X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • blair. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phiczek wrote:
    Tego sie nie robi dla faceta tylko dla wlasnej satysfakcji.
    Przynajmniej ja tak mysle :D

Ja niestety jeszcze dobry tydzien nie mam miejsca gdzie cwiczyc. Bo jeden pokoj w remoncie, drugi meblami zagracony z tamtego pokoju a w sypialni moj spi po nocce to tez odpada bo go obudze.

Ale w zamian to się przy remoncie narobisz, więc też się liczy :)

• blair. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj wizytę w klinice i w sumie przez najbliższe 14 tygodni jesteśmy trochę zawieszeni w staraniach, mój ma kurację hormonalną na poprawę nasienia i na początek się wyniki pogorszą i później dopiero zaczną się poprawiać. Więc do czerwca chowam głęboko testy owulacyjne i termometr, szanse na ciążę teraz będą bliskie zera, więc możemy sobie działać dla przyjemności :) mam nadzieję że za pół roku już będę w ciąży, a jak nie, to zdecydujemy się na in vitro.

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair
    To prawda heh
    Trochę pracy przy tym jest

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • PJUR Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, ile cykli mierzyłaś? Jesteś pewna, że odstawienie termometru to dobry pomysł?
    Byłam dziś u ginekologa, Paweł Kuć, Poliklinika Arciszewscy w Białymstoku. Przyjmuje też w Kriobanku - przynajmniej tak mówi Google.
    Pęcherzyk 2 cm, owulacja w ciągu 36h. Mi się wydaje że później - w niedzielę. Ovu też obstawia poniedziałek. Jakie są Wasze odczucia? Spojrzycie w wykres?
    Wyniki męża wg jego opinii są trochę poniżej normy. Zalecenia: schudnąć, nie pić piwa i wysokoprocentowego alkoholu, nie chodzi do sauny. Winko można. Generalnie myśleliśmy, że będzie gorzej. W sb M. idzie do urologa, zobaczymy co on powie.
    Lekarz pozwolił na lampkę wina i właśnie ją spożyłam 😎
    Co myślicie o tej ovu i prognozach?

32 lat, 16 cs z obserwacją

Koniec z obserwacją, dwie procedury za nami, bez transferów.

b888f19021340e1872b623c974540a38.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy slyszałyscie cos o firmie natural mojo? Poza cena ze sa drogie... teraz sa fajne promocje z okazji dnia kobiet i dopytuje czy warto

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia oczywiscie ze dla siebie kobieta to robi ;D

Ale gdy przy okazji widzi sie ogien w oczach faceta to motywacja wieksza ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;)
    Witam się z wami razem z 2,28cm fasolcią :)
    Wszystko dobrze póki co - wiec się trochę uspokajam :)

Samosiowa staraczka, blair., Agafiga, MilusińskaMilena, Żanetka93, Kaga, Tasia888, Lajni85, Jane208, MartitaS, Esti, Alexandra88 lubią tę wiadomość

• Agafiga Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:17

Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

Klinika Gyncentrum

On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

Kariotypy ok

21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

oar83e3ktsuhd7on.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moj maz wysprzatal caly dom zrobil mi kolacjw i jeszcze kupil storczyka aaaa:))))

Agafiga, blair., Żanetka93, Salome, Lajni85, Esti lubią tę wiadomość

• blair. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pjur jak pęcherzyk ma już 20mm to może być i szybka owu, ale to też zależy jak szybko Ci rośnie, przy jakiej wielkości zwykle pęka. Jak wiesz że zwykle miałaś później owulacje to może rośnie u Ciebie wolniej i może Ty i przewidywania aplikacji mają rację, musisz zaobserwować :)

Co do mnie to tak, myślę że spokojnie mogę odpuścić mierzenie temperatury, teraz to już mierzyłam chyba tylko po to żeby się postresować w drugiej połowie cyklu ;) u mnie zawsze regularnie, owulacja mniej więcej w tym samym dniu, więc jak teraz i tak na nic nie liczymy do czerwca, to chcę się odstresować i będziemy z mężem korzystać dla przyjemności a nie kiedy owu :)

• Maybe Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Staraczki, można dołączyć :)? nieśmiało witam się z Wami moim pierwszym postem na forum, choć śledzę Was uważnie od jakiegoś czasu. Ja od stycznia rozpoczęłam starnia o mojego Bąbelka, choć tak na prawdę pierwsze próby były 3lata temu niestety przerwane przez chorobę. Dziś zaliczyłam wizytę u nowej Pani Doktor i trochę jestem po niej zagubiona...16dc jestem pewna, że wczoraj miałam typowy ból okoloowulacyjny, a tu endometrium 6mm i brak pęcherzyków wiodących:( z zaleceń luz i femibion 0. Gratuluję wszyskim przyszlym Mamusiom i trzymam kciuki aby kazda z Nas dolączyla do tego grona:)

Esti lubi tę wiadomość

1474079d64.png
    15.01.22 - ⏸
    31.01- mamy 0.58cm Człowieka🥰🥰🥰❤❤❤
    21.03 - prenatalne
    09.05- zdrowa Dziewczynka💕Ania💕

04.2021 - cb😪
    12.2021 - cb😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj to mieliśmy dzień ostrego serduszkowania, haha.
    Bo ja dzisiaj jadę do rodziców, a on idzie do pracy na drugą zmianę więc byśmy się mineli...

Dostałam wczoraj już prezent na dzień kobiet, szczoteczkę do zębów elektryczną, bo mu narzekałam że muszę sobie wymienić na nową i bukiet tulipanów z lidla - no Janusz okazji.

Samosiowa staraczka, Esti lubią tę wiadomość

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na dzień kobiet kupilam sobie hantelki do fitnessu, mąż tylko kasę odda 😁 ja jestem fanka praktycznych prezentów:) wczoraj byłam na fitnesie i dostałyśmy piękny wycisk, znow mnie łydki bolą - ale jak to mówią "chcesz być piękna to cierp" :D

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj weszłam do pracy i zostałam zagarnięta przez szefa od razu.
    Szykuje mi się awans i podwyżka, więc jestem mega zaskoczona !!!!

Ja mojemu miałam zamówić takie perfumy na urodziny, to sobie sam je kupił, nie wytrzymał tych trzech tygodni!
    I teraz główkowanie co temu staremu kupić -.-

Ja też lubię praktyczne prezenty, coś co i się przyda i ta szczoteczka jest trafiona w punkt!

nada, Esti lubią tę wiadomość

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda no to gratulacje!

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why_not_now87 wrote:
    Hejka ;)
    Witam się z wami razem z 2,28cm fasolcią :)
    Wszystko dobrze póki co - wiec się trochę uspokajam :)

Super!!! :)

Blair zobaczysz jak szybko minie ten czas. A kto wie czy nie bedzie pozytywnego zakonczenia jak glowa bedzie wolna :)

To co dziewczyny? Ktora zbilza sie do terminu @? Abi ile Tobie jeszcze zostalo? Trzymam kciuki by zastrzyk pomogl. :)

blair. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Ja dzisiaj weszłam do pracy i zostałam zagarnięta przez szefa od razu.
    Szykuje mi się awans i podwyżka, więc jestem mega zaskoczona !!!!

Ja mojemu miałam zamówić takie perfumy na urodziny, to sobie sam je kupił, nie wytrzymał tych trzech tygodni!
    I teraz główkowanie co temu staremu kupić -.-

Ja też lubię praktyczne prezenty, coś co i się przyda i ta szczoteczka jest trafiona w punkt!
    Gratuluje ;) ja zamowilam sobie te produkty z natural mojo zobaczymy czy beda efekty naszczescie mialam 40 % znizki bo cena to jakis szok i tak bym siw nie zdecydowala na nie starczy mi na okolo 1.5 miesiaca pijac to codziennie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Super!!! :)

Blair zobaczysz jak szybko minie ten czas. A kto wie czy nie bedzie pozytywnego zakonczenia jak glowa bedzie wolna :)

To co dziewczyny? Ktora zbilza sie do terminu @? Abi ile Tobie jeszcze zostalo? Trzymam kciuki by zastrzyk pomogl. :)
    Ja sie zblizam za 3 dni / 4

Kaga lubi tę wiadomość

• Agafiga Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:17

Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

Klinika Gyncentrum

On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

Kariotypy ok

21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

oar83e3ktsuhd7on.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fit karmel cookies i cooko dreams plus szejker 278 zl za wszystko to drogie jak dla mnie ale normalnie 400 cos zl zaplacilabym a ze teraz nie chodze do lekarza to troche zaoszczedzilam. Na jednhm sie zaoszczedzi na drugim sie wydaje ja oszczedzam np na kosmwtykach nie kupuje ale za to jedzenie ehh kupowalam batony z daktylami bo jestem uzalezniona od slodyczy i to jedynie mi pomagalo. Nastepny swoj zakup w czerwcu planuje parowar. A dzisiaj planuje sobie zrobic sok z wyciskarki ze spirulina. Z tym jedzeniem trzeba uwazac slynne ziola O Sroki mi nie sluzyly booo tam jest pokrzywa a ja jestem na nia uczulona puchnie mi gardlo dostaje wysypki niestety...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 09:43

‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ