X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie da sie niestety tego uniknac..

Ale gdzie te przyjaznie co potrafily przetrwac lata?

Teraz wystarczy ze ktorejs ze stron idzie lepiej i przyjaznie sie rozsypuja...
    Przykre...

Wogole ja uwazam ze ludzie teraz sa po**bani hehe ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 14:49

MilusińskaMilena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poznałam mojego męża w najgorszym momencie mojego życia, teraz mogę tylko Bogu dziękować, że go mam, że postawił mi go wtedy na mojej drodze życiowej.

Agafiga lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki maz ma w sobote badanie;)

Czyli dzisiejszy seksik i koniec chyba tak?
    Trzeba wytrzymac;D

Salome lubi tę wiadomość

• Miska _a Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    Wielu osobom zanim rozkreci sie okres zaczyna sie od plamien ;)

Leczysz jakos ta nadzerke?
    Raz dostałam ginalgin w zelu tubce i wtedy byla biochemiczna , musze chyba jeszcze raz receptę wziasc..

Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

Walczę o cud:)
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka bo kiedyś ludzie walczyli o relacje, o to żeby było dobrze.. Kto słyszał 30 lat temu o rozwodach , nie było ich tyle co teraz.. A teraz? Rozwodze się z mężem bo nie sprząta skarpetek, unikam przyjaciółki bo jej się lepiej powodzi, albo wręcz na odwrót, mnie się powodzi lepiej a ona tkwi w szarym punkcie... można wymieniać dowoli.. Teraz ludzie doceniają wartość materialną niestety, a takie wartości jak np. przyjaźń odeszły do lamusa.. Niestety..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilusińskaMilena wrote:
    Żanetka bo kiedyś ludzie walczyli o relacje, o to żeby było dobrze.. Kto słyszał 30 lat temu o rozwodach , nie było ich tyle co teraz.. A teraz? Rozwodze się z mężem bo nie sprząta skarpetek, unikam przyjaciółki bo jej się lepiej powodzi, albo wręcz na odwrót, mnie się powodzi lepiej a ona tkwi w szarym punkcie... można wymieniać dowoli.. Teraz ludzie doceniają wartość materialną niestety, a takie wartości jak np. przyjaźń odeszły do lamusa.. Niestety..

Co do rozwodow dawniej tez ich nie bylo bo nie wypadalo. Byla mysl co ludzie powiedza.
    Facet mogl pic bic bzykac na boku a kobieta i tak nie odeszla
    Bo rodzina bo swietosc

Teraz kobiety ze tak powiem sie szanuja ;)

Aczkowliek wielu kobietom w glowach sie przewraca
    Maja wymogi nic od siebie nie dajac

A teraz jest na swiecie naprawde duzo fajnych facetow
    Sama znam przypadek laska miala wszystko
    Dobrego meza dobrego ojca dla ich dziecka

Ale zachcialo jej sie podrozy z jakis gosciem ktory wogle o zyciu powaznie nie mysli

Odpowiedzialna matka hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 15:47

• Salome Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    Laseczki maz ma w sobote badanie;)

Czyli dzisiejszy seksik i koniec chyba tak?
    Trzeba wytrzymac;D

Gdzie się badacie? Ty juz miałaś amh?

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Gdzie się badacie? Ty juz miałaś amh?

Krakow Parens ;)

Tak ja mam wszystkie badaniej okej juz od jakiegos czasu ;)
    Wzorowe owulki ladne wyniki;)

Mielismy zle wyniki meza
    1% prawidlowych a reszta same zanizone parametry
    Wszystko na czerowno

Teraz po 3 msc suplementacji powtarzamy ;)

Takze kciuki za naszych zolnierzy sie przydadza ;D

• Salome Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój idzie na badanie w przyszłym tygodniu i od razu ja na amh, bo promocja w Gyncentrum i całość za 250zł. Trzymajmy kciuki razem :)

DzulkaJ lubi tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Mój idzie na badanie w przyszłym tygodniu i od razu ja na amh, bo promocja w Gyncentrum i całość za 250zł. Trzymajmy kciuki razem :)

Oj to powodzenia oby bylo okej;)

Mi lekarz powiedzial ze jedyne co na ta chwile mogloby byc ze mna nie tak to droznosc...
    I ja bede miala wlasnie w kwietniu...

Poza tym tylko te wyniki byly zle...

Mam nadzieje ze sie poprawily;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 16:05

Salome lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 marca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka nie mówię o takich skrajnosciach że mąż pił, bił.. To jest patologia i niestety ale do tej pory mało kobiet jest takich, które podejmą decyzję o tym żeby od takiego dranua odejść.. Mówię natomiast o zwykłych sytuacjach, że ludzie nie doceniają tego co mają, a zamiast rozwiązać problem, pójść na kompromis lepiej się rozejść..
    Po prostu popadamy ze skrajności w skrajność..

Mój mąż nie może się zebrać żeby się na badanie zapisać, a ja go naciskać nie chce.. Ale za to grzecznie łyka fertilman i parenton :-)

Żanetka93 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Phiczek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka
    Ale że to...
    Moja przyjaciółka zaszła w ciążę. Wspierałam, pomagałam, parę razy jechałam z nią na badania.
    Dowiedziałam się o ciąży od obcych ludzi ale zrozumialam że może czekała na dogodny termin bo nam nie wychodzi.
    Cieszyłam się jak głupia. Obie się cieszylysmy tym.

Urodziła. Byłam u niej parę razy.
    Przyszedł czas że było więcej pracy. Pisałam dzwoniłam żeby wpadła do mnie z młodą. Bo ja nie zawsze miałam do dyspozycji auto.
    I myślisz że przyjechała. Ani razu. Chociaż prawie codziennie jest w mieście i mogłaby zawitać. Dzwoniłam pisałam. Mówiła że następnym razem. Zawsze wymówka.

Nigdy nie dałam jej nic złego odczuć w związku z ciążą. Bo mega się cieszyłam razem z nią. Byłyśmy jak siostry ale od innnych matek.

Nie raz piszę do niej odp tylko na odczepke.
    Myślałam że czasami wesprze mnie w związku z badaniami ale niestety pomoc była tylko w jedna strone.

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • Agafiga Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:29

Janka lubi tę wiadomość

Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

Klinika Gyncentrum

On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

Kariotypy ok

21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

oar83e3ktsuhd7on.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Mi niestety też koleżanka nie powiedziała o ciąży bo akurat co poronilam i nie chciała mnie "dolowac". Wg o tym ze jest, dowiedziała się w dzień naszego ślubu. Chwile miałam jej za złe ze właśnie tego nie zrobiła, bo to cudowna wiadomość a dowiedziałam się przypadkiem od innych znajomych (myśleli ze wiem). Teraz ja rozumiem, ti sa takie sytuacje ze nie zawsze wiemy jak sie zachiwac zeby bylo dobrze,nie mam za złe, bo czemu... ciesze się jej szczęściem, kibicuje i trzymam kciuki za szczęśliwy poród 😊
    Dokładnie. Podobnie zrobiła moja przyjaciółka. O trzeciej ciąży dowiedziałam się od mojej mamy, zapytałam przyjaciółkę, dlaczego mi nie powiedziała (a rozmawiałyśmy dzień wcześniej), to odparła, że "nie chciała mi dupy przed laparoskopia zawracać".

Wysłany: 13 marca 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phiczek, takie sytuacje są mega przykre.. Niestety takie osoby nas otaczają i nie mamy na to wpływu.. Ale na pewno masz wokół siebie też wspaniałych ludzi na których zawsze możesz liczyć..
    Mam przyjaciółkę z którą obecnie widujemy się raz na kilka miesięcy, ale mimo to staramy się utrzymywać kontakt telefoniczny.. Ja ją wspierałam jak tylko umiałam gdy jej umierała mama, ona mnie podnosi na duchu, gdy przechodzę załamanie w związku ze staraniami.. Drugą jest koleżanka z pracy, taka sama sytuacja.. Obie się wspieramy wzajemnie w każdej sytuacji..
    W między czasie miałam kilka pseudoprzyjaciółek dla których wskoczylabym w ogień, byłam przy nich w złych i dobrych momentach ich życia.. Natomiast gdy ja byłam w potrzebie nie mogłam na nie liczyć..
    Teraz wiem że mogę liczyć tylko na te dwie dziewczyny i najbliższą rodzinę i od niedawna jeszcze na Was :-)

Janka, Phiczek lubią tę wiadomość

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Agafiga Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:29

Starania od 09.2018
    1cs po poronieniu - cb

Klinika Gyncentrum

On:
    Parametry poniżej normy.

Kariotypy ok

21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

oar83e3ktsuhd7on.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie laski czasem tez jest tak ze gdy pojawia sie dziecko caly swiat zaczyna sie krecic wokol niego;)

Jest poprostu najwazniejsze;)
    Wszystko sie wtedy zmienia...

Tez mamy znajomych z ktorymi widujemy sie od swieta bo pojawila sie u nich niedanwo corka...

Poprostu dochodzi masa obowiazkow zmeczenie czasem mowia wprost ze nie maja ochoty na wyjscie bo jedyne o czym marza to odespac kolki ;D

Druga znajoma ktora tez ma dziecko gdy juz sie widujemy na kawke ta kawka jest chwilowa..bo ucieka bo chce wraca do dziecka...

Moze to glupio zabrzmi ale my jesCze nie rozumiemy tego bo tego nie doswiadczylysmy...

Ale narodziny dziecka to moment gdy wszystko sie wywracca staje sie ono najawazniejsze...
    Plotki z psiapsiolami odchodza na dalszy plan zwlaszcza na, poczatku..
    Czasem mawet jest opcja wyjscia ale sie woli zostac z dzieckiem spedzic z, nim czas;)

Do tego masa obowiazkow nieprzespane noce ciezkie chwile...

Czasme poprpstu ktos sie odsuwa nie dlatego ze o ale dlatego ze nagle jego zycie nadaje na zupelnie innych falach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 17:19

Agafiga, Kaga, Esti, Esti lubią tę wiadomość

Wysłany: 13 marca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moją przyjaciółką znam się os podstawówki, od samego początku zawsze razem, zawsze nierozłączne, nawet nasi mężowie to koledzy, swoją drogą ona poznała swojego męża dzięki mnie, ja swojego - dzięki niej - ot taka sytuacja :-D nie ukrywam że miałyśmy chwilę kryzysu gdzie kontakt się urwał ale teraz staramy się nadrobić.
    Drugą przyjaciółkę poznałam w pracy rok temu i że tak powiem od razu zaiskrzyło, prawie jak z miłością :-D ale bardzo szybko odkryłyśmy że jesteśmy sobie jak branie duszę i możemy liczyć na siebie wzajemnie.

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jest fajne dobrze miec przyjaciela przyjaciolke...

Ale inaczej wyglada przyjazn gdy ma sie nascie lat
    Inaczej gdy jest sie wolnym

A inaczej gdy zalozy sie juz rodzine ;)

Wtedy ktos inny jest juz na pierwszym miejscu i takie rzeczy trzeba zrozumiec...

Tez mam slaby kontakt z dobra kolezanka odkad wyszlam za maz...

Bo ona nadal wolna a ja mezatka
    Skonczyly sie wiec spontaty wspolne balowania...

Ja sie ulozylam ustatkowalam nie interesowaly mnie juz przygody i nocne balangi po klubach
    W przeciwnienstwie do niej bo jeszcze mogla soboe na to pozwolic...

Inne priorytety wiec i kontakt sie zmniejszyl...

I to z czasme jest normalne;)

A gdy dochodzi dziecko to juz wogole numerem jeden jest rodzina;)

Np teraz gdy nie ma dziecka moge nagle wszystko rzucic i biec do przyjaciolki gdy tego potrzebuje...

Ale gdy np dojdzie dziecko nie bede juz taka spontaniczna zwlaszacza na poczatku;)

I uwazam ze to jest normalna kolej rzeczy;)

Oczywscie zmniejszenie konkatku lub urywanie go calkowicie nie jest wporzadku

Czasme nawet mozna komus duzo pomoc porozmawiac chociazby telefonicznie gdy mie ma opcji relanie
    Miec ze soba ten kontakt
    Odtrcenie nagle to jest calkiem inna sprawa;)

Ale druga to zrozumienie tego ze ktos ma juz swoje zycie wiec nie zawsze wszystko bedzie mogl rzucic to druga sprawa;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 18:31

• Agafiga Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:30

Żanetka93 lubi tę wiadomość

Starania od 09.2018
    1cs po poronieniu - cb

Klinika Gyncentrum

On:
    Parametry poniżej normy.

Kariotypy ok

21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

oar83e3ktsuhd7on.png
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ