Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStokrotka cwicze sobie ABS od dwoch miesiecy
Druga sprawa od porodu tez jem nie zbyt duzo (albo zajeta i nie mam czasu albo nie mam ochoty)
Ogolnie brzuch juz po porodzie mialam naprawde spoko a 2 msc zaczelam robic Abs wieczorkiem (lekarz mi pozwolil) i tak jakos sie zrobil taki nawet ze mi sie podoba 😅
Why no coraz wiecej go jest 😅
Rok temu byl plemniczkiem teraz 7 kilowy mezczyzna wyrosl😅
Zastanawiam sie wlasnie czy teraz jak skonczy 4 msc nie zaczac mu juz cos podawac dodatkowo innego🙉🙉🙉
Co do zdj to my z mezem juz domawialismy karty pamieci bo co chwile ich brakuje tyle zdj i filmow wiecznie ☺️
Nie mowiac i scianach ramkach i albumie 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Ale podobno tylko przy pierwszym tak jest 😅😅😅
Mam chwile relaksu bo tacie sie udalo uspac mlodego i... Siebie przy okazji
A ja kapiel i padam na twarz...
Mam nadzieje ze nocka bedzie okej bo ostatnia byla starszna 🙉
Nie chcial jesc chyba przez to gardelko pol nocy plakal wydziwial kopal 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Ma charakterek ❤️❤️❤️😅😅
-
nick nieaktualny
-
Co lekarz to opinia , dlatego uważam, że wizyta u fizjo po porodzie jest wskazana przecież mięśnie dna miednicy regenerują się w co najmniej pół roku a ćwiczenia brzucha grożą rozejściem się kresy i opuszczeniem narządów rodnych ale dobrze, że u Ciebie wszystko ok 😊 brzuch perfecto ! Ja zaczynam delikatne treningi dopiero za tydzień 💪🏼 Wole nie ryzykować.
Ja też zrobiłam już masę zdjęć 🙈 Robie tez regularne zdjęcia co tydzień na macie z oznaczeniem tygodni żeby zobaczyć jak Anastazja rośnieLajni85, megson91 lubią tę wiadomość
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
nick nieaktualnyMięśnie brzucha w czasie ciąży zostają rozciągnięte i osłabione wiec napewno warto popracowac
Ogolnie po porodzie naturalnym mozna wrocic do aktywnosci fizycznej niby od 6 do 8 tyg po a po cesarce 12 tygodni
Ale wiadomo ze to tez sprawa indywidualna
Kazdy organizm jest inny no i przede wszystkim znaczenie ma tutaj aktywnosc przed ciaza jak i po
Jeden moze zaczac nawet po roku a drugi zaraz po pologu bedzie fikal koziolki 😅
Mi nic nie dolegalo nawet przed koronawirusem zaliczylam pare ćwiczen na silowni pod okiem mojej trenerki ktora zreszta sama mi zasugerowala abs ☺️
Wzielam sie do roboty i bylo i jest okej 😉
Wiadomo ze nie ma co wariowac i popieram konsultacje z fizjoterapeuta bo wiadomo kazdy przypadek to inna bajka a wiadomo ze nie warto ryzykowac zdrowiem dla brzucha
Dla kazdego jest odpowiednia pora na powrot do formy ☺️ -
Do aktywności fizycznej można wrócić już po tygodniu od porodu ale jest to np. Tylko i wyłącznie aktywny spacer czy seks - To tez aktywność fizyczna. Później powinno się wprowadzać lekkie ćwiczenia na macie i rower stacjonarny (nie obciążając mięśni brzucha). Przez dluzszy czas trzeba odpowiednio wstawać, podnosić cięższe przedmioty, kichać, kaszleć (aktywując mięśnie dna miednicy). Nigdy nie słyszałam o ćwiczeniach mięśni brzucha 6 tygodni po porodzie 🤷🏼♀️ Oczywiście osoby trenujące często zaczynaja wcześniej ale czy to dobrze dla mięśni głębokich ? Nie wiem ... A ABS to dość obszerne pojęcie 😊 ogólnie bardzo ciężki trening. Także można fikać koziołki ale jakim kosztem i czy warto ?
Proszę dziewczyny , bądźcie rozsądne i zawsze sięgajcie porad dobrych specjalistów Zdrowie jest najważniejsze Na starość tez chcemy być piękne i zdrowe! Bez popuszczania moczu.. to nie jest śmieszne ale prawdziwe.
Nakarmiłam i idę spać 😴
joana, megson91 lubią tę wiadomość
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
nick nieaktualnyStokrotko seks tydzien po porodzie?
To dopiero bylby hardkor 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Mi moja trenerka mowila ze kazda aktywnosc (mawet ta mala nalezy zaczac po pologu czyli 6 tyg)
Ze w czasie pologu nie ma mowy o zadnych cwiczeniach
A pozniej to juz kwestia indywidualna
Ile kobiet tyle przypadkow nawet jesli chodzi o miednice ☺️
A ja cwiczylam 2 msc po porodzie ☺️
Coz taka moja natura 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 08:20
-
Seks oczywiście 6 tygodni po porodzie !
No to pozdrawiam trenerkę 😊 mam nadzieje, że jest wykwalifikowana osobą. To nie jest kwestia indywidualna tylko fizjologiczna (Stawy i więzadła są rozluźnione). po prostu jeśli ktoś chce ćwiczyć to ćwiczy z głową ale nie brzuch ...
koniec tematu , ja mam swoje zdanie i swoją wiedzę , widocznie ktoś ma inną ale na pewno nie przekona mnie do cwiczenia mięśni brzucha dwa miesiące po porodzie 🤷🏼♀️joana, Kaga lubią tę wiadomość
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
nick nieaktualnyStokrotko tak jak piszesz 😊
ABS porównywalna do 6 weidera (swoją drogą kiedyś robiłam i myslalam ze umrę) 😅 najgorzej działać na dolne partie brzucha nie dość ze problematyczne po ciąży to jescze naruszone. Najważniejsze nie zrobić sobie krzywdy ☺️ wiem ze tez jesteś trenerką ale z całym szacunkiem czy to nie lekarz powinien decydować o powrocie do treningów? Trener nawet najlepszy nie zna konkretnego ciała ani przebiegu ciąży i porodu danej osoby tak jak lekarz prowadzący.
joana lubi tę wiadomość
-
Mysle, ze Stokrotka ma racje...
Trener ternerowi nierowny.. niezawsze każdego rady kończą się dobrze dla zdrowia.
A mimo to moim zdaniem to lekarz powinien decydowac o wyborze aktywności kiedy jaka można dokladnie wprowadzic.
My możemy czuc sie normlanie ale mimo to organizm jeszcze pamięta wysilek z ciazy i porodu.
I byc moze, ze ktoś mieć lepsza forme przed porodem a ktoś gorsza. Ale nie uwierze, ze ktoś jest jakis ozdrowienczym cudem i jego organizm moze zregenerować się niewiadome jak nadludzko niż inni.
Dlatego tutaj najlepszym wyborem jest rozmowa z lekarzem, super trerem i przede wszystkim zdrowy rozsadek.
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Zanetka usunela konto???
Tfu, pomylka przeciez to Gosia, ktora pięknie bawila się udawaniem cudownej ciezarnej a pozniej matki.
Bede tesknila za Twoimi pięknymi fotkami, ktore bralas z cudzych kont na insta itp...
Moze teraz wrocisz pod nickiem Melisa, od imienia tej, ktorej uwielbialas podawac jako swoja twarz czy cialo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 11:27
Stookrotka, MilusińskaMilena, Kaga, MissKathy92, megson91, Why.Not.Now, emdar lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ciekawe czemu Żanetka usunęła konto? Może usunęła, bo nie jest Żanetka? Bo Fabian nie istnieje? A ten brzuch co wrzuciła pochodzi z Instagrama kogoś innego????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 11:19
MilusińskaMilena, joana, Stookrotka, Lajni85, MissKathy92, megson91, Why.Not.Now lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
FB nagle Ci zablokował konto jak zrobiłyśmy grupę? A Fabian dostał takiej alergii, że cały dzień nie weszłaś na telefon? Bo wyszłybyy Twoje kłamstwa? Oj nieładnie Gosiu. Pozdrów Tomka.
MilusińskaMilena, joana, Stookrotka, Lajni85, MissKathy92, megson91 lubią tę wiadomość
-
Jesteś żałosna MAŁGORZATO 😁 bo tylko tacy ludzie podszywają się pod innych ... zastanawiam się tylko czy to choroba czy brak życia prywatnego ? Kłamstwo zawsze wyjdzie na jaw , a tak paskudne jak Twoje tym bardziej. Ciekawe czy Tomek wie o Twoim „drugim” życiu ?
Jestem przekonana , że to czytasz także pozdrawiam 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 11:35
joana, Kaga, Lajni85, MissKathy92, megson91, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
Że tak zapytam z ciekawości
Co to się odwaliło ??
Bo ja niezbyt w temacieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 11:34
* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
* Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
* większość wyników w normie -
Phia zaraz zostanie wszytko wyjaśnione. Kłamstw z dwóch lat nie da się tak po prostu streścić. Żanetka nie istnieje. Wymyśliła sobie wsyztko, zdjęcia nie były jej i jej dziecko prawdopodobnie też nie istnieje
joana, MissKathy92, megson91, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny