Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo ważne jest Amh, Tsh i glukoza z insulina, prolaktyna, progesteron (w określonym dniu cyklu)... Ja mam dłuższe cykle głównie przez problemy z tarczyca i owulacja u mnie występuje dopiero ok 18-20dc w cyklu naturalnym.01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
u mnie kolejny cios... właściwie cios za ciosem że mam chyba jakieś załamanie pozbierać się nie umiem... ale po kolei...
Mój wykres niestety tylko z pozoru ciążowy. 3 fazy, opóźniająca się @... no pięknie... ale nic z tego... Stwierdziłam że mój organizm leci sobie w kulki
Dodatkowo w piątek dostaliśmy kolejny cios - mianowicie wyniki męża. Nie dosyć że u mnie problem z owulacja (Clo sprawę załatwia ale zawsze), to u niego mała ruchliwość plemników i słaba morfologia (na granicy normy). Więc słabo... bardzo... a byliśmy pewni że wszystko OK z mężem bo w końcu ma już dziecko i było z jednorazowego strzału (brzydko mówiąc)
Źle mi potwornie... przepłakałam cały weekend...❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Martek te wyniki męża to chyba loteria, też miałam załamanie w zeszłym tygodniu ale musimy się pozbierać. Czekamy jeszcze na fragmentacje. Jeszcze po tej ciąży biochemicznej nie miałam owulacji więc zapowiada się bardzo długi cykl
Nowy cykl=nowa szansa i tego się trzymajmy. U mnie dziś 20dc01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
Martek- ale przynajmniej znacie konkretna przyczyne, a skoro partner ma dziecko to wystarczy podniesc jego parametry i bedzie w porzadku;) ja tez nie mam wesolo chce mi sie wyc codziennie,ale kurcze najgorsze jest to ze to kompletnie nic nie daje:(sama sie zastanawiam na ile cykli starczy mi jeszcze sil... az sie boje
-
Blonde , ja myśle, ze masz trochę niska temperaturkę w drugiej fazie cyklu. Ciałko żółte które będzie utrzymywać ciąże przez pierwsze dni (tygodnie) powinno wykazywać wyższa temperaturę w drugiej fazie cyklu, to znaczy, ze działa prawidłowo - Takie przynajmniej posiadam informacje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 15:20
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
Stokrotka masz rację. Powinna wynosić ok. 37-37,6 przez całą druga fazę cyklu. Blonde rób testy owu i będziesz widziała, kiedy masz pik lh i wtedy działajcie
Kwiatek my w wakacje będziemy mieli 3 lata starań... Plus jest taki, że jakoś zaszlismy w tą ciążę w styczniu i zaczęlo się coś dziać. Ale tez przeryczałam pół zeszłego tygodnia, bo jak w końcu moje wyniki ok, to męża się pogorszyły...01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
Lajni glowa do gory... po kazdej burzy wychodzi slonce... mimo cierpienia i bolu jaki los nam zadaje... ja nawet nie doszlam do tego etapu co Wy i nie wiem czy kiedykolwiek dojde...my to nawet ciezko powiedziec ile lat.... bo w zasadzie kilka bez zabezp. I niekoniecznie w dni plodne/ ze wzgl. Na prace w roznych miejscowosciach...niby lekarze twierdza, ze to w ogole nie sa starania... ale ja jednak czuje inaczej. Teraz zaczelismy dzialac z lekarzem.... pierwszy cykl nieudany... po clo i ovitrelle nie pekl pecherzyk.. i w sumie tak naprawde nie wiem czy w ogole pekaja..jestem zrozpaczona
-
To nieprawda że temperatura musi wynosić powyżej 37 przez całą II fazę cyklu. Temperatura to też bardzo indywidualna kwestia. I przede wszystkim zależna od temperatury w I fazie. Można mieć np. Poniżej 36 w I fazie i w drugiej nieco ponad 36,6. Tak samo może wynosić 37, ale nie musi. Ważne żeby były wyższe niż przed owulacją.
MissKathy92 lubi tę wiadomość
-
Blair- a znasz sie na na tyle na wykresach zeby stwierdzic czy on jest prawidlowy? Bo ja dopiero nanioslam wyniki temp. I w sumie dla mnie to czarna magia. Czy ktoras ma czas by rzucic okiem? I stwierdzic czy przebiega w miare prawidlowo? Bede bardzo wdzieczna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 16:03