Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • AleksandraKF Koleżanka
    Postów: 41 3

    Wysłany: 13 lutego 2019, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    Od 5mlu jest 3 tydzien ciazy
    17dc miałam owulacje, badanie było 28 dc.

  • Lila01 Debiutantka
    Postów: 14 1

    Wysłany: 13 lutego 2019, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleksandraKF wrote:
    17dc miałam owulacje, badanie było 28 dc.
    Długo się staracie ?

    964102fe2eff215050399c37d46a6e8f.png
  • AleksandraKF Koleżanka
    Postów: 41 3

    Wysłany: 13 lutego 2019, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila01 wrote:
    Długo się staracie ?
    Maz stwierdził w grudniu, że jest gotowy, wcześniej dziwnym trafem nie trafiał w płodne :D

  • Tasia888 Koleżanka
    Postów: 57 49

    Wysłany: 13 lutego 2019, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też od 5 ciąża..

    II kreski 10.01
    30.01 <3
  • nieOna Przyjaciółka
    Postów: 114 244

    Wysłany: 13 lutego 2019, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dostałam wyniki bety - 219,0 mlU/ml, więc chyba dobrze? Martwi mnie to plamienie, które nie ustaje, czy znacie przypadki, że było plamienie na samym początku, lekarz nie widział nic na USG, a potem wszystko było jednak ok? Martwię się jak nie wiem. Ale wiem, że nie powinnam się stresować.

    W piątek powtórzę badania, mam nadzieję, że wszystko będzie ok :)

    Aa i miałam dopisać swoje imię - pozdrawia Wiola ;)

    Starania od 12.2018
    02.2019 CB 💔
    4 x IUI 👎

    08.2021 - IVF - Start, długi protokół
    10.09 punkcja, 11 dojrzałych 🥚
    15.09 ET: 7dpt ⏸ beta 64.9, 10dpt 283.7, 12dpt 602, 20dpt 6783 - jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy ✊🏻
    29dpt - mamy serduszko❤️

    4 blastocysty ❄️❄️❄️❄️
  • Lila01 Debiutantka
    Postów: 14 1

    Wysłany: 13 lutego 2019, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieOna wrote:
    Dziewczyny, dostałam wyniki bety - 219,0 mlU/ml, więc chyba dobrze? Martwi mnie to plamienie, które nie ustaje, czy znacie przypadki, że było plamienie na samym początku, lekarz nie widział nic na USG, a potem wszystko było jednak ok? Martwię się jak nie wiem. Ale wiem, że nie powinnam się stresować.

    W piątek powtórzę badania, mam nadzieję, że wszystko będzie ok :)

    Aa i miałam dopisać swoje imię - pozdrawia Wiola ;)
    Pamiętam że jak leżalam w szpitalu z wczesną ciąża to baaardzo miła i pomocna położna na którą mogłam liczyć cały pobyt mówiła ze stres jest nie wskazany w takich chwilach że powoduje skurcze macicy a wiadomo że to zle wpływa na ciąże. Postaraj się myślec pozytywnie wiem ze ciężko ale zamartwianie się i tak nic nie zmieni ☺ z wyliczeń który to tydzień ?

    964102fe2eff215050399c37d46a6e8f.png
  • Lila01 Debiutantka
    Postów: 14 1

    Wysłany: 13 lutego 2019, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dodam jeszcze ze moja siostra na samym początku ciaży krwawiła obficie a z maluchem wszystko było w porządku okazało się że macica rośnie i stąd ta krew.

    964102fe2eff215050399c37d46a6e8f.png
  • Furma Znajoma
    Postów: 22 21

    Wysłany: 13 lutego 2019, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieOna wrote:
    Dziewczyny, dostałam wyniki bety - 219,0 mlU/ml, więc chyba dobrze? Martwi mnie to plamienie, które nie ustaje, czy znacie przypadki, że było plamienie na samym początku, lekarz nie widział nic na USG, a potem wszystko było jednak ok? Martwię się jak nie wiem. Ale wiem, że nie powinnam się stresować.

    W piątek powtórzę badania, mam nadzieję, że wszystko będzie ok :)

    Aa i miałam dopisać swoje imię - pozdrawia Wiola ;)


    Jeśli plamienie nie wyglada jak miesiaczka i nie jest to żywa krew to nie ma czym sie martwić :)

    6 cs

    Beta 8dpo 7,8
    10dpo 40,2
    14dpo 413.6
    17dpo 1917.5

    p19udqk3e9gzwaik.png
  • nieOna Przyjaciółka
    Postów: 114 244

    Wysłany: 13 lutego 2019, 19:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnią @ miałam 6 stycznia, więc wychodzi 5 tydzień, ale robiłam test w 31dc i był negatywny, dopiero w 37dc była bladoróżowa II kreska. Zrobiłam test również dzisiaj czekając na wynik z laboratorium (39dc) i II krecha prawie od razu się pojawiła, a po 3 minutach była tak mocna jak ta kontrolna.

    Wysłałam maila z wynikami do przychodni, w której wczoraj byłam. Pani dr, u której wczoraj byłam ma jutro dyżur więc mają się do mnie odezwać co dalej i kiedy przyjść na wizytę.

    I masz rację, zamartwianie się nic nie zmieni, postaram się nie rozmyślać za dużo :)

    Starania od 12.2018
    02.2019 CB 💔
    4 x IUI 👎

    08.2021 - IVF - Start, długi protokół
    10.09 punkcja, 11 dojrzałych 🥚
    15.09 ET: 7dpt ⏸ beta 64.9, 10dpt 283.7, 12dpt 602, 20dpt 6783 - jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy ✊🏻
    29dpt - mamy serduszko❤️

    4 blastocysty ❄️❄️❄️❄️
  • nieOna Przyjaciółka
    Postów: 114 244

    Wysłany: 13 lutego 2019, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furma wrote:
    Jeśli plamienie nie wyglada jak miesiaczka i nie jest to żywa krew to nie ma czym sie martwić :)

    Jest ciemnobrązowe, nie ma tego dużo ani na wkładce ani na papierze, ale za każdym razem kiedy pójdę do toalety to jest. Dzięki za odpowiedzi, uspokoiłyście mnie, szczególnie tym przypadkiem, że nawet przy krwawieniu było wszystko później ok :) <3

    Starania od 12.2018
    02.2019 CB 💔
    4 x IUI 👎

    08.2021 - IVF - Start, długi protokół
    10.09 punkcja, 11 dojrzałych 🥚
    15.09 ET: 7dpt ⏸ beta 64.9, 10dpt 283.7, 12dpt 602, 20dpt 6783 - jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy ✊🏻
    29dpt - mamy serduszko❤️

    4 blastocysty ❄️❄️❄️❄️
  • OlaaM Autorytet
    Postów: 1296 740

    Wysłany: 13 lutego 2019, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Od jakiegoś czasu podczytuje to forum, dzięki Wam bardzo dużo się dowiedziałam.
    Pod koniec sierpnia odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i można powiedzieć, ze od tamtej pory staramy się z mężem o pierwsze dziecko. Tabletki brałam przez ponad 6 lat i chyba nie była to dobra decyzja. Od zawsze miałam problemy z nieregularnymi cyklami. Ostatnio miesiączka spóźniała się już 70 dni.. Ginekolog przepisała cyclo-progynove na wywołanie i wyregulowanie cyklu. Jestem właśnie w 7dc i od tego cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę oraz obserwować śluz.
    W grudniu poziom tsh 1.9, prolaktyna 134 mU/l (norma 127-637), fsh w 3dc 3.76 U/l (norma 3.5-12.5 w folikularnej), dheas 6.8 ng/l (norma 0.2- 6.6), a androstendion 3.6 ng/l (norma 0.3-3.5). Wiec nieznacznie podwyższone, zastanawiam się jaka może być przyczyna. Żaden ginekolog nigdy nie zauważył pcos. Po 2-3 miesiącach od odstawienia anty bardzo mnie wysypało na plecach.. Pewnie hormony szaleją...
    W poniedziałek mam wizytę u endokrynolog-ginekologa.. Trochę mnie martwią wyniki, obawiam się ze może być problem z owulacja.
    Od tego cyklu przyjmuje tez olej z wiesiołka, liczę ze poprawi jakość śluzu.

    Jak się okazuje, zajść w ciąże to nie taka prosta sprawa ;)

    Pozdrawiam Ola

    Anna30 lubi tę wiadomość

    Synku, czekamy na Ciebie 💚

    p19ucsqvrm65zofq.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lutego 2019, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie melduję rozpoczęcie 2 Cs i uprzedzam że mogę zniknąć na kilka dni bo już 1 saszetka Nimesilu za mną zatem Duphaston na ból nic w tym cyklu nie zadziałał :(

  • Lajni85 Autorytet
    Postów: 541 535

    Wysłany: 13 lutego 2019, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clariethin nowy cykl to nowa szansa!!!

    Byłam wczoraj u gina. Nie mam insulinoopornosci tylko będziemy kontrolować cukier. Pęcherzyk pękł, widać było ciałko żółte. Temp 36,8-37 i się utrzymuje i mam bóle jak na okres, dziś 29dc i 6dpo...

    Clariethin lubi tę wiadomość

    01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • blair. Autorytet
    Postów: 1695 1757

    Wysłany: 13 lutego 2019, 23:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga, to czekamy na serduszko! I nie czytaj tych głupot, jak trzeba to niech Ci mąż odetnie dostęp do internetu :P

    Lajni to niech się dalej tak ładnie utrzymuje, a nóż coś się kluje :)

    Lajni85 lubi tę wiadomość

  • Salome Autorytet
    Postów: 2631 3928

    Wysłany: 14 lutego 2019, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaaM wrote:
    Cześć Dziewczyny! Od jakiegoś czasu podczytuje to forum, dzięki Wam bardzo dużo się dowiedziałam.
    Pod koniec sierpnia odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i można powiedzieć, ze od tamtej pory staramy się z mężem o pierwsze dziecko. Tabletki brałam przez ponad 6 lat i chyba nie była to dobra decyzja. Od zawsze miałam problemy z nieregularnymi cyklami. Ostatnio miesiączka spóźniała się już 70 dni.. Ginekolog przepisała cyclo-progynove na wywołanie i wyregulowanie cyklu. Jestem właśnie w 7dc i od tego cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę oraz obserwować śluz.
    W grudniu poziom tsh 1.9, prolaktyna 134 mU/l (norma 127-637), fsh w 3dc 3.76 U/l (norma 3.5-12.5 w folikularnej), dheas 6.8 ng/l (norma 0.2- 6.6), a androstendion 3.6 ng/l (norma 0.3-3.5). Wiec nieznacznie podwyższone, zastanawiam się jaka może być przyczyna. Żaden ginekolog nigdy nie zauważył pcos. Po 2-3 miesiącach od odstawienia anty bardzo mnie wysypało na plecach.. Pewnie hormony szaleją...
    W poniedziałek mam wizytę u endokrynolog-ginekologa.. Trochę mnie martwią wyniki, obawiam się ze może być problem z owulacja.
    Od tego cyklu przyjmuje tez olej z wiesiołka, liczę ze poprawi jakość śluzu.

    Jak się okazuje, zajść w ciąże to nie taka prosta sprawa ;)

    Pozdrawiam Ola

    Ola, to który to cykl starań?
    I fakt - zajść w ciążę nie jest tak łatwo :/

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina za wysoka (10)
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • Stookrotka Autorytet
    Postów: 373 310

    Wysłany: 14 lutego 2019, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety negatyw :-/ pewnie opóźnienie to wina antybiotyku :-/ ehh... czekam na @
    Miłego dnia dziewczyny :)

    8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • Salome Autorytet
    Postów: 2631 3928

    Wysłany: 14 lutego 2019, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, przykro mi :(

    A ja dziś dopiero w 5dpo i... pierwszy raz mam plamienie w środku cyklu, a nie dzień przed @. Naprawdę minimalne plamki krwi. Na zagnieżdżenie to chyba za wcześnie, co to może być? Temperatura dziś skończyła z 36.74 do 36.87.

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina za wysoka (10)
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lutego 2019, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieOna wrote:
    Jest ciemnobrązowe, nie ma tego dużo ani na wkładce ani na papierze, ale za każdym razem kiedy pójdę do toalety to jest. Dzięki za odpowiedzi, uspokoiłyście mnie, szczególnie tym przypadkiem, że nawet przy krwawieniu było wszystko później ok :) <3
    Też mam takie plamienie od kilku dni...

  • Stookrotka Autorytet
    Postów: 373 310

    Wysłany: 14 lutego 2019, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Stokrotko, przykro mi :(

    A ja dziś dopiero w 5dpo i... pierwszy raz mam plamienie w środku cyklu, a nie dzień przed @. Naprawdę minimalne plamki krwi. Na zagnieżdżenie to chyba za wcześnie, co to może być? Temperatura dziś skończyła z 36.74 do 36.87.

    Wydaje mi się , że niekoniecznie za wcześnie = 5-7 dpo.

    8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lutego 2019, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych walentynek dla Was ;)

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego