X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to nawet niedaleko mnie, bo widzę adres, że ulica Bartla, a to na Klinach 😊
    U niej robiłaś tę sesję Fabiego?

Jejku, dziewczyny, ja to planuje drugie chyba jak Helka będzie już miałam z 5 lat.
    Odważnie, z końcem roku mieć roczne dziecko i ciąża do tego, a później dwukatek i taki maluch w domu

joana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja (my) nie planuje wcale drugiego.😉
    Moja przyjaciolka ma dzieci „rok po roku” i.. ma chyba depresje 😕 bylismy ost na spacerze wszyscy.. głowa mi pękała. A tu wyjazd wspólny do domku nad morze 🙄😪 teraz mysle czy to był dobry pomysł

Mojej mamy koleżanki corka po stracie dziecka (7mc) dalej kontynuowała urządzanie kącika 🥺 kupowała wyprawkę a nawet zapisała się do szkoły rodzenia..
    smutne to jak taka osoba musi być nieszczesliwa 🥺😕

• joana Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanetka a kiedy powtarzał?
    Pewnie pisalas ale mi umknęło...
    A moja kolezanka tak narzeka, ze teraz ciężko o takie badania..

Ale superowe sa teraz te sesje rodzinne 🥰 o takiej tez marzymy po narodzinach 😄 ktoras z Was planuje albo robila??

Ruda no wlasnie.. jak zobaczylam ten odcinek to az zmrozilo mi krew.. ze takie sa historie ☹
    To straszne kreowac w glowie obraz ciazy czy dziecka w rzeczywistosci to tylko marzenia 😟😟😟😟

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg dziewczyny nie umiem się z Wami napisać, nie dość że grupa tak prężenie działa to jeszcze tutaj zaglądacie 😅😅😅😅

Ja chciałabym mieć drugie dziecko, ale zobaczymy. Na razie chce wrócić do pracy. Z jednej strony dwoje małych dzieci to masakra, ale z drugiej takie wyjście z pieluch i powrot do nich to też kiepsko. :/ No i dzieci w podobnym wieku chyba zajmują się razem sobą podczas zabawy. 😁

Omg Why 😲😲😟😟 ale to musiało byc straszne... Co takie kobiet muszą przejść. 😢😢

joana, Lajni85, Kate28 lubią tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why to straszne 😪
    U mnie kuzynka stracila dziecko podczas porodu.. a raczej zmarlo zaraz po narodzinach.
    Tez na poczatku byla w depresji ale az takie rzeczy sie z nia nie dzialy 😪😪😪

W domu obok jest laska co ma rodzic teraz w czerwcu, ma dziecku juz urodzone w tamtym roku jakos na początku, czyli roznica mala.. a oprocz tego jeszcze niespelna chyba 4 latka..🙄

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wiadomo ze tutaj tez się będę udzielała.
    Na grupie nie ma ani Zanetki ani Iskierki oraz Phia.
    Żanetka odblokowały te dziady fb? 😘

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mogę też być na spotkaniu? Dziecka nie mam ale Kraków ❤

Ciąża urojona to musi być straszny stan...

Kaga, joana, Lajni85, megson91 lubią tę wiadomość

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znów wraca gorączka 😢 nigdy tyle jej nie trzymało po szczepieniu. Lekarka mówi, że jak do jutra nie przejdzie to mam przyjść.

Jejku kończę obiad i idę coś pocwiczyc, bo ostatnio się nie udawało przez to że mój maluszek tak cierpiał. 💔 Mamuśki wróciłyscie już do formy? Ćwiczycie regularnie?

Stokrotko jak u Ciebie macierzyństwo? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś tam ćwiczę, dzisiaj tylko 20 minut, bo wszystkie mnie boli po wczoraj jak ćwiczyłam z Moniką Kołakowską.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ubraniu figura sztos 😂 a pod kisiel z galareta 🤦🏼‍♀️

• Kaga Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why a Ty to chyba też na siłowni ćwiczysz? Jak sobie radzisz z ich zamknięciem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolacze do was jak mi odbluja
    Przesledzilam forum i ludzie piszą ze nawet tydzien mieli zablokowane 🤦‍♀️
    W najgorszym wypadku zaloze drugie konto 😁

Kwestia dziecka i tego kto kiedy chce nastepne mysle ze tak duzo zalezy od tego jak kto przeszedl ciaze jakie jest dziecko pierwsze 😁
    My chcemy tak jedno po drugim beda sobie rosly razem napewno to bedzie ciezkie no ale taka nasza dezycja tak chcemy zawsze chcielismy dwojke dzieci i nadal przy tym obstajemy😁
    Pozniej czas na kariere 😅😅😅😅😅😅😅

W sumie to powiem wam ze my sie wogole nie zabezpieczamy
    Poprostu mamy swiadomosc ze nie zasmuciloby nas to wiec... No taka dezycja😅
    Narazie dostalam dzisiaj okres wiec jak widac nadal nie jest to takie latwe jak sie wydaje😅😅😅

Co do cwiczen tesknie za silownia bo tam sie czuje najlepiej ale... W domu robie tez treningi lub jak pozwala czas to biegam

😅😅😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 10:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Kaga mam nadzieje ze minie goraczka 😘

Kaga lubi tę wiadomość

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę i czuje mój prawy jajnik... okres powinnam mieć sobota -niedziela i zastanawiam się, czy nie odzywa sie ta torbiel... no cóż wizyta 25 więc jeszcze tylko półtora tygodnia ☺☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa co do cwiczen... Dziewczyny nie wiem jak to mozliwe ale.... Mam brzuch lepszy po ciazy niz przed 😅

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wrócę do domu to przed 18, cos zrobić w domu, jakiś obiad jak nie ma i robi się 20... kiedy ćwiczyć? 🤷‍♀️😢

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę, bo ja mam takiego flaka, że dramat.

Ale Żanetka przed ciążą byłaś slim fit, więc wiadomo, że szybko wrócisz do formy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka poka i weź mnie zmotywuj ❤️😪

• nada Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dziewczyny ile naskrobałyście. Co do tych poronień... Ja obejrzałam u mamy lamy odcinek o kobiecie która poroniła bardzo bardzo późno i musiała urodzić to dzieciątko, a potem miała normalny połóg itd. nie powinnam była tego oglądać bo przecież sama jestem w ciąży... I teraz mam lekkie schizy jak mały się mniej rusza. Także wy nie oglądacie tego bo szkoda waszych nerwów. A kobiecie tak strasznie współczuję, płakałam cały odcinek. Dzielna jest, wyszła z tego, miała depresję a teraz ma 3 zdrowych dzieciaczków!

Żanetka ja zazdroszczę i figury i sexow bo u mnie o tu tu póki co cienko 😅

Mnie ciążowe sesje średnio kręcą, nie czuje się w ciąży źle ale nie chce takich fotek. Za to te dziecięce są śliczne. Tylko ja bym chciała przy okazji zrobić rodzinna :p

Kurcze ja do Krakowa mam 2,5h pociągiem. Może namowie męża na romantyczny weekend :D Teraz od 18 znosza te obostrzenia, jak będzie ładnie to posiedzimy na rynku czy gdzie tam lubicie :D

Lajni85, megson91 lubią tę wiadomość

PplPp1.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas a moze to ten szczesliwy cykl 😁😁😁

Zanetka a jak spodenki od tej bluzy? Tak mi sie podoba, ze moze jak pokaze mezowi caly komplecik to podejchalby do jakiegos Tesco zobaczyc. Tym bardziej, ze podobno w tesco -40% wyprzedaz 🥰🥰🥰

U mnie dzis joga, ktora polecala Nada 😊

No i Pan niedlugo skonczy klasc gladzie 🥰🥰🥰 jupi, tylko mezus pomaluje i prawie gotowy pokoik Adasia🥰

megson91 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ