X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi wlasnie czekalam na wiesci od Ciebie :) bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie. :)
    Rozumiem Twoje obawy. Ja robilam 14 dni po zastrzyku i mialam juz mega ciemna kreske a i tak balam sie, ze to zastrzyk falszuje pozytywnie wynik. :)

Heh moj maz jak zaszlam w ciaze powiedzial - tyle badan, tyle nerwow i tyle pieniedzy a wystarczylo podac glupi zastrzyk! Obyscie tez tak mogli powiedziec :)

Lajni85, Esti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Abi wlasnie czekalam na wiesci od Ciebie :) bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie. :)
    Rozumiem Twoje obawy. Ja robilam 14 dni po zastrzyku i mialam juz mega ciemna kreske a i tak balam sie, ze to zastrzyk falszuje pozytywnie wynik. :)

Heh moj maz jak zaszlam w ciaze powiedzial - tyle badan, tyle nerwow i tyle pieniedzy a wystarczylo podac glupi zastrzyk! Obyscie tez tak mogli powiedziec :)
    Ja mialam.zastrzyk z Ovitrelle mi nie pomogl :/ wiec roznie to bywa

• Kaga Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Samosiowa, wielu kobietom nie pomogl. To na pewno zalezy od przyczyny problemu. U mnie ewidentnie byl to niepekajacy pecherzyk. Czasami ktos ma ten problem, ale obok tego dochodzi jakis inny. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Wiem Samosiowa, wielu kobietom nie pomogl. To na pewno zalezy od przyczyny problemu. U mnie ewidentnie byl to niepekajacy pecherzyk. Czasami ktos ma ten problem, ale obok tego dochodzi jakis inny. :(
    My pomalu godzimy sie z tym ze nie bedziemy miec dziecka coraz wiecej czytam o adopcji a u lekarza juz nie bylam 5 miesiecy ale ten czas leci...

• Lajni85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi trzymam kciuki!!! <3

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa staraczka wrote:
    My pomalu godzimy sie z tym ze nie bedziemy miec dziecka coraz wiecej czytam o adopcji a u lekarza juz nie bylam 5 miesiecy ale ten czas leci...

A nie myśleliście o inseminacji?

U mnie niby zastrzyk pomaga, bo jak mnie lekarz nafaszeruje hormonami to mam owulacje, ale co z tego, jak i tak pomimo działań nie zaskakuje.. także trzeba dalej szukać i drążyć temat...

Abi - kciuki!!!

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi trzymam mocno kciuki !!!

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • Phiczek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi
    Kciuki ❤

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    A nie myśleliście o inseminacji?

U mnie niby zastrzyk pomaga, bo jak mnie lekarz nafaszeruje hormonami to mam owulacje, ale co z tego, jak i tak pomimo działań nie zaskakuje.. także trzeba dalej szukać i drążyć temat...

Abi - kciuki!!!
    Taki byl plan ale u mnie owulacja z dobrej strony pojawila sie raz w roku wiec marne szanse lekarz polozyl na nas kreske i jedynie in vitro albo laparo (choc ona nie ma sensu zeby udrazniac cos uszkodzonego) na in vitro sie nie decydujemy wiec pozostaje wyciszyc emocje i zglosic sie do OA. Dlatego juz nie chodze na lekarza i na cud w postaci 2 kresek nie licze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm a jakie masz amh? i w jakim jesteś wieku, jeżeli można zapytać?

Jak zdecydowaliście już o adopcji to ja Ci życzę żebyście jak najszybciej przeszli całą procedurę i mogliście się cieszyć Maluszkiem :) To bardzo wartościowa i odważna decyzja, obdarzycie miłością i dacie dom komuś, kto tego tak bardzo potrzebuje :) A nie wykluczone, że jeszcze się uda z drugim dzieciaczkiem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Cześć Kochane, ja wczoraj zamilklam ale muszę nadrobić. Wczoraj 11dni po zastrzyku zobaczyłam cień, dzisiaj powtórzyłam ten sam ttest czułości 25 i jest tak https://zapodaj.net/2302f3c8e45ab.jpg.html bije się z myślami czy to jeszcze Pregnyl, dziś jest 12 dni po zastrzyku.
    Abi ❤️ Kciuki zaciśnięte 😘 kreskę widzę wyraźnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Hmmm a jakie masz amh? i w jakim jesteś wieku, jeżeli można zapytać?

Jak zdecydowaliście już o adopcji to ja Ci życzę żebyście jak najszybciej przeszli całą procedurę i mogliście się cieszyć Maluszkiem :) To bardzo wartościowa i odważna decyzja, obdarzycie miłością i dacie dom komuś, kto tego tak bardzo potrzebuje :) A nie wykluczone, że jeszcze się uda z drugim dzieciaczkiem ;)
    Nie robilam badan amh one nic mi tu nie wniosa nie ma na to leku na wyczerpujaca sie rezerwe mam 31 lat moj maz 33 nie chce byc babcia i dziadkiem dla naszego dziecka nawet adopcyjnego stad ta decyzja caly czas czytamy z mezem blogi fora i chyba bardziej on i jak bedziemy juz na tyle gotowi to zadzwonimy najgor,ej jest zaczac potem sie to jakos potoczy mam nadzieje. Szczerze to gdy juz bede miala to adopcyjne gdy przejdziemy przez tych psychologow warsztaty i inne rzeczy to chce pozostac juz na tym jednym dziecku chyba ze bedzie mial rodzenstwo niektorzy mowia adoptujcie to sie uda zajsc w ciaze a to nie o to chodzi i nie wiem nie lubie tych zyczen jakos draznia mnie bo przypominaja mi walke lekarzy szpital leki.. Ja juz wyczerpalam swoje wszystkie poklady z lataniem po lekarzach wystarczy ta kase inaczej sporzytkowac albo zaoszczedzic niz kolejne eksperymenty na sobie przeprowadzac razem z lekarzem.

• Agafiga Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:24

Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

Klinika Gyncentrum

On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

Kariotypy ok

21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

oar83e3ktsuhd7on.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi kochana jak ja się cieszę że u Ciebie takie wieści :D Trzymam mocno kciuki żeby to było to i czekam na wynik Twojej bety :) bądź dobrej myśli <3

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 14:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa staraczka wrote:
    Nie robilam badan amh one nic mi tu nie wniosa nie ma na to leku na wyczerpujaca sie rezerwe mam 31 lat moj maz 33 nie chce byc babcia i dziadkiem dla naszego dziecka nawet adopcyjnego stad ta decyzja caly czas czytamy z mezem blogi fora i chyba bardziej on i jak bedziemy juz na tyle gotowi to zadzwonimy najgor,ej jest zaczac potem sie to jakos potoczy mam nadzieje. Szczerze to gdy juz bede miala to adopcyjne gdy przejdziemy przez tych psychologow warsztaty i inne rzeczy to chce pozostac juz na tym jednym dziecku chyba ze bedzie mial rodzenstwo niektorzy mowia adoptujcie to sie uda zajsc w ciaze a to nie o to chodzi i nie wiem nie lubie tych zyczen jakos draznia mnie bo przypominaja mi walke lekarzy szpital leki.. Ja juz wyczerpalam swoje wszystkie poklady z lataniem po lekarzach wystarczy ta kase inaczej sporzytkowac albo zaoszczedzic niz kolejne eksperymenty na sobie przeprowadzac razem z lekarzem.

Wiesz co ja z Mężem mamy po 31 lat i walczymy.. Nie jest łatwo, ale póki co u nas nie czas na to żeby się poddawać! A amh akurat ja mam wysokie, bo ponad 7 więc czas jest ;) Stąd moje pytanie o amh.

Powodzenia! obyście się spełnili jako rodzice :)

Abi - kciuki!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Wiesz co ja z Mężem mamy po 31 lat i walczymy.. Nie jest łatwo, ale póki co u nas nie czas na to żeby się poddawać! A amh akurat ja mam wysokie, bo ponad 7 więc czas jest ;) Stąd moje pytanie o amh.

Powodzenia! obyście się spełnili jako rodzice :)

Abi - kciuki!!!
    Trzymam kciuki za Ciebie i za wszystkie staraczki ja jestem pelna nadziei i wiem ze z adopcja sie uda czuje to u mnie minely 3 lata od staran ale wiem ze sa tez osoby np moja kolezanka co juz 8 lat sie stara ja bym tak nie umiala tyle lat czekac sama adopcja moze potrwac rok albo i nawet 2 lata jednak to bedzie czekanie zupelnie inne nie taka nie wiadoma jak przy staraniach ♡ ja caly czas dojrzewam do tego caly czas czytam jednego dnia chyba 2 pamietniki przeczytalam :) i jedna dziewczyna dostala 7 tyg noworodka ❤ inna 12 miesiecznego ,❤ Zaraz po urlopie mysle ze bedzie dobry moment zeby przedzwonic ;)
    My dzisiaj idziemy poznac dziewczyne kuzynosa naszego i od razu na wloska pizze sie wybieramy ;) ale najpierw do kosciolka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa a jaka jest przyczyna braku owulacji?
    Szukaliscie tego?
    Moze glupie pytanie ale czy zrobiliscie wszystko by odkryc przyczyne ?

Czy masz owulke ale ze "zlej strony"?

Abi zycze Ci wspanialej bety
    Bardzo Ci tego zycze ;*

A ja dzis leniwa niedziela ;)
    O jak dobrze sie zrelaksowac hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 12:06

• Kaga Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    To moja druga i najdroższa beta....oby była pomyślna. Ale podobno wynik będzie dopiero jutro :(

Oj szkoda ze trzeba czekac, ale wszytkie tutaj zaciskamy kciuki za Ciebie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    Samosiowa a jaka jest przyczyna braku owulacji?
    Szukaliscie tego?
    Moze glupie pytanie ale czy zrobiliscie wszystko by odkryc przyczyne ?

Czy masz owulke ale ze "zlej strony"?

Abi zycze Ci wspanialej bety
    Bardzo Ci tego zycze ;*

A ja dzis leniwa niedziela ;)
    O jak dobrze sie zrelaksowac hehe
    Tak lekarz mnie stymulowal ale owulacja ciagle z tej popsutej strony byla nawet podczas stymulacji. Na poczatku unikalismy jej zeby nie doszlo do cp i tak 5 cs opieralo sie tylko na monitringach a kolejne starania juz nie patrzylismy na ryzyko probowalismy nawet jesli bylaby cp oczywiscie dalej z monitoringami za kazdym razem niestety po stronie nie droznej raz byla po droznej ale tez sie nie udalo. Przez 7 miesiecy dodatkowo bralam oprocz sterydow clexne kułam sie dokladnie 7 miesiecy nauczylam sie przynajniej pokory i nie ma dzziecka na zawolanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 13:02

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ