W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻♀️
-
WIADOMOŚĆ
-
White1 wrote:Mi się nie zdarzyło, żeby nie mieli USG na wizycie, ale zdarzyło się kilkukrotnie, że tego USG nie zrobili, bo nie widzą takiej potrzeby (monitoring owulacji = leczenie niepłodności według nich), a sprzęt USG jest tak super, że mi nie wykryli PCOS na nim
czat to też parodia, to znaczy polecam mieć kartę na komputerze i stabilny internet, bo w przeciwnym wypadku wywali cię z kolejki albo w trakcie wizyty. Na telefonie przełączenie aplikacji wyrzuca na inną, więc nawet załączenie zdjęcia bez wyrzucenia sesji graniczy z cudem. Kolejka do ginekologa na czacie to tak 1-2h (pokazuje przewidywane 60min). Czasem zlecają badania i nie powiedzą ci co masz w pakiecie czego nie, więc można się później lekko zdziwić. Na pobranie krwii ze skierowaniem trzeba się wcześniej umówić w osobnej zakładce Punkt pobrań. Jak masz pytania to śmiało
P.S. niby badania w pakiecie są darmowe, ale tylko ze skierowaniem i uwaga jeśli skierowanie jest od kliniki leczenia niepłodności, to mogą wbić jako płatne, bo niby jest to w pakiecie, ale leczenie i diagnozowanie niepłodności już nie 🤣 trochę się na tym przejechałam, jak zostawiłam 100zł za podstawy testosteron, który mam w pakiecie i lekarz na czacie wypisał mi skierowanie na podstawie papierów z kliniki.
Trochę mi lepiej, że nie tylko ja mam z nimi takie przeprawy😂 ale zgadzam się, czat to parodia, dosłownie opisywałam to sama przed chwiląWhite1 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 30.06 ponowne badanie nasienia -
Darrika wrote:U mnie chyba jakoś od 5 albo 6 dpo codziennie jakieś bóle, kłucie, ciągnięcia, lewy jajnik kilka razy bolał, dzisiaj też czułam trochę jajnik, ciągnęło mnie w pachwinie i czuje jakieś lekkie skurcze okresowe. I od rana mnie boli tak lekko gardło jakby mnie coś brać miało 🙄
A co do tych boli to to samo boli ciągnie albo kuje🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 16:31
Darrika lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, zaraz was nadrobię bo mam chyba że 20 stron 😊. Zaraz połowa marca a tu same biele i @ 🫂🫂. Ja chyba przegapiłam owulację. Miała być we wtorek, kupiłam 10 testów i miałam od dziś testować. Dziś w nocy czułam delikatne kłucie w jajniku a w dzień tyle tego śluzu płodnego że masakra. Chyba już po ptakach 🙈31👩❤️👨41
👶- 9 lat
Starania o rodzeństwo od 06.2023
Styczeń 2024 💔
Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
24.04 mamy serduszko ❤️ -
Co do medicover, polecam sprawdzać opinie na Google. Poprzednią ciążę prowadziłam w medicover, kilku lekarzy obskoczyłam i zazwyczaj pokrywało się, że kiepska opinia= brak sprzętu USG w gabinecie.
Mam teorię, że jeżeli lekarz ma lepszą opinię, to wynegocjował lepszy gabinet albo lepsze warunki pracy (nie pozwolił się wpakować na wizyty bez sprzętu USG)
I czasami lepiej pojechać w gorszą lokalizację do lekarza, który ma opinię 4-5 na Google, niż takiego z 1-3 w lepszej lokalizacji dla nas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 17:17
-
Julciaa14 wrote:Cześć dziewczyny, zaraz was nadrobię bo mam chyba że 20 stron 😊. Zaraz połowa marca a tu same biele i @ 🫂🫂. Ja chyba przegapiłam owulację. Miała być we wtorek, kupiłam 10 testów i miałam od dziś testować. Dziś w nocy czułam delikatne kłucie w jajniku a w dzień tyle tego śluzu płodnego że masakra. Chyba już po ptakach 🙈
Ja czytałam kiedyś, że owulacja może nastąpić w przeciągu 2 najbliższych dni odkąd jajniki dają o sobie znać, więc jeszcze nic straconegoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 17:22
Olisska, Haniaxoxo lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48) + hirsutyzm
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
06/25 - starania wstrzymane -
Julciaa, niekoniecznie po ptakach. Może jajeczko dojrzewa i stąd kłucie w jajniku. Wcale nie jest powiedziane, że już po. Działajcie, nie przestajcie 😁
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️
Bardzo ładnie, myślę że PIk ☺️ działajcie. 🤍👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️
To jeśli kreski pojawią się np w poniedziałek albo wtorek to czy brać samodzielnie luteinę?
Ogólnie lekarz mi powiedział, że jak test wyjdzie pozytywny to żeby umawiać się na wizytę po jakieś wspomaganie, ale nie wiem na ile będę miała możliwość złapać jakąś teleporade na już w kolejnym tygodniu zza granicy. No i nie będę w stanie na miejscu pewnie nic zakupić.
A wracam w środę wieczorem, więc najszybsza wizyta to ewentualnie dopiero czwartek.
Luteiny zostało mi na mniej więcej tydzień brania. Ostatanio miałam zalecenie 2x dziennie po 100mg.
Ogólnie myślałam żeby w razie braku okresu po prostu nie testować i poczekać do powrotu, ale po pierwsze jeśli jednak będą kreseczki to wtedy wiadomo, że zrezygnuje z wina, no plus to zalecenie od lekarza…
Plus wolę zareagować, bo jeśli kresek nie będzie to nie chce „tracić” urlopu na zastanawianie się/martwienie sie tylko chcę dać się porwać gruzińskiej przygodzie haha
Co byście zrobiły na moim miejscu? Spakować te luteinę i wziąć ją samodzielnie plus w między czasie spróbować łapać online lekarza czy już poczekać do powrotu no i jeśli po kreskach dostanę krwawienia to traktować to jako Biochem…?
(Sorry za takie czarnowidztwo i wybieganie w przyszłość, ale jestem mistrzem wymyślania problemów i rozkminiania miliona opcji w czarnym scenariuszu 🤦♀️
Spakuj test, spakuj luteinę. Ona nie zaszkodzi, nawet jeśli weźmiesz bez kontaktu z lekarzem ☺️👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️
Rozbiłaś w końcu pierwszą stronę jako pierwsza
Dawaj znać jutro jaka betka ♥️Marzycielka94 lubi tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
07.05 beta 83,50 🥹🩷
10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
15.05 beta 4000,48 🥰
22.05 USG puste jajo płodowe 😞
29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
12.06 2,2 cm fasoleczki ❤️😍
08.07 prenatalne ❤️
☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
-
Ja właśnie wyszłam z monitoringu, pęcherzyk 22mm właśnie stoję w kolejce po zastrzyk. Dziwna sprawa bo w sumie od 4 miesięcy cały czas pęcherzyk jest tylko z prawego jajnika i to mnie zastanawia dlaczego tak jest. Lekarz już zmienił wizję z 6 stymulacji schodzimy do 5 i później on kieruje na laparoskopie czyli gdzieś w maju. Co wizyta inna wizja.30 & 34
▪️starania od 11.2021
▪️AMH
2022-2,83
2024 -2,44
▪️Hormony w normie
▪️MUCH -OK
▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
▪️MTHFR C677T C/T
▪️STYMULACJE
12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston
04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?
ON
ŻPN
2024 zabieg -
Marzycielka94 wrote:Jak jest śluz płodny to nic innego Wam nie pozostaje jak po prostu działać !! ❤️❤️❤️
Ja czytałam kiedyś, że owulacja może nastąpić w przeciągu 2 najbliższych dni odkąd jajniki dają o sobie znać, więc jeszcze nic straconego31👩❤️👨41
👶- 9 lat
Starania o rodzeństwo od 06.2023
Styczeń 2024 💔
Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
24.04 mamy serduszko ❤️ -
Dziewczyny sprowadźcie mnie na ziemię proszę, bo sama nie wiem co odwalam
pojechałam paczki zawieźć i kupiłam test, miał być na jutro ale wiadomo jak to jest, ledwo do chaty weszłam i sikalam już 🤦♀️ 5 minut no i tak nic nie widziałam, rozebrałam dziada i czy mi coś tam przebija czy ślepa jestem? Ten cień nie wiem czy nie za bliska są kolo siebie te kreski? Chyba rano pojadę po kolejny test, żeby nie było, bo raz się nadzialam, ale na test wyjęty z kosza, a tu po 5 minutach od razu sprawdzony, ale nie wiem czy sobie nie wmawiam tego cienia. 12 dpo dzisiaj.
Sanana, Lavenda, Hope🍀, onalola, Idawoll, DreamBee, Loraa, Mardotka, assialbnn, almost.there, Meggi_**, Runnerka, snieżka, NinaB, Olisska, Marzycielka94, Siasi, Pdes, Motylek93, izzou97, Maniaaa., cysterka95, S_va_88, dailydamn lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Powder wrote:Całkowicie Cię rozumiem, bo sama też miewam falami takie momenty zwątpienia i oskarżania losu o to, że akurat na nas zrzucił takie problemy z zajściem w ciążę, chociaż pozornie wszystko wygląda w porządku. I boli mnie, że wszyscy wokół zachodzą w ciążę szybciej, łatwiej... i zastanawiam się, co zrobiłam źle. To, co mogę dodać, to tulę mocno i mam nadzieję, że bardzo szybko przejdziesz przez ten ciemniejszy etap i wróci spokojniejsza głowa. 🫂🩷
@Darrika tutaj i ja się dopisuje w tym wszystkim co Powder napisała. Od lutego mam takie falę, momenty zwątpieni ale widać po moich ostatnich postach chodź staram się tego nie robić 😅 obwinianie i złość na samą siebie jak też na wszechświat 🫠 czuje sie zepsuta
Przytulam bardzo mocno 🫂🫂Darrika, Powder lubią tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, pod kontrolą onkologa
🔹️wysokie TSH ‼️ (4,34) - lewotyroksyna
🔹️wizyta & usg: 1.7 & 3.7
🔹️27.5.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
🔹️16.5.2025 - CRL 5.9 mm
🔹️11.5.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
nick nieaktualnyDarrika wrote:Dziewczyny sprowadźcie mnie na ziemię proszę, bo sama nie wiem co odwalam
pojechałam paczki zawieźć i kupiłam test, miał być na jutro ale wiadomo jak to jest, ledwo do chaty weszłam i sikalam już 🤦♀️ 5 minut no i tak nic nie widziałam, rozebrałam dziada i czy mi coś tam przebija czy ślepa jestem? Ten cień nie wiem czy nie za bliska są kolo siebie te kreski? Chyba rano pojadę po kolejny test, żeby nie było, bo raz się nadzialam, ale na test wyjęty z kosza, a tu po 5 minutach od razu sprawdzony, ale nie wiem czy sobie nie wmawiam tego cienia. 12 dpo dzisiaj.
-
Darrika wrote:Dziewczyny sprowadźcie mnie na ziemię proszę, bo sama nie wiem co odwalam
Ja też widzę kreskę, choć nie znam tych testów, więc nie wiem, jak u nich z testowymi, czy lubią oszukiwaćtrzymam kciuki, by jutro na teście też pojawiła się kreska
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 18:56
-
Darrika wrote:Dziewczyny sprowadźcie mnie na ziemię proszę, bo sama nie wiem co odwalam
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
•nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki
team #rodzew2026✨🍓🍓 -
Coś tam przebija
jedź koniecznie rano by powtórzyć
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
15.05.25 - pierwsze USG 7(6+1) - mamy 0,41cm i ❤️
26.05.25 - USG (7+4) - 1,40cm i ❤️ (tętno 150)
05.06.25 - USG (9+1) 2,35cm i ❤️
23.06.25 - USG (11+5) 5,33cm i ♥️
24.06.25 - NIFTY PRO - zdrowa dziewczynka 🩷
30.06.25 - Prenatalne 🤞🤞🤞
24.07.25 - następne USG 🤞🤞🤞
-
Nie no kreska jak byk! Ja bym jeszcze siknęła 👀 -
Lavenda wrote:Nie no kreska jak byk! Ja bym jeszcze siknęła 👀
Nie mam na co sikać póki co, kupiłam jeden test wiadomo bo przecież będzie biel jak zwykle, wiszę na czacie z położna czekam na połączenie spróbuję załatwić skierowanie na betę na jutro do luxmeda, chociaż napisała mi, że na czacie skierowan na to nie daje, ale niby 1 raz w roku mam to w pakiecie więc zobaczymy, jakiś termin na jutro czy jestWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 19:12
brilka, DreamBee, Lavenda, snieżka, Olisska, S_va_88 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Specjalnie sobie przybliżyłam tak, żeby nie widzieć tej czerwonej, narysowanej i…widzę tam cień cienia! Rób jutro powtórkę 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 a jaki to test?💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 30.06 ponowne badanie nasienia