Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:21
Lajni85 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
1cs po poronieniu - cb
Klinika Gyncentrum
On:
Parametry poniżej normy.
Badania 04.20r. / 08.20r.
Morfologia: 1% / 3%
Fragmentacja DNA: 35 % /20%
Hba: 78 %
Kariotypy ok
21 cs 💚
18dpo - beta 989 mIU/ml
21dpo - beta 3312 mIU/ml
-
nick nieaktualnyJa bardzo podziwiam ludzi, którzy podejmują się adopcji. Serio, jest to ogromny wyczyn, ogromna odpowiedzialność i niezliczone pokłady cierpliwości.
Znam parę, którzy adoptowali dziecko, nie mogli mieć swojego, a po kilku latach tak się cudownie stało, że doczekali się swojego. I niby człowiek nie chce, ale cały czas ma świadomość, że dwójka dzieci jest nasza, ale to jakoś tak jednak bardziej. To jest jakiś taki nasz naturalny instynkt, to dziecko jest do nas bardziej podobne itd.
Bałabym się tego, nigdy nie będę przekonana, mój mąż kategorycznie nie.
A in vitro ? Ja nie mam zdania, nie zagłębiałam tematu. Nie rozumiem kościelnego linczu, ale to ja. Szanuję poglądy. -
nick nieaktualnyCo do adopcji...
Z jednej storny tak ale z drugiej?
Cudownie stworzyc dom pelen milosci komus kto tej milosci nie mial...
Jak zycie nieraz pokazuje rodzicem nie zawsze jest ten kto zycie daje... ale ten kto wychowuje i kocha...
I gdy ktos z jakiegos powodu tego dziecka nie chce a drugi pragnie mu dac co najlepsze jest to piekne...
Trzeba byc bardzo dojrzalym i swiadomym zeby podjac taka decyzje
Mi osoboscie zal mi tych dzieci...
Czasem na samym starcie los im odebral szanse na normalne zycie...
Wiadomo ze kazdy chce miec dziecko takie swoje w stu procentach...
Chce zeby mialo twoje oczy twoje cechy twoje ruchy twoje wady twoje zalety...
Ale gdy sa pary ktore maja zerowe szanse na to ( nawet na in vitro) i podejmuja sie takiego kroku sa naprawde wspanialymi ludzmi wedlug mnie
Sa pary ktore maja dzieci a i tak adoptuja...
Nie wlasnie ze wzgledu na to ze nie moge miec dziecka wiec wezme inne
Bo to nie o to chodzi...
Ale o to wlasnie zeby stworzyc dom komus kto zostal tego pozbawiony
-
nick nieaktualnyLos wszystko weryfikuje inaczej przeciez nigdy bysmy nie pomyslalaly ze starania beda takie trudne tak ? Ja jeszcze czekam ale pwwnie sie zdecydujemy bardziej sie boje ze przez moja prace nas odrzuca bo zmianowo pracujemy maz ma to zmienic ale ja narazie nie moge pomocy w postaci babci nie mamy i jak czytam to kazdy tam jakas pomoc mial a my nie w ankiecie tez chcemy zaznaczyc ze to dziecko maks zeby mialo 2 lata bo beda namawiac na starsze
Polecam przeczytajcie https://ovufriend.pl/pamietnik/wszystko-bylo-zaplanowane,3235.html mam nadzieje ze wlascicielka sie nie obrazi ze ja udostepnilam ale wzruszyla mnie jej hostoria ksiazke odstawilam na boczny tor
My z mezem nie bedziemy owijac w bawelne chcemy dziecko to jest nasz glowny cel a skoro go nie mozemy miec naturalnie bedziemy adpotowac czy gdybym miala swoje 1 dziecko czy bym sie zdecydowa na adopcyjne mysle ze nie wikszosc osob ktorw adopyowalo jest po przejsciach wydalo duzo kasy na lekarze inseminacje in vitro napewno nie mysleli o dzieciach w kategorii zeby dac dom dziecku ktory zostal pozbawiony bo takich dzieci jest duzo i jakby tak bylo to nie pisaliby ludzie w ankietach zeby to bylo jak najmlodszw dziecko takie moje przemyslenia moze siw myle ale tak chyba jest rzeczywistosc jest inna dlatego los czasami nam nie daje wlasnego zebysmy adoptowali .Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 17:50
-
Hej dziewczyny.
Jakiś czas temu przeczytałam interesujący artykuł dotyczący tematu poronień.
Polecam dla zainteresowanych, dla uspokojenia głowy:
https://mamaginekolog.pl/poronienie-przyczyny-statystyki-postepowanie/2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
nick nieaktualnyDziewczyny wczoraj miałam zabieg... na niepeknietym pęcherzyki wielkość 25mm wieczorem czułam że pękł także elegancko.
Teraz pozostaje mi tylko czekać... Nie napalam się jakoś za bardzo po 2 nieudanych ale zawsze jakikolwiek cień nadziei jest 😏Samosiowa staraczka lubi tę wiadomość
-
Esti fajny artykuł! Ja w ogóle bardzo lubię Mamę Ginekolog, jej stories na instagramie są bardzo cenne!
Esti lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:21
Starania od 09.2018
1cs po poronieniu - cb
Klinika Gyncentrum
On:
Parametry poniżej normy.
Kariotypy ok
21 cs 💚
18dpo - beta 989 mIU/ml
21dpo - beta 3312 mIU/ml
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:24
Esti lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
1cs po poronieniu - cb
Klinika Gyncentrum
On:
Parametry poniżej normy.
Kariotypy ok
21 cs 💚
18dpo - beta 989 mIU/ml
21dpo - beta 3312 mIU/ml
-
nick nieaktualnyABI90 wrote:Cześć Kochane, ja wczoraj zamilklam ale muszę nadrobić. Wczoraj 11dni po zastrzyku zobaczyłam cień, dzisiaj powtórzyłam ten sam ttest czułości 25 i jest tak https://zapodaj.net/2302f3c8e45ab.jpg.html bije się z myślami czy to jeszcze Pregnyl, dziś jest 12 dni po zastrzyku.
-
nick nieaktualnyABI90 wrote:Trzymam kciuki żeby nie przyszła najgorsze jest to że jutro wyjeżdżamy i dopiero we wtorek mogłabym zrobi betę... W ulotce niby napisane że do 10dni fałszuje ale myśl nie znika
ABI90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyABI90 wrote:Miałam 5000j i niby w ulotce napisane było że 10dni fałszuje. Wczoraj zrobiłam i był blady blady, dzisiaj widać było wyrazniej. Mąż stwierdził że dzisiaj mocniejszy. ja się nie nakręcam ale mimo to jest nadzieja. Do tego cycki mnie bolą coraz bardziej, dużo śluzu kremowego. A 2 razy pojawiły mi się strzępki takie jakby białe w sluzie (tak było przy cb). No i wykres.... Jedziemy na betę bo chcemy na wyjeździe mieć jasną sytuację
A mam pytanie, robi ktoś badania w Alabie? Bo tylko takie laboratorium mam czynne w niedzielę najbliżej, i ciekawe kiedy wynik -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyABI90 wrote:Wygrzebałam wczorajszy test hehe
https://zapodaj.net/d92f70f16e871.jpg.html
Górny z wczoraj, dolny z dzisiaj + owulak.
To super, nie długo jedziemy, mam nadzieję że wynik będzie szybko i w niedzielę
Wiecie, gdyby nie wyjazd to poczekała bym do piątku ale wiadomo że znajomi będą oferować alkohol + extremalne sporty + termy i wolałabym wiedzieć