Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaga wrote:To ja wlasnie w tym cyklu, w ktorym teraz zaszlam przeszlam na dietę. Plus praktycznie codziennie cwiczylam. Czasami zastanawiam się jak u mnie doszlo do tego zagniezdzenia, bo nie raz pot lał sie strumieniami i brakowalo tchu. Schudlam prawie 5 kg w krotkim czasie. Wiec ruch raczej wyszedl na dobre
Ja jestem instruktorką fitness , poza tym ćwiczę często na siłowni i też nie wydaje mi się żeby to było coś złego. Tym bardziej , że dużo moich znajomych startujących w zawodach bikini fitness jest w ciąży i zaszły za pierwszym strzałem ! W przerwie od startów na wakacjach
Kaga, Esti, blair., Anna30 lubią tę wiadomość
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
A ja słyszałam że ćwiczenia mogą pomagać w zajściu w ciążę. Jak ćwiczymy to rozładowujemy napięcie i stres + wytwarzają się hormony szczęścia-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Kwiatek a czemu jeszcze nie testujesz? Tempka taka ładna!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 08:28
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Maria87— nie wiem czy taka ladna ... dzisiaj jednak spadla ... i ogolnie jakas niska sie wydaje... wiec podejrzewam , ze torbiele mi sie porobily po niepeknietych pecherzykach i wszystko zwiazane z @ mi sie zablokowalo. Ogolnie czuje sie jakbym juz byla po @ ...nic nie rozumiem. Wrecz zaczynam sie martwic...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ag lekarz Ci zalecił tak robić w cyklach z duphastonem? Mi na początku starań też tak kazał ale później kazał testować przed odstawieniem. I tak samo dziewczyny na forum radziły żeby bez testu nie odstawiac bo takie nagłe odstawienie może spowodować utratę ewentualnej ciąży Dlatego lepiej zapytaj swojego gin dla bezpieczeństwa czy na pewno testować dopiero tydzień po odstawieniu- ja zapytałam i kazał absolutnie test przed odstawieniem a najlepiej beta wiadomo nikt nie będzie co cykl na bete latal żeby tabsy odstawic ale test jak najbardziej
Kwiatek a Ty zrób test bo jeśli jest ciąża to tempka może się wahać A już u Ciebie test sikany na pewno będzie wiarygodny dlatego nie ma co się bać tylko testuj jutro
ja dziś mam gorszy dzień chyba chciałabym przespać te tydzień i obudzić się w poniedziałek 18 lutego -
Agi1988— w zasadzie to malo mi sie spoznia. Bo powinnam miec w zeszly piatek...czyli dzisiaj trzeci dzien...i faktycznie w srode i w czwartek mialam bole jak na @... dzisiaj te bole mam, za chwile czuje sie jak juz po @ ... i to „po” jest 80% . wiem, ze to zaledwie trzeci dzien... ale po pierwsze nigdy mi sie nie spoznil, a w moich krotkich cyklach / 24 dniowych/ te trzy dni robia roznice...a czy Tobie tez niepekaly, ze dostawas dupka czy wlasciwie na co on jest? Przepraszam za moje pytanie bo ono moze jest dla wielu oczywiste...slyszalam o tym leku, ale w sumie nie wiem na co on do konca jest? Na wywolanie okresu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 09:53
-
nick nieaktualnyMissKathy92 - tak mi zalecił, ale może też to kwestia poziomu progesteronu badanego bez tabletek?
Hahaha ja to biegałam na betę co cykl w którym miałam owulację - hahahaha no mistrz! I wiecie co... tak się zraziłam do tego, że generalnie jak sobie pomyślę, że znowu mam mieć cykle stymulowane i to czekanie na wyniki bety, a potem te negatywne wyniki.. to nie mam siły..
MissKathy92 a co się dzieje? Głowa do góry! Twój Maluszek chce mieć szczęśliwą Mamę
Kwiatek12 to idź jutro na badanie beta hcg i będziesz miała czarno na białym, czy jest ciąża czy nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 09:56
-
Misskathy—-Ty juz masz mnie dosc, co wchodzisz na forum to znowu JAAAA i moj dziki wykressss!!!! Przepraszam dziewczyny za moje nudzenie, ale ja kompletnie nie jestem doswiadczona w te klocki... to moj piereszy cykl z jakims wspomagaczem i za bardzo nie wiem czego sie spodziewac...
Agi1988—masz racje zrobie ten test i bete bo kurcze nie wiem co jest grane
A Wg. Was jak zrobie test dajmy na to 4 dni po spodziewanej @ to juz na 100% pokaze pozytyw lub negatyw? Czy to jeszcze za wczesnie?
-
Kwiatek duphaston przypisywać mogą z kilku powodów m.in. przy niedomodze lutealnej, czyli właśnie jak masz za mało swojego progesteronu do utrzymania ciąży, przy za krótkich cyklach żeby je wydłużyć lub gdy ktoś nie stara się o dziecko a ma bardzo nieregularne cykle to na wywołanie okresu
więc jeśli mówisz że nigdy Ci się nie zdarzyło mieć aż takiego opóźnienia to idź na bete i będzie wszystko wiadomo
Ag a jaki miałaś prog tak na czysto? Mi gin przepisał dupka gdy pokazałam mu wynik 7.5 7dpo a owu była super w tym cyklu powiedział że prog jest za niski więc trzeba wesprzeć Ja nie wiem jak dziewczyny na początku ciąży mają proga na poziomie 50 u mnie ledwo 20 było więc gdybym dupka odstawiła to nie wiem co by było
A ja znowu się przejmuje tym pustym jajem plodowym, że w następny poniedziałek nic nie zobaczę na usg i tyle z mojej ciąży jakoś nie mogę w nią uwierzyć bo przez 12 cykli się nie udawało a w 13 nagle pyklo i to jest dla mnie zbyt piękne żeby mogło być prawdziwe kurde wczoraj sama pocieszalam Kage żeby się nie przejmowała a dziś robię to samo -
Ja tez na drugi dzien po odstawieniu Duphastonu zrobilam test. Cos mnie podkusilo, bo testowalam tylko na początku a bete to zrobilam tylko raz jak okresu 10 dni nie mialam. Balam sie nagle odstawic Duphaston.
No i tez wazne bylo jak go zazywalam. Wcześniej lekarze na slepo kazali go brac od 16 dc a ja wtedy nawet nie miałam owulacji! Branie go bylo w ogole bez sensu! Dopiero ten lekarz kazał go brać 3 dni po ovitrelle, czyli wtedy jak juz owulacja minie. Niektorym lekarzom przydalaby się powtorka z farmakologii i fizjologii...
Miss co się dzieje? -
Miss ja dzis tez obudziłam sie w takiej panice. Wyrwal mnie rano silny ból brzucha z łóżka. Juz zaczęłam panikowac, ale w koncu sie uspokoilam i bol tez przeszedł.
Ja tez jestem przerazona tym pustym jajem. Bo u mnie ovitrelle i duphaston miały spowodowac, żebym miała "czyste" jajniki przed stymulacja i zeby nie bylo torbieli. A nie ciążę... I ciągle sobie mówię, ze pecherzyk byl kiepskiej jakosci itd itp -
Misskathy—— ja akurat w tym tyg. ponawialam poziom progesteronu w 21 dniu cyklu wyniosl 12,81 ng/ml/norma 5,16 - 18,56/ wiec chyba dosc malo.. 3 miesiace temu mialam 12,20 i w sumie lekarz nic na to nie powiedzial... a chyba powinien? Dziekuje za wyjasnienie na co jest dupek.
I co sie dzieje, ze chcialabys przespac te dni? -
nick nieaktualnyDziewczyny, spokój!!! Zarządzam! Generalnie mam Przyjaciółkę - zero problemów z zajściem w ciążę, teraz jest w drugiej, kiedyś Ją zapytałam jak się dowiedziała o ciąży, to mi powiedziała- "spóźniał mi się okres, to pojechałam do sklepu i kupiłam test ciążowy i podpaski- jedno się na pewno przyda, potem test wyszedł pozytywny, to się zapisałam do lekarza i tyle". NIE BYŁO ŻADNEJ BETY, ŻADNEGO POWTARZANIA, NIE WIE CO TO CIĄŻA BIOCHEMICZNA, NIE WIE CO TO PUSTE JAJO PŁODOWE, CIĄŻA POZAMACICZNA itd. . wiem, bo kiedyś pytałam, czy się nie bała w któreś z tych ciąż o ww. a Ona się pyta- "A CO TO JEST???". Także spokojnie! ja mam wrażenie, że o ile w staraniach forum bardzo pomaga, to jak już są te II kreski, albo pozytywna beta, to się zaczyna jakaś jazda.. Dziewczyny nie obraźcie się, ale może trochę radości i pozytywnego myślenia? czasem jak czytam forum to mi się odechciewa nawet starań, bo skoro spełnia się cud, sen, to nie ma radości, to nie wiem czy jest sens się starać??????
-
nick nieaktualnyDzień dobry w ten piękny dzień ja Duphaston dostaje w zasadzie na te bolesne miesiączki plus żeby łatwiej było zajść - tak mi to wytłumaczył w dużym skrócie lekarz ale głównie dostałam go jeszcze zanim dałam lekarzowi zielone światło w celu takim abym co miesiąc mogła funkcjonować i nie jeździć na sor bo @. Obecnie dostaje 2 x dziennie od 16 do 25 dc kiedyś od 5 do 25 1 x dziennie