Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyŻanetka93 wrote:Ja np jestem szczupla a i dlatego moj pierwszy lekarz nawet nie kierowal mnie na badania cukru/insuliny...
Dopiero drugi
I IO wyszla...
Jesli chodzi o kobiety to takie rzeczy w wiekszosc wypadkow wychodza wlasnie przy badaniach przy staraniach
Takto sie zyje w nieswiadomosci...
Co do porzadkow u nas tez lubi czystosc;D
Ciuchy lubi rozrzucac ale np lazienka kuchnia musi sie mu blyszczec hehe
Takze pomaga przy obowiazkach domowych
My obydwoje lubimy czystosc wiec porzadek jest zawsze -
Co do czystosci...
Z moim nie mam problemu.
Sprząta w domu i on i ja.
Tak samo z gotowaniem, ogrodkiem i innymi sprawami.
Zresztą ja czasami lecę na 2 chaty i u siebie czegoś nir zdarze to on bez problemowo to zrobi.* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
* Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
* większość wyników w normie -
nick nieaktualnyMoze to nie jest tak ze mu brud nie przeszkadza
Moze poprostu byl tak nauczony w domu?
Czasem mamy babcie nadskakuja synkom wnukom a pozniej przy zonie to wychodzi...
I np przeszkadza mu syf ale dla niego norma jest to ze posprzatac ma zona bo w domu sprzatala matka...
U mojego bylo tak ze jak maz byl tak nauczony prania
Ze matka mu zbierala kosz i prala...
Ja po slubie uswiadomilam mezusia ze jak nie przyniesie brudnych gaci i nie wrzuci ich do kosza lub baaa nawet pralki to bedzie mial je niewyprane bo ja nie bede po katach szukala skarpet tylko wrzucam to co mam pod reka
I tak sie nauczyl ze nawet sam to pranie zaklada heheWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 14:24
-
nick nieaktualnyŻanetka93 wrote:Moze to nie jest tak ze mu brud nie przeszkadza
Moze poprostu byl tak nauczony w domu?
Czasem mamy babcie nadskakuja synkom wnukom a pozniej przy zonie to wychodzi...
I np przeszkadza mu syf ale dla niego norma jest to ze posprzatac ma zona bo w domu sprzatala matka...
U mojego bylo tak ze jak maz byl tak nauczony prania
Ze matka mu zbierala kosz i prala...
Ja po slubie uswiadomilam mezusia ze jak nie przyniesie brudnych gaci i nie wrzuci ich do kosza lub baaa nawet pralki to bedzie mial je niewyprane bo ja nie bede po katach szukala skarpet tylko wrzucam to co mam pod reka
I tak sie nauczyl ze nawet sam to pranie zaklada heheWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 14:31
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEh ...
Podstawowa zasa jest taka :
Jak ktos nie sprzata lub nie pomaga to niech przynajmniej nie syfi;D
Pogadaj z nim na spokojnie zeby przynajmniej sporzatal po sobie
Wypije kawe? Niech da kubek do zmywarki
Albo jak cos wyprasowalas to niech to szanuje i nie zwija w kulke
A jak nie to niech parzy kawe w zaplesnialym kubku albo chodzi wymiety hehe
Wtedy sie nauczy porzadku
Z facetami trzeba ostro
Jak bd za niego wszystki robic to sie nigdy nie nauczy...
Nie lubie sprzatac? ok wiekszosc facetow nie lubi...
Ale niech chociaz po sobie ogarnie pare rzeczy...
Moj jak raz bral prysznic to bylo jeszcze w Angli hehe
Narobil syf ja mialam isc po nim a tam syf...
Nie wymylam tego i nie poszlam sie kapac tylko zawolalam go ze ma to posprzatac bo ja sie chce myc a w syfie nie bede...
I wymyl i jiz wiedzial na przyszlos c ze tak ma byc...
Pozniej na wykkazdach wlasnie gdy przyszla samodzielnosc mega nauczyl sie porzadku i tak zostalo do dzis musi mu sie blyszczec hehe -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNa początku cyklu szyjka macicy jest:twardazamkniętaułożona niskoGdy zaczynają się dni płodne, szyjka macicy jest:miękkaotwartaułożona wyżej
Gdy zbliża się jajeczkowanie (owulacja), szyjka macicy jest:miękkaotwartaułożona wysoko (w tym czasie ciężko ją wyczuć)Po jajeczkowaniu (owulacji) szyjka macicy jest:twardazamkniętaułożona nisko -
nick nieaktualnyABI90 wrote:Niestety 4 kg poszło dość lekko a te 4 masakra.... To nic nie długo będzie łądniejsza pogoda wyjmę rower i będę śmigać
U mnie też 4kg staram się zgubić lub oddać w niekoniecznie dobre ręce 😎. To co wspólne zrzucanie - tzn łączę się w gubieniu balastu. (chociaż ponoć po mnie tych kg nie widać). Niestety nie jest łatwo przez podłe PCOS.
Trochę mnie nie było i tyle zaległości do poczytania mam.
ABI90 lubi tę wiadomość
-
Jak ktos chce to potrafi zjechac z wagi ale czasami ktos musi naprowadzic na to...
Z chorobskami jest gorzej to zgubic a tym bardziej jak sie o tym zupelnie nic nie wie* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
nick nieaktualnyPhiczek wrote:Jak ktos chce to potrafi zjechac z wagi ale czasami ktos musi naprowadzic na to...
Z chorobskami jest gorzej to zgubic a tym bardziej jak sie o tym zupelnie nic nie wie
Tak tak, ogółem dobre 7kg zgubione i ok 70cm z obwodów więc pewnie, ze można tylko strasznie ciężko, dużo pracy - pomimo zdrowej diety i aktywności fizycznej. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie z 67 do 63 pomogl po prostu ruch i nie ukrywam ze codzinnie sie wyprozniam a wczesniej bywalo z tym roznie. Ale zostaly jeszcze 3 kg niby nie jest duzo ale to jest najgorsze zastanawiam.sie czy na tydzien nie zamowic diety tylko potem jak wroce do normalnego jedzenia to moze byc jojo wiec olewam to ale marzy mi sie juz jakis stroj kupic w tym roku zamierzam tez na maksa wykorzystac swoj fotel do opalania
Moj maz bul rowniez w wojsku myslalam ze wyjdzie porzadniejszy ee tam to chyba taki charakter byl rowniwz za granica i tam nie bylo bo musieli dbac o czystosc bo wlascicielka byla nawiedzona i chodzila z biala relawiczka chyba juz zapomnial.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 15:08
Anna30 lubi tę wiadomość
-
Anna30 wrote:Tak tak, ogółem dobre 7kg zgubione i ok 70cm z obwodów więc pewnie, ze można tylko strasznie ciężko, dużo pracy - pomimo zdrowej diety i aktywności fizycznej.
Samosiowa staraczka, Anna30, Lajni85, Jane208, Esti lubią tę wiadomość
* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tego sie nie robi dla faceta tylko dla wlasnej satysfakcji.
Przynajmniej ja tak mysle
Ja niestety jeszcze dobry tydzien nie mam miejsca gdzie cwiczyc. Bo jeden pokoj w remoncie, drugi meblami zagracony z tamtego pokoju a w sypialni moj spi po nocce to tez odpada bo go obudze.
* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
* większość wyników w normie