Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam pytanie
Robiłam dzisiaj badanie progesteronu w 8 dpo. I wyszedł mi bardzo wysoki wynik, bo 37 ng/ml.
Ale ja przyjmuję luteinę dopochwowo, która wynik może zawyżać. Tylko, że luteinę zaaplikowałam sobie wczoraj mniej więcej o godzinie 19, a krew pobierana była dzisiaj koło godziny 10. Czy przy takim odstępie godzinowym progesteron mógł wyjść jeszcze zafałszowany?
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Kwiatek, dobrze MissKathy mówi nie masz się co martwić, faktycznie trochę skacze, ale po pierwsze przy stymulacji lekarz mi radził żeby nie mierzyć bo szkoda stresu, i faktycznie wyglądało to zupełnie inaczej niż kiedy mam cykle naturalne. No i widać 2 fazy. Nie ma się co martwić wykresem
-
Plamka_92 wrote:Dziewczyny mam pytanie
Robiłam dzisiaj badanie progesteronu w 8 dpo. I wyszedł mi bardzo wysoki wynik, bo 37 ng/ml.
Ale ja przyjmuję luteinę dopochwowo, która wynik może zawyżać. Tylko, że luteinę zaaplikowałam sobie wczoraj mniej więcej o godzinie 19, a krew pobierana była dzisiaj koło godziny 10. Czy przy takim odstępie godzinowym progesteron mógł wyjść jeszcze zafałszowany?
Plamka jak najbardziej, od kilku dni pewnie ten progesteron przyjmujesz, i luteina utrzymuje cały czas pewien poziom progesteronu, dopiero zaczyna spadać jak odstawisz, stąd @ po odstawieniu może się pojawić nawet do 7 dni. Dlatego jak się bierze luteine to w tym cyklu lepiej odpuścić badanie progesteronu, bo wynik będzie zawyżony -
Kwiatek12 wrote:Kuurcze .. niestety pozostaje tylko czekac.. a wiesz moze jak dodac wykres tutaj? Zeby sie wyswietlal pod kazda moja wypowiedzia automatycznie? czy jesli mam okres testowy na ovufriend to jest to niemozliwe?
-
Kwiatek12 wrote:Kuurcze .. niestety pozostaje tylko czekac.. a wiesz moze jak dodac wykres tutaj? Zeby sie wyswietlal pod kazda moja wypowiedzia automatycznie? czy jesli mam okres testowy na ovufriend to jest to niemozliwe?
Pod wykresem musisz kliknąć w 'udostępnij wykres' i później w zakładkę 'link', tam będzie link do wklejenia na forum no i dodać sobie w ustawieniach profilu do podpisu na forum w zakładce społeczność -
Plamka, zgadzam się z Blair (ale my dziś zgodne haha)- przy luteinie lepiej nie badać bo wyjdzie w wyniku to że bierzesz lutke mimo że jakiś odstęp między wzięciem a badaniem był ona i tak będzie w wyniku...
Czy mi się wydaje ale chyba kiedyś już miałaś tak wysoki progesteron prawda? Czy mi się coś miesza? Ja to nigdy nie przekroczyłam wartości 20- 7dpoblair. lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Blair
Badanie wykonałam, bo mój lekarz chce, żebym co cykl badała progesteron w 7-8 dpo, ale mój błąd bo nie dopytałam go o to gdy przepisywał mi luteinę.
Chociaż ostatnio jak oczekiwałam na wizytę to słyszałam jak położna rozmawiała z inną pacjentką, że może zbadać proga, ale po odstępie co najmniej 10 godzin od wzięcia luteiny.
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
MissKathy92 wrote:Plamka, zgadzam się z Blair (ale my dziś zgodne haha)- przy luteinie lepiej nie badać bo wyjdzie w wyniku to że bierzesz lutke mimo że jakiś odstęp między wzięciem a badaniem był ona i tak będzie w wyniku...
Czy mi się wydaje ale chyba kiedyś już miałaś tak wysoki progesteron prawda? Czy mi się coś miesza? Ja to nigdy nie przekroczyłam wartości 20- 7dpo
Tak, mój najwyższy wynik to 30 ng/ml bez żadnych leków
MissKathy92 lubi tę wiadomość
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
nick nieaktualnyU mnie po badaniach dzisiaj:progesteron 13,89ng/ml, estradiol 168,50pg/ml, LH 6,62mlU/ml, FSH 2,5mlU/ml - 7dpo
Czy dobrze wnioskuję że owulacja była? I jajo pękło prawdopodobnie?
Pracowalismy sumiennie, mogłoby się udać dzieciątko
Chyba zatoki dają mi we znaki, czuję się "blee" a jeszcze czeka mnie szkolenie i 3 godz gadania - oby do wieczoraWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 10:24
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja dziś mam wkurw do potęgi entej. Wkurwia mnie siostrzenica mojego faceta. Mała flądra, raz ja widziałam a nie lubię jej. Teraz jej na feriach u jego matki, on tam tymczasowo mieszka. Dziewczyna ma 13 lat a lepie się do niego, tuli jak mała dziewczynka. I to co ona sobie zażyczy to mój ma zrobić. No Bladz mała. Do tego jest zazdrosna o mnie i to widać gołym okiem. Ot wygadac się musiałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 20:06
-
nick nieaktualny
-
Evellee wrote:A ja dziś mam wkurw do potęgi entej. Wkurwia mnie siostrzenica mojego faceta. Mała flądra, raz ja widziałam a nie lubię jej. Teraz jej na feriach u jego matki, on tam tymczasowo mieszka. Dziewczyna ma 13 lat a lepie się do niego, tuli jak mała dziewczynka. I to co ona sobie zażyczy to mój ma zrobić. No Bladz mała. Do tego jest zazdrosna o mnie i to widać gołym okiem. Ot wygadac się musiałam
Oj ja rozumiem, bratanica mojego męża spędza mi czasem sen z powiek. Ale ona starsza, ma 16 lat. I na studia chce się do nas przeprowadzić ona sobie chyba myśli że z nami zamieszka i będzie wszystko pięknie...