego, mam wiele jeszcze swoich planów i marzeń, których nie chce dłużej odkładać, nie miałam kiedy się wyszaleć, podróżować, bo praca i budową domu, a potem już córka się urodziła i trzeba było jej oddać część życia 😁 a drugą kwestia, nie chce też większej różnicy wieku między dziećmi i tak na koniec jestem już tymi staraniami zmęczona. Nie chcę dłużej tego ciągnąć niż konieczne. Mamy swoją granice i nie chce jej przekraczac, bo to ona sprawia, że nie załamałam się przez te 12 cykli starań bo wiem, że mam plan B
    rozumiem. Myślałam, że chodzi wyłącznie o wiek sam w sobie.

Ja: 36, on: 35

✅usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
    ❌ przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    09.04.2025 jest serduszko <3 crl 0,46 cm
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    30.05.2025 niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    Walczymy z cukrzycą ciążową
    📆01.07.2025 kontrola
    📆21.07.2025 połówkowe
    preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 6 marca, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama jest taka, że nie ma parcia na więcej wnuków, ma ode mnie wnuczkę, a od mojego brata wnuka, więc jej do szczęścia więcej nie trzeba 😅 a kiedyś nawet mówiła, że ona by wolała już nie, bo się martwi o mnie, że jak jakąś wojna się wydarzy albo coś złego to ma jakieś wizję mnie z brzuchem uciekająca i wiecie, takie ma chyba matczyne zmartwienia 🤭 a ostatnio bardziej się martwić o mnie jak ja sobie poradzę jak się jednak nam nie uda I widzę, że ona reż jest trochę obciążona psychicznie tymi naszymi staraniami, bo się martwi mocno 🤷‍♀️

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Powder Autorytet

Wysłany: 6 marca, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też bardzo by już chciała wnuki, ale jak raz zapytała i powiedzieliśmy, że się staramy, to nie naciska, więc też jestem jej bardzo wdzięczna za to, bo potrafi być intensywna. 😅

Ale ostatnio coraz bardziej mam w głowie to, że moi młodsi bracia (cioteczni) już mają dzieci, a ja taki odd man out, wszystko mi się przesunęło mocno w czasie przez to, że odpowiedniego partnera poznałam dopiero niedawno. I wcześniej nie chciałam, bałam się macierzyństwa i „przecierania szlaków” a teraz boję się, że nigdy nie będzie mi to dane. 😩 Aż mi się łezka zakręciła w oku, jak to piszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 10:54

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🔮Staranie na luzie od 03.2024
    🔥Staranie na pełnej od 02.2025

⏳5cs in progress 🍀🍓

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
    🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
    🔜 30.06 ponowne badanie nasienia
  • Nana11 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Okres lubi dawać kryzysowe myśli, ale zrób w zgodnie ze sobą o swoją głową. Jeśli czujesz, że potrzebujesz przez miesiąc odpocząć to ja bym tak zrobiła ❤️

Dziewczyny, jaki polecacie termometr, jakiej firmy? Pokłóciłam się w tym cyklu z testami owu i od kolejnego cyklu będę mierzyć temperaturę 😅

Ja mam z microlife, da się tanio kupić przez internet i jest w porządku, typowo owulacyjny (musi mieć 2 cyfry po przecinku koniecznie, inaczej trochę nie ma sensu tej temperatury mierzyć) :)

Nadzieja32 lubi tę wiadomość

12.24 💔 6tc
    01.25 💔 6tc

19.02 ⏸️
    10.03 0, 53cm - serce bije!
    31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
    14.04. prenatalne - 5,12 cm
    25.04. 152 bpm, 13+2
    14.06. ➡️ połówkowe
  • Haniaxoxo Ekspertka

Wysłany: 6 marca, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Pregna start już ma przyswajalną formę. Jakiś czas temu zmienił się skład.
    Oo nie wiedziałam! To dla czytających dziewxzyn uwaga - zwracajcie uwage na to jaka kupujecie, bo ja na doz widziałam nadal tą wersję z nieprzyswajalną

👩🏻 29 👱🏼‍♂️36
    7 cykl starań po rzuceniu Anty

🙋‍♀️Styczeń 2025 r. pod opieką dietetyczki klinicznej (odporność, jelita, wsparcie w walce z HPV 51). Pozostałe badania w normie.
    🙋‍♀️ Styczeń/Luty 2025 r. monitoringi cyklu (owulacja potwierdzona, progesteron 7dpo wysoki, faza lutealna 11/12 dni, cienkie endometrium ok. 7-8 mm)

🙋‍♂️ Luty 2025 r. morfologia nasienia 10%, fragmentacja DNA w normie
    🙋‍♀️ Luty 2025 r. bakteria Clostridium (Organix Gastro), wprowadzone probiotyki i suple na wsparcie jelit i wątroby
    🙋‍♀️ Luty 2025 r. cykl stymulowany (Mensinorm 75 w 3dc, Ovitrelle + ustrogestan). Udało się pogrubić endometrium do 10mm !!!

13.03.2025 - Beta 86
    17.03.2025 - Beta 466

preg.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ