Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Phiczek wrote:Tego sie nie robi dla faceta tylko dla wlasnej satysfakcji.
Przynajmniej ja tak mysle
Ja niestety jeszcze dobry tydzien nie mam miejsca gdzie cwiczyc. Bo jeden pokoj w remoncie, drugi meblami zagracony z tamtego pokoju a w sypialni moj spi po nocce to tez odpada bo go obudze.
Ale w zamian to się przy remoncie narobisz, więc też się liczy -
Ja miałam dzisiaj wizytę w klinice i w sumie przez najbliższe 14 tygodni jesteśmy trochę zawieszeni w staraniach, mój ma kurację hormonalną na poprawę nasienia i na początek się wyniki pogorszą i później dopiero zaczną się poprawiać. Więc do czerwca chowam głęboko testy owulacyjne i termometr, szanse na ciążę teraz będą bliskie zera, więc możemy sobie działać dla przyjemności mam nadzieję że za pół roku już będę w ciąży, a jak nie, to zdecydujemy się na in vitro.
-
Blair, ile cykli mierzyłaś? Jesteś pewna, że odstawienie termometru to dobry pomysł?
Byłam dziś u ginekologa, Paweł Kuć, Poliklinika Arciszewscy w Białymstoku. Przyjmuje też w Kriobanku - przynajmniej tak mówi Google.
Pęcherzyk 2 cm, owulacja w ciągu 36h. Mi się wydaje że później - w niedzielę. Ovu też obstawia poniedziałek. Jakie są Wasze odczucia? Spojrzycie w wykres?
Wyniki męża wg jego opinii są trochę poniżej normy. Zalecenia: schudnąć, nie pić piwa i wysokoprocentowego alkoholu, nie chodzi do sauny. Winko można. Generalnie myśleliśmy, że będzie gorzej. W sb M. idzie do urologa, zobaczymy co on powie.
Lekarz pozwolił na lampkę wina i właśnie ją spożyłam 😎
Co myślicie o tej ovu i prognozach? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:17
Starania od 09.2018
1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
1cs po poronieniu - cb
Klinika Gyncentrum
On:
Parametry poniżej normy.
Badania 04.20r. / 08.20r.
Morfologia: 1% / 3%
Fragmentacja DNA: 35 % /20%
Hba: 78 %
Kariotypy ok
21 cs 💚
18dpo - beta 989 mIU/ml
21dpo - beta 3312 mIU/ml
-
nick nieaktualny
-
Pjur jak pęcherzyk ma już 20mm to może być i szybka owu, ale to też zależy jak szybko Ci rośnie, przy jakiej wielkości zwykle pęka. Jak wiesz że zwykle miałaś później owulacje to może rośnie u Ciebie wolniej i może Ty i przewidywania aplikacji mają rację, musisz zaobserwować
Co do mnie to tak, myślę że spokojnie mogę odpuścić mierzenie temperatury, teraz to już mierzyłam chyba tylko po to żeby się postresować w drugiej połowie cyklu u mnie zawsze regularnie, owulacja mniej więcej w tym samym dniu, więc jak teraz i tak na nic nie liczymy do czerwca, to chcę się odstresować i będziemy z mężem korzystać dla przyjemności a nie kiedy owu -
Hej Staraczki, można dołączyć ? nieśmiało witam się z Wami moim pierwszym postem na forum, choć śledzę Was uważnie od jakiegoś czasu. Ja od stycznia rozpoczęłam starnia o mojego Bąbelka, choć tak na prawdę pierwsze próby były 3lata temu niestety przerwane przez chorobę. Dziś zaliczyłam wizytę u nowej Pani Doktor i trochę jestem po niej zagubiona...16dc jestem pewna, że wczoraj miałam typowy ból okoloowulacyjny, a tu endometrium 6mm i brak pęcherzyków wiodących:( z zaleceń luz i femibion 0. Gratuluję wszyskim przyszlym Mamusiom i trzymam kciuki aby kazda z Nas dolączyla do tego grona:)
Esti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy wczoraj to mieliśmy dzień ostrego serduszkowania, haha.
Bo ja dzisiaj jadę do rodziców, a on idzie do pracy na drugą zmianę więc byśmy się mineli...
Dostałam wczoraj już prezent na dzień kobiet, szczoteczkę do zębów elektryczną, bo mu narzekałam że muszę sobie wymienić na nową i bukiet tulipanów z lidla - no Janusz okazji.Samosiowa staraczka, Esti lubią tę wiadomość
-
Ja na dzień kobiet kupilam sobie hantelki do fitnessu, mąż tylko kasę odda 😁 ja jestem fanka praktycznych prezentów:) wczoraj byłam na fitnesie i dostałyśmy piękny wycisk, znow mnie łydki bolą - ale jak to mówią "chcesz być piękna to cierp"-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualnyJa dzisiaj weszłam do pracy i zostałam zagarnięta przez szefa od razu.
Szykuje mi się awans i podwyżka, więc jestem mega zaskoczona !!!!
Ja mojemu miałam zamówić takie perfumy na urodziny, to sobie sam je kupił, nie wytrzymał tych trzech tygodni!
I teraz główkowanie co temu staremu kupić -.-
Ja też lubię praktyczne prezenty, coś co i się przyda i ta szczoteczka jest trafiona w punkt!nada, Esti lubią tę wiadomość
-
Ruda no to gratulacje!-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Why_not_now87 wrote:Hejka
Witam się z wami razem z 2,28cm fasolcią
Wszystko dobrze póki co - wiec się trochę uspokajam
Super!!!
Blair zobaczysz jak szybko minie ten czas. A kto wie czy nie bedzie pozytywnego zakonczenia jak glowa bedzie wolna
To co dziewczyny? Ktora zbilza sie do terminu @? Abi ile Tobie jeszcze zostalo? Trzymam kciuki by zastrzyk pomogl.blair. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRudaMaruda25 wrote:Ja dzisiaj weszłam do pracy i zostałam zagarnięta przez szefa od razu.
Szykuje mi się awans i podwyżka, więc jestem mega zaskoczona !!!!
Ja mojemu miałam zamówić takie perfumy na urodziny, to sobie sam je kupił, nie wytrzymał tych trzech tygodni!
I teraz główkowanie co temu staremu kupić -.-
Ja też lubię praktyczne prezenty, coś co i się przyda i ta szczoteczka jest trafiona w punkt! -
nick nieaktualnyKaga wrote:Super!!!
Blair zobaczysz jak szybko minie ten czas. A kto wie czy nie bedzie pozytywnego zakonczenia jak glowa bedzie wolna
To co dziewczyny? Ktora zbilza sie do terminu @? Abi ile Tobie jeszcze zostalo? Trzymam kciuki by zastrzyk pomogl.Kaga lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:17
Starania od 09.2018
1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
1cs po poronieniu - cb
Klinika Gyncentrum
On:
Parametry poniżej normy.
Badania 04.20r. / 08.20r.
Morfologia: 1% / 3%
Fragmentacja DNA: 35 % /20%
Hba: 78 %
Kariotypy ok
21 cs 💚
18dpo - beta 989 mIU/ml
21dpo - beta 3312 mIU/ml
-
nick nieaktualnyFit karmel cookies i cooko dreams plus szejker 278 zl za wszystko to drogie jak dla mnie ale normalnie 400 cos zl zaplacilabym a ze teraz nie chodze do lekarza to troche zaoszczedzilam. Na jednhm sie zaoszczedzi na drugim sie wydaje ja oszczedzam np na kosmwtykach nie kupuje ale za to jedzenie ehh kupowalam batony z daktylami bo jestem uzalezniona od slodyczy i to jedynie mi pomagalo. Nastepny swoj zakup w czerwcu planuje parowar. A dzisiaj planuje sobie zrobic sok z wyciskarki ze spirulina. Z tym jedzeniem trzeba uwazac slynne ziola O Sroki mi nie sluzyly booo tam jest pokrzywa a ja jestem na nia uczulona puchnie mi gardlo dostaje wysypki niestety...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 09:43