Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Karo0705 wrote:Cześć Dziewczyny
Na wstępie o badaniach RTG w II połowie cyklu. Można na spokojnie robić, bo nawet jeśli doszło do zapłodnienia to organizm matki szczególnie chroni zarodek do 5 tyg - tak by w terminie czy po @ mogła się zorientować o ciąży i zacząć na siebie uważać Warto jedynie zwrócić uwagę na osłonę ołowianą na miednicę, którą nie zaszkodzi mieć w trakcie badania ( pracuję w temacie to podpowiem )
Co do mojej wizyty w Białym - nie będę ukrywać jest źle ;/ Nie wiem jak to możliwe, że 2 lata temu mój mąż miał w miarę wyniki nasienia, a teraz problem skupił się na nim, ze mną niby wszystko ok chociaż AMH mam tylko 2,25 ( dotąd lekarze skupiali się tylko na mnie i mi choroby wymyślali, chociaż z badań nic nie wychodziło ).
Wynik nasienia: morfologia 0%, ruchliwość objętość w normie. Załamka kompletna. Czekamy na wyniki HBA i fragmentację dna plemników.
Po tych wynikach będziemy mogli ocenić szansę w ogóle na in vitro gdybyśmy się zdecydowali. Naturalnie też mamy się starać, bo może po prostu za którymś razem znajdzie się ten jeden zdrowy plemnik i dojdzie do prawidłowego zapłodnienia...
Mamy oboje doła od wczoraj.
Ej amh 2,25 to bardzo spoko! Ja mam 1,3... -
Cześć kobietki, ja już wstałam
Wiecie jakiego mam kochanego męża, budzę się a tu czekolada przy łóżku i dwie książki S. Kinga (uwielbiam go czytać), od razu dzień jest piękniejszy
A Wam jak mija dzionek? Jak nastroje?Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualnyKaro - głowa do góry! Też walczę z kiepskimi wynikami Męża, przeżywałam załamanie jak się dowiedziałam,że nie mamy dobrych wyników, zwłaszcza, że cały czas myślałam, że to tylko wina mojego pcos i cykli bezowulacyjnych i jak postymulujemy lekami , to kilka stymulacji i się uda.. a tu zonk.. Walczcie dalej! Suplementy Mężowi kup, my też pijemy razem zioła ojca Sroki nr 3, także nie poddawaj się, będzie dobrze!!!!
-
nick nieaktualny
-
Karo i ja potwierdzam, nie załamuj się, wyniki nasienia można poprawić w 3 miesiące warto tylko znaleźć dobrego androloga który odpowiednio poprowadzi. Nie wiem czy miał już mąż robione usg, ale to też trzeba sprawdzić pod kątem żylaków powrózka nasiennego, no i badania krwi, może w hormonach coś nie gra. Nawet gdyby hba wyszło słabo, to ten wynik też można poprawić. Jak nie macie w tej klinice dobrego androloga to gdzieś poszukaj poza, a do tego czasu niech mąż bierze suple
Samosiowa staraczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobrze ze dziewczyny sluzycie dobra rada blair i sie uzupelniamy bo o zylakach zapomialam zupelnie a to tez moze byc problem jednak zaczelabym od moczu a Tobie wymazu bo jesli jest infekcja to oboje musicie dostac antybiotyk malo osob o tym wie
Ja wrocilam do domu miesiaczki dalej nie ma pewnie jakby to byl moj 1 cs to polecialabym do apteki w sokowronkach ale wiem ze ta menda tak sobie czeka i igra ze mna mowie kiedys mialam co 28 dni okres ani nie sie nie spoznial ani nie.byl za wczasu po zabiegu wszystko sie zmienilo a wyregulowac to jest bardzo ciezko licze ze moze jak zrzuce kilka kg to sie poprawi. Teraz troche odpoczynku potem silka a jutro wolne i obowiazki domowe dobre duszyczki sie znalazly i pokrzepily moje serce z forum o OA ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 14:34
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySamosiowa staraczka wrote:Nie zrazilam sie dostalam szpile od dziewczyny po czym wszystkie swoje posty usunela. Ja sie ciagle modle o dzieciatko i mam nadzieje ze sie tego doczekam.
Szpilami na forach mie ma sie co przejmowac
Wogole szpilami nie ma sie co przejmowac
Bo zazwyczaj wbijaja je sfrustrowane osoby
Nie zawsze ale zazwyczaj
Szpile sie olewa
Najlepiej na nie nie odpowiada nawet heheSamosiowa staraczka, Alexandra88, Kaga, MilusińskaMilena, Lajni85 lubią tę wiadomość
-
Samosiowa olej tą laskę.
Ja sie cieszę ze juz dawno po 16 bo wyszłam z miejsca pracy, którego coraz bardziej mam dość...-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualny
-
Samosiowa nie ma się co przejmować, bo chamstwo jest wszędzie, a najbardziej na przytyk boli olewka!!!
Ag dasz radę, odpocznij trochę od pracy :*
U mnie spanie, mdłości i tak na okrągło... Byle do pt i usg wtedy odetchne!Ag1988, Żanetka93, Samosiowa staraczka, Agafiga lubią tę wiadomość
01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
nick nieaktualnyJa planuje narazie jeszcze porobic w moim miejscu pracy bo mam urlop ale bede sie rozgladac za czyms innym tak mysle dzisiaj silka i czekam ma te produkty z natural mojo mam nadzieje ze to przyjdzie. Dzieki za slowa wsparcia to fajne forum
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 17:07
-
Samosiowa decyzja o adopcji musi byc Twoja i meza i Ty sie nie przejmuj jakimis osobami, ktore tylko czekaja zeby komus dowalic. Na forach internetowych az roi sie od ludzi, ktorzy maja problem z wlasnym zyciem albo maja je tak nudne, ze wylewaja zale na innych. To Wy musicie sobie odpowiedziec czy jestescie na to gotowi a nie przejmowac sie takimi opiniami. Na pewno caly proces adopcji latwy nie jest i jeszcze nie raz spotkasz przeciwnosci.
Żanetka93, Samosiowa staraczka, blair. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny!
Zrobiłam to zdjęcie zębów. Zapytali mnie czy jestem w ciąży, powiedziałam, że nie, ale że teoretycznie to mogę.
Dali mi ten płaszcz, a pan powiedział, że mają sprzęt nowej technologii, co nie szkodzi.
Dziewczyny, zauważyłam dzisiaj plamienie na bieliznie, gdyby się miało coś zagnieżdżać to chyba za wcześnie, albo miałam owulkę, wcześniej. Na razie temat ignoruję, ale kilka plamek krwi było. -
Ja czekam do piątku i raczej odwolam wizytę u chirurga szczekowego, bo bez antybiotyku by się pewnie nie obeszło. Ale chyba usuwanie kamienia i piaskowanie mogę zrobić? Przy okazji przegląd.
Ruda wszystko możliwe trzymam kciuki!!! U mnie zagnieżdżenie było ok. 10-11dpo, ale każda ciąża jest inna01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
nick nieaktualnyW ogóle, ćwiczę ostatnio, trzymam się diety, piję dużo wody, pokrzywę, biorę witaminki...
Waga stoi w miejscu, a ja się czuję jakby grubsza od kilku dni.
Co ja robię nie tak w tym odchudzaniu ? Nie podjadam, nie jem słodyczy, zero alkoholu.
Dietę mam rozpisaną na 1600 kcal, no i trzy razy w tygodniu trening - dwa razy po dwie godziny i raz godzina.
Chyba sobie dokładnie przebadam tarczycę, choć nigdy problemów nie miałam, zawsze w normie. -
A mnie tak jakoś ostatnio boli podbrzusze od kilku dni, a właściwie to od owulki.. Czasem tak jakbym miała zaraz okresu dostać a czasem tak jakby mi coś uciskalo na macice, normalnie masakra.. A do okresu jeszcze z 10 dni..Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."