Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja to nigdy ze śluzem nie miałam problemu no ale widocznie ten pierwszy raz musi być. Plan na weekend ostre działanie i najwyżej w poniedziałek będę chodzić szpagatami-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualnynada wrote:Hejo, cały czas jestem zasmarkana. Myślałam ze się obejdzie bez, ale chyba wypije gripex albo jakieś inne dziadostwo. A chciałam być naturalna i bez leków pokonać to przeziębienie. Chce być zdorwa na weeknd
Czy tyłozgięcie to jest coś co widać na usg czy dopiero w wyniku dalszej diagnostyki się okazuje?
Nada a może inhalator nebulizator? Ja dziś zakupiłam i katar „puszcza”. Mam nadzieje ze do niedzieli przejdzie bo jadę odwiedzić roczną ślicznotkę 😊 -
Dziewczyny właśnie wróciłam od nowego gina i oto co się dowiedziałam: na badaniu usg stwierdził że prawdopodobnie mam źle zbudowaną macice (macice dwurożną - spotkała się któraś z Was z czymś takim?). Zdziwiony był że żaden lekarz do tej pory nie zwrócił na to uwagi, ale powiedział też że 100% pewności co do tego da tylko badanie histeroskopii. Poza tym dał nam skierowanie do poradni przy szpitalu zajmującą się właśnie nieplodnością, tam przeprowadzą z nami wywiad i skierują na dalsze badania i tu uwaga wszystko na fundusz. Słowem taka klinika leczenia niepłodności na NFZ. W poniedziałek tam dzwonię zobaczę jakie terminy..
PJUR lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualnyMialam znajoma co ma macice dwurozna miala histeroskopie prawdopodobnie albo cos pokrecilam zabieg teraz jest przy koncowce niedlugo rodzi
Ja juz po treningu w nastepnym tygodniu tylko na rano moge chodzic wiec bedzie lekko na silowniWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 19:28
MilusińskaMilena lubi tę wiadomość
-
Pocieszylas mnie troszeczkę ☺️ ale i tak wszystkiego dowiem się już tam na miejscu, jestem strasznie ciekawa..
A druga rzecz.. Czy to normalne żeby w 5dc endometrium wynosiło już 11mm? Tyle jest zwykle przed owulką, czy się mylę i niepotrzebnie panikuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 19:41
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
W Kielcach. Zawsze myślałam że mieszkam w najbiedniejszym grajdole gdzie ciężko o dobrego lekarza. Ale jak widac nie jest tak źle. Dziwne tylko że dowiedziałam się o tym dopiero teraz bo poprzedni gin słowem nie wspomniał że jest coś takiego. Nie mówię tu o inseminacji czy in vitro bo dla mnie ta kasa to kosmos, ale kurcze jak nam tylko podstawowe badania hormonów zrobią, badanie nasienia - to już jest kilka stówek. A z tego co zrozumiałam to histeroskopie i ewentualny zabieg też bym miała na fundusz.Starania od 06.2018
-
W ogóle żeby dostac takie skierowanie trzeba się starać 12 mcy, my się staramy 10 mc i gin stwierdził że jak wpisze nam 12 to nikt nie musi wiedzieć że tak nie jest 😁 także pierwsza wizyta u tego lekarza była pozytywna i chyba już będę się go trzymać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 20:09
nada lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
-
Milena
To tylko sie cieszyc
U mnie juz tyle czasu starań. Niby do najlepszych lekarzy w okolicy chodze a nadal tak jakbym stala w miejscu.* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
* Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
* większość wyników w normie -
Phiczek wierzę że i u Ciebie w końcu ruszy owulacja i w końcu się uda 😘
Ja od teraz się nie nakręcam i będę czekać do wizyty w poradni, żadnego wyczekiwania ciąży dopóki nie zrobimy badań. Ciekawe czy będę tak twarda 😁Phiczek lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
-
No ja dokładnie dowiem się wszystkiego już tam na miejscu, ale tak jak pisałam- wystarczy że zrobią nam podstawowe badania, wszystko w jednym miejscu, bez zbędnego jeżdżenia. Będę Was na bieżąco informowała, a w po poniedziałek się dowiem jakie są terminy ☺️Starania od 06.2018
-
MilusińskaMilena wrote:W Kielcach. Zawsze myślałam że mieszkam w najbiedniejszym grajdole gdzie ciężko o dobrego lekarza. Ale jak widac nie jest tak źle. Dziwne tylko że dowiedziałam się o tym dopiero teraz bo poprzedni gin słowem nie wspomniał że jest coś takiego. Nie mówię tu o inseminacji czy in vitro bo dla mnie ta kasa to kosmos, ale kurcze jak nam tylko podstawowe badania hormonów zrobią, badanie nasienia - to już jest kilka stówek. A z tego co zrozumiałam to histeroskopie i ewentualny zabieg też bym miała na fundusz.
Hejka mam pytanie, gdzie w CK lub okolicach można zrobić badanie nasienia, bo ja pochodzę ze świętokrzyskigo, tyle że u mnie w mieście nie robią czegoś takiego. A wysłałbym narzeczonego na takie badanie, przy okazji wizyty w domu.
Dziękuję za odp. Pozdrawiam 😁
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Czasami warto poszukać. Moja kumpela w jednej klinice w Katowicach też miała hsg i dwa zabiegi laparoskopowe na NFZ, w dodatku mówi, że w super warunkach. Oczywiście opłaca prywatne wizyty (trochę też na te wizyty się tam czeka), ale klinika ma podpisaną umowe z NFZ i to refunduje. Gdy do nich trafiła strali się dokładnie równy rok i pierwszym etapem było właśnie u nich hsg a zaraz po nim pierwszy zabieg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 04:46
-
Czuję dziewczyny ze w końcu coś ruszyło, że przestałam w końcu stać w miejscu, ale zobaczymy. Cieszę się że trafiłam na tego ginekologa.
Muki wiem że na pewno badają nasienie w Gamecie w Chęcinach to jest klinika niepłodności właśnie, jak dzwoniłam do nich to trzeba się umówić wcześniej ale nie czeka się długo może ok tygodnia. Nas natomiast gin skierował do poradni przy szpitalu wojewódzkim w Kielcach, tam też ponoć robią ale nie wiem czy nie potrzebne jest skierowanie. Wygooglaj sobie może jeszcze gdzieś bliżej Ci znajdzie, skąd dokładnie jesteś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 08:20
Muki85 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
-
nick nieaktualny
-
Milena, super że udało Ci się na NFZ dostać. Zawsze to trochę kasy w kieszeni zostaje. Czekamy na raport z obsługi no i oczywiście extra, że ruszasz do przodu, mieć gina, który dobrze doradzi, to skarb 😊