Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ponieważ piszecie, że wątek umiera to poczułam się wywołałana do tablicy🙄
Czytam Was w miarę regularnie, tylko rzadko się odzywam, bo nie chcę tu śmęcić smutami...
U nas ogólnie do przodu, Julek rośnie jak na drożdżach(dwa dni temu skończył 3 miesiące i waży 6,35kg;startował z 3,27kg)chociaż wybitnie mało je, co powoduje moją frustrację. Niestety nie udało mi się karmić piersią(Julek definitywnie odmawia cyca) i jestem KPI, więc wiem ile dziennie pochłania. I mimo że lekarka mówi że najważniejsze że przybiera na wadze to frustruje mnie potwornie latanie za nim z butelką i wręcz wmuszanie w niego jedzenia. Naprawdę nie sądziłam że moje dziecko będzie niejadkiem😥Oboje z mężem jestesmy z gatunku głodomorów, i nie wiem w zasadzie dlaczego sądzilam że moje dziecko też takie będzie, a tu taki zonk. Na szczęście mleka mam baaardzo dużo więc odciąganie mnie nie męczy, ale ponieważ nie "opróżniam piersi dzieckiem" (każdy mówi że dziecko to najlepszy laktator) to zaliczyłam już zapalenie piersi włącznie z antybiotykiem😥. Liczylam że po zapaleniu trochę mi się zmniejszy laktacja, ale nic z tego ;nadal odciągam około 1 litra mleka na dobę, z czego Julek zjada średnio około 650 ml.
Psychicznie czuję się raz lepiej, raz gorzej. Zasadniczo jest znacznie znacznie lepiej niż na początku, ale serio nie czuje się w formie życia😒 Bardzo doskwiera mi niewyspanie, i wiem że muszę się po prostu do tego przyzwyczaić(zawsze byłam mega śpiochem), no ale nie jest lekko. Dobra, dość już marudzenia;mam dziecko które kocham nad życie i to jest najważniejsze 😘
Nie odniosę się do wszystkich wpisów, przepraszam kochane😘 Napiszę tylko odnośnie Megson ;kochana daj znać jak sytuacja z Florką. Dużo siły Ci życzę i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Daj znać co u Was.
Pozdrawiam Was wszystkie bardzo mocno.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 17:25
megson91, Why.Not.Now, joana lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Megson kochana ja to Ci już na grupie pisałam, że wspieram Cię całym sercem. O niczym innym dziś nie myśle tylko o Tobie. 😘❤️❤️
My też zaliczyliśmy teraz mała chorobe, ale nebulizacje pomogły. ❤️
Emdar jak dobrze, że się odezwałaś. Domyślam się co przechodzisz, bo ja jestem KPI już ponad 7 miesiecy. 💔 Nie wiem jaki masz laktator, ale pamiętaj o częstych wymianach części wymiennych (zaworków). A największym wybawieniem w mojej mlecznej drodze było odkrycie ręcznego ściągania po sesji. Tj 15 minut ściągam Lansinohem i chwilę ręczna Medelą lub dłońmi. Od tego czasu nie mam zastojów i zapaleń. Litr na dobę teraz wystarcza, ale niedługo może się to okazać za mało. Aczkolwiek ja z takim wynikiem (a teraz nawet gorszym) ciągnę już któryś miesiąc. Dasz radę zewszytkim 😘 w razie czego nie zabijaj się z tym KPI. Dziecko potrzebuje przede wszystkim Ciebie, silnej i chociaż trochę wypoczętej. 😘
megson91, emdar lubią tę wiadomość
-
To i ja poczułam się wywołana aby wątek jednak nie umarł 🙂 mnie macierzyństwo całkowicie pochłonęło. Mała rośnie jak na drożdżach, przybiera niesamowicie i już wazy prawie 6kg😂 taki grubasek się robi a to dlatego ze cały czas wisi na piersi. W dodatku jest nieodkładalna, spi z nami w łóżku bo inaczej odrazu się budzi. A ja niecałe 6 tygodni po porodzie i chyba tez dostałam okres. W piątek wizyta u lekarza to może się dowiem
Why.Not.Now, megson91, Lajni85, emdar lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmdar, 27 kwietnia to prawie 3 miesiące bez tygodnia to ważyła u lekarza 5780 (startowała z 2860).
Ja karmię małą mlekiem modyfikowanym, Bebilon Advance, je 6 razy dziennie, od jakoś tygodnia 150 ml jednorazowo.emdar, megson91, Lajni85 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czytałam ze założyłyście grupę na fb... czy mogłabym dołączyć? ☺️
RudaMaruda25, Why.Not.Now, joana, MilusińskaMilena, megson91, Kaga, Stookrotka, MissKathy92, Lajni85 lubią tę wiadomość
-
Emdar , ja ostatnio byłam u doradcy laktacyjnego. Nasza mała ma trochę słabszą sile ssania , ładnie je mleczko początkowe a później jak już potrzeba wysiłku to się denerwuje. Ogólnie powiedziała nam, że nie ma dzieci niejadków - przeważnie jest tak , że dziecko ma jakiś problem (może być to zle napięcie w buźce, krótkie wędzidełko itp.) . Zaleciła nam wizytę u neurologopedy w celu oceny ssania, poprawy mocy i szczelności. Może spróbujcie umówić się na taka wizytę trzymam kciuki !
megson91, emdar, nada lubią tę wiadomość
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
Ruda, dziękuję za szybką odpowiedź. To super Ci Helenka je, zazdroszczę. Mój Julek to serio jest niejadek 😥 ile ja się muszę namęczyć żeby mi te 650 ml łącznie zjadł to masakra (ponieważ karmię go moim mlekiem, to je typowo na żądanie, i niestety nie udaje się go nauczyć żadnych regularnych godzin karmienia, więc potrafi jeść co godzinę po 30-40ml). Kaga, nie ściągam w ogóle laktatorem a tylko ręcznie (potrafię mieć w ciągu 5 minut ręcznego ściągania 100 ml mleka).
Stokrotka, byłam dwa razy w poradni laktacyjnej, u lekarki - doradczyni, i jej zdaniem zarówno z wędzidelkiem jak i z napięciem jest ok. Ale kurde może faktycznie zapiszę nas do neurologopedy. Sama już nie wiem czy schizuję niepotrzebnie, i na siłę wymyślam mu choroby czy faktycznie małemu coś dolega....Jak już jest naprawdę głodny (rzadko to się zdarza, ale się zdarza) to ładnie potrafi się zassać,więc chyba wędzidełko jest ok. No i niestety kocha smoczka;tu wiem że popełniłam błąd, no ale już przepadło.
Dziękuję kochane za słowa wsparcia i otuchy ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 19:59
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Hej hej dziewczyny 🙂 melduję się i ja.
Emdar w zasadzie nie wiem co Ci napisać, bo dziewczyny wyżej wszystko co istotne już Ci naskrobaly. Od siebie przypomnę Ci tylko żebyś nie zapomniała że jesteś absolutnie najlepszą mamą dla Julka.. I podepnę się pod to co napisała Kaga, że mały potrzebuje przede wszystkim Ciebie, mimo że to trudne a Julek absorbuje Twój czas, to musisz znaleźć choćby chwilę dla siebie żeby odpocząć.. Macierzynstwo to bardzo trudna praca, na 3 etaty, ale masz w niej największe, najpiękniejsze wynagrodzenie, jakim jest uśmiech i miłość dziecka 😙 a co z tym psychologiem? Rozglądałaś się? Może teleporada?
Megson, tak jak już pisłam Ci wcześniej, trzymam za Was mocno kciuki 😙
Witaj Katarynko ❤️ cieszę się że wątek znów zaczyna żyć, jak kiedyś 🙂
Żanetko, to straszne że Fabia się pochorował.. Tak jak dziewczyny już pisały, nie ma nic gorszego niż chore dziecko.. I mąż 😁😅 mam nadzieję że szybko mu się poprawi😙
A jak po gościach? Bo jeśli dobrze kojarzę mieliście ostatnio.. Może ktoś z gości przyniósł jakiegoś bakcyla i mały złapał gardło?Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualnyEmdar nasz Fabi je tak jak Ruda pisala 150 ml tez z 6 /7 razy dziennie
Jutro ma 4 miesiace i wazy 7 kg 😍
Milenko mozliwe chociaz maz tez pracuje spacerujemy ostatnio wiaterek wieje wszedzie mogl cos zlapac
Mam nadzieje ze szybko wroci do normy bo chory mezczyzna to no wiadomo😅emdar lubi tę wiadomość
-
Milenka, psychologa ogarnęłam w postaci mojej bratowej ❤️ Dziękuje za pamięć. A co u Ciebie? Jak starania? Na jakim jesteś etapie? Przepraszam że nie pamiętam, ale naprawdę mam kalafior ciążowy zamiast mózgu 🙄
Żanetka93, dzieki są odpowiedź. To też Ci Fabianek super wcina! Zdrowia od cioci!
Żanetka93 lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Emdar cieszę się, mam nadzieję że bratowa pomogła 😙 jesteś naszą owu-siostrą więc się martwię. Mam nadzieję że Twoje samopoczucie szybko się poprawi 😙
A u mnie, dziękuję, póki co ok. Nie pamiętam kiedy i czy w ogóle byłam taka zmobilizowana do działania jak teraz, a do tego nie mam żadnego ciśnienia że już teraz w tej chwili musi się udać.. Uda się to super, jak nie to innym razem 🙂
Na razie jestem na etapie szukania nowego lekarza. Tzn jestem zapisana na następny piątek do lekarza w Łodzi z polecenia koleżanki Nady i już się nie mogę doczekać ❤️ muszę to jeszcze jakiś ogarnąć logistycznie bo do Łodzi mam przeszło 3h drogi samochodem, wszystkie pociągi busy na 2-3 przesiadki a nie wiem czy mąż dostanie wolne, ale jestem dobrej myśli 🙂Lajni85, emdar lubią tę wiadomość
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualnyA ja myslalam ze moje dziecię sporo wazy a tu 8kg to nie tak dużo 😄 Fabi dzielnie goni kolegę ☺️a nie wyglada na zdjęciach. Taki mini mini 😊
Za to Maks na zdj duży a w rZeczywistosci chuderlak.
Ja niestety nie wiem ile je, ale chyba nigdy nie zjadł takich ilości „na raz”. Ale przez KP nie sprawdzę tego..
Ej ja tez wróciłam już do normalności i „seksualnej użytkownosci” ino okresu nie mam 😛
Emdar, Katarynka super ze jestescie ❤️
No macierzyństwo pochłania i zajmuje całe dnie (i noce) ale z każdym dniem jest lepiej 😄
O oczywiście to najpiękniejsze co nas mogło spotkać ❤️
Nie wyobrażam sobie teraz domu bez Maksia, nawet jak spiewa jak pisklak i filmu nie słychać❤️ 🤦🏼♀️😂
joana, Lajni85, emdar, Żanetka93 lubią tę wiadomość
-
Moja córcia ma prawie 7 tygodni i waży około 4,5 kg.
Milenka, do którego w końcu jedziesz lekarza z Łodzi ?
Żanetka , zobaczyłam Twój brzuch po ciąży ! Wow 😱 jaki Ty trening wykonujesz ??joana, Lajni85 lubią tę wiadomość
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
Megson trzymam kciuki i myślę cały czas 😘
My też pijemy bebilon 2, wczesniej 1. Teraz 3 razy dziennie po 210ml (wypija mniej czasem) plus kaszki, obiadki i deserki
Byłam u fizjo, dostałam plan ćwiczeń i łatwo nie będzie wrócić do formy.
Byłam też na pazurkach 😁 i są wściekle różowo-czerwone 😁01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤