X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Karo0705 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego Kochane Kobietki w Dniu Naszego Święta !!! :)

Do mnie wczoraj zadzwonili z Bociana i najpierw się zgrzałam jak usłyszałam " miała pani umówioną wizytę " :P ale doszłam z panią rejestratorką do porozumienia i w konsekwencji idę do dr Mrugacza tego samego dnia na 8.20 ( a pierwszy wolny termin do niego był na koniec kwietnia, więc jeszcze zyskałam ;) ).

Co do wagi, nie załamujcie mnie :( Od pierwszej tej najdłuższej ciąży tak mi się organizm przestawił, że mam wrażenie, że tyję łykając powietrze ;/ Później te całe stymulacje, hormony i tęsknię za figurą sprzed 3 lat :( Tragedii nie ma, ale marzę by ważyć maks 60 kg, a nie prawie 68 kg...

Dziś jeszcze nic nie dostałam od "ukochanego" męża, zatem albo doczekam się upominku po pracy albo obejdę się smakiem :D Ale zadbałam o siebie sama i zaraz po 15ej uderzam do kosmetyczki :D

* 33 l.
    * 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
    * Biorę: Letrox 50mg, 5mg Nebilet
    Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️
  • nada Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Witam się z Izraela i przesyłam wakacyjne wibracje. Właśnie przenosimy się do Jerozolimy :) apropo wagi to ja przy 170 zawsze warzyłam ok 73kg, dopiero po lekach zeszłam do 69kg. Moje marzenie 60 kg :D ale nie wiem czy teraz warto tak cisnąć odchudzanie, u mnie to raczej zdrowszy tryb życia. Przechodziłam różne fazy odchudzania aż trafiłam na bloga Moniki - Dr Lifestyle. Zakupiłam od niej Korepetycje z odchudzania i ten kurs naprawił moje relacje ze swoim ciałem, waga i ogólnie jedzeniem. Szczerze polecam.

Esti, Jane208, Salome lubią tę wiadomość

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo0705 wrote:
    Wszystkiego dobrego Kochane Kobietki w Dniu Naszego Święta !!! :)

Do mnie wczoraj zadzwonili z Bociana i najpierw się zgrzałam jak usłyszałam " miała pani umówioną wizytę " :P ale doszłam z panią rejestratorką do porozumienia i w konsekwencji idę do dr Mrugacza tego samego dnia na 8.20 ( a pierwszy wolny termin do niego był na koniec kwietnia, więc jeszcze zyskałam ;) ).

Co do wagi, nie załamujcie mnie :( Od pierwszej tej najdłuższej ciąży tak mi się organizm przestawił, że mam wrażenie, że tyję łykając powietrze ;/ Później te całe stymulacje, hormony i tęsknię za figurą sprzed 3 lat :( Tragedii nie ma, ale marzę by ważyć maks 60 kg, a nie prawie 68 kg...

Dziś jeszcze nic nie dostałam od "ukochanego" męża, zatem albo doczekam się upominku po pracy albo obejdę się smakiem :D Ale zadbałam o siebie sama i zaraz po 15ej uderzam do kosmetyczki :D
    Karo to wazysz tyle ile ja waxylam wlasnie po sterydach hormonach stymulacji i bylam mega spuchnieta na brzuchu i twarzy ramiona tez. Ja juz nie biore moze dlatego tez pozbylam sie kg ale tez ruch mi duzo dal :) jednak lewnosc siebie jest wazna bo ja przy 68 kg zle sie czulam najlepiej czujw sie z waga od 62 do 60 kg

• Agafiga Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:18

Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

Klinika Gyncentrum

On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

Kariotypy ok

21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

oar83e3ktsuhd7on.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojdzie mi strasznie dużo obowiązków, trochę mnie to podłamało.

Ale czuję, że dzisiaj kłuje mnie jajnik, a wczoraj było ❤.
    Coś może z tego będzie

Esti, Agafiga lubią tę wiadomość

• Olcia Znajoma

Wysłany: 8 marca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki wszystkiego dobrego w dniu naszego swięta! :)

Potrzebuje porady :(
    Dziś w nocy obudził mnie okropny ból brzucha, był twardy. Poszłam pod prysznic myslałam, zse troche pomoze , nie pomoglo. :(
    Męczyłam sie z tym potwornym bólem z 2h.. i zasnełam .
    Dziś juz nie boli. Myślicie, ze to objaw ciązy , czy poprostu ból związany ze zbliżającym sie okresem? nigdy takiego bólu nie doswiadczyłam. Naczytałam sie nawet, ze taki ból moze swiadczyc o ciązy pozamacicznej.
    Z moimi jajnikami jest wszytsko ok, regularnie chodze do ginekologa.
    Czym ten ból mógłby byc spowodowany? zagnieżdzającym sie zarodkiem? jest to mozliwe? okres powinnam dostac 12lutego.
    Nie wiem co mam na ten temat myslec :(

• Kaga Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa staraczka wrote:
    Ja sie zblizam za 3 dni / 4

W takim razie kciuki :)

• Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przede wszystkim Wszystkiego Najlepszego z okazji Naszego Święta ! :)

Co do sprzątania, to u nas różnie jest - żadne z nas pedantem nie jest, ale czystość lubimy :) dzielimy się obowiązkami, zazwyczaj staramy się sprzątać razem ale zdarza się ze niekiedy czeka mnie niespodzianka jak wchodzę do mieszkania a tu wysprzątane :)

Ja bym chciała wyrzeźbić sobie ładnie sylwetkę, ale jakoś brakuje mi motywacji i zawsze znajduje sobie wymówkę :-P

Nada - udanego wypoczynku :)

nada lubi tę wiadomość

PCOS ??
    Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
    Cienkie endometrium
    Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez od jakiegos czasu kluja jajniki ale sie staram nie nakrecac o ile to mozliwe poza tym nic sie nie dzieje wiec czekam na @

• Esti Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Dniu Kobiet!

Ruda gratuluję awansu!

Dziewczyny trzymam za Was kciuki!

2019 zdrowy syn - ciąża naturalna

3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
    02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
    03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna

12 dpo beta 27mlU/mL
    16 dpo beta 244 mlU/mL
    18 dpo beta 747 mlU/mL

oby tym razem dobrze się skończyło <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze, wolałabym nie mieć tego awansu, tak teraz myślę...
    Ale może niebawem pójdę na L4 ciążowe :D

Esti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Szczerze, wolałabym nie mieć tego awansu, tak teraz myślę...
    Ale może niebawem pójdę na L4 ciążowe :D
    Dobrze ze niie stoisz w miejscu bo przy tych staraniach mozna zfiksowac :)

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny najlepszego w Dniu Naszego Święta :) A ja dziś byłam u ginekologa i mamy zielone światło a jeśli do końca maja się nie uda to dostaniemy skierowanie do Katowic :)

Esti, Karo0705, Agafiga, Maybe lubią tę wiadomość

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • Karo0705 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a jednak mężulek mnie zaskoczył - wysłał mi pocztą kwiatową do pracy bukiet czerwonych róż ;D Generalnie jest zwolennikiem zawsze praktycznych prezentów, ale nie ukrywam, że cieszę się, że w końcu dostałam kwiaty :D

Też marzy mi się w końcu dłuższeeeee wolne i najbardziej związane z ciążą ;)

Kaś28, Agafiga, Samosiowa staraczka, nada, Jane208 lubią tę wiadomość

* 33 l.
    * 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
    Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam wielki bukiet tulipanow rozniastych kolorow ;D

Plus wieczor jakas niespodzianka;D
    Nakazal sie wystroic w kiecke i szpilki haha

Wszystkiego naj dla Was dziewuszki ;*

Esti, Karo0705, Agafiga lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam to swieto bardziej niz urodziny :D;)

Esti, Karo0705, Agafiga lubią tę wiadomość

• Karo0705 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia wrote:
    Hej Kobietki wszystkiego dobrego w dniu naszego swięta! :)

Potrzebuje porady :(
    Dziś w nocy obudził mnie okropny ból brzucha, był twardy. Poszłam pod prysznic myslałam, zse troche pomoze , nie pomoglo. :(
    Męczyłam sie z tym potwornym bólem z 2h.. i zasnełam .
    Dziś juz nie boli. Myślicie, ze to objaw ciązy , czy poprostu ból związany ze zbliżającym sie okresem? nigdy takiego bólu nie doswiadczyłam. Naczytałam sie nawet, ze taki ból moze swiadczyc o ciązy pozamacicznej.
    Z moimi jajnikami jest wszytsko ok, regularnie chodze do ginekologa.
    Czym ten ból mógłby byc spowodowany? zagnieżdzającym sie zarodkiem? jest to mozliwe? okres powinnam dostac 12lutego.
    Nie wiem co mam na ten temat myslec :(

12 lutego czy 12 marca ? Jesli 12 marca to poczekałabym do terminu @ i wtedy zrobiła test.
    Przyznam się szczerze, że z mojego doświadczenia ( przykre, ale mam ) za każdym razem ciąża objawiała mi się w różny sposób. I naprawdę nie doszukiwałabym się oznak ciąży w "zakłuciu jajnika", "brakiem śluzu albo nadmiarem", "bólach podbrzusza". Owszem to mogą być objawy ciąży, ale równie dobrze @. Nie ma sensu się chyba nakręcać i naprawdę najlepiej poczekać do terminu @.

Moja siostra - matka 4 dzieci po 3 poronieniach z rzędu ( los jej wynagrodził z bonusem :D ) - tylko w jednej ciąży czuła po prostu przed @ , że się udało. W każdej pozostałej test wykazał jej ciążę dopiero w 40 dc ( mimo cykli 28-30 dniowych ). Także, aby się nie nakręcać życie nauczyło mnie pokory i czekam cierpliwie teraz nawet do 2 dni po @ z testem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 13:29

Kaga lubi tę wiadomość

* 33 l.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie odnośnie mojego wykresu... staramy się o pierwsze dzieciątko. W tym cyklu już się poddałam, tylko mierze temperaturę. Czy wygląda na to że owulacja już była? Czy jeszcze na nią czekam?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie te objawy moga wslazywac na @ albo ciaze i tylko spozniajaca @ moze Ci powiedziec prawde choc z wlasnego doswiadczwnia wiwm zw klimat stres i innw moga przetsaqic okrec nawet do 33 dc

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy i brak objawow nie zawsze zwiastuje ciążę.
    Nie nakrecajcie się tylko czekajcie na spóźnienie @.
    Chociaż to też nie zawsze wyznacznik ciąży.
    Nie stresujcie się niepotrzebnie.

Cieszcie się i korzystajcie z sexu xD

Samosiowa
    Ja bez stresu i zmiany klimatu dostalam @ 9dni po terminie. Bez wiadomych przyczyn tak się przesunął. 1 raz w życiu.
    W dodatku 1 test pokazał drugą kreskę. To uwierz jak zobaczyłam betę to byłam zła jak osa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 14:14

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ