X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabianek jutro 4mce a dopiero rodziłas 🙈
    Tez macie dziewczyny fioła i comiesięczne robicie fotkę maluchom? 🙈🙈 bo ja tak i mamy już chyba z 6 albumów z moonylab 😅😅😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka cwicze sobie ABS od dwoch miesiecy
    Druga sprawa od porodu tez jem nie zbyt duzo (albo zajeta i nie mam czasu albo nie mam ochoty)
    Ogolnie brzuch juz po porodzie mialam naprawde spoko a 2 msc zaczelam robic Abs wieczorkiem (lekarz mi pozwolil) i tak jakos sie zrobil taki nawet ze mi sie podoba 😅

Why no coraz wiecej go jest 😅
    Rok temu byl plemniczkiem teraz 7 kilowy mezczyzna wyrosl😅

Zastanawiam sie wlasnie czy teraz jak skonczy 4 msc nie zaczac mu juz cos podawac dodatkowo innego🙉🙉🙉

Co do zdj to my z mezem juz domawialismy karty pamieci bo co chwile ich brakuje tyle zdj i filmow wiecznie ☺️
    Nie mowiac i scianach ramkach i albumie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Ale podobno tylko przy pierwszym tak jest 😅😅😅

Mam chwile relaksu bo tacie sie udalo uspac mlodego i... Siebie przy okazji

A ja kapiel i padam na twarz...

Mam nadzieje ze nocka bedzie okej bo ostatnia byla starszna 🙉
    Nie chcial jesc chyba przez to gardelko pol nocy plakal wydziwial kopal 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Ma charakterek ❤️❤️❤️😅😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj rozmawialam z moja mama i mowie jak Fabi wydziwia czasem a mama na to : no coz corus karma wraca 😅😅😅

• Stookrotka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lekarz to opinia , dlatego uważam, że wizyta u fizjo po porodzie jest wskazana :) przecież mięśnie dna miednicy regenerują się w co najmniej pół roku a ćwiczenia brzucha grożą rozejściem się kresy i opuszczeniem narządów rodnych :/ ale dobrze, że u Ciebie wszystko ok 😊 brzuch perfecto ! Ja zaczynam delikatne treningi dopiero za tydzień 💪🏼 Wole nie ryzykować.

Ja też zrobiłam już masę zdjęć 🙈 Robie tez regularne zdjęcia co tydzień na macie z oznaczeniem tygodni żeby zobaczyć jak Anastazja rośnie :)

Lajni85, megson91 lubią tę wiadomość

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mięśnie brzucha w czasie ciąży zostają rozciągnięte i osłabione wiec napewno warto popracowac
    Ogolnie po porodzie naturalnym mozna wrocic do aktywnosci fizycznej niby od 6 do 8 tyg po a po cesarce 12 tygodni
    Ale wiadomo ze to tez sprawa indywidualna
    Kazdy organizm jest inny no i przede wszystkim znaczenie ma tutaj aktywnosc przed ciaza jak i po
    Jeden moze zaczac nawet po roku a drugi zaraz po pologu bedzie fikal koziolki 😅
    Mi nic nie dolegalo nawet przed koronawirusem zaliczylam pare ćwiczen na silowni pod okiem mojej trenerki ktora zreszta sama mi zasugerowala abs ☺️
    Wzielam sie do roboty i bylo i jest okej 😉

Wiadomo ze nie ma co wariowac i popieram konsultacje z fizjoterapeuta bo wiadomo kazdy przypadek to inna bajka a wiadomo ze nie warto ryzykowac zdrowiem dla brzucha
    Dla kazdego jest odpowiednia pora na powrot do formy ☺️

• Stookrotka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do aktywności fizycznej można wrócić już po tygodniu od porodu ale jest to np. Tylko i wyłącznie aktywny spacer czy seks :) - To tez aktywność fizyczna. Później powinno się wprowadzać lekkie ćwiczenia na macie i rower stacjonarny (nie obciążając mięśni brzucha). Przez dluzszy czas trzeba odpowiednio wstawać, podnosić cięższe przedmioty, kichać, kaszleć (aktywując mięśnie dna miednicy). Nigdy nie słyszałam o ćwiczeniach mięśni brzucha 6 tygodni po porodzie 🤷🏼‍♀️ Oczywiście osoby trenujące często zaczynaja wcześniej ale czy to dobrze dla mięśni głębokich ? Nie wiem ... A ABS to dość obszerne pojęcie 😊 ogólnie bardzo ciężki trening. Także można fikać koziołki ale jakim kosztem i czy warto ?
    Proszę dziewczyny , bądźcie rozsądne i zawsze sięgajcie porad dobrych specjalistów :) Zdrowie jest najważniejsze :) Na starość tez chcemy być piękne i zdrowe! Bez popuszczania moczu.. to nie jest śmieszne ale prawdziwe.

Nakarmiłam i idę spać 😴

joana, megson91 lubią tę wiadomość

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko seks tydzien po porodzie?
    To dopiero bylby hardkor 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Mi moja trenerka mowila ze kazda aktywnosc (mawet ta mala nalezy zaczac po pologu czyli 6 tyg)
    Ze w czasie pologu nie ma mowy o zadnych cwiczeniach
    A pozniej to juz kwestia indywidualna
    Ile kobiet tyle przypadkow nawet jesli chodzi o miednice ☺️
    A ja cwiczylam 2 msc po porodzie ☺️
    Coz taka moja natura 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 08:20

• Stookrotka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seks oczywiście 6 tygodni po porodzie :) !
    No to pozdrawiam trenerkę 😊 mam nadzieje, że jest wykwalifikowana osobą. To nie jest kwestia indywidualna tylko fizjologiczna :) (Stawy i więzadła są rozluźnione). po prostu jeśli ktoś chce ćwiczyć to ćwiczy z głową ale nie brzuch ...
    koniec tematu , ja mam swoje zdanie i swoją wiedzę , widocznie ktoś ma inną ale na pewno nie przekona mnie do cwiczenia mięśni brzucha dwa miesiące po porodzie 🤷🏼‍♀️

joana, Kaga lubią tę wiadomość

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko tak jak piszesz 😊
    ABS porównywalna do 6 weidera (swoją drogą kiedyś robiłam i myslalam ze umrę) 😅 najgorzej działać na dolne partie brzucha nie dość ze problematyczne po ciąży to jescze naruszone. Najważniejsze nie zrobić sobie krzywdy ☺️ wiem ze tez jesteś trenerką ale z całym szacunkiem czy to nie lekarz powinien decydować o powrocie do treningów? Trener nawet najlepszy nie zna konkretnego ciała ani przebiegu ciąży i porodu danej osoby tak jak lekarz prowadzący.

joana lubi tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze Stokrotka ma racje...
    Trener ternerowi nierowny.. niezawsze każdego rady kończą się dobrze dla zdrowia.
    A mimo to moim zdaniem to lekarz powinien decydowac o wyborze aktywności kiedy jaka można dokladnie wprowadzic.
    My możemy czuc sie normlanie ale mimo to organizm jeszcze pamięta wysilek z ciazy i porodu.
    I byc moze, ze ktoś mieć lepsza forme przed porodem a ktoś gorsza. Ale nie uwierze, ze ktoś jest jakis ozdrowienczym cudem i jego organizm moze zregenerować się niewiadome jak nadludzko niż inni.
    Dlatego tutaj najlepszym wyborem jest rozmowa z lekarzem, super trerem i przede wszystkim zdrowy rozsadek.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • joana Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanetka usunela konto???
    Tfu, pomylka przeciez to Gosia, ktora pięknie bawila się udawaniem cudownej ciezarnej a pozniej matki.
    Bede tesknila za Twoimi pięknymi fotkami, ktore bralas z cudzych kont na insta itp...
    Moze teraz wrocisz pod nickiem Melisa, od imienia tej, ktorej uwielbialas podawac jako swoja twarz czy cialo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 11:27

Stookrotka, MilusińskaMilena, Kaga, MissKathy92, megson91, Why.Not.Now, emdar lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • katarynka9595 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 11:16

6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

8fbdccf4c6.png

lprkmg7yglslnkid.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czemu Żanetka usunęła konto? Może usunęła, bo nie jest Żanetka? Bo Fabian nie istnieje? A ten brzuch co wrzuciła pochodzi z Instagrama kogoś innego????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 11:19

MilusińskaMilena, joana, Stookrotka, Lajni85, MissKathy92, megson91, Why.Not.Now lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetko, czy tam Gosiu, na pewno poleciłaś mi tego fotografa co trzeba?
    31f354d222e8.png 5cb648f7a986.png

MilusińskaMilena, joana, Stookrotka, Kaga, Lajni85, MissKathy92, megson91 lubią tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FB nagle Ci zablokował konto jak zrobiłyśmy grupę? A Fabian dostał takiej alergii, że cały dzień nie weszłaś na telefon? Bo wyszłybyy Twoje kłamstwa? Oj nieładnie Gosiu. Pozdrów Tomka.

MilusińskaMilena, joana, Stookrotka, Lajni85, MissKathy92, megson91 lubią tę wiadomość

• Stookrotka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś żałosna MAŁGORZATO 😁 bo tylko tacy ludzie podszywają się pod innych ... zastanawiam się tylko czy to choroba czy brak życia prywatnego ? Kłamstwo zawsze wyjdzie na jaw , a tak paskudne jak Twoje tym bardziej. Ciekawe czy Tomek wie o Twoim „drugim” życiu ?
    Jestem przekonana , że to czytasz także pozdrawiam 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 11:35

joana, Kaga, Lajni85, MissKathy92, megson91, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • Phiczek Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że tak zapytam z ciekawości
    Co to się odwaliło ??
    Bo ja niezbyt w temacie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 11:34

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia zaraz zostanie wszytko wyjaśnione. Kłamstw z dwóch lat nie da się tak po prostu streścić. Żanetka nie istnieje. Wymyśliła sobie wsyztko, zdjęcia nie były jej i jej dziecko prawdopodobnie też nie istnieje

joana, MissKathy92, megson91, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość

• Lajni85 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phiczek czytaj :)

Żanetka ładny brzuszek znalazłas, szkoda że nie Twój 😂

joana, MissKathy92, megson91, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Melissa wie, że kradniesz jej foty?

joana, MissKathy92, megson91, MilusińskaMilena, Rusalka944 lubią tę wiadomość

‹‹ 1006 1007 1008 1009 1010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ