Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Kaś28
Zapisze Cię na naszą listę i trzymam kciuki żeby się udało
A co lekarz powiedział na tsh? Niby nie jest jeszcze bardzo duże ale warto kontrolować -
nick nieaktualny
-
Clariethin wrote:Właśnie to jest największa niesprawiedliwosc że jak ludzie nie chcą to zachodzą w te ciążę a tak o...
-
Clariethin, spokojnie, Tobie również się uda. Jest też tu na forum mnóstwo przykładów, że gdy ktoś bardzo chciał i się starał, to się udało, więc nie ma reguły. A może gdyby dziewczyny, które sobie odpuściły, wcale by tego nie zrobiły, to i tak by zaszły w ciążę, bo to był akurat ten szczęśliwy cykl i już. Ludzie zachodzą w ciążę w czasie wojen i klęsk, i w czasie największej miłości i urodzaju, szanse są te same. Głowa do góry!
MissKathy92, Żanetka93, Anna30 lubią tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Tsh za wysokie dla kobiet planujących dzidziusia -powinno być w okolicach 2, dlatego dostałam suplement z jodem. Tsh mam skontrolować w 3 dniu cyklu pierwszego okresu bez tabletek
A teraz trochę z innej beczki. Jest jakaś aplikacja żeby ovu forum miec w telefonie? Jak Wy widzicie nowe posty? Za każdym rszem ske logujecie?-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Kaś, no niestety tutaj ovufriend kuleje. Ja mam stronę w przeglądarce w telefonie cały czas otwartą w jednej z zakładek i po prostu co jakiś czas odświeżam.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
No to chyba tak będę mieć. Ja oprócz zmartwień czemu tyle trwa zajście w ciążę mam zmartwienie ze do wrzesnia umowa. Do tego cxasu chciałabym być juz3ba l4-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
Witaj Kas
Furma mam nadzieje ze wrócisz z dobrymi wieściami i ze beta będzie rosnąć !
Clarethin - to taki zrządzenie losu ze jak się chce to nie wychodzi, a słyszy się ze jest tyle wpadek.
Pamietam ze ja tez myślałam ze zajdę w ciąże szybko, a tu jednak nie jest wcale to takie proste. Ale mocno wierze ze i na mnie przyjdzie czas ! i tak jak każda z nas czasami przychodzą chwile ze mam dola, ze znowu nie wyszło itp, ale za kilka dni przechodzi i walczę dalej
U mnie dzisiaj 15 dc, robiłam dzisiaj tez owu i lekko widoczna druga kreska, także na dniach będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 18:17
PCOS ??
Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
Pewnie większość z Nas myślała że poczęcie dziecka to nie taka trudna sprawa, ale życie Nam pokazało co innego. No cóż dziewczyny trzeba wyluzować jak to mój lekarz mowi i uprawiać seks co 2-3 dni od okresu do okresu. Ja chyba zacznę pić melise żeby wyluzować-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
Maria87 wrote:Lajni, to obie będziemy potem w podobnym czasie wyczekiwać dwóch kresek
Tobie lekarz mówił, żeby działać na całego, czyli ❤ ile wlezie? Bo już sama nie wiem, co lepsze - codziennie, co drugi dzień, co trzeci dzień?
Jak to się sprawdziło u naszych zaciążonych?01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
nick nieaktualny
-
Trochę zawiedziona wizytą ale w sumie miał racje...
Jest jeszcze za wcześnie, beta mała więc o ciąży nie możemy powiedzieć.
Na plamienie nic mi nie dał, powiedział, że jest bardzo niewielkie i nie ma nic niepokojącego.
Mam czekać do dnia miesiączki, więc do soboty-niedzieli. Ale chyba w piątek pójdę na bete bo nie wytrzymam... Progesteron rośnie, temperatura skoczyła...mam taką nadzieję że będzie dobrze, a on jakby ją trochę stłumił...6 cs
Beta 8dpo 7,8
10dpo 40,2
14dpo 413.6
17dpo 1917.5
-
nick nieaktualny
-
Malwa133 wrote:U nas było zwykle codziennie w dni płodne, bo bałam się ominąć01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
Evellee wrote:Laski..!! Ale bolą mnie cycki.. Dawno mnie tak nie bolaly, nie pamiętam żeby wogole mnie tak bolały a teraz siedzę i się zwijam z bólu.. Ani dotknąć ani nic:D
Ja dokładnie to samo... Myślałam, że już na zmianie nie wytrzymam... Do tego boli mnie brzuch... Pewnie jutro mnie zaleje -
Furma lekarz niestety ma rację z tym, że jest za wczesnie na to, żeby bylo cos widac. 8 dpo to bardzo wczesnie jak na bete. mimo to trzymam kciuki za pozytywne zakończenie.
A z bolem cyckow to u mnie bywa tak roznie. W jednym cyklu totalnie nie bolały a w innym nie byłam w stanie zalozyc ubrania z bólu. Co dziwne teraz mam taka betę a cycki są tylko trochę drazliwe i w ogole nie mam zadnych objawow. Zadnych. -
nick nieaktualnyKtóraś z was pytała o powiadomienia. Można zaznaczyć poniżej okna odpowiedzi ze chce się dostawać powiadomienia na maila o nowych wpisach
Ja to mam takie @ że chodzę z bólu po ścianach i jadę na Poltramie Combo (nowy lekarz dał mi Nimesil na ból żebym wątroby aż tak nie niszczyla) także pamiętam że w niedawnej podróży poślubnej mieliśmy z mężem też taka sytuacje że się obudziłam akurat dopadł mnie @ i co? Od rana taki ból że po śniadaniu tabletka kilka godzin snu po niej i cały dzień jak nacpana- efekt ładowania we mnie tabletek anty kilka lat bez przerwy przez ginekologa w młodym wiekuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 21:29
-
nick nieaktualny