Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Alexandra moze i tak. Kiedy kazdy radził odpuszczac to tego nie robiłam. A teraz faktycznie skupilam się na sobie i zrzuceniu kilku kg. Myśle, że bez ovitrelle by sie nie udało, ale wzielam go de facto po to, żeby nie miec torbieli w kolejnym cyklu.
Betę będę powtarzać na pewno i dopoki nie zobacze jej wzrostu to chyba się nie uciesze.
Dziękuję Wam dziewczyny za miłe słowa mam nadzieje, że ten szczęśliwy wątek pomoże Wam wszystkim.
Najlepsze jest to, ze wciaz czekam na wyniki dwoch badan z "diagnostyki niepłodności". A tu taka betablair., Alexandra88 lubią tę wiadomość
-
Kaga wrote:Wie, wie. Zawsze myslalam, że kupie buciki. Wytrzymam. Zrobię niespodzianke. A ja z tym obsikanym testem polecialam.
Planować sobie człowiek może, ale tak myślę jak po kilku miesiącach starań człowiek zobaczy II kreski na teście to ze szczęścia oszaleć można i tak najpiękniejszy prezent dla mężaKaga lubi tę wiadomość
-
Kaga wrote:Alexandra moze i tak. Kiedy kazdy radził odpuszczac to tego nie robiłam. A teraz faktycznie skupilam się na sobie i zrzuceniu kilku kg. Myśle, że bez ovitrelle by sie nie udało, ale wzielam go de facto po to, żeby nie miec torbieli w kolejnym cyklu.
Betę będę powtarzać na pewno i dopoki nie zobacze jej wzrostu to chyba się nie uciesze.
Dziękuję Wam dziewczyny za miłe słowa mam nadzieje, że ten szczęśliwy wątek pomoże Wam wszystkim.
Najlepsze jest to, ze wciaz czekam na wyniki dwoch badan z "diagnostyki niepłodności". A tu taka beta
To mam nadzieje ze druga betę wzrośnie prawidłowo daj znać oczywiście
Domyślałem się ze nie cieszysz się w pełni, zawsze lepiej jest mieć 100% pewności ale przy takiej becie nie może byc inaczej !
Co do planowania jak powiedzieć mężowi to planować można, a emocje i tak biorą górę ))
Cieszę się ze zmotywowalysmy Cię do pójścia na betę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 20:42
Kaga lubi tę wiadomość
PCOS ??
Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
Ja dokładnie tydzień temu robiłam pierwszy test i też obudziłam męża o 3.30 żeby zobaczył że są dwie kreski o dziwo dziś też obudziłam się o 3.30
Emocje zawsze biorą górę- szczególnie te pozytywneKaga lubi tę wiadomość
-
Kaga ogromne gratulacje!!! Idealna niespodzianka
Kaga lubi tę wiadomość
35cs - oficjalnie, ponad 9 lat współżycia bez antykoncepcji
Krzywa insulinowa 6,8/21,5/23,3
Krzywa cukrowa 76,9/70/66,4
Homa IR 1.29
TSH 1,995
10.2018 - histeroskopia , usunięty polip
12.2018 - HSG , oba jajowody drożne
AMH 4,14, Nadwaga, 32lata
On - 08.2018 oligoastheoterratozoospermia , profertil 10.2018- 07.2019
08/2018: koncentracja 13,1mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 13%
02/ 2019: koncentracja 38,9mln/ml, morfologia 1%, ruch postępowy 12%
07/2019: koncentracja 24,4mln/ml,morfologia 1% , ruch postępowy 23%
12/2019: koncentracja 84,0 mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 28%
01/2020 (klinika): koncentracja 10,0 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 50%
07/2020 (klinika): koncentracja 11,2 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 25%
Podwyższona prolaktyna, bromergon od 10-12.2019, obecnie w normie. 38lat
Gyncentrum od 01.2020
I IUI 6/2021🍷
II IUI 8/2021 🍷
Od 21.09 krótki protokół IVF, 02.10 punkcja, objawy hiperstymulacji, transfer odroczony -
nick nieaktualnyKaga widzisz - żadna stymulacja nie jest Ci potrzebna! Chyba u Ciebie zadziałała teoria z wyluzowaniem i zajęciem myśli czymś innym! a Mężowi pogratuluj teraz to dopiero moze chodzić dumny jak Paw a raczej Tata! ale sie ciesze!!! Wiedziałam, ze ten nowy lekarz Ci pomoże!!! Gdybym tak bardzo nie lubiła swojego, to bym sie chyba do Niego przeniosła!
Kaga lubi tę wiadomość
-
Haha trzeba przyznać ma skuteczność w 1 cyklu u niego i pozytyw. Idę do niego w przyszlym tyg, bo muszę z nim skonsultowac wyniki badan (na które wciaz czekam).
Wyluzowanie mega pomoglo, ale bez Ovitrelle na pewno by się nie udało.
Mąż widzę, że sie cieszy, ale na razie trzymamy radosc na wodzy i w czw powtarzam wynik.blair. lubi tę wiadomość
-
Kaga będzie dobrze
Jestem po wizycie, 21dc i pęcherzyk 17mm, endo 8,1, tym razem z prawego jajnika. Od czwartku mamy działać na całego w następny wtorek wizyta, czy peknal (te z prawego czasem nie pękają) i czekanie na @blair., MissKathy92, Kaga, Plamka_92 lubią tę wiadomość
01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
A tak w ogóle to się witam
Ja znowu od 3 nie śpię pewnie będę drzemac w pracy odstawiłam kawę całkowicie i jest mi z tym dobrze wczoraj już nie brałam glucophage- dziś do pracy wzięłam warzywka i małą kanapeczke ogólnie trochę schudłam znowu bo czasem męczą mnie biegunki- gin powiedział że być może tak u mnie się objawia ciąża- zwracam drugą stroną hehe
Życzę Wam udanego dnia ja dziś z szefem będę negocjować kilka dni wolnego -
nick nieaktualnyKaga wrote:Wie, wie. Zawsze myslalam, że kupie buciki. Wytrzymam. Zrobię niespodzianke. A ja z tym obsikanym testem polecialam.
Kaga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLajni85 kciuki!!!! Działajcie i obyś wybierała wózki a nie wakacje
Kaga widac u Ciebie był problem z pęknięciem pęcherzyka, generalnie wystarczyło żeby Ci lekarz zrobił monitoring cyklu i zagadka rozwiązana szkoda, ze chodziłaś do jakis beznadziejnych lekarzy, którzy wymyślali zamiast diagnozować i leczyć.
Wczoraj rozmawialiśmy z Mężem jak daleko juz zaszliśmy przez rok starań! Jak dużo juz wiemy i jakby to było cieżko gdybyśmy dopiero teraz poszli do lekarza... takze nie ma tego złego! Działamy dalej tylko niech ten okres przychodzi..Lajni85 lubi tę wiadomość