Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
MilusińskaMilena wrote:Czuję dziewczyny ze w końcu coś ruszyło, że przestałam w końcu stać w miejscu, ale zobaczymy. Cieszę się że trafiłam na tego ginekologa.
Muki wiem że na pewno badają nasienie w Gamecie w Chęcinach to jest klinika niepłodności właśnie, jak dzwoniłam do nich to trzeba się umówić wcześniej ale nie czeka się długo może ok tygodnia. Nas natomiast gin skierował do poradni przy szpitalu wojewódzkim w Kielcach, tam też ponoć robią ale nie wiem czy nie potrzebne jest skierowanie. Wygooglaj sobie może jeszcze gdzieś bliżej Ci znajdzie, skąd dokładnie jesteś?
Dziękuję za odpowiedź, ja pochodzę z Ostrowca, a obecnie mieszkam w Austrii na wsi niedaleko Wiednia. W sumie tu też moglibyśmy zrobić to badanie, ale czasu wiecznie brak, więc pomyślałam, że jak na urlop do domu pojedziemy to wyślę mojego na to badanie. U nas w Oc szukałam, ale nic nie znalazłam... Pozdrawiam serdecznie i miłego weekendu życzę 😁
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Muki to nie tak daleko ode mnie, ja okolice Starachowic. Ewentualnie w Radomiu w laboratorium Medica robią seminogram, zapisują od 11 do 16 i w soboty 11-15. Nie trzeba zapisywać się z wyprzedzeniem. Powodzenia ☺️
Muki85 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
PJUR wrote:Milena, super że udało Ci się na NFZ dostać. Zawsze to trochę kasy w kieszeni zostaje. Czekamy na raport z obsługi no i oczywiście extra, że ruszasz do przodu, mieć gina, który dobrze doradzi, to skarb 😊
W poniedziałek do nich dzwonię to dowiem się jak długo trzeba czekać. Mam nadzieję że w końcu będzie jakiś efekt. Będę Wam zdawać relacje na bieżąco ☺️Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
MilusińskaMilena wrote:Muki to nie tak daleko ode mnie, ja okolice Starachowic. Ewentualnie w Radomiu w laboratorium Medica robią seminogram, zapisują od 11 do 16 i w soboty 11-15. Nie trzeba zapisywać się z wyprzedzeniem. Powodzenia ☺️
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
W Radomiu prywatnie i w Chęcinach też. Koszt to ok 150zł. Różnica tylko taka że w Radomiu jedziesz dzisiaj i dzisiaj masz badanie a w Chęcinach musisz się wcześniej zapisać.
Muki85 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
-
hejka dziewczyny, oglądaliśmy dzisiaj z mężem "Co nas truje" na tvn style. Masakra. Opowiadali o bisfenolu i obniżeniu jakości nasienia. Nie mogę wam podesłać tego konkretnego filmuku, ale tutaj też opowiadają o tym problemie: https://www.youtube.com/watch?v=gmG1reQt1sI .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 11:56
-
Hej dziewczyny 😊 dziś piekna sobota. Ja już zmieniłam pościel, prania susza sie na dworze, posciel i dywaniki sie wietrza, zakupy zrobione i fryzjer odwiedzony 😁
Nada prawda jest tak że wraz z rozwojem ludzkości mamy też więcej zagrożeń i więcej czynników pogarszajacych nasze zdrowie-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ja to z kolei mam szpital w domu.
Wczoraj w pracy coś stało się mojemu mężowi w kręgosłupie czy w boku, nie mógł się ruszyć.
Byliśmy u lekarza - rwa kulszowa. Każdy najmniejszy ruch sprawia mu ból.
Ja urlopu nie dostanę, wiecie może czy mogę dostać opiekę lekarską na opiekę nad mężem? Nie zostawię go tak samego, a obecnie muszę mu pomagać nawet się umyć czy iść do toalety. Dostał jakiś zastrzyk rozkurczowy i coś przeciwbólowego, ale niewiele to daje
Nada, ja to oglądałam, tak samo jak Wiem co jem. Mam takie obrzydznie do wielu rzeczy, że dramat. -
nick nieaktualnyJa bylam w pracy i skonczylam czytac Wszystkie nasze obietnice naprawde polecam staraczkom wszystkim
Ruda nimesil jest dobry na tego typu bole czasami zastrzyki trzeba. Mozecie tez kupic fastum gel bez recepty podobnie dziala dexak tylko zw jest slabszy i w proszku nie w tabletce . Co do l4 to zalezy od lekarza moj lekarz ma problemy zeby wypisac mi l4 gdy zle sie czuje i nie mam sily isc do pracy zastanawiam sie nad zmiana bo ja bywam bardzo rzadko u lekarza a jeszcze problemy z l4 wiec wszystko zalezy od lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 16:09
-
Ruda nie wiem jak z mężem ale mojej koleżance lekarz wypisal opiekę jak mamę miała chorą. Ale tak jak Samosiowa pisze, wszystko zależy od lekarza. Próbuj a nóż może się uda. Ja na silne bóle kręgosłupa też o podłożu neurologicznym dostałam zastrzyki Milgamma, one są z witaminami i o dziwo pomogły. Obawiam się że żadne żele i leki bez recepty nie pomogą. Współczucia dla męża i niech szybko wraca do zdrowia ☺️Starania od 06.2018
-
nick nieaktualnyDostał jakieś leki na receptę i zastrzyk, ale od wczoraj nie ma poprawy.
A śmiałam się z niego w środę, że zacznie go wszystko boleć po 30tce, dwa dni po urodzinach i mamy kontuzję
W poniedziałek jedziemy do kontroli, wtedy wezmę sobie urlop na żądanie, ale chciałabym z nim posiedzieć cały przyszły tydzień. -
To pytaj lekarza, sensowny lekarz powinien wiedzieć że w takim przypadku ciężko jest sobie samemu poradzić. Ja pamiętam po sobie (tylko ja miałam ból między łopatkami) że nic nie mogłam zrobić, nie dało mi siedzieć, stać ani leżeć, 2 tygodnie wyjęte z życiorysu i nie zazdroszczę Twojemu mężowi, na samo wspomnienie mi słabo. Oby leki mu pomogły i mógł szybko stanąć na nogi.Starania od 06.2018
-
nick nieaktualnyRudaMaruda25 przysługuje Ci zwolnienie lekarskie - opieka nad chorym członkiem rodziny, w ciągu roku kalendarzowego możesz takiego zwolnienia lekarskiego wykorzystać 14 dni, ja teraz korzystam na Mamę właśnie, a raczej korzystałam. Idziesz do lekarza, mówisz, że masz chorego Męża i że chciałabyś na Niego opiekę wziąć. A pracujesz w weekendy? bo jeżeli nie, to możesz brać to wolne bez weekendów, fakt będziesz miała mniej pieniędzy niż z weekendami, ale za to dłużej posiedzisz z Mężem. Zdrówka dla Męża.. moja Mama miała to rok temu...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dokładnie tak jak Ag napisała przysluguje Ci opieka na męża. Ja z miesiąc temu wysłałam do ZUS opieke na żonę klientowi-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Z 15b to w sumie nawet nie takie ciezkie ale jak coś to pomozemy 😊-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
-01.2020 start in-vitro ?